Indexování pro vyhledávání -> po chvíli to přejde.mirkee píše:..ze ked instalujem nejaku nejaku aplikaciu, tak HDD pracuje este dlho po nainstalovani aplikacie uplne bezdvovodne vytazeny na cca 5MB/s, to iste aj ked hram nejaku gamesu tak este dlho po jej dohrani HDD seekuje.
Neviete cim to moze byt, nestretol sa niekto s niecim podobnym?
Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Shit
- Odborník PCT

- mirkee
- Začátečník

- zombux
- Odborník PCT

- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
chvíli trvá, než si zaindexuje stávající soubory, pak už jen indexuje nové... myslím, že nemá smysl to vypínatmirkee píše:Shit: a neda sa to nejako vypnut? Lebo mi to leze na nervy ked stale HDD chrume.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- mirkee
- Začátečník

- beardie
- Středně pokročilý

- mirkee
- Začátečník

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- TimTaylor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
opetovny dotaz...
ahoj lidi, mam takovy "drobny" problem.
mam sestavu AMD3500@4000, 2GB RAM, grafika ATI 1950Pro. Grafiku mam propojenou kabelem (TV vystup na graficke karte) k TV, ta TV ale podporuje maximalne rozliseni 1024*768. Soucasne mam 19´ LCD monitor a na nem potrebuju rozliseni 1280*1024.
Doted jsem mel vATI Catalyst nastavene pro TV a pro LCD jine rozliseni (na koukani na filmy) a jelo to ok (ve Win XP). Po nainstalovani Win Vista 32b Ultimate tak me Windows Vista "nedovoli" nastavit jine rozliseni pro TV a jine pro LCD monitor. Monitor i TV sice Visty "poznaji", ale kdyz si s tim hraju a jsou obe zarizeni připojené, tak mi to vzdycky automaticky zmensi rozliseni monitoru na 1024*768 (maximalni co umi TV). Nevite nekdo co s tim? Nepochodil jsem ani s Ati Tray Tools, udela to to same:-(( Diky za rady, takhle musim mit TV vyplou a kdyz se chci na neco kouknout i na TV, tak musim snizit rozliseni monitoru...
a jeste technicka: jaky pouzivate ve Vistě firewall? na Xp jsem měl zone Alarm, ale ve Vistach pry zatim nechodi...? diky
mam sestavu AMD3500@4000, 2GB RAM, grafika ATI 1950Pro. Grafiku mam propojenou kabelem (TV vystup na graficke karte) k TV, ta TV ale podporuje maximalne rozliseni 1024*768. Soucasne mam 19´ LCD monitor a na nem potrebuju rozliseni 1280*1024.
Doted jsem mel vATI Catalyst nastavene pro TV a pro LCD jine rozliseni (na koukani na filmy) a jelo to ok (ve Win XP). Po nainstalovani Win Vista 32b Ultimate tak me Windows Vista "nedovoli" nastavit jine rozliseni pro TV a jine pro LCD monitor. Monitor i TV sice Visty "poznaji", ale kdyz si s tim hraju a jsou obe zarizeni připojené, tak mi to vzdycky automaticky zmensi rozliseni monitoru na 1024*768 (maximalni co umi TV). Nevite nekdo co s tim? Nepochodil jsem ani s Ati Tray Tools, udela to to same:-(( Diky za rady, takhle musim mit TV vyplou a kdyz se chci na neco kouknout i na TV, tak musim snizit rozliseni monitoru...
a jeste technicka: jaky pouzivate ve Vistě firewall? na Xp jsem měl zone Alarm, ale ve Vistach pry zatim nechodi...? diky
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
- mirkee
- Začátečník

Takze som indexovanie vypol, ale problem stale pretrvava.
prikaldam screeny:
http://www.directupload.net/file/d/1071 ... 86_jpg.htm
http://www.directupload.net/file/d/1071 ... ei_jpg.htm
Neviete niekto v com to moze byt?
prikaldam screeny:
- Shit
- Odborník PCT

Nedělá to "stínová kopie souborů"? Všiml jsem si, že Visty které nemají tuhle fičuru (obě Home-verze), chřoupají o něco méně než verze Business nebo Ultimate.mirkee píše:Takze som indexovanie vypol, ale problem stale pretrvava.
prikaldam screeny:
- Dash
- Nováček

-
Zkušenosti "ok"
Takže, týden jedu na novym PC na kterej jsem si rovnou i pořídil novej OS. Koupil jsem OEMka Vista Home Premium 64. Ze začátku jsem byl malinko zmatenej, ale jak je u mikrosoftu zvykem, každej se v tom rychle naučí orientovat
Souhlasím s tím, jak už jsem tu někde viděl, že na rychlém PC jde na svou velikost o opravdu velice "SVIŽNÝ" a také "STABILNÍ" os. Nejdříve jsem měl strach i z oněch 64bit, do kterých jsem šel prostě a jen proto, že kromě jediného problému, kterým byly ovladače, dodnes nebyl žádný znatelný problém oproti 32bit. Tak proč ne rovnou 64, kdyz je to to stejny + neco navic :DD Nevím jak u starých sestav, ale na svého nového miláška jsem sehnal veškeré ovladače ve verzích Vista adokonce i v 64 verzi. Hry mi zatím fungovaly opravdu všechny a žádné problémy jsem v nich nezaznamenal. Jen třeba u takového Call of Duty 2 je potřeba nastavit pro spuštění kompatibilitu v režimu Win XP SP2, ale to tomuto OS nevyčítám, protože s tím jsme se setkávali i v případě přechodu z Win 98 na Win XP.
Na disku sice bere asi 10GB, ale o tom se vědělo už v betách a alfách a nároky na HW .. ohledně paměti hlavně. To jak na začátku článku někdo huláká, že XP berou o polovinu míň, to je sice fajn, ale stejně o polovinu míň braly předešlý Win a ty předtim a ty předtim.... Je to nový OS, nabouchaný grafikou a funkcema a všemožnýma doplňkama, tak si to hold něco vzít musí. Ale k tý ramce... 1. Vista si veme tolik, kolik potřebuje, ale s ohledem na sestavu tak, aby systém jel co možná nejlíp. Když jsem tam dal 1GB paměťi, vzaly si něco kolem 400MB, při 2GB už 800MB. Ale!!! Plno lidí se bojí, že to je až moc a že přece nic nezbyde na hry... není pravda!!! Vista si umí mnohem líp hospodařit se systémovejma prostředkama než XP, když vlezu do hry, jede všechno jak má a zjistil jsem, že systém se zaměřil jen na to, co bylo opravdu potřeba a plno systémovejch součástí přiškrtil, protože systém jako takovej přitom pak bral mnohem míň a všechno se začalo vracet až po vypnutí hry.
V podstatě mi funguje veškerý software, na který jsem si zvyknul v XPčkách bez problémů. Jediné s čím si dělám trošku starosti je UAC, v podstatě to odklikávání aaano aaaano mi ani tak nevadí, jde mi spíš o problémy v Lord of The Rings Online, co to dělá.
64bit verze některých programů už sice jsou, ale zatím jsem pořád u svojeho oblíbenýho vyzkoušenýho (těžko se mění zaběhlé vyzkoušené programy), některé už ale mají 64bit verze v přípravách, tak uvidíme.
Hry samozřejmě nejspiš ještě takovejch 20 let nejmíň nebudou
, ale to co je a používám to, umí si to s tim poradit a jede to pěkně. Třeba pro příklad: dřív jsem používal IZArc, dneska místo něho mám 64bit verzi 7zip a s velkejma souborama si opravdu umí dobře a rychle poradit. Nemám sice s rovnání, kolik by mi toho udělal v tý 32bit verzi, ale s tou 64 jsem spokojenej
Jinak, 64bit softu už je poměrně dost, já ale musim počkat, až někdo předělá ten muj oblíbenej
Semtam jsem ale už neco zkoušel.
Nakonec vytáhnu pár programů, který mám vyzkoušený, že jedou v pohodě : uTorrent, Miranda, Ventrilo, Firefox, Thunderbird, Avast, Skype, Hamachi, CCCP kodeky, Free download manager, IGN download manager, Winamp
Hry: Call of Duty 2, Ghost Recon: AW, Colin: Dirt demo
, Lord of the rings online, CaC: Tiberium wars a BF2.
Tak a takový jsou moje dojmy
, s Vistama jsem spokojenej... "zatim" 
Na disku sice bere asi 10GB, ale o tom se vědělo už v betách a alfách a nároky na HW .. ohledně paměti hlavně. To jak na začátku článku někdo huláká, že XP berou o polovinu míň, to je sice fajn, ale stejně o polovinu míň braly předešlý Win a ty předtim a ty předtim.... Je to nový OS, nabouchaný grafikou a funkcema a všemožnýma doplňkama, tak si to hold něco vzít musí. Ale k tý ramce... 1. Vista si veme tolik, kolik potřebuje, ale s ohledem na sestavu tak, aby systém jel co možná nejlíp. Když jsem tam dal 1GB paměťi, vzaly si něco kolem 400MB, při 2GB už 800MB. Ale!!! Plno lidí se bojí, že to je až moc a že přece nic nezbyde na hry... není pravda!!! Vista si umí mnohem líp hospodařit se systémovejma prostředkama než XP, když vlezu do hry, jede všechno jak má a zjistil jsem, že systém se zaměřil jen na to, co bylo opravdu potřeba a plno systémovejch součástí přiškrtil, protože systém jako takovej přitom pak bral mnohem míň a všechno se začalo vracet až po vypnutí hry.
V podstatě mi funguje veškerý software, na který jsem si zvyknul v XPčkách bez problémů. Jediné s čím si dělám trošku starosti je UAC, v podstatě to odklikávání aaano aaaano mi ani tak nevadí, jde mi spíš o problémy v Lord of The Rings Online, co to dělá.
64bit verze některých programů už sice jsou, ale zatím jsem pořád u svojeho oblíbenýho vyzkoušenýho (těžko se mění zaběhlé vyzkoušené programy), některé už ale mají 64bit verze v přípravách, tak uvidíme.
Hry samozřejmě nejspiš ještě takovejch 20 let nejmíň nebudou
Nakonec vytáhnu pár programů, který mám vyzkoušený, že jedou v pohodě : uTorrent, Miranda, Ventrilo, Firefox, Thunderbird, Avast, Skype, Hamachi, CCCP kodeky, Free download manager, IGN download manager, Winamp
Hry: Call of Duty 2, Ghost Recon: AW, Colin: Dirt demo
Tak a takový jsou moje dojmy
- G4Rb1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Caute mam Vista Ultimate na zostave co mam v popise.
Mam jeden problem hned ako som nainstaloval Win tak sa mi zacal zasekavat to je ze ide v ako ma ale kazdych cca 30min mi uplne zamrzne pc na 15s neda sa nic robit ani mys nejde po tych 15 s to rozchodi a mozem pokracovat. Ten cas sa meni niekedy to nerobi aj 1h a niekedy kazdych 15 min. pouzil som ovladace z netu vsetko pre Vistu ako ma byt.
Uz fakt neviem co mam robit v Device managerovi mi pise vsetko OK ziadne nezname zariadenie..
PLS HELP!!
inak Vista sa mi pozdava viac nez XP.
Mam jeden problem hned ako som nainstaloval Win tak sa mi zacal zasekavat to je ze ide v ako ma ale kazdych cca 30min mi uplne zamrzne pc na 15s neda sa nic robit ani mys nejde po tych 15 s to rozchodi a mozem pokracovat. Ten cas sa meni niekedy to nerobi aj 1h a niekedy kazdych 15 min. pouzil som ovladace z netu vsetko pre Vistu ako ma byt.
Uz fakt neviem co mam robit v Device managerovi mi pise vsetko OK ziadne nezname zariadenie..
PLS HELP!!
inak Vista sa mi pozdava viac nez XP.
Core 2 Duo E6600*Asus P5B Deluxe*Corsair 800 MHZ 2x1 GB*Ati 1950 XTX*Seagate 7200.10 2x250 in Raid0*Enermax Liberty 500W*Cooling >*Case Antec Nine Hundred Ultimate Gamer*Scythe Infinity*2x HDD ZALMAN ZM-2HC2*3xNoctua 12cm 800Rpm fans*Logitech MX 518*Razer eXactMat*Logitech Multimedia Keyboard Elite
- Jax88
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
rada
co si myslite o windows vista planuji ji naistalovat ale clanky pisou ze jsou strasne nestabylni a jine ze jsou supr tak ja to fakt nechapu poradite mi? 
AMD ATLON XP (BARTON) 2800+ (2,09Ghz), 1GB Ram, ATi RADEON Saphire HD 2600XT 256 GDDR3 AGP8x, MB- MSI K7N2 DELTA2.
- Shit
- Odborník PCT

Re: rada
Vyzkoušej je a uvidíš sám - já jsem se vrátil zpět na WXP, ale můj názor je pouze můj názor...Jax88 píše:co si myslite o windows vista planuji ji naistalovat ale clanky pisou ze jsou strasne nestabylni a jine ze jsou supr tak ja to fakt nechapu poradite mi?
- MK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
já na nich jedu už pár měsíců (Ultimate ENG + CZ pack), a nemám jedinej problém. Rychlá instalace, naprostá stabilita, výkon pohoda. Na starší comp bych to ale nedoporučovat. Taky bývají potíže s některým méně rozšířeným HW (ovladači).Jax88 píše:co si myslite o windows vista planuji ji naistalovat ale clanky pisou ze jsou strasne nestabylni a jine ze jsou supr tak ja to fakt nechapu poradite mi?
Zatím mě ani nenapadlo se vracet k XP. Je to možná sestavou, kde nemám nic nestandardního a má dostatečnej výkon (GB DQ4, C2D @3800, 2GB RAM, X1950PRO, 2x250GB)
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
pokud máš dost ram a našels ovladače pro svuj hw tak si je tam klidně dej,stabilní jsou ......ale pokud máš 1gb paměti a hraješ nový gamesy,tak to ještě "vydrž" s xp....ja je nějakou chvíli měl ,a měl jsem je na sestavě v popisu,nejdřív s 1gb ram a pak s 2gb.Musim řict,že na serfování po netu,prací v office,filmy ,atd se mě to zdálo rychlejší a svižnější než v xp.....ale když jsem hrál ,tak se občas sekly hry,ktery jely v xp naprosto plynule...s 2gb už to bylo v pohodě i u her.Prostě muj názor,pokud kupuješ novy pc a k tomu oem systém,tak jednoznačně visty(for future),ale pokud řešíš jestli koupit novej systém ........tak snad jen ze zajímavosti...Jax88 píše:co si myslite o windows vista planuji ji naistalovat ale clanky pisou ze jsou strasne nestabylni a jine ze jsou supr tak ja to fakt nechapu poradite mi?
- G4Rb1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
uz som problem vyriesil nemal som nainstalovany Jmicron radic {ci co to je} uz ide ako ma ,,
neviete niekto o nejakom firewalle pre vistu , vsetky co skusam tak nejdu Zone Alarm,Outpost...
neviete niekto o nejakom firewalle pre vistu , vsetky co skusam tak nejdu Zone Alarm,Outpost...
Core 2 Duo E6600*Asus P5B Deluxe*Corsair 800 MHZ 2x1 GB*Ati 1950 XTX*Seagate 7200.10 2x250 in Raid0*Enermax Liberty 500W*Cooling >*Case Antec Nine Hundred Ultimate Gamer*Scythe Infinity*2x HDD ZALMAN ZM-2HC2*3xNoctua 12cm 800Rpm fans*Logitech MX 518*Razer eXactMat*Logitech Multimedia Keyboard Elite
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze Kaspersky a Jetico maj firewally pro VistuG4Rb1 píše:uz som problem vyriesil nemal som nainstalovany Jmicron radic {ci co to je} uz ide ako ma ,,
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Mám Vista ultimate v CZ. Problém je ten že mě docela často využívá procesor tak na 90% proces Trustedinstaller.exe. Paměť zabírá jen 11,5Mb a v popisu je Windows modules installer. Začne si prostě zatěžovat procík kdy chce. Nevíte někdo proč to dělá nebo k čemu vůbec tento proces je? Díky
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)