.... aaaa na pameti jsem zapomel... mam 2 x 1GB DDR2 1066MHz...sTano11 píše:Napájací zdroj by som menil taktiež, táto je slabá a nekvalitná, doporučuje aspoň 400W oem Seasonic.kubikvos píše:...chci se zeptat ...
Nevidím tam aké pamäte plánuješ použiť.
Na vymenované požiadavky zostava bude plne postačujúca.
Sestavy HTPC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- kubikvos
- Nováček
-
Re: Sestavy HTPC
- gersa
- Začátečník
to je OKkubikvos píše:.... aaaa na pameti jsem zapomel... mam 2 x 1GB DDR2 1066MHz...
Athlon X2 3800EE, Gigabyte MA78GM-S2H 780G AM2+, RAM - 4x1GB, 800MHz
- kubikvos
- Nováček
-
takze jestli to dobre chapu tak vsechno krome zdroje je ok.
a jaky zdroj konkretne byste me doporucili? pokud mozno neco levnejsiho, nechci v tom utopit miliony..![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
a jaky zdroj konkretne byste me doporucili? pokud mozno neco levnejsiho, nechci v tom utopit miliony..
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
- gersa
- Začátečník
Ja bych jeste menil desku, viz muj post vysekubikvos píše:takze jestli to dobre chapu tak vsechno krome zdroje je ok.
Seasonic EnergyKnight, nebo Enermax PRO82+kubikvos píše:a jaky zdroj konkretne byste me doporucili?
Watty si dopln dle sebe, ale IMHO 400 bude dostatecne
- Stano K.
- Středně pokročilý
Už som písal aký zdroj doporučujem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p7919821
- kubikvos
- Nováček
-
proc menit desku kdyz tuto uz mam a navic si chci nekdy zahrat aj nejakou hru?gersa píše:Ja bych jeste menil desku, viz muj post vyse
neni lepsi samostatna hd3850 nez nejaka integrovana na desce?
- gersa
- Začátečník
Zalezi co chces hrat, na dost veci by mohla GF9300 stacit........ Sorry, nedokazu srovnat zminenou GF s Tvym radeonem, pac me hrani her nebere a vykon grafiky ve hrach me uz delsi dobu netrapi.kubikvos píše:proc menit desku kdyz tuto uz mam a navic si chci nekdy zahrat aj nejakou hru?
neni lepsi samostatna hd3850 nez nejaka integrovana na desce?
Spis jsem radil s ohledem na spotrebu, kdyz jsi psal, ze hrajes jen obcas
- Thomash181
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Odešel mi můj HTPC, který byl složen ze staršího PC, konkrétně zdroj oddělal desku a možná to schytal i CPU, ale to nemám jak odzkoušet.. Řekl bych, že nemá cenu shánět někde po aukru starou desku a procesor do s.939 a bude lepší si pořídit něco s IONem, co vy na to?
Líbí se mi deska ASUS AT3N7A-I a k tomu nějaké 2x1GB DDR2 800MHz paměti. To všechno bych dal do case ve které bylo bývalé HTPC a připojil k tomu všechno co mi zbylo. Používat to budu jenom na přehrávání HD videa, poslech hudby a internet. K těmto věcem by měl dvoujádrový ION spolu s GF9400 doufám stačit.
Jestli máte nějaké rady, tak sem s nima.
Líbí se mi deska ASUS AT3N7A-I a k tomu nějaké 2x1GB DDR2 800MHz paměti. To všechno bych dal do case ve které bylo bývalé HTPC a připojil k tomu všechno co mi zbylo. Používat to budu jenom na přehrávání HD videa, poslech hudby a internet. K těmto věcem by měl dvoujádrový ION spolu s GF9400 doufám stačit.
Jestli máte nějaké rady, tak sem s nima.
- Stano K.
- Středně pokročilý
Tak GF9400 na fullHD videoakceleráciu určite bude stačiť, a o ostatné sa postará ION. Ak ti odišiel aj napájací zdroj tak ten by som zobral 350W oem Seasonic.
V prípade ak by si predsa len potreboval väčší výkon tak je tu možnosť zobrať Zotac GF9300-G-E a osadiť ho PDC.
V prípade ak by si predsa len potreboval väčší výkon tak je tu možnosť zobrať Zotac GF9300-G-E a osadiť ho PDC.
- gersa
- Začátečník
Na HTPC je ION fajn zaklad, ikdyz vzhledem ke svemu vykonu dosti predrazeny. Ma to jednu nevyhodu, pokud narazi na video, ktere nepujde akcelerovat grafikou, samotny CPU si s nim neporadi
- Ssnake
- Začátečník
-
myslim ze ted uz nejde narazit na video ktere by nv neumela - zvlada HIGH@L5.1 + 16RF
FD500, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-U9B, 2x8, 1060, 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- Thomash181
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně se mi líbí na IONu spotřeba, +-30W podle vytížení.. to na HTPC sestavě co jsem měl (Opteron,GF6800) byla spotřeba několikanásobně vyšší a při HD videu, kde GF6800 neumí akcelerovat jel CPU téměř na 100%.
- adis
- Začátečník
-
Tak Paaani,
som tu opat s upravenou zostavou na HTPC.
Poprosil by som Vas ( najma Stana) aby sa k nej vyjadril.
Prva zostava : - MB doska pre DDR2
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... FK301D6G01
Druha zostava: - MB doska pre DDR3
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... N2F01SD901
Poprosil by som o:
- su obe zostavy spolahlive
- mam ist do DDR 3 - cenovy rozdiel je 400 Kc
- v buducnosti budem zvysovat hodnotu RAM o dalsie 2 - 4 GB
- v buducnosti sa bude pridavat dalsia grfik pretoze som si neni isty ci grfika na doske je dostacujuca
- pre buducnost a pridanie grafiky - bude zdroj stale stacit? - grafika by mala byt ATI Radeon 4670 ultimte
- poprosil by som o typ na nejaku skrinku s dialkovym ovladanim kde by sa zmestila cela zostava
- neviem ci ist do Linuxu alebo ostat na viste
Ucel HTPC:
- hlavne nech je tiche a nizko spotrebove
- prehraval BEZPROBLEMOV VSETKY VSETKY formaty
- moznost zahrat hry - napr: Mafia, Bioshock, The Witcher
- praca na nete, Windows office....
- moznost pozerania filmu a zaroven nahravania filmu na druhom kanaly
Velka vdaka vopred
som tu opat s upravenou zostavou na HTPC.
Poprosil by som Vas ( najma Stana) aby sa k nej vyjadril.
Prva zostava : - MB doska pre DDR2
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... FK301D6G01
Druha zostava: - MB doska pre DDR3
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... N2F01SD901
Poprosil by som o:
- su obe zostavy spolahlive
- mam ist do DDR 3 - cenovy rozdiel je 400 Kc
- v buducnosti budem zvysovat hodnotu RAM o dalsie 2 - 4 GB
- v buducnosti sa bude pridavat dalsia grfik pretoze som si neni isty ci grfika na doske je dostacujuca
- pre buducnost a pridanie grafiky - bude zdroj stale stacit? - grafika by mala byt ATI Radeon 4670 ultimte
- poprosil by som o typ na nejaku skrinku s dialkovym ovladanim kde by sa zmestila cela zostava
- neviem ci ist do Linuxu alebo ostat na viste
Ucel HTPC:
- hlavne nech je tiche a nizko spotrebove
- prehraval BEZPROBLEMOV VSETKY VSETKY formaty
- moznost zahrat hry - napr: Mafia, Bioshock, The Witcher
- praca na nete, Windows office....
- moznost pozerania filmu a zaroven nahravania filmu na druhom kanaly
Velka vdaka vopred
- Stano K.
- Středně pokročilý
Ak HTPC je aj na občasné hranie tak by som počítal min s X3, v rovnakej cene nájdeš AMD Athlon II X3 425.
Napájací zdroj kľudne zobrať Seasonic SS-400ET-F3 400W Bronze OEM ušetríš a kvalitu nestratíš.
U pevných diskoch je najvýhodnejšie 1,5TB Sasmsung F3.
Skrinku si vyber podľa gusta: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 50891IM1NY.
Áno obe zostavy sú spoľahlivé.
Áno oplatí sa investovať 400Kč teraz naviac keď plánuješ neskoršie rozšírenie, v budúcnosti DDR3 určite bude lacnejší.
Áno 400W napájací zdroj zvládne aj väčšinu grafických kariet z strednej triedy.
Diaľkové ovládanie dostaneš s TV-kartou.
OS: podľa gusta, každému sedí niečo iné. Najpr by som však preveril či v danom lunux distr. sú dispozícií ovládače pre TV kartu, atď.
Napájací zdroj kľudne zobrať Seasonic SS-400ET-F3 400W Bronze OEM ušetríš a kvalitu nestratíš.
U pevných diskoch je najvýhodnejšie 1,5TB Sasmsung F3.
Skrinku si vyber podľa gusta: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 50891IM1NY.
Áno obe zostavy sú spoľahlivé.
Áno oplatí sa investovať 400Kč teraz naviac keď plánuješ neskoršie rozšírenie, v budúcnosti DDR3 určite bude lacnejší.
Áno 400W napájací zdroj zvládne aj väčšinu grafických kariet z strednej triedy.
Diaľkové ovládanie dostaneš s TV-kartou.
OS: podľa gusta, každému sedí niečo iné. Najpr by som však preveril či v danom lunux distr. sú dispozícií ovládače pre TV kartu, atď.
- adis
- Začátečník
-
ok,
takze druha moznost s DDR3 a doskou vyhrala.
len:
- neviem najst tebou odporucany zdroj Seasonic
- bude procesor Athlon X3 ktory si spominal vyhovovat k tej doske - ma aj dost velku spotrebu 95W..... bol som v tom ze pozerat na co najmansiu spotrebu
-ovladac ku karte bude len naovladanie programov... nebudem s nim vediet robit dalsie funkcie, vsak?
- grafika na doske - HD4200 bude stacit? - na vsetky filmy vo full HD?
- nechyba mi tam este nieco????... nejaky chladic alebo pod......
ozaj...je aj zakladova doska priamo s WIFI.... nech ju nemusim dokupovat samostatne.. moznos a najde doska co ju uz ma priamo zabudovanu a je aj podobnych parametrov, teda ze by som ju len vymenila vsetko co som zatial vybrl by na nu pasovalo...
takze druha moznost s DDR3 a doskou vyhrala.
len:
- neviem najst tebou odporucany zdroj Seasonic
- bude procesor Athlon X3 ktory si spominal vyhovovat k tej doske - ma aj dost velku spotrebu 95W..... bol som v tom ze pozerat na co najmansiu spotrebu
-ovladac ku karte bude len naovladanie programov... nebudem s nim vediet robit dalsie funkcie, vsak?
- grafika na doske - HD4200 bude stacit? - na vsetky filmy vo full HD?
- nechyba mi tam este nieco????... nejaky chladic alebo pod......
ozaj...je aj zakladova doska priamo s WIFI.... nech ju nemusim dokupovat samostatne.. moznos a najde doska co ju uz ma priamo zabudovanu a je aj podobnych parametrov, teda ze by som ju len vymenila vsetko co som zatial vybrl by na nu pasovalo...
- adis
- Začátečník
-
zdroj som uz nasiel.....
- Stano K.
- Středně pokročilý
Zdroj: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKTM0
Áno s X3 problémy nebudú. Kompromis medzi výkonom a spotrebou.
S ovládačom budeš môcť ovládať WMC, tj. všetko multimediálne funkcie.
Áno 785G tj. HD 4200 zvláda fullHD.
Áno s X3 problémy nebudú. Kompromis medzi výkonom a spotrebou.
S ovládačom budeš môcť ovládať WMC, tj. všetko multimediálne funkcie.
Áno 785G tj. HD 4200 zvláda fullHD.
- adis
- Začátečník
-
ok,
tak tu je finalna zostava:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQV01R9K01
a skrinka:
http://www.alza.sk/antec-fusion-remote- ... 105181.htm
chcem sa este spytat:
- bude stacit RAM 2GB na WMC 7?????
- napasujem vsetko do mnou vybranej skrinky???
- je mi na teraz potrebna TV karta ktoru som vybral ak mam Tv prijem cez klasicku kablovku a kabel by som zapojil do TV?? aky by to bol rozdiel?
- pre istotu este raz - netreba mi nic dalsie,chladic..... malo by to vsetko fungovat a pod????
//
nechcem aby som vyzeral ako clovek co meni nazor kazdu chvilu ale:
- tato zostava sa neoplati????
http://cgi.ebay.de/HTPC-MediaCenter-Int ... 35a5ff548e
aj ked to je na ebay ale cenovo to je kao zadarmo, len bohuzial moje znalosti o HTPC su mizive a neviem co mam ocakavat od tejto zostavy.
poradte
//Stano - edit dvojpost
tak tu je finalna zostava:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQV01R9K01
a skrinka:
http://www.alza.sk/antec-fusion-remote- ... 105181.htm
chcem sa este spytat:
- bude stacit RAM 2GB na WMC 7?????
- napasujem vsetko do mnou vybranej skrinky???
- je mi na teraz potrebna TV karta ktoru som vybral ak mam Tv prijem cez klasicku kablovku a kabel by som zapojil do TV?? aky by to bol rozdiel?
- pre istotu este raz - netreba mi nic dalsie,chladic..... malo by to vsetko fungovat a pod????
//
nechcem aby som vyzeral ako clovek co meni nazor kazdu chvilu ale:
- tato zostava sa neoplati????
http://cgi.ebay.de/HTPC-MediaCenter-Int ... 35a5ff548e
aj ked to je na ebay ale cenovo to je kao zadarmo, len bohuzial moje znalosti o HTPC su mizive a neviem co mam ocakavat od tejto zostavy.
poradte
//Stano - edit dvojpost
- Stano K.
- Středně pokročilý
Áno 2GB na HTPC stačí, a aj tak si písal že časom plánuješ rozšíriť.
Malo by sa zmestiť všetko so tej skrine.
Ak by si riešil pozeranie TV takto tak TV kartu ešte nepotrebuješ.
Ventilátor už bude osadený v skrinke, a s procesorom dostaneš BOXovnaný takže nič nepotrebuješ dokupovať.
Cena tej druhej zostavy je zaujímavá.
CPU, RAM, HDD je dostatočná. VGA časom asi budeš chcieť vymeniť ale s 350W napájacím zdrojom budeš celkom omedzený.
Malo by sa zmestiť všetko so tej skrine.
Ak by si riešil pozeranie TV takto tak TV kartu ešte nepotrebuješ.
Ventilátor už bude osadený v skrinke, a s procesorom dostaneš BOXovnaný takže nič nepotrebuješ dokupovať.
Cena tej druhej zostavy je zaujímavá.
CPU, RAM, HDD je dostatočná. VGA časom asi budeš chcieť vymeniť ale s 350W napájacím zdrojom budeš celkom omedzený.
- gersa
- Začátečník
Dovolim si upozornit, ze to neni rozhodne cena finalni a jestli bude o sestavu zajem, vysplha se behem posledni minuty uplne nekam jinamsTano11 píše:Cena tej druhej zostavy je zaujímavá.
Presne taksTano11 píše:CPU, RAM, HDD je dostatočná. VGA časom asi budeš chcieť vymeniť ale s 350W napájacím zdrojom budeš celkom omedzený.
U zdroje hodne zalezi hlavne na jeho kvalite, 350W neni zase az takova tragedie