Výběr desky pro socket H2 (patice LGA 1155)

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
drella
Nováček
Nováček

Deska Z77 pro i5 3570k - MSI Z77A-G45/GIGABYTE GA-Z77X-D3H

Příspěvek od drella »

Dobry den vsem,

vcera jsem jsi objednal jiz vyse zminovany procesor i5 3570k, ale porad si nejsem jistej vyberem zakladni desky. Precetl jsem X recenzi na zahranicnich webech, ale ani jedna mi nedala jednoznacnou odpoved, kterou z techto dvou desek vybrat. Zda MSI Z77A-G45 nebo GIGABYTE GA-Z77X-D3H. U MSI se mi libi vetsi chladic okolo kaskady (pokud se teda nepletu, ze kaskada je nalevo od procesoru), ale nemam bohuzel se znackou MSI zkusenosti a ani v recenzich neni nejak extra vychvalovana (pokud pominu vyssi model GD65). Naopak se znackou GIGABYTE mam kladne zkusenosti, bohuzel se mi nelibi ten "pokus" o chladic na desce GA-Z77X-D3H.
Procesor bych nechtel extremne taktovat. Nebo spis ze zacatku vubec a mozna pozdeji zkusit tak 4-4,2GHz max. Chladic jsem k tomuto procesoru vybral Arctic Freezer 13 PRO prave kvuli tomu malemu vetracku, ktery by mozna mohl pomoct te zakladovce od Gigabytu.
Chtel bych vedet Vas nazor jakou desku zvolit nebo popripade jakou jinou desku vybrat s cenou do 3300,- Kč s DPH (3500,- je maximum, budu to brat u czc nebo pri nejhorsim u alzy). Zadne specialni pozadavky na sloty nebo konektory nemam.

Predem vsem dekuji za nazor ci doporuceni.

P.S.: rad bych se vyvaroval dotazum proc jsem si koupil ten procesor atd atd. Prosim jen o doporuceni zakladni desky pod tento procesor :!:

Edit: Ted jsem narazil na rozbaleny kus MSI Z77A-GD65 za 3842,- Kč s plnou zarukou 3 roky. To by bylo fakt maximum co bych dal, kdyby se nedala najit deska do vyse zminovaneho limitu. Vzit radsi tuto desku nebo koupit pro jistotu novou? Diky
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Deska Z77 pro i5 3570k - MSI Z77A-G45/GIGABYTE GA-Z77X-D3H

Příspěvek od ICEBRETON »

Pokud nemas zadny specialni pozadavky na sloty tak nevidim duvod brat tak drahy desky. Vem to nejlevejsi co je a usetreny penize dej treba do grafiky karty. U pretaktovani Ivy Bridge narazis driv na limit ze strany procesoru/chlazeni, nez na limit desky. U desky staci mit chipset, kterej umi zvedat nasobic (p67,z68,z77).

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0984YC1L5Q

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0984YC1KPI
Naposledy upravil(a) ICEBRETON dne úte 1. kvě 2012, 14:23, celkem upraveno 1 x.
NTB: ProBook 4740s
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

a duvod proc prave tyto?
drella
Nováček
Nováček

Příspěvek od drella »

@ICEBRETON: Diky za nazor. Grafickou kartu jiz mam (MSI 560GTX-Ti Hawk) a cekam az nvidie ukaze neco jako 670 nebo 660.
Z levnejsich desek mam obavu, zda vydrzi alespon rok i po skonceni zarucni doby proto si chci priplatit za kvalitnejsi desku. Ale jeste jednou diky za nazor :)

@Hladis: diky za doporuceni, bohuzel ten asus asi ne. Je to microatx (to samozrejme nicemu nevadi, ale pro "muj" osobni pocit bych radsi chtel klasickou atx desku).

Mimochodem co rikate na tu MSI Z77-GD65 za tech 3842,-?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

GD65 uz je pro nadsence. Za tu cenu 3,8K je GD55. Beznemu uzivateli s nejakym dobrym OC staci G45. Rozhodni se sam.
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

no je na tom zaruka 3 roky. A pokud by se ti pokazila rok po zaruce, stejne uz v ty dobe bude celej pocitac zastaralej a bezcennej. A podle me, cim vetsi pocet "udelatek a funkci" deska ma, tim je vetsi sance, ze se na ni neco podela...V jednoduchosti je sila. A ted si vyber :).

Ja uz znova chybu neudelam a az budu kupovat v budoucnu novou desku, urcite nekoupim nic drahyho protoze si zde clovek priplaci za funkce, ktery stejne nevyuzije. (16x usb, 20xS-ATA, 3x PCI-Ex16 a podobny hovadiny).
kupkoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kupkoid »

Taky jsem teď řešil stejný problém a výběr nakonec padl na MSI Z77A-G43. Proč?

Z77 - Checked
PCI - Checked

Nic víc od desky nepotřebuju (respektive ostatní parametry mi nabídne jakákoliv Z77 a nižší deska), Kdybych nechtěl taktovat, tak jdu do nejlevnější se supportem pro VT-d, což jsou snad B75. Původně jsem měl taky rozpočet nastavený na 3500 ale pak jsem si v klidu sedl a začal vypočítávat, co od desky opravdu čekám a potřebuji a co už je jen pro dobrý pocit. A světe div se, těch věcí co potřebuji zas tak moc není. Nebýt potřeby PCI šel bych do -G45, protože se mi víc zamlouvá její layout. A kvůli +100MHz při extrémním taktování do desky 2000 navrch vrážet nebudu, i když jsem původně chtěl. O výdrž bych se taky nebál, v době kdy klekne a bude po záruce už bude taky morálně zastaralá. Osobně stejně nepočítám s výdrží > 3 roky. Výběr je samozřejmě jen a jen na tobě a s dražší deskou snad hloupost udělat nejde, jen jsem chtěl přihodit trochu vlastních zkušeností s výběrem podvozku pro 3570k. U mě vyhrály peníze nad dobrým pocitem z XY pro mě nevyužitelných features :)

Sestava mi dojde zítra, tak se pokusím popsat (bez)problémovost instalace a provozu na té MSI.
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

to kupkoid: Dej pak kdyztak vedet jak funguje turbo pri zatizeni vsech 4 jader. Jestli dodrzuje specifikace intelu nebo jde uz u zatizeni 4 jader stejnou cestou jako ASUS, tj. ze nastavuje stejnou frekvenci jak je turbo 1 jadra.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ICEBRETON píše:a duvod proc prave tyto?
Napajeci kaskada. U Gigabyte naprosto bez pasivu. Neni to vhodne pro dlouhodoby provoz vysoce pretaktovanych CPU. G45 ma vse zakladni ,nema zadne serepeticky navic a OC je na ni dobre ,ale nema PCI a tam uz zbyva jen G43. Pokud dotycny ma dost penez a nepotrebuje PCI ,tak G45 a vyssi. Urcite plati ,ze cim min serepeticek na desce je ,tim mensi sance na poruchu.
drella
Nováček
Nováček

Příspěvek od drella »

Vsem Vam dekuji za rady. Puvodne jsem to videl na ten vyse zminovany Gigabyte (GA-Z77X-D3H), ale uz jsem na 95% rozhodnuty pro MSI Z77A-GD45. Jedine co me zarazi, ze gigabyte nabizi dualni bios zatimco MSI je jen u vyssi verze GD65. Je to hodne velka nevyhoda pro me jakozto bezneho uzivatele? Da se to vubec vyuzit? Ma to nejakou podstatnou vyhodu?

Jeste Vas tu budu otravovat s poslednim dotazem (snad), abych mel 100% jistotu nez tu desku objednam. Jak je na tom MSI s kvalitou? Ptal jsem se na vice mistech a tam mi doporucili at se radsi zamerim na znacky Asus nebo Gigabyte. Udajne nemaji s MSI dobre zkusenosti, ale nikdo mi nebyl schopen napsat presny duvod. Odpoved byla stylem NE MSI, BER Asus/Gigabyte.

Dekuji :)

Edit: PCI absolutne nepotrebuju. Jedine dodatecne zarizeni tam bude zminovana grafika MSI 560GTX-TI Hawk.
Edit 2: Vsiml jsem si, ze u vyssich verzi (GD55/65) je na mobo tlacitko na automaticke pretaktovani. Jak je to resene u GD45? Pres software?
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

Hladis píše:
ICEBRETON píše:a duvod proc prave tyto?
Napajeci kaskada. U Gigabyte naprosto bez pasivu. Neni to vhodne pro dlouhodoby provoz vysoce pretaktovanych CPU. G45 ma vse zakladni ,nema zadne serepeticky navic a OC je na ni dobre ,ale nema PCI a tam uz zbyva jen G43. Pokud dotycny ma dost penez a nepotrebuje PCI ,tak G45 a vyssi. Urcite plati ,ze cim min serepeticek na desce je ,tim mensi sance na poruchu.

vysoke pretaktovani u Ivy Bridge nehrozi, takze to bych az tak neresil. Navic, ty soucastky jsou na vysoke teploty staveny, neni nutny mit na vsem do 50C. Podivej se v jakym pekle fungujou graficke karty...Pokud by clovek jo kor touzil po chlazeni mosfetu, MSI deska ,kterou jsem linkoval vyse toto kriterium splnuje a stoji 2200kc.
error17
Začátečník
Začátečník

Re: Gigabyte GA-Z77X-UD3H vs. MSI Z77A-GD65

Příspěvek od error17 »

Ok díky za zpětnou vazbu já právě už nějakou dobu jedu na Gigabyte 965-DS3 se kterou jsem spokojený takže proto jsem spíše orientovaný na Gigabyte a co jsem někde četl tak udělali nějakej rekord v taktování na D3H a ještě že to šlo celkem vysoko i bez zvýšení napětí tak proto ten můj výběr. Nicméně pokud píšete že je lepší MSI budu vám věřit a asi teda skončím u té GD55(45) a to co ušetřím vrazím někam jinam.

Díky
CPU:[/color] Intel Core i5-3570K @ 4,2Ghz MB:Gigabyte Z77X-D3H RAM:8GB Kingston DDR3 1600 HyperX Genesis Grey GK: MSI R9 280X GAMING 3G PSU:Fortron 550W
Roger001
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Roger001 »

Řeším naprosto to samé, co dám pod i5-3570k. Do teďka jsem měl v hledáčku MSI Z77A-G43 a nakonec jsem se rozhodl pro ASUS P8Z77-V LX za 2.750,- Kč (mám s Asusem dobré zkušenosti a také s jejich UEFI a trochu se bojím značky MSI :) ). Sice nemá chlazení mosfetů, ale myslím, že to nebude problém - mám dobře chlazenou skříň a netoužím po max. OC.
*MB ASUS P8Z77-V|CPU Intel Core i5-3570K@4.5GHz|chlazení CPU Corsair H100|GPU MSI HD7870 2GB Twin FrozrIII|RAM Kingston HyperX DDR3 1600MHz 4x2GB|SSD OCZ Vertex 2 60GB + HDD WD Caviar Black 500GB|PSU CoolerMaster RealPower 620W|Audio Asus Xonar D1|Case Corsair 500R Carbide Series|OS Windows 7 Home Premium x64|Periferie sluchátka Roccat Kave 5.1, klávesnice Microsoft Sidewinder X6, myš Logitech G9x, monitor Samsung SyncMaster 24" FullHD* //Battlefield 3 Roger001CZ//
kunislav
Nováček
Nováček

Re: P8Z77-M help

Příspěvek od kunislav »

Tak desku mi vyměnili za další kus a pořád stejný problém.

Co se týká karty, říká se tomu "debug card," našel jsem ji na tomto linku:
http://www.dealextreme.com/p/pci-pc-dia ... 589?item=7

Jenomže v P8Z77-M už je UEFI a v návodu "debug" karty jen AWARD, AMI, Phoenix a Tandy.
CPU: i7-2600K, MB: P8Z68 DELUXE/GEN3, MEM: G. Skill Ripjaws 4GB CL7-8-7-24 GK: GTX560 HD: Intel SSD S-ATA 2 80 GB, WD 500GB Case: Xigmatek Midgard PSU: Corsair TX850w
drella
Nováček
Nováček

Příspěvek od drella »

Zdravim. Tak Vam dam vedet, jak jsem se rozhodl. I kdyz necekane a naposledni chvili jsem vzal MSI Z77A-GD65, protoze me nova (ano uplne nova :) ) vysla jen na cca 3300,- coz myslim, ze na tuhle desku je naprosto luxusni cena. Zejtra mi prijde a budu skladat, tak snad bude dobre slouzit.

Jeste jednou diky vsem zucastnenim v teto diskuzi za rady a nazory :wink:
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Nechci nějak být za rejpala, ale tento thread by měl být zařazen do nákupní poradny a ne zde. Obě dvě desky zde již mají téma vytvořeno (a tím pádem to i porušuje pravidla sekce: 1 deska = 1 vlákno).

MSI http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=112&t=182704
GB http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=112&t=181617
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

to téma ale není pro desku Z77A-G45 ale pro Z77MA-G45
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: P8Z77-M help

Příspěvek od Hladis »

Tak se zamer na zdroj.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Tak to se potom omlouvám, ale nic to nemění na tom, že se to stejně hodí do jiné sekce.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“