Asus Blitz Formula /SE (775, P35 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

... will simply be the faster iteration of X38. This chipset is described as an overclockers dream and will be shipped to selected partners only.
To jsem na tu nadheru zvedavej :) Vubec nechapu cim bude OC best?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

podle prvnich testu je prave X38 velka bida (cti stejny jako P35) a proto brzy spatri sveta opravdu high-end X48!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:podle prvnich testu je prave X38 velka bida (cti stejny jako P35) a proto brzy spatri sveta opravdu high-end X48!
Nemáš nějaký link na X48 (specifikace a pod.)?
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

OBR píše:podle prvnich testu je prave X38 velka bida (cti stejny jako P35) a proto brzy spatri sveta opravdu high-end X48!
ano. vies preco? DDR2.
kup dosku s DDR3 a X38 a bude fachat bezchybne.
DDR2 nieje ofiko podporovana na X38. Preto na vacsine dosiek s X38 a DDR2 moze byt nejaky problem. :roll:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

socket píše:
ano. vies preco? DDR2.
kup dosku s DDR3 a X38 a bude fachat bezchybne.
DDR2 nieje ofiko podporovana na X38. Preto na vacsine dosiek s X38 a DDR2 moze byt nejaky problem. :roll:
Ty knedliku, ja mam desku s X38 pro DDR2 i DDR3 a rikam ti ze neni rozdil mezi P35+DDR2/DDR3 a X38+DDR2/DDR3 ...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Hele OBR a fcem bude x48 tak extremni?Ze dam 700FSB?Ze CPu co jinde pojede na 3,6 s 1,5V dam na x48 pri 1,40V?Nemyslim to ve srande...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

godlike píše:Hele OBR a fcem bude x48 tak extremni?Ze dam 700FSB?Ze CPu co jinde pojede na 3,6 s 1,5V dam na x48 pri 1,40V?Nemyslim to ve srande...
asi ne ... :lol:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Cili co? :)
Snappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snappy »

Brano86 píše:
Cau OBR hladal som vsade a nikde neni ake hadice idu do northbridgu ja mam 13mm vonkajsi a 9.5 vnutorny priemer bude to sediet? Chcem mat uz vsetko pripravene hlavne taketo malickosti lebo sa zhanaju dost nahovno narychlo za odpoved dik staci mi aj aky maju priemer zavity. ;)
Mam hadici 10/14mm a ta na ten northbridge sedne uplne krasne, kdyz na ni hodim ty vetsi stahovaci spony co jsou u Formule (jsou tam prilozeny 2 vetsi a tusim 6 mensich + spojky na vetsi hadice) tak to sedi uplne paradne. Ja sam mam na hadicich COBRA spony - daji se najit na www.gumex.cz - a s tema je to trosku boj hadici nasadit, ale zato drzi ultimatne :D
Kompletovat vsechno co mam (Blitz Formula, Q6600, vodnik pro CPU, GPU a NB) budu tento/pristi tyden, pak kdyztak poreferuju :-D
Brano86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brano86 »

No mna to caka buduci tyzden ;) ja budem mat tiez vsetko pod vodou :) Blitz,este rozmyslam ze ci Q6600 alebo bude stacit E6750 uvidime a 8800GTX, cize tie moje hadice budu pasovat tiez pol mm hore dole co to je :) Diky
Snappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snappy »

Ja verim ve vice jader :) a tak jsem zvolil Q6600.
Vychazim z toho, ze v aplikacich, ktery me zajimaji (strih a kodovani videa do XviD, H264 atd, rendering 3D ...), ma quadcore navrch i oproti 6750 a 6850 a i v hrach si myslim, ze se to bude postupne prevazovat ve prospech vice jader. Kdyz vyvojari chteji udelat engine, ktery jim umozni beh jejich gamesky na Xbox360, PS3 a PC, budou to muset napsat s podporou multicore, protoze NG konzole tezi prave z multicore architektury, takze je nasnade, ze je potreba co nejvic paralelizovat aby nebyl velky problem s behem produktu na vsech trech nejdulezitejsich hernich platforem :)
Ale kdo vi, mozna jsem spatny vizionar :-D
Brano86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brano86 »

Tjn je to tak len su problemy s tou spotrebou a moj plan bol ze potom kupim novy a ten uz bude quad ale TDP 95 pri G0 steppingu je uz celkom aj v pohode a mam predsa vodnika ten to dufam uchladi aj kde toho bude mat dost uchladit mam len 240x120mm radiator a 400l pumpu
Ja zacinam robit v AutoCade a tam neviem ako je na tom podpora quadu aj ked si mylim ze to moc narocna aplikacia neni, cize vyhoda quadu je skor perspektiva do buducnosti na hry a pod...
Astrophyte
Nováček
Nováček

Test Asus Blitz Formula

Příspěvek od Astrophyte »

V časopisu Computer je test této desky,dopadla celkem dobře -
hodnocení 87%.

Něco z testu

chváleno bylo:
výborné přetaktování
nadstandardní doplňky
bohatá výbava
BIOS
vodní chlazení
nízká spotřeba

co bylo fuj:
cena
nižší výkon než nForce 680i SLI

K desce je jako příslušenství hra STALKER a plná verze 3DMark06,
ta hra není určitě k zahození.

Testovali to s Core 2 Duo 6700 , Corsair 2x1024MB DDR2-800 a dostali se s FSB na 490Mhz,vyšší hodnoty už nejspíš omezoval procesor.

Máte už ji někdo doma?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

J a vůbec se mi nelíbí. Momentálně je teda na reklamaci, doufám, že nová bude OK.

Dost uvažuju o změně za DFI P35 (+ nějaká doba čekání).
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

h4__ píše:J a vůbec se mi nelíbí. Momentálně je teda na reklamaci, doufám, že nová bude OK.

Dost uvažuju o změně za DFI P35 (+ nějaká doba čekání).
kvůli čemu jsi jí reklamoval? já teď montuju novej komp.. dávám to pomaličku dohromady, docela mě ohromil layot co všechno k tý desce je..
CR0M
Nováček
Nováček

Příspěvek od CR0M »

Já už tu svou taky poslal na reklamaci, nepřežila flash biosu, ale poslali mi novou a ta už nový ROM schroustla jedna, dvě.
Teď na ní nemohu nastavit děličku FSB:DRAM na 1:1, mám Q6600 1066 a Geil 4x1024 1066, i když nastavím obě FSB na 266 a paměti na DDR2-1067, tak ve výsledku (CPU-Z/Everest) je poměr 1:2 a freq pamětí poloviční. Máte někdo úspěšné nastavení 1:1?
A ještě jedna perlička PCI-E width je pouze x4 a nemohu najít donucovací prostředek na nastavení x16... :-(
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Já jedu zatim na deffault jelikož nemam chlazení toho chipsetu. Mam ninju a nevejdou se mi tam ty 2 fany. Vodníka zatim nemam a tak neivm, jestli se do toho taktování mám vůbec pouštět...

:?
Kowalczyk4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kowalczyk4 »

Michal86 píše:Vodníka zatim nemam a tak neivm, jestli se do toho taktování mám vůbec pouštět...
V Computeru psali,že si to vystačilo bez vodního chlazení i po přetaktování na FSB 490MHz (50-54°C bez vody a s vodou 32-40°C).
CPU: C2D E6600 @ 3,6GHz (1.63V real,rev.L634F), VGA: BFG 8800 GTX OC edition, MB: Asus Striker Extreme bios: 1303, RAM: OCZ PC2 6400 Flex XLC 800MHz @ 1066MHz 2x1GB, Sound: Creative Sound blaster X-Fi Fatal1ty, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 160GB,320GB, Cooling: D-TEK Fuzion V2, Swiftech MCP655 Pump, 2x MCW30 chipset block, MCRES-Micro rev.1 reservoir, black tygon tubings with blue SmartCoils + Coolermaster Hydra 8800 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III + 3x AeroCool Turbine 1000
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

to vodní chlazení tam je jenom pro parádu... už nevyjou coby ,tak vymysleji pycowiny... K lepsimu OC to samozrejme nepomuze.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Kowalczyk4 píše:
Michal86 píše:Vodníka zatim nemam a tak neivm, jestli se do toho taktování mám vůbec pouštět...
V Computeru psali,že si to vystačilo bez vodního chlazení i po přetaktování na FSB 490MHz (50-54°C bez vody a s vodou 32-40°C).
Tak v to doufám...

mam blitze, e6750 a chci taktovat...

chlazení: ninja, u toho hnedka 120x120 fan odsává z case ven a hnedka nad ninjou je seasonic 500W kterej odsává 120x120 fanem taky ven z case.

v předu mam řvouna od thermaltake poladěnýho pěkně na 5V a ten fouká vzduch dovnitř case. Jen potřebuju trochu pořešit cable management. TAkže zatím mam otevřenou skříň a až seženu papírovou izolepu, tak se do toho cable managementu pustím a zavřu si bednu.

Co všechno potřebuju nastavovat u přetaktu na INTELU? Jel jsem zatím jen na AMD :/

jsem koukal že stačí všude auto - auto, ale zase se nastaví paměti na horší časování atp. By to chtělo asi hodit přesně i voltáž atp, co?
Odpovědět

Zpět na „Asus“