SLES = Suse linux enterprise server? RHEL je totéž akorát redhat, ty jsem bohužel nezkoušel. Šel jsem po rádoby user-friendly distribucích. (Gentoo výjimka)
Porovnávám Gentoo vs Windows Server pro člověka, co radši čte návody než zdrojáky.
Porovnávám Vistu (7, XP) vs běžné distribuce (Ubuntu, ...) co se týče user-friendly prostředí, možností a kompatibility a tady jasně Windows vede.
A mým účelem nebylo říct "Linux sux, berte Windows, jsou jednodušší", ale říct lidem, co to chcou zkusit, že linux není tak user-friendly jak se nowadays říká. Už jen tím, že existuje stovky distribucí s různými balíčkovači, vlastnostmi, chybami, dírami, problémy....
A sorry, ale dneska mě opravdu naštval saslauthd v Gentoo, který když ho vypnu přes /etc/init.d/saslauthd stop, tak mi pořád visí v paměti, přičemž postfix je na něm závislý, takže když se při restartu postfixu snažil nahodit saslauthd a jediné, co mi to řeklo bylo !! a já jsem byl půl hodiny bez mail serveru než jsem si toho všiml a 3x jsem kontroloval pět konfiguráků, to prostě není správné. (V žádném logu taky nebyl důvod proč se sasl nespustil.) To bude možná část proč to tak vyznívá . Na to odpovídej max do SZ, ať to tu není OT.