Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...
Moderátor: Eddward
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jako i to je možný...já se zase od včerejška bavim s novým Sapphirem 9800Pro. To, že dělá neuvěřitelnej kravál a topí jaxvině, bych eště skousnul, ale že je tak trošku nestabilní mě sere...Procák sem musel stáhnout z 13,5x148 na default 13,5x133, pokoušet se o AGP8x, natož pak ňáký fast writes, je uplně zbytečný a pro jistotu sem ho ještě radši podtaktoval
BTW, muj zdroj je Fortron 300W 12cm fan, že by taky nestíhal? Anebo je deska fakt uplně mimo???

- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- goelr
- Začátečník
já to dnes zase nemohl zapnout..oddelal jsem pridavny vetraky, jednu cd romku..a taky to nejelo, takze si myslim, ze zdrojem to urcite neni...uz jsem dost nasranej, napisu na reklamacku do bohemky
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- goelr
- Začátečník
nee ja to pustim, ale na 10. pokus...predtim se rozsviti ledky (hd led sviti, green poblikava)-pote nefunguje reset ani power - takze vypnu ups..nebo to zacne najizdet do xp pote se to resetne a zase jak na zacatku, vypnu to...no na na nejakej pokus se to rozjede cely a pohoda
)...to ale predtim nedelalo
celkem zajimavy je i to ze mam Vcore voltaz auto a pousti mi to tam temer 1.8 (a to jedu 133*13.5)..aspon kdyby fungovalo agp lock, nestabilni, nestabilni a jeste jednou nestabilni...hrozna deska nebo zrovna jsem kapnul na hroznej kus!

CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hele, to je divný. Takový problémy s ní zase nemám...Jak vlastně víš, kolik to tam pouští? Z biosu, z ňákýho prográmku? Mně to ukazuje v biosu na auto přibližně 1.55V a ve SpeedFanu zase 1.65V...A taky se mi nezdá těch 13,5x133, to určitě neni default Athlonu 2000+. Nebo ty ho máš odemčenej ten procesor?
- goelr
- Začátečník
no já mám athlon xp 2000 (thoroughbred B0, odemceny a dobre se takti), ale cpu-z mi ted ukazuje athlon 1500+, u pameti pro jistotu neukazuje vubec nic. Asus pc probe mi napred ukazoval vcore 1,78 ted se asi umoudril a ukazuje 1,648..samozrejme, ze procak mi detektnul taky jako xp 1500+...
jinak nevim co znamena v biosu: mps revision 1.4 (jinak je tam jeste myslim 1.2).......
jinak nevim co znamena v biosu: mps revision 1.4 (jinak je tam jeste myslim 1.2).......
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Tranzistor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
můj soundblaster live 5.1 se neměl moc rád s integrovaným G ethernetem - internet vždy tak po 3-5 minutách krachl, a já pořád dokola něvěděl čím to bylo...novej bios (1.004 myslím) a v poho
Taky mám podobný problém. Až na to, že u mě nezáleží, je-li tam Sound blaster nebo ne, ale kolik slotů je osazených. Pokud jsou osazené 3, LAN na 100 Mb/s jede, pokud jsou 4, už nejede, sekne se po chvíli a musím restartovat, vynout integrovanou síťovku..., více zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15854
Je jedno, jaké karty tam mám, zkoušel jsem některé nahradit jinými, ale chyby se furt opakovaly
Přitom BIOS mám nejnovější, ovladače taky...
Dal jsem ji reklamovat, uvidím, co z toho bude
Taky mám podobný problém. Až na to, že u mě nezáleží, je-li tam Sound blaster nebo ne, ale kolik slotů je osazených. Pokud jsou osazené 3, LAN na 100 Mb/s jede, pokud jsou 4, už nejede, sekne se po chvíli a musím restartovat, vynout integrovanou síťovku..., více zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15854
Je jedno, jaké karty tam mám, zkoušel jsem některé nahradit jinými, ale chyby se furt opakovaly

Přitom BIOS mám nejnovější, ovladače taky...
Dal jsem ji reklamovat, uvidím, co z toho bude
- goelr
- Začátečník
no já jsem měl obsazený zatím jen tři sloty, teď jsem tam musel dát na chvíli další síťovku (potřebuji projit se s noťasem)...nemůžu restartovat, protože poté mám problémy s rozjetím kompu (viz jak jsem psal někde vejš)....psal jsem technikum-žádná odpověď - jdu to taky asi v pondeli reklamovat 

- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem s touhle deskou včera taky skončil...Rozhod sem se, že se podívám na nastavení pamětí v biosu, chtěl sem trošku zpomalit časování, takže pohodička do biosu, časování senm stáhnul a koukám, že mám jenom 333MHz, taxem tam hodil 400MHz, jenom co to udělá s pomalejšim timingem (podotýkám, že paměť "měla" 400 zvládat), save a ven z biosu, restart a...NIC! Nenaběh ani blbej POST, komp nereagoval ani na restart, ani na vypnutí, taxem vypnul zdroj, znovu zapnul a stejný výsledek. Takže poslední záchrana, hurá na CMOS...CMOC resetnutá, puštěnej zdroj, stejný výsledek(zdroj fachá, grafárna fachá a chladič od CPU nefachá)=žádna reakce
ANY IDEAS WHAT'S WRONG???

Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- Mr. Killer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dlouhy start
Mam problem se startem PC. Na desce je pripojeny jeden HDD.. Jakmile pripojim druhy hdd za se to byt vsechno v poradku (normalne rychly najezd, ale jinac mi tak najizdi cca 5 min. a do biosu najizdi cca 30s). Cim to muze byt???
- goelr
- Začátečník
se ti mozna po***li pameti....zkus tam dat jiny, nebo je dat do jinyho slotu....
ja jsem byl reklamovat desku: vysledek - deska jim samozrejme jela jela...ale neceho jsem si u techniku vsimnul, ze kazdymu procaku to automaticky nastavy 100 fsb a nasobic 12.5...prisel jsem domu a nechal tam to 100*12.5............a vsechny problemy zmizely!!!!!!!nepraska zvukovka, da se normalne resetovat a znovu najet do os, da se to vypnout a zapnout.....vse je ok, hmm teda az na to 100*12.5 (to je uzasny vykon z my 2000
)
ze by ma asuska nezvladla vice jak 100 fsb? nebo mam jeste zkusit koupit novy silny a znackovy zdroj (q-tec 400 nebo 500???)
ja jsem byl reklamovat desku: vysledek - deska jim samozrejme jela jela...ale neceho jsem si u techniku vsimnul, ze kazdymu procaku to automaticky nastavy 100 fsb a nasobic 12.5...prisel jsem domu a nechal tam to 100*12.5............a vsechny problemy zmizely!!!!!!!nepraska zvukovka, da se normalne resetovat a znovu najet do os, da se to vypnout a zapnout.....vse je ok, hmm teda az na to 100*12.5 (to je uzasny vykon z my 2000

ze by ma asuska nezvladla vice jak 100 fsb? nebo mam jeste zkusit koupit novy silny a znackovy zdroj (q-tec 400 nebo 500???)
- goelr
- Začátečník
takze vyzkuseno: procesor na 100 * 12.5 a jede uplne vse (zvukovka neprska) 133* 12.5 (vyssi jsem ani radeji nezkousel) problemy se startem + zvukovka prska
jenom jestli je to procesorem nebo deskou...(co ten zdroj?)
jenom jestli je to procesorem nebo deskou...(co ten zdroj?)
- kajos
- Nováček
-
Asi sem mel stesti na kus - ale me ta deska (tlucu do dreveneho stolu) zatim fachci tak jak ma. Nezkousel sem tu integrovanou zvukarnu, ale mam tam Audiginu a spousta lidi tvrdi ze VIA a Audigy nejde dohromady - jde a v poho - mam tam sice ten creative/VIA patch (ve FarCry mi to pred tim patchem parkrat luplo pri swapovani disku na zacatku - ted vse OK). Procak to po resetu CMOSky nastavi na 6*100, ale dam tam jak 133, 166, 200 bez problemu jak na XP M tak i Thoroughbreadovi.
BIOS .1005, MPS 1.4, Pameti na: 200*2/2,5/6/3/3/13/4Way/1st/DualChannel bez zvyseni voltaze, Procak/Manual/200*12,5@1,7V
Kdyz pretocim pameti na max (2/6/2/2... to uz ty Transcendy neumi) bez zvyseni voltaze, tak to nenajede a kdyz chci do BIOSu, tak to hned nahraje default a je to potreba cele znovu prenastavit - ale POST a vsechno i s widlema najede v POHODE

edit: Zdroj je tam v soucasnosti EuroCase 350W s 12 cm vetrakem, zkouseno i s 300W Fotronem...
BIOS .1005, MPS 1.4, Pameti na: 200*2/2,5/6/3/3/13/4Way/1st/DualChannel bez zvyseni voltaze, Procak/Manual/200*12,5@1,7V
Kdyz pretocim pameti na max (2/6/2/2... to uz ty Transcendy neumi) bez zvyseni voltaze, tak to nenajede a kdyz chci do BIOSu, tak to hned nahraje default a je to potreba cele znovu prenastavit - ale POST a vsechno i s widlema najede v POHODE

edit: Zdroj je tam v soucasnosti EuroCase 350W s 12 cm vetrakem, zkouseno i s 300W Fotronem...
- kajos
- Nováček
-
Re: Dlouhy start
Tak to kdysi delaly stare Westerny (dost pochybuju ze ho tam mas) - kdyz byly na ksande samostatne, tak bud vubec nenabehly ani v BIOSU nebo strasne dlouho trvalo nez je deska detekla.Mr. Killer píše:Mam problem se startem PC. Na desce je pripojeny jeden HDD.. Jakmile pripojim druhy hdd za se to byt vsechno v poradku (normalne rychly najezd, ale jinac mi tak najizdi cca 5 min. a do biosu najizdi cca 30s). Cim to muze byt???
Zkus jiny kabl nebo tam pripichni CD-Romku. Podivej se na jumpery na disku a kdyztak dotlac kabely - jeste treba prehod IDE0 a IDE1.
Mam disk taky na solo a je v pohode.
- goelr
- Začátečník
no já to dnes nesu opět do bohemky, i s komponentama...takže uvidím.kajos píše:Asi sem mel stesti na kus - ale me ta deska (tlucu do dreveneho stolu) zatim fachci tak jak ma. Nezkousel sem tu integrovanou zvukarnu, ale mam tam Audiginu a spousta lidi tvrdi ze VIA a Audigy nejde dohromady - jde a v poho - mam tam sice ten creative/VIA patch (ve FarCry mi to pred tim patchem parkrat luplo pri swapovani disku na zacatku - ted vse OK). Procak to po resetu CMOSky nastavi na 6*100, ale dam tam jak 133, 166, 200 bez problemu jak na XP M tak i Thoroughbreadovi.
Kdyz pretocim pameti na max (2/6/2/2... to uz ty Transcendy neumi) bez zvyseni voltaze, tak to nenajede a kdyz chci do BIOSu, tak to hned nahraje default a je to potreba cele znovu prenastavit - ale POST a vsechno i s widlema najede v POHODE![]()
btw. dnes v noci jsem měl pc zaplý celou noc (no stahoval jsem), vše stabilní, paráda...ale na 100 fsb...

- kajos
- Nováček
-
2 Goelr: jak tam mas nastavene pameti - mas to by SPB nebo manualne nastavenou frekvenci? Zkus nechat ten procik na 133*defaultni nasobic, default voltaz a zkus dat pameti podle frekvence prociku na 266 nebo 333.
Kdyz das 400 zkus jeste zapnout AGP/PCI lock enable.
Nejak mi porad nejde pod nos, ze na FSB100 to jede a 133 a vys to zacina delat b.ordel
Kdyz das 400 zkus jeste zapnout AGP/PCI lock enable.
Nejak mi porad nejde pod nos, ze na FSB100 to jede a 133 a vys to zacina delat b.ordel

- goelr
- Začátečník
- goelr
- Začátečník
tak jsem to teď půl hodiny zkoušel:
napřed jsem dal manual nastavení pamětí (myslím, že stejné jako má kajos) a fsb neměnil...vše jelo v pořádku. pak jsem tam dal fsb 133 a windows se nechteli rozjet a restart win nesel a vsechny ty problemy co predtim....
napřed jsem dal manual nastavení pamětí (myslím, že stejné jako má kajos) a fsb neměnil...vše jelo v pořádku. pak jsem tam dal fsb 133 a windows se nechteli rozjet a restart win nesel a vsechny ty problemy co predtim....