Jak správně zarovnat oddíly na SSD disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jack08
- Středně pokročilý
Re: Rozdělení SSD disku se správným zarovnání. Jak na to?
začátek OT: tak tohle mi hlava nebere, proč kupuješ novější a lepší Win7, když chceš používat prehistorické WinXP? konec OT.
- Kyselinka
- Začátečník
Lol, jasne, ze je lepsie mat na OS vlastnu particiu, az tak blby nie som (preto som zobral 64BG SSD)
No delenie sa robi pri diskoch kapacity 500GB, 1TB, atd. Robim to uz roky, ale nejak mi hlava neberie co mas stale s tym XP
BTW uplne si to zabil tym bulldozerom
FX8150 - 5706 Kč vs. 2500K - 4994 Kč
No delenie sa robi pri diskoch kapacity 500GB, 1TB, atd. Robim to uz roky, ale nejak mi hlava neberie co mas stale s tym XP
BTW uplne si to zabil tym bulldozerom
FX8150 - 5706 Kč vs. 2500K - 4994 Kč
Ani jeden komponent si netrafil, mozno este SSD. Zmenil by som vsetkorobocop píše:Měnili by jste někdo nějaky komponent za nějaký jiný?
- Jája
- Čestný člen
Neuvedl jsi na co hlavně ta sestava bude používaná, takže odpovím, že bych nebral nic z toho co navrhuješ.robocop píše:Měnili by jste někdo nějaky komponent za nějaký jiný?
V prvé řadě bych bral intel 2500K/2600K + nějakou desku, RAM 1333/1600MHz kingston, SSD crucial M4, skříň Coolermaster/fractal, zdroj corsair TX V2 serie, seasonic X nebo S, M serie watáž podle toho jaká tam bude grafika.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Hladis
- Moderátor
Vsechno........ Porad se v sekci Pocitacove sestavy. Sem hodnoceni a stavba sestav nepatri. Kazdopadne tohle je naprosto spatne sestaveny PC.robocop píše:.
Protože uvažuju o zakoupení tohoto HW:
Case Thermaltake V9 BlacX:
http://www.obchudecek.cz/detail.php?zbo ... ED%2C+USB3
Zdroj Fortron Black Power 750W 85plus :
http://interlink.tsbohemia.cz/fortron-o ... 88818.html
jen doufám, že bude výkonově stračit 750Warů.
Deska Asrock 990FX Extreme4 - AM3-AMD 990FX:
http://www.alphacool.cz/produkt/Asrock_ ... 990FX.html
DDR3 16GB 1866Mhz (4x4GB):
http://eshop.jpcomp.cz/p/kingston-hyper ... mp-2335402
AMD FX-8150:
http://pctips.cz/zbozi/produkt-11796/am ... w-box.html
SSD disk:
http://www.asus.cd/komponenty-2/120gb-h ... ata-6gb-s/
Měnili by jste někdo nějaky komponent za nějaký jiný?
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý, trošku tomu PC uberu - cena spadne.
Ale to vyresim v jine sekci.
Diky.
Ale to vyresim v jine sekci.
Diky.
- Kyselinka
- Začátečník
Nic neuberaj, jednoducho zabudni na AMD a zober SB
- laginoo
- Začátečník
Beztak nahodim otazku na kterou mi nikdo neodpovi, ale to mi neva. Si to tak ctu, tak by me zajimalo jak to bude s vyzadovanym volnym prostorem (cca20% volneho mista pro udrzeni zivotnosti disku) pri rozdeleni SSD na vic jak jeden oddil? To bude muset v kazdem oddilu zustat 20% volne kapacity z daneho oddilu? Ja nemam v planu sve SSD rozdelovat, jen mi to uz z tohoto hlediska prijde nesmyslne ten disk delit na vic casti.
- Jája
- Čestný člen
Je úplně jedno kde bude to volné místo, jestli na 1. 2. nebo třeba 20. oddíle v pořadí, důležité je aby to celkově dávalo těch cca 20%. Oddíly jsou jen logické rozdělení disku a nikde není nic s ničím svázáno -žádné dělení paměťových čipů mezi ně se neděje. Klidně si můžeš vytvořit 1 oddíl o velikosti 80% disku a ten celý zaplnit a na zbytku nechat místo bez oddílu - i když bych tohle nikomu na systémovém disku nedoporučoval.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- helium
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
To je sice velmi fajn, ale ono to je pro Linux. A to je teda celkem dost velky problem.helium píše:GParted
http://gparted.sourceforge.net/download.php
má přednastaveno zarovnávání na celé MiB.
Nebylo by něco pro Windows?
- helium
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
GParted viz odkaz je LIVE CD a je to pro vsechny systemy, siroky rozsah souborovych systemu,
proste stahnes ISO hodis na CD (ja daval na DVD-RW),
nabehnes z CD pri ptani 3x Enter (blbosti o rozlozeni klaves atd.) a spusti se GParted
Mam XPcka a nevidim v tom problem (obzvlast kdyz jsem tim zarovnal XP i 7-micky)
nabehnes z CD pri ptani 3x Enter (blbosti o rozlozeni klaves atd.) a spusti se GParted
Mam XPcka a nevidim v tom problem (obzvlast kdyz jsem tim zarovnal XP i 7-micky)
--------------------------------------------------------------------------------
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže po vypaleni na DWDRW to normalne spustim pod XPéčkama?helium píše:GParted viz odkaz je LIVE CD a je to pro vsechny systemy, siroky rozsah souborovych systemu,
Tak to mám chápat? A primo v těch windowsech tu praci provedu?
- mr.qeg
- Začátečník
-
Ne pomocí GParted si správně vytvoříš zarovnaný oddíl naformátuješ NTFS. Pak konec -> výměna za CD s XP a tam už pouze vybereš oddíl kam nainstalovat.
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale to je mi jasne.mr.qeg píše:Ne pomocí GParted si správně vytvoříš zarovnaný oddíl naformátuješ NTFS. Pak konec -> výměna za CD s XP a tam už pouze vybereš oddíl kam nainstalovat.
Ja jsem se ptal, zda to vypalene DVDRW (s tím programem GParted) bude spustitelné pod Windows a v něm ten disk tak upravim? No asi to musim skusit.
- helium
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ne pod XP, ty nabootujes z CD mechaniky a bude jedno jestli je na HDD neco nebo ne.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
partition wizard home to vie pod win
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
A ten Partition wizard home - umí to rozdělit se správným zarovnáním?dexterav píše:partition wizard home to vie pod win
Abych něco neskoušel a ve vysledku by to nakonec dopadlo zase špatně.
Diky.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
čo som delil bolo OK
je to záležitosť pár minút
je to záležitosť pár minút
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- helium
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
http://www.partitionwizard.com/free-par ... nager.htmldexterav píše:partition wizard home to vie pod win
Tak jsem ho zkousel a nezarovnává správně a není tam volba na spravné zarovnání.
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
No, mě by se hodil nejaky soft, který to umí udělat pčimo pod Windows. Nějaký ale funkční, at nedělám pokusy a potom to nedopadne špatne.