Návrh změn v sekci bazar

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

to s tím schvalováním postů na mém blogu samozřejmě není pravda, jestli chcete, tak na to vyčleňte zvláštní thread - na smetišti - a tam se o tom můžeme pobavit, jak tomu opravdu je nyní, jak tomu bylo obecně, a jak to bylo v imkriminovaném konkrétním případě, kdy ano, po arogantních, namyšlených a ješitných vyjádřeních na mém blogu dostal Wilik na přechodnou dobu stop stav (edit: resp. "schvalovací režim"), to mu však nebránilo vyjádřit se prostřednictvím jiné osoby... přeci si ale nenechám na sebe plivat i na mém vlastním blogu... ale nebojte se, čeká mě přechod na jiný hosting a to nemusí shadowblog přežít...

edit> a co se týče toho pravidla, navrhl jsem jeho zrušení, ne kvůli tomu, že by bylo nějak "uraženo mé ego", ale protože jsem zíral nad jeho dle mého návrhu nesmyslností a jako správný a odpovědný právník jsem pochopitelně nemohl jinak, než okamžitě navrhnout jeho zrušení, když už jsem na něj narazil. Kéž by byl ve vedení nějaký opravdový legislativec, bylo by to hned jednodušší :) i s vysvětlováním toho, co pro uživatele vyplývá z pravidel při registraci a co už ne :).

A dál už se tady opravdu obhajovat nebudu, ten kdo by měl obhajovat, jste dle mého návrhu spíše vy, a to důvodnost setrvání pravidla nutnosti uvedení ceny při "P" . :wink:

//Bathory - co se týče tvého blogu, například u článku kde Wilíka kritizuješ jsi následně zakázal diskuse, když se ho pár lidí zastalo, páč se ti to nehodilo do krámu a o tom banu ani nemluvím... prostě děláš u sebe všechno to, co kritizuješ jinde ;-)

//shadow: tak především je rozdíl mezi soukromým blogem a veřejným diskuzním fórem a ban, to je hodně silné slovo, ve skutečnosti pouze standardní nastavení WordPressu, kde se standardně komentáře musí nejprve povolit před jejich zobrazením a kdo se za Wilika tradičně postavil a kdo prostřednictvím své IP pod svým jménem zprotředkovával jeho vyjádření, protože W by asi nepřežil tu "potupu", že bych musel jeho příspěvek nejprve schválit, popř. tu "potupu", že by musel požádat o zrušení svého extra povolovacího režimu, také není žádným tajemstvím. Klidně zde můžeme diskutovat do soudného dne, jestli chceš :). Ostatně reklama se vždycky hodí :) Ale jinak oceňuji, že čteš můj skromný občasník, když už jsi takovým znalcem jeho poměrů :roll:

//Bathory - kdosi mi na ten konkrétní článek poslal odkaz, takže alespoň vím, jaký praktiky tam praktikuješ :oops:

//Wilik - ano, Stin specialne pro jednu vybranou osobu vratil standardni nastaveni, protoze kritiku na svem blogu cist nemusi. Navic tomu prida svoje presvedceni o me aroganci (ktere je zcela objektivni, protoze to tak sam citi) a duvod je na svete. Kazdopadne kdybych komentovat chtel, tak zadat nekoho o svoleni k napsani kritiky - to je opravdu to posledni co bych delal. A mj. se tomu nerika "potupa", ale "cenzura".
show must go on..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

shadow píše:A dál už se tady opravdu obhajovat nebudu, ten kdo by měl obhajovat, jste dle mého návrhu spíše vy, a to důvodnost setrvání pravidla nutnosti uvedení ceny při "P" . :wink:
na to že seš právník, tak tohle je slušnej blábol

když o někom prohlásíš, že je zloděj, tak on se musí obhajovat, že není? nebo ty musíš dokazovat, že je?

když chceš zrušit pravidlo, musíš podat přesvědčujícící důkazy o tom, proč má být zrušeno a ne obráceně, takhle to přece funguje
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Zloděje sem netahej, to je něco jiného (presumpce neviny), tady v tomto případě mají podle mě povinnost tvrzení i důkazní povinnost obě strany, a já jsem důvodů pro zrušení uvedl dost a zatímco uvedené důvody pro setrvání pravidla mě moc nepřesvědčily, ale jak jsem uvedl, k rozhodnutí (pokud tedy to lze chápat tak, že již bylo učiněno) se vyjadřovat dál nebudu :wink:
show must go on..
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Duvodu jsi neuvedl "dost", vse se toci kolem jedineho - "ja nevim jaka by mela byt cena a nechce se mi nic zjistovat" - fajn, i lenost muze byt duvod, ale pokud budes chtit prodavat ve zdejsim bazaru, tak ti proste nic jineho, nez nejakou cenu uvest, nezbude.

Myslim, ze jsme se tu zcela jasne vyjadrili, ze pravidlo ohledne pozadavku ceny vnimame za spravne a (narozdil od tveho presvedceni) za lety provereni, takze ho rusit nebudeme.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Wilik píše:Duvodu jsi neuvedl "dost", vse se toci kolem jedineho - "ja nevim jaka by mela byt cena a nechce se mi nic zjistovat" - fajn, i lenost muze byt duvod
heh, to je pěkné překroucení a není to vůbec pravda a ty to moc dobře víš, ale s tebou je zbytečné dále nějak polemizovat.... jenom zírám, že ti není proti srsti pořád tak lhát.
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

A jinak si překrucuj tady veřejně dál v tomto Twém Mikrosvětě, jak chceš, já se tady celý týden s tebou nebo s dalšími sdílejícími tvé vidění světa přít nebudu…. nechápu proč nemůžeš normálně věcně odpovědět, že tvůj návrh jsem vzali na vědomí, posoudili jsme ho a z těch a těch důvodů jsme ho zamítli a tečka.

Na tvou či jiného odpověď, ať už jakoukoliv odpověď, už nebudu reagovat, abychom tady opět nebyli do nekonečna.
show must go on..
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

shadow píše:...zjišťoval aktuální tržní cenu a tu uváděl nebo měl nějakou představu.

... každý nemusí mít nějakou představu, já nesleduji třeba tolik tržní ceny ...
Tak znova a pomalu...

Kdyz uz nekdo neni schopen ci ochoten (to jsem zahrnul pod pojem lenost) udelat si nejakou predstavu o cene (projit si par podobnych temat ve zdejsim bazaru, podivat se na ceny na netu - tj. otazka 5 minut), tak ma v pravidlech 2 moznosti:
1. prodej formou aukce, kde neni uvedeni ceny povinne
2. dotaz formou I: aby predstavu ziskal

Mas pravdu, jinou moznost pravidla nepripousti a je to nesmirne stresujici omezeni - i proto je bazar jednou z nejfrekventovanejsich sekci - vsichni totiz miluji ta nase despoticka omezeni a zneuzivani administratorske moci :oops:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to shadow: pokud jsi nás nepřesvědčil, tak jsi zřejmě neuvedl dost :wink:

//Wilik - ted jsi to zkazil a zase bude "nucen" odpovedet :) mj. beztak si zas jen nevzal prasky...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Hlavne by se mel v Bazaru dodrzovat poradek, predevsim ve vytvareni OT. V tomto smeru jsou modi hodne benevoletni a myslim, ze pokud se maji dodrzovat pravidla, tak dusledne. Kazdy kdo tam pise OT si toho je dobre vedom.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Jsem opravdu znepokojen, co se deje v bazaru. Snad v kazdym K:/P: threadu je nejake OT a je to cim dal horsi... Bud se prodava pres SZ, nebo jsou OT prispevky, nebo user prodava zbozi v cizim thredu... Je v tom bordel.
Sam jsem si zalozil thread a jen jsem pocital minuty, kdy se tam objevi zcela irelevantni prispevek a mistni jedinci neklamali...
Je to smutny...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Gerimo: ale kupodivu tenhle anarchismus funguje...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Psal jsi moderátorovi bazaru ? Tu sekci má na starost jeden člověk a opravdu tu nemůže být 24 hodin denně.

Ad prodej přes SZ - tomu se zabránit nedá, ale kupující i prodávající na sebe berou veškerá rizika s tím, že pokud někdo někoho ojebe, tak to fórum neřeší.
Goldnoob team proud member!
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Thellwin píše:Psal jsi moderátorovi bazaru ? Tu sekci má na starost jeden člověk a opravdu tu nemůže být 24 hodin denně.

Ad prodej přes SZ - tomu se zabránit nedá, ale kupující i prodávající na sebe berou veškerá rizika s tím, že pokud někdo někoho ojebe, tak to fórum neřeší.
rozumim, ani po nem nepozaduji, aby byl 24h denne na foru. A co se tyce meho threadu, tak jsem ho pres SZ pozadal, aby mi to smazal...
Jenomze ja na druhou stranu nechci upominat moda, ze nekdo porusuje pravidla.
Jde o to, si lidi vycvicit, neco jako udelal no-X v ATi sekci.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja se teda pripojim...OT a nabidek proti pravidlum je tam dost

na druhou stranu, mam pocit ze nektery lidi sem lezou jen kvuli bazaru(ty nejvic kecaj proti pravidlu o poctu postu a doby registrace) a ty moc vycvicit nejde....

meli by se tam pridat modi, ktery by se starali jen o bazar (Maestro je tam tusim sam), je mi jasny ze jsme vsichni lidi a nevisime tu porad :)

jinak ja SZ moderatorum hazim vetsinou jen v pripade spamu...
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Asi jak uvedl Thellwin - obchodovat po SZ/icq/... neni zakazano, jelikoz se to neda kontrolovat, ale dotycni berou riziko na sebe, tj. zadne zastani ze strany fora. Navic prichazeji o vyhodu konkurecnich nabidek, ktere cenu obvykle zvedaji.

Co se tyka spamu a OT - zasahovat v teto veci muze kazdy moderator, tj. pokud nekdo vidi prohresky, necht kohokoli (nejlepe nekoho online) upozorni po SZ. Bylo by lepsi mit vice modu v bazaru, ale bohuzel nikdo dalsi vhodny neni.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Wilik píše:Bylo by lepsi mit vice modu v bazaru, ale bohuzel nikdo dalsi vhodny neni.
Piokud by Mastero neměl nic proti, tak se můžu do bazaru kouknout občas cíleně za úřelem eliminace nežádoucích jevů. Poslední dobou mě to mazání zase začalo docela bavit. Zvlášť když vidím, jak si toho někteří useři váží a vyjadřují mi svou přízeň ve svých podpisech (zdravím xmena2 :) ) :roll:
Goldnoob team proud member!
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Gerimo píše:...Je v tom bordel.
Sam jsem si zalozil thread ...
No jo je v tom bordel, pravidla tu nikdo necte
5. Inzerát MUSÍ obsahovat:
  • bydliště (tj. název města či obce) pokud není uvedeno pod avatarem (obrázek postavičky).
Ve kterem okrese ze to lezi "Black Mesa" ?
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
lopatoos
Začátečník
Začátečník

něco ohledně bazaru

Příspěvek od lopatoos »

Napadla mě jedna věc, jestli se vám to nebude líbit, klidně to smažte nebo lockněte.

Co kdyby se do oznámení v bazaru přidala sekce kde by se psaly zkušenosti s obchody s různými uživateli? Představoval bych si to třeba takto - postovalo by se podle nějaké osnovy, která by se musela dodržovat aby se v tom dalo trochu vyznat. Vypadala by například takto:

Prodejce: (prostě nick, ne jménp)
Druh zboží: (stačilo by např. disk, grafická karta, celý počítač)
Způsob platby: (účet, dobírka, osobně)
Rychlost: (počet dnů od uzavření obchodu do dodání zboží)
Způsob dopravy/předání: (balík/dopis/osobka)
Zkušenosti: (Např. serióní jednaní, rychlý obchod, doporučuji...:) )
Poznámky: (aneb co se nevešlo jinde)

Co vy na to? :oops:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: něco ohledně bazaru

Příspěvek od Bathory »

A když tam někdo k obchodu, který měl s tebou napíše, že moc spokojenej není a tobě se to nebude líbit, budeš tvrdit, že to není pravda, tak to bude posuzovat a řešit kdo? A hlavně na základě jakých informací... tvrzení proti tvrzení?
Bathory
lopatoos
Začátečník
Začátečník

Re: něco ohledně bazaru

Příspěvek od lopatoos »

No, tak v tomhle máš pravdu...zase by vzniklo plno OT tím že by se lidi přetahovali
Muselo by si to asi víc vymakat, aby to nešlo takhle zneužít - jako např. na aukru.
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“