Avance A007 CatPaw (nove foto 14.8.06)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

GES 051 052 02
Cena / ks včetně DPH:618,80 CZK
CM 2040-STN-LY
LCD displej 20x4, STN, LED

to je hlavni polozka, pak jeste ten kabel (podle dylky) +dioda a dalsi p*oviny (tak 50,-)
no a asi postovny.. sice koukam ze dost jezdis :D ale Mladou Boleslav moc nenavstevujes co ? :)

p.s to je z gesu, gme mi nejak nenabiha :-/ ale prej tam maj ten displej levnjsi..

edit: jeste otazecku... kdybych porizoval tu expanzku od galaxiho, musi bejt v nejvyssim bode ? nebo jak se to pak plni a odvzdusnuje,pac mi pripada ze kdyz tam budu lejt vodu tak jako na tom jeho videu,tak mi za chvili prijde z druhy strany z5 do expanzky ale porad tam bude trochu vzduchu... a kdyz vypnu cerpadlo s otevrenym vickem tak mi voda vytece ven ne ? to pak an tesnosti toho vicka asi celkem zalezi...
edit2: 2 digitaldoom: p.p.s, tak kabel mas zadara, ja mam asi dvoumetrovej (vlastni blbost) a potrebuju se znacne casti zbavit :D
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

nevytece taky sem si to myslel ale ta voda v těch hadicích se nehne musel by tam bejt vzduch
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

trafopájkou jsem si napájel do displeje "pinheadery" (takovy ty shitky co se na ne davaj jumpery,ale delsi :) ) a na kabel jsem nacvaknul sundanej konektor ze staryho fdd kabelu (worx great)... ostatni soucastky jsem narval do krytu lpt konektoru na druhym konci...
http://jalcds.de/images/4x20backlight.gif
jo a transistor nemam bd 135, myslim ze vyhovi kterykoli jiny NPN spinaci ktery utahne proud podsviceni (jinak je to v podstate na nic, jenom obcas z nudy blikam displejem :D)
bez soft. ovladani podsviceni je tady
http://jalcds.de/images/4x20wobacklight.gif
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

ale kucii, dyt to sou jenom draty... myslite ze jsem ja nejakej expert ? a taky jsem to zmaknul /poprvy teda jsem mel prehozeny datovy vodice,tak byly zajimavy znaky,ale pak jsem to vychytal :)
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

jo jinak tohle je imhoi jedna z cest k vodnimu chlazeni all-in-one...
zdroj umistim svisle pod bocnici (coz si vyzada otvor do zdroje,abych nezakryl hlavni polstarek tlapky jednolitou plochou s nicim) a na jeho misto dam radiator (120*120 od ertyho)a cerpadlo s galaxi expanzkou dam dolu pod kos s disky... bloky budou asi taky od ertyho,akorat "megablok" na 3x hdd (budou ve stavajcim kosi,ale svisle vedle sebe) si necham udelat od znameho. co si o tomhle usporadani myslite ? bude to dost tesny,ale myslim ze bych se mel vejit a nejaky ten atom mista by tam mohl zustat :)
///
cerna = radiator
zelena =120mm fan
seda = zdroj
cervena = mechaniky
svetlemodra = disky
fialova = puvodni kos
oranzova = medene bloky

Obrázek
z boku

Obrázek
z boku 2

Obrázek
kos na disky zezadu

Obrázek
kos na disky zepredu
edit: malovani suxx :lol:
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...na můj vkus je to příliš našlapaný, ale jako vodník na lanku v middletoweru by to nebylo špatný. kde hodláš mít INTAKE otvory? pokud před HDD, vyprdnul bych se na vodou chlazený HDD a chladil bych je 120-kou fanem. ten by ti navíc zlepšil air-flow casem (kterej asi nebude valnej), navíc by sis ušetřil tlakovou ztrátu danou hadicema HDD blokem...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

no, vetsi fan nez 80mm dopredu dat nemuzu (nekde nahore je fotka predku s mrizkou,tak pro predstavu) a ty disky jsou fakt blizko u sebe :-/ (cca 1cm)

edit, leda bych ten 120 vetrak dal az dovnitr za hdd, ale nevim jak s kabelama...
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...jedna 80-ka se sníženýma otáčkama v poho uchladí 2 HDD - zhruba tak stejně, jako by ti je uchladily ty bloky. pokud ji dáš naplno, pak se žádnej blok nechytá...to s tou 120-kou uvnitř není až tak špatnej nápad (až na problém s kabelama), ale v tvých "stísněných" podmínkách bych spíš uvažoval o verzi s 80-kou (pokud bys nechtěl udělat nějakou úpravu koše)...

...pak je tu ještě jedna možnost - otočit HDD o 90°. tak, jak to mám já...to bys ale musel udělat zcela jinej koš..
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

o kos ani tak nejde, je to spis ten plast vepredu.. je ze dvou kusu a kdybych tam dal 120 mm tak by to bylo hnusny a mozna by se to i rozpadlo... 80ka musi stacit, mas s tema blokama asi pravdu... kdyz se to bude hrat tak tam dam tu 120ku dovnitr... ted jak mam pc v rozsypu,tak mi disky chladi nizkootackova 80ka a jsou v tom kosi na stole a nehrejou se,takze myslim ze ten silenej vetrak co jsem dal dopredu to na 5v zvladne bez problemu. a navic neni slyset :)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...jj, přesně tak...jsou jistý periferie/části kompu, který je prostě lepší a výhodnější chladit vzduchem - a HDD jsou jednou z nich...
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

mozna ze bych je spis tou vodou ohrival :) a navic,aspon nebude tolik hadic a tolik prace a nemusim prudit znamyho :)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

no_-_name píše:mozna ze bych je spis tou vodou ohrival :) ...
...názor jednoho z mála lidí, který přemýšlej a nervou vodu hlava nehlava kam to jen jde...
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

-- DiL -- píše:
...názor jednoho z mála lidí, který přemýšlej a nervou vodu hlava nehlava kam to jen jde...
thx :) ja se o to premysleni maximalne snazim... delam to poprvy,nechci nic zku*vit a jeste navic na to nemam zas tolik penez abych to ku*vil a delal nekolikrat...
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

eheim compact 600 (upraveny) ano ci ne ? :)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...eheim je good volba. OT - mám jen ty nejlepší zkušenosti se starším modelem 1048 (600l/hod)...tichounký, spolehlivý...dva roky mi to bez přestání honilo vodu akvárkem a k plný spokojenosti...
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

hele, jak je silnej blok od ertyho na cpu a jak je silnej ten na nb ? mam tam ten zdroj a obavam se ze ho budu muset dat jinam
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kolem 3cm na CPU a 2cm na NB :wink:
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

jj,to bych tam nacpal,ale vcetne kolen asi tezko :-/ potrebuju dat zdroj jinam :(
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Detatko :oops:

Obrázek

Zvrchu 8-)
Obrázek
Z uhlu 8-)

Jedna se o Alphacool Nexxxos III Xtreme (thanx to Gr8Vivec)
edit: je to velke a tezke :roll:
edit2:sorry je to nexxxOs a ne nexxxUs :oops:
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Dj´ Frodo píše:kde si ten vymenik sehnal???? vypada luxusne.
je to od Gr8Viveca(e?),pac si ho objednal novej a potreboval ho prodat...Jsem z nej nadsenej :) akorat mi zabere celej vrsek case a jelikoz ho chci dat dovnitr tak i jednu 5.25 pozici (mozna i vic,pokud tam dam vetrak)

myslim ze ho ma z www.jsc-computers.cz
//sem to nasel: http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... 19affc955c
Odpovědět

Zpět na „Projekty“