project: Vulcanus
Moderátor: L4mka
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- johny-bulanek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- widoq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Galliano
- Nováček

1. Co se designu týká z mého pohledu jde o špičku. Toto nelze srovnávat s ničím jiným v této sekci. Nemůžu se vynadívat.
2. Co se provedení týká, je to perfektní kovářina. Povrchová úprava bočnic je perfektní.
3. Pokud jde o kus tvořící přední a horní "čelo", upravil bych pásovinu stejně jako bočnice a"mřížkovinu" bych upravil stejně ale tak, aby byla místo černé barva bílá. Přijde mi jako dosti kontrastní a nenarušující celkový styl. Rez narušuje a neodpovídá povrchové úpravě bočnic. Celkově by mi tam neseděla.
Bohužel ale povrchové upravě kovů nerozumín, natož aby byla provedena pouze přírodní cestou, takže ti s tímhle neporadím. První, co mě napadlo byla galvanovna... :/
Jako simulace plamene, mě napadlo zvolit červený nebo oranžový zdroj světla (katodu, LED cokoliv) a před něj pomalu ale opravdu p o m a l u běžný větrák, a to tak pomalu, aby lopatky simulovaly mihotání plamene. Bohužel si ale myslím, že takové otáčky větrák nezvládne...
Eto vsjo...
2. Co se provedení týká, je to perfektní kovářina. Povrchová úprava bočnic je perfektní.
3. Pokud jde o kus tvořící přední a horní "čelo", upravil bych pásovinu stejně jako bočnice a"mřížkovinu" bych upravil stejně ale tak, aby byla místo černé barva bílá. Přijde mi jako dosti kontrastní a nenarušující celkový styl. Rez narušuje a neodpovídá povrchové úpravě bočnic. Celkově by mi tam neseděla.
Bohužel ale povrchové upravě kovů nerozumín, natož aby byla provedena pouze přírodní cestou, takže ti s tímhle neporadím. První, co mě napadlo byla galvanovna... :/
Jako simulace plamene, mě napadlo zvolit červený nebo oranžový zdroj světla (katodu, LED cokoliv) a před něj pomalu ale opravdu p o m a l u běžný větrák, a to tak pomalu, aby lopatky simulovaly mihotání plamene. Bohužel si ale myslím, že takové otáčky větrák nezvládne...
Eto vsjo...
Homer: I když ti tvá práce nevoní, nestávkuješ. Prostě tam chodíš každej den a házíš na to bobek.
- Woyta
- Středně pokročilý

Jsou opravdu extreme pomalu tocisi se fany. A to tak pomalu ze vrtule se sotva tocila. lepsi reseni by ale spise byl ten umelej plamen co byl kdysi v abc.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://chinashengfa.en.alibaba.com/prod ... _Lamp.html
vespod je fan a je to nasvícený. to plápolající je nějaká látka či co. jednoduchý na výrobu
vespod je fan a je to nasvícený. to plápolající je nějaká látka či co. jednoduchý na výrobu
- sergej_
- Nováček

Vulcanus - interiér
Konečně po dlouhé době jsem se dokopal k tomu, abych sem hodil zase nějaký fotky počítače Vulcanus. Jak vidíte na obrázcích, tak už je funkční „víko“ počítače – to znamená udělal jsem pant a zavírání. Nejvíce práce však zabral interiér. Chtěl jsem ho totiž upravit taky do takovýho toho masivního, neandrtálskýho stylu, aby celkově ladil s vnějším vzhledem a abych se nemusel stydět počítač „vyklopit“ a ukázat i jeho „vnitřnosti“.
K víku počítače jsem naohýbal a navařil vnitřní kostru z „čtvercoviny“ 10x10 mm a na ní přichytil všechny součásti. Sice to o dost zvýší hmotnost, ale ve výhni se líp dělá s plným, bytelnějším materiálem (nějaký L profily by se ohýbaly docela špatně).
Koš na mechaniky je dělaný na tři 5,25“ pozice. Docela rád bych sehnal za slušný peníze nějakou pěknou slot-in mechaniku – že by DVD vyjíždělo mezi mřížkami... ale když neseženu, nebo na to nebudu mít peníze, tak udělám normálně vyjížděcí šuplík – bude vyjíždět i s kusem mřížky... uvidíme...
Zdroj jsem taky nechtěl nechat tak jak je... v hnusnej čtvercovej krabičce s prolisama. Takže jsem udělal kovanou „krabici“ na zdroj s takovým „kšiltem“ – aby vzduch šel rovnou zadní mřížkou ven. Nahoře na zdroji, kde bude dvanáctka větrák – tak jsem kolem tý díry udělal ještě takovou jakoby obroučku z mědi. Žádnou mřížku tam dávat nebudu. Ještě musím na tý obroučce trochu zapucovat, aby nebyly vidět nejty – ale myslím, že jinak to bude vypadat docela efektně... neandrtálsky
Chladič jsem koupil od Stoobiho – je to z Opelu Rekord. Jsem moc rád, že jsem ho sehnal, protože je tam úplně akorát... sedne tam prostě jako prdel na hrnec
– ono tam totiž není moc místa... takže to bylo tak tak... On se tam původně nemohl vejít kvůli takovejm těm trubkám, ale to se vyřešilo... Brácha ty trubky uřezal a připájel tam závity, všechno zacínoval , zaepoxidoval, zatmelil a nastříkal.... a myslím, že to vypadá mrtě... jako profi radiátor
A když jsme to zkusili natlakovat, tak to nepustilo ani bublinku... A nesmím zapomenout na to, že s pájením vydatně pomáhal i sám óóóó velký Stoobi
Ještě k tomu radiátoru musím udělat nějaký „přidělátory“ a hlavně taky kryt, na kterým budou přichycený dvě dvanáctky větráky.
A teď se dostáváme k expanzce... a to je, jak musím přiznat, taky tak trochu „Stoobiho patent“
. Ono tam není moc místa, takže to Stoobi vymyslel tak, že expanzka má uvnitř zavařený dno (asi ve třetině délky – 10 cm od okraje). Takže do té 10 cm části se schová čerpadlo a v té zbývající části bude voda. Ta část s čerpadlem bude zavíčkovaná jen tak, aby tam nebylo vidět, ta část s vodou bude na těsnění. Jak jsem to tak počítal, tak v okruhu by mělo být zhruba 2l vody. A navíc, jak mi poradil Stoobi, tak celá voda bude zapojená takovými těmi vodovodními šroubovacími hadičkami s ocelovým opletením (používají se třeba pro připojení stojánkového bateriového kohoutu). Ono se prodávají různé délky – takže myslím, že by to bylo super řešení, než se crcat s nějakými hadičkami a myslím, že ten kovový povrch bude vypadat docela pěkně... třeba by se daly i nějak napatinovat... Docela velkou výhodou bude taky to, že když se počítač „zaklopí“ , tak voda bude nad čerpadlem, takže to dost ulehčí práci při napouštění, odvzdušňování... Jinak ona ta expanzka je docela macek
.. váží 5 kg 
Ono to dá ještě docela dost práce... nevím, jak to stihnu, protože budu muset koncem měsíce na vysokou.... a to už pak nebude moc čas... Musím ještě vysekat díry pro konektory a záslepky dozadu, pak taky vyřešit to vyjíždění mechanik, namontovat zdroj, vykovat znak dopředu na víko, ... povrchové úpravy... atd... doufám, že to nějak stihnu.
Jen pro zajímavost přehled hmotnosti komponent:
zdroj: 2 kg
expanzka: 5 kg
koš na disky: 2kg
ostatní plechy a držáky: 4 kg
... no takže celkově komplektní case zatím váží 38 kg
Jinak budu moc rád za konstruktivní nápady, hodnocení a komentáře
Tak a teď ty obrázky:

celá bedna – dole můžete vidět pant... myslím, že ani moc nenarušuje celkový vzhled...

interiér „vyklopeného“ počítače

pohled ze zadní strany

expanzní nádrž

vidíte, že se radiátor vejde jen tak tak...

zavírání počítače – bude taky napatinováno

počítač rozebraný „do šroubku“

upravený radiátor z Opelu Rekord

kryt zdroje – musím ještě zapucovat ty nejty na obroučce, aby nebyly vidět...

„onýtovaný“ plech na základní desku s vysekaným logem

vysekávání loga z 2 mm plechu zakulaceným sekáčem (za studena)

expanzní nádrž s odšroubovanými víčky

detail nýtů

onýtovaný kryt zdroje

použitý spojovací materiál
K víku počítače jsem naohýbal a navařil vnitřní kostru z „čtvercoviny“ 10x10 mm a na ní přichytil všechny součásti. Sice to o dost zvýší hmotnost, ale ve výhni se líp dělá s plným, bytelnějším materiálem (nějaký L profily by se ohýbaly docela špatně).
Koš na mechaniky je dělaný na tři 5,25“ pozice. Docela rád bych sehnal za slušný peníze nějakou pěknou slot-in mechaniku – že by DVD vyjíždělo mezi mřížkami... ale když neseženu, nebo na to nebudu mít peníze, tak udělám normálně vyjížděcí šuplík – bude vyjíždět i s kusem mřížky... uvidíme...
Zdroj jsem taky nechtěl nechat tak jak je... v hnusnej čtvercovej krabičce s prolisama. Takže jsem udělal kovanou „krabici“ na zdroj s takovým „kšiltem“ – aby vzduch šel rovnou zadní mřížkou ven. Nahoře na zdroji, kde bude dvanáctka větrák – tak jsem kolem tý díry udělal ještě takovou jakoby obroučku z mědi. Žádnou mřížku tam dávat nebudu. Ještě musím na tý obroučce trochu zapucovat, aby nebyly vidět nejty – ale myslím, že jinak to bude vypadat docela efektně... neandrtálsky
Chladič jsem koupil od Stoobiho – je to z Opelu Rekord. Jsem moc rád, že jsem ho sehnal, protože je tam úplně akorát... sedne tam prostě jako prdel na hrnec
A teď se dostáváme k expanzce... a to je, jak musím přiznat, taky tak trochu „Stoobiho patent“
Ono to dá ještě docela dost práce... nevím, jak to stihnu, protože budu muset koncem měsíce na vysokou.... a to už pak nebude moc čas... Musím ještě vysekat díry pro konektory a záslepky dozadu, pak taky vyřešit to vyjíždění mechanik, namontovat zdroj, vykovat znak dopředu na víko, ... povrchové úpravy... atd... doufám, že to nějak stihnu.
Jen pro zajímavost přehled hmotnosti komponent:
zdroj: 2 kg
expanzka: 5 kg
koš na disky: 2kg
ostatní plechy a držáky: 4 kg
... no takže celkově komplektní case zatím váží 38 kg
Jinak budu moc rád za konstruktivní nápady, hodnocení a komentáře
Tak a teď ty obrázky:

celá bedna – dole můžete vidět pant... myslím, že ani moc nenarušuje celkový vzhled...

interiér „vyklopeného“ počítače

pohled ze zadní strany

expanzní nádrž

vidíte, že se radiátor vejde jen tak tak...

zavírání počítače – bude taky napatinováno

počítač rozebraný „do šroubku“

upravený radiátor z Opelu Rekord

kryt zdroje – musím ještě zapucovat ty nejty na obroučce, aby nebyly vidět...

„onýtovaný“ plech na základní desku s vysekaným logem

vysekávání loga z 2 mm plechu zakulaceným sekáčem (za studena)

expanzní nádrž s odšroubovanými víčky

detail nýtů

onýtovaný kryt zdroje

použitý spojovací materiál
- no_-_name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- koza
- Začátečník

- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nadherna vec .... ale nevedle bz som si to predstavit u seba v izbe ... moc vela kovu + to vnutro sa mi moc nelubi ale inac nadhera
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- dR@gon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Good work
Jen by mě zajímalo jestli bude mít ta expanzka zevnitř nějakou speciální povrchovou úpravu. Přeci je to jen kov a ten podléhá korozi... aby ti to nedělalo bordel v okruhu a navíc aby to pak po zkorodování těsnilo.... To logo je udělané moc hezky na to že je to z tak silného plechu, ale mohlo být více k prostředku... ale tak to už je jen detail...
Jinak paráda... moc šikovnej člověk...
PS: Asi jsem to přehlédnul ale na kolik odhaduješ finální váhu? Dle mě tak mezi 25 - 30 Kg možná i víc jelikož moje case má se vším všudy necelých 20
Jinak paráda... moc šikovnej člověk...
PS: Asi jsem to přehlédnul ale na kolik odhaduješ finální váhu? Dle mě tak mezi 25 - 30 Kg možná i víc jelikož moje case má se vším všudy necelých 20
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Už psal, že case v tomhle stavu má 38kg a to není komplet, nejsou tam komponenty ani voda...takže osobně bych odhadoval komplet kolem 45-50kg...dR@gon píše:PS: Asi jsem to přehlédnul ale na kolik odhaduješ finální váhu? Dle mě tak mezi 25 - 30 Kg možná i víc jelikož moje case má se vším všudy necelých 20
- Pisik
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
- sergej_
- Nováček

ta expanzka bude uvnitř nastříkaná barvou... nejdřív asi pořádně uvnitř vydrbat, nechat ožrat rez kyselinou, a myslím, že když se to pořádně nazákladuje a nastříká, tak že to bude vpohodě... Přemýšlel jsem taky, že by se to mohlo uvnitř pocínovat - že bych celou expanzku ve výhni ohřál a nanesl na ní roztavený cín... ale nikdy jsem to ještě nedělal, tak nevím, jestli by to šlo... ale myslím, že by to pak bylo super... no a galvanickej článek by nikde vznikat neměl - protože na expanzce není měď vůbec použitá - toho bych se nebál...
Ono váha je u tohohle počítače docela problém... ale s tím jsem počítal... prostě kovaný počítač bude bytelnýa těžký. Těžko můžu kovat nějaký trapný "papírový" plechy ... prostě v ohni se líp dělá s plnějším, bytelnějším materiálem...
To vysekané logo jsem určitě nechtěl dávat doprostřed... prostě uprostřed to je takový kompozičně blbý umístění. Ve fotografii se taky používá rozdělení na třetiny... Mě se to takhle líbí víc... a ještě budu chtít za to logo (ze strany, kde je deska) - tak tam ještě přidělám měděný plech, aby to víc vyniklo... a když se ještě nějak trochu napatinuje, tak to bude myslím supr... Ještě bych chtěl z mědi udělat jedno logo, který bude přidělaný na expanzce - jakoby uprostřed... myslím, že by se tam docela hodilo...
Jinak díky za přípomínky a komentáře
... a klaněcí panáčky
... ani si to nezasloužím 
Ono váha je u tohohle počítače docela problém... ale s tím jsem počítal... prostě kovaný počítač bude bytelnýa těžký. Těžko můžu kovat nějaký trapný "papírový" plechy ... prostě v ohni se líp dělá s plnějším, bytelnějším materiálem...
To vysekané logo jsem určitě nechtěl dávat doprostřed... prostě uprostřed to je takový kompozičně blbý umístění. Ve fotografii se taky používá rozdělení na třetiny... Mě se to takhle líbí víc... a ještě budu chtít za to logo (ze strany, kde je deska) - tak tam ještě přidělám měděný plech, aby to víc vyniklo... a když se ještě nějak trochu napatinuje, tak to bude myslím supr... Ještě bych chtěl z mědi udělat jedno logo, který bude přidělaný na expanzce - jakoby uprostřed... myslím, že by se tam docela hodilo...
Jinak díky za přípomínky a komentáře
- sergej_
- Nováček

a teď když nad tím přemýšlím... tak přece žádný galvanický článek tam vznikat nemůže, ne? ... přece destilovaná voda je nevodivá, protože neobsahuje žádné iony ani volné elektrony - to bych musel použít solný roztok...
ale elektrice moc nerozumím, tak mě když tak opravte...
a navíc voda do styku s kovem uvnitř expanzky nepřijde - bude uvnitř nabarvená... takže by to neměl být problém
ale elektrice moc nerozumím, tak mě když tak opravte...
a navíc voda do styku s kovem uvnitř expanzky nepřijde - bude uvnitř nabarvená... takže by to neměl být problém
- SNowie
- Začátečník

- johny-bulanek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jako musim taky pochválit. Je to fakt kvalitka. Nevim jak to vypadá v reálu, ale jestli to bude jako s Routerem@Stoobi - tzn. perfekt na fotkách a ještě lepší v reálu, tak mam další důvod pohnout s tim mym, abych to v Krakově viděl...
V podstatě se dá říct, že tady spolu s routerem máš fakt mod na úrovni. Jsou tady samosebou i další, ale prostě tyhle dva mi přijdou fakt jako špička minimálně v Čechách. I když vlastně možná by se sem dal zařadit i VlasTikův (schválně jestli se zase ozve - většinou když tu napíšu jeho jméno, objeví se, tedy alespoň doposud to tak vždy bylo...).
Jinak jak si psal u tý jedný fotky - "počítač rozebraný „do šroubku“" - tam by se víc hodilo (a i jsem to tak poprvý přečetl) - "počítač rozebraný „do šrotu“"
S tou barvou taky nevim no... ale napadaj mě dvě věci - pokud tam v "tej vaší prdeli" máte zinkovnu, a nebo alespoň práškovou lakovnu, tak bych volil raději to. Myslim že se dělaj i nějaká barvy "gumový", ale nevim kde to dělaj. My tim máme například natřenej odkapávač na nádobí - je to asi 0,5mm tlustá vrstva, která fakt drží.
Takže asi tak no...
Pic
V podstatě se dá říct, že tady spolu s routerem máš fakt mod na úrovni. Jsou tady samosebou i další, ale prostě tyhle dva mi přijdou fakt jako špička minimálně v Čechách. I když vlastně možná by se sem dal zařadit i VlasTikův (schválně jestli se zase ozve - většinou když tu napíšu jeho jméno, objeví se, tedy alespoň doposud to tak vždy bylo...).
Jinak jak si psal u tý jedný fotky - "počítač rozebraný „do šroubku“" - tam by se víc hodilo (a i jsem to tak poprvý přečetl) - "počítač rozebraný „do šrotu“"
no vydrbat určitě, ale na tu kyselinu bych bejt tebou zapomněl... Sice rez možná sežere, ale nikdy jí neodstraníš dokonale ani nezneutralizuješ tak, aby tam žádná nezůstala. Naopak, po čase to začne reznout ještě víc, hned po tom, co zozežere barvu.sergej_ píše:nejdřív asi pořádně uvnitř vydrbat, nechat ožrat rez kyselinou, a myslím, že když se to pořádně nazákladuje a nastříká,
S tou barvou taky nevim no... ale napadaj mě dvě věci - pokud tam v "tej vaší prdeli" máte zinkovnu, a nebo alespoň práškovou lakovnu, tak bych volil raději to. Myslim že se dělaj i nějaká barvy "gumový", ale nevim kde to dělaj. My tim máme například natřenej odkapávač na nádobí - je to asi 0,5mm tlustá vrstva, která fakt drží.
Takže asi tak no...
Pic