Fred1 píše:Docela by mě zajímalo kolik máš let? (pokud to není tajné

)
24

, ale nikomu to neříkej, je to přísně tajný
to Koval : moc díky
to bdaemon : taky díky, ... jinak v době kdy jsem začal s vývojem této fanless case před 2,5 lety, tak heatpipe nebyly ještě k sehnání, tak jsem vymýšlel vlastní jednoduchý způsob, jak to plně nahradit a to se nakonec povedlo, je to výkonnější než Zalman TNN. Jinak moje snaha vždy směřuje k vytvoření něčeho unikátního a okopírovat něco by mě tolik nebavilo, proto jsem tento systém chlazení použil i ve finále, kdy heatpipe se už daly celkem sehnat. Každopádně v budoucnu se HP pokusím využít ... jen si nejsem jistý, že to bude stejně drahý (výroba bloků + heatpipe), takhle jsem koupil jen kus mědi a vyrobil jsem si to jednoduše doma

.
RE pryž: tu pryž jsem pak už nikde nesehnal, ale nebyla z daleka tak dobrá jako ta drahá a už vůbec by nešla použít k tomuto účelu (zdroj, MB) .. byla to elektrovodivá pryž

, ale za tu cenu to hodně účinně pomohlo k vyrovnání nerovností na boku HDD a k jeho chlazení, pokud máš o to zájem, tak je to od výrobce ELCHEMCo, ale nevím, jestli to někde seženeš.
to PzKpfw VI Tiger : taky díky, ... jinak barva se dá udělat jakákoliv, to je vždycky subjektivní, ale je pravda, že jsem původně plánoval černý kámen, ale jelikož byl asi 3x dražší (cca 25.000.-), tak jsem šel do tohoto tmavě modrého, holt můj rozpočet nebyl tak veliký, musel jsem taky koupit nějaký HW, jinak by mě byla ta bedna k ničemu

. Teplota CPU se už tady řešila, ale je to teplota v normálu, běžně v zátěži mě to nejde přes 60°C, nemám potřebu taktovat, ale mohl bych tam dát třeba @3GHz a teplota by byla pořád v normě, C2D začíná throttlovat kolem 83°C, pokud nethrottluje, tak není co řešit, je to tak stanovené od výrobce a ten tam má ještě velkou rezervu, rozhodně bych tady neřešil "vysokou" teplotu o 60°C

, každopádně na HC taktování to chlazení není dělaný, ale každý má jiné priority, ale třeba chlazení grafiky se tímto zlepšilo o 20°C oproti normálnímu vzduchovému ...
Jinak závěrem jen dodám, že výroba fanless case pro Wii se odkládá na neurčito (jednou k tomu určitě dojde), už to mám celé promyšlené, ale je to moc jednoduchý a tak mě to už tak neláká

a PS3 se blíží, takže si pohraju nejdřív s PS3, to bude celkem zajímavý