OpenSUSE - problém s instalací
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

nevím, jestli tě úplně chápu - grub menu při bootu je standardem, pokud máš dual boot - v /boot/grub/menu.lst si nastavíš defaultní OS a můžeš si nastavit i jen pár sekundový odpočet na případný výběr jiného systému, jinak se ti nastartují automaticky Windows jako tvůj výchozí OS (máš-li tak nastaveno). Tak je to v ubuntu a doufám, že i v OpenSuse distribuci.Lukfi píše:On by OpenSUSE taky namountoval NTFS disky už při instalaci, ale taky by si na jeden z nich udělal loader a při startu bych musel vybírat OS, což nechci, chci aby automaticky nabíhaly Windows.shadow píše:edit: Jinak Ubuntu 7.04 mi namountovalo partition s NTFS samo automaticky hned po instalaci (s vytvořením patřičných ikonek na ploše), takže spokojenost.
Co se týče ovladačů, tak máš na výběr open-sourcové, anebo proprietní od ATi. Pod X1600 Series se samozřejmě myslí i x1650xt, ale obecně ty drivery by měly být myslím pro všechny grafiky X série shodné...Lukfi píše: Nakonec jsem tam ty drivery dostal pomocí CD-RW. Po asi čtvrt hodině s laborováním s Konsole (OMG, to je tak pitomej program!!! jednou si nastavím vzhled, zavřu, spustím znova, a zase je to na default!) jsem udělal rpm balíček a nainstaloval, ale stejně i po restartu pořád 60Hz. Tak nevím, to jsem tam dal špatné ovladače? A vůbec, kdo se v tom má vyznat. Mám Radeon X1650XT a na stránkách ATi je jen X1600 series, X1800 series a X1900 series...
Já používám proprietní od ATi, a to aspoň prozatím ty, co Ubuntu samo nabízí (jako "restricted driver").
Požadovaný refresh rate zkus nastavit podle tohoto návodu (viz nastavení monitoru):
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4153
popř. se mrkni i sem:
http://aboutme.ic.cz/?q=node/41
nerozumím tvému dotazu ..Lukfi píše: Btw, vysvětlí mi někdo, proč po nabootování Linuxu a vypnutí Linuxu se ve Windows nastaví ten původní malovanej vzhled?
show must go on..
- bubanek
- Středně pokročilý

To je trápení, v UBUNTU by ti na to stačilo toto:Lukfi píše:Já už na to stejně se*u, ovladače na grafiku nefungujou a já si nehodlám kurvit oči na 60Hz...
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
sudo depmod -a
sudo aticonfig --initial
sudo aticonfig --overlay-type=Xv
restartujeme X server (ctrl+alt+backspace) - Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale HDD s Linuxem není připojen stále, tak nevidím důvod proč si vydržovat zavaděč. Když budu chtít nabootovat do Linuxu, vystačím si s boot menu desky.shadow píše:nevím, jestli tě úplně chápu - grub menu při bootu je standardem, pokud máš dual boot - v /boot/grub/menu.lst si nastavíš defaultní OS a můžeš si nastavit i jen pár sekundový odpočet na případný výběr jiného systému, jinak se ti nastartují automaticky Windows jako tvůj výchozí OS (máš-li tak nastaveno). Tak je to v ubuntu a doufám, že i v OpenSuse distribuci.
To je blbost, ne? RX1650XT má osekané jádro RV570 a to vychází z R580...shadow píše:Pod X1600 Series se samozřejmě myslí i x1650xt
Já ti nevím, ale mně to přijde že tam ty drivery vůbec nejsou, i když jsem je tam instaloval dvakrát.shadow píše:Požadovaný refresh rate zkus nastavit podle tohoto návodu (viz nastavení monitoru):
No prostě jak jsem napsal... nabootuju do Linuxu, pak vypnu Linux a nahodím Windows, a namísto klasického Win2000 vzhledu, který používám, se mi nastaví ty omalovánky...shadow píše:nerozumím tvému dotazu ..Lukfi píše:Btw, vysvětlí mi někdo, proč po nabootování Linuxu a vypnutí Linuxu se ve Windows nastaví ten původní malovanej vzhled?
Ubuntu už je na cestě, ale jde to pomalu...bubanek píše:Má tě cenu přemlouvat aby jsi to UBUNTU vyzkoušel? Protože já to fakt nechápu proč se pořád sereš se suse.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- shadow
- Středně pokročilý

To je přeci jedno.Lukfi píše:To je blbost, ne? RX1650XT má osekané jádro RV570 a to vychází z R580...shadow píše:Pod X1600 Series se samozřejmě myslí i x1650xt
Výběr ovladače ke stažení na stránkách AMD/ATI dle toho kterého modelu grafické karty je jen pro dobrej pocit, že člověk stahuje správný ovladač. Obdobně na nvidia.com. Jinak to nemá v praxi žádný význam. Stahuješ vždy to samé (u radeon serie)
edit: podívej se na verzi ovladačů a jejich velikost u x1600 a x1900 series, zjistis, ze jsou to ty samé.
Co se "omalovánek" týče, tak mě se nanastavují, ani mezitím nevidím žádnou souvislost.
show must go on..
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale to nie je veľmi chyba linuxu ale skôr windowsu..Lukfi píše:]
No prostě jak jsem napsal... nabootuju do Linuxu, pak vypnu Linux a nahodím Windows, a namísto klasického Win2000 vzhledu, který používám, se mi nastaví ty omalovánky...
Takže treba skôr tam hľadať chybu.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- shadow
- Středně pokročilý

bubanek píše:To je trápení, v UBUNTU by ti na to stačilo toto:Kód: Vybrat vše
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx sudo depmod -a sudo aticonfig --initial sudo aticonfig --overlay-type=Xv restartujeme X server (ctrl+alt+backspace)
Zjišťoval jsem si verzi svého ovladače fglrx a zjistil jsem, že v repozitářích je nejnovější verze 8.34.8 z února 2007, zatímco nejnovější je 8.36.5 z dubna.
Pokud by jsi tedy Lukfi nechtěl čekat na update repozitáře, musíš manuálně:
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu ... tion_Guide
show must go on..
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je přece správné, že verze je stejná, ale jsou ty balíčky stejné i jinak (velikostí)?[/quote]shadow píše:edit: podívej se na verzi ovladačů a jejich velikost u x1600 a x1900 series, zjistis, ze jsou to ty samé.
Já taky žádnou logickou souvislost nevidím, proto jsem se na to ptal.shadow píše:Co se "omalovánek" týče, tak mě se nanastavují, ani mezitím nevidím žádnou souvislost.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.