Ale oproti NWN to je pořád dost dobrý, jediný co mě u DA vytáčí je ta kamera, často jsou střelci mimo pozorovatelnou oblast a musim si kameru přiblížit abych viděl do dálky, častá kolize s prostředím a další nedořešenosti... holt daň za konzoleSir_-_Death píše:Pravda, do promakanosti Gothiců nebo i Zaklínače to má setsakra daleko.Thellwin píše:...prostředí celkem chudé...
Dragon Age: Origins
Moderátor: Baneshee
- Vivec
- Středně pokročilý

Re: Dragon Age: Origins
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale oproti NWN 2 uz je to prostredie slabsieVivec píše:Ale oproti NWN to je pořád dost dobrý
Oproti DA II posobi DA:Origins ako klenot a poriadna PC hra, aj ked inventar v podobe zoznamu je maly ustupok konzolam, inventar v DA II je pre PCckara hroza, takisto chybajuca takticka kamera, hnusne UI a dalsie veci.Vivec píše:.. holt daň za konzole
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Thellwin
- Administrátor

Nějaký tip na vhodné složení družiny, pokud mám hlavní postavu mága (spíš útočněji zaměřeného)?
Zatím mám Alistera, Morrigan a Lelien (?) ...
Goldnoob team proud member!
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
healer ti to ulahci, ale na nizsich obtiaznostiach to ide aj bez neho
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- Thellwin
- Administrátor

Zatím to léčím sám a občas nestíhám, takže asi bych healera ocenil.
- Vivec
- Středně pokročilý

alister jako tank plus tři kouzelníci a zabiješ všechno i na very hard, po Lotheringu každopádně doporučuju jít nejdřív do Mage tower, je asi nejlehčí a dostaneš tam dobrý bonusy včetně Wynne (kouzelnice, healer)Thellwin píše:Nějaký tip na vhodné složení družiny, pokud mám hlavní postavu mága (spíš útočněji zaměřeného)?
Michigen: myslel jsem právě NWN2, mě se teda DA prostředí líbí víc, ale to je už asi jen otázka vkusu
Každopádne já taky hraju znova, chtěl jsem před dvojkou mít pěknou postavu na import ale podle těch ohlasů je mi dost líto jak dvojka vypadá
- Thellwin
- Administrátor

- Vivec
- Středně pokročilý

no tak ono jich tam zas tolik neni 
Alistar jako tank, pokud ti nevadí že je hodný takže větčinou když uděláš něco hodnýho tak dostaneš u něj reputaci a Morrigan jí ztratí (ale to neni nic hroznýho), spíš je sranda mít Morrigan a Alistara v partě protože se dobře hádaj
již zmíněná Morrigan a nakonec Wynne, pokud bys chtěl trochu pestřejší partu tak bych vzal třeba Lelianu místo Morrigan (a budeš mít celou dobrou partu), nebo psa místo Alistara (ev. Shale jestli míš DLC Stone prisoner)
\\ono vůbec je sranda chvíly chodit s každou postavou jen kvůli těm rozhovorům, třeba když tahá Morrigan Stana do postele, to jsem se fakt nasmál
Alistar jako tank, pokud ti nevadí že je hodný takže větčinou když uděláš něco hodnýho tak dostaneš u něj reputaci a Morrigan jí ztratí (ale to neni nic hroznýho), spíš je sranda mít Morrigan a Alistara v partě protože se dobře hádaj
již zmíněná Morrigan a nakonec Wynne, pokud bys chtěl trochu pestřejší partu tak bych vzal třeba Lelianu místo Morrigan (a budeš mít celou dobrou partu), nebo psa místo Alistara (ev. Shale jestli míš DLC Stone prisoner)
\\ono vůbec je sranda chvíly chodit s každou postavou jen kvůli těm rozhovorům, třeba když tahá Morrigan Stana do postele, to jsem se fakt nasmál
- Thellwin
- Administrátor

Vzhledem k tomu, že jsem začal hrát jako docela dobrák, tak Alister je v podstatě jasnej, psa asi ne, nechápu, proč nelze mít 4 postavy + psa, takže volba 3 + pes nebo 4 bez psa je pro mě bohužel jasná. Wynne jako healer asi také.
Leliana by asi byla dobrá kvůli zlodějským schopnostem, naproti tomu s Morrigan by prý měla být možnost nějaké romance, takže babo raď
Leliana by asi byla dobrá kvůli zlodějským schopnostem, naproti tomu s Morrigan by prý měla být možnost nějaké romance, takže babo raď
- Vivec
- Středně pokročilý

s Leilanou a Morrigan můžeš do trojky
těch vztahů se neboj, ty se stejně řeší jen v kempu kde máš všechny postavy
ad pes, on se nezdá, ale je to fakt super charakter, neskutečně toho vydrží a má super skilly a nsetojí tě žádný peníze za vybavení, jediný co mu trochu chybí na to aby byl dokonalej tank je absence skillu threaten, kterej je pak dost důležitej
těch vztahů se neboj, ty se stejně řeší jen v kempu kde máš všechny postavy
ad pes, on se nezdá, ale je to fakt super charakter, neskutečně toho vydrží a má super skilly a nsetojí tě žádný peníze za vybavení, jediný co mu trochu chybí na to aby byl dokonalej tank je absence skillu threaten, kterej je pak dost důležitej
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vivec: To je luto aj mne, DA:O mam fakt rad.
Thellwin: Na psa je fajn mod "extra dog slot", i ked hra bude potom lahsia.
http://modsreloaded.com/extra-dog-slot
Thellwin: Na psa je fajn mod "extra dog slot", i ked hra bude potom lahsia.
http://modsreloaded.com/extra-dog-slot
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Thellwin
- Administrátor

Já hraju na normal, nemám potřebu se u hry vztekat, ani si nic dokazovat, takže když bude lehčí, vadit mi to nebude, případně si vždycky můžu zvednout obtížnsot, nebo ne?
Když už jsem psa, kvůli Lelianě vyhodil, kde se dá znovu nabrat? Na tom místě, kde jsem ho propustil?
Když už jsem psa, kvůli Lelianě vyhodil, kde se dá znovu nabrat? Na tom místě, kde jsem ho propustil?
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pes by mal byt v tabore, ak si ho nenabral po ostagare pri nahodnom stretnuti, tak uz sa neda zobrat
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- Thellwin
- Administrátor

Nabral jsem ho při náhodném střetnutí, ale pak jsem ho v té vesnici pustil místi Leilany. Dá se ještě nabrat?
- Frostys
- Začátečník

-
Tys mu přímo řekl v "rozhovoru", že ho tam už nechceš a on odešel? Jinak bys ho měl ve výběru postav pro družinu.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Thellwin
- Administrátor

No, když se ke mě Lielana chtěla přidat, tak se objevila obrazovka s postava a psem a dole čtyři kolečka, psa jsem z kolečka vyndal a Leilanu nandal ... tak nějak 
- Frostys
- Začátečník

-
Tak to jo. To je normální obrazovka výběru postav do své družiny. Pokaždé když potkáš někoho, kdo se k tobě může přidat, tak se objeví obrazovka a vybereš si ho. Nepamatuju jak tu obrazovku vyvolat ručně.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
- Thellwin
- Administrátor

Tak jsem nainstaloval ten psí doplněk a po jeho použití se mi ten pes objevil v družině i když nikde okolo předtím nebyl. Každopádně dík 
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No problem
na DA:O je vela modov, ci uz uzitocnych alebo len kozmetickych. Ale najskor najlepsie prejst asi bez nich, pripadne s tym extra slotom pre psa a hi-res texturami.
- Thellwin
- Administrátor

Kromě psa už žádné další úpravy neplánuju. Hi-res textury by sice možná byly fajn, ale na HD4870 512 MB to nemá smysl. Ta hra vypadá pěkně i bez toho, jen se to nesmí zkoumat moc zblízka