GeForce 7900 / G71 - články, testy, recenze...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

Gainward
http://shop.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8712457
uz ju zdrazili lebo ja som si ju objednal za 5bez DPH a teraz je za 7 oni to zdrazia ked si nieco niekto kupi ale ceny maju super :) [/url]
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Nerboard píše:Gainward
http://shop.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8712457
uz ju zdrazili lebo ja som si ju objednal za 5bez DPH a teraz je za 7 oni to zdrazia ked si nieco niekto kupi ale ceny maju super :) [/url]
Tak potom o com hovoris, nieje 7900GS ako 7900GS 8-)
A za prve ten tvoj Gainward stoji 7000Skk a ja Gainward nemam :roll:
Zadalsie, tato moja karta ma od vyroby vyssie takty(a aj napriek tomu ma este velke rezervy co sa OC moznosti tyka), preto mierne vyssia cena :wink:
A v konecnom dosledku, v tom teste co som uviedol testovali to NAJ co sa 7900GS kariet tyka a ta tvoja tam chybala, hmmmm :? , zeby zabudli? :lol:
Mimochodom ten test vyhrala.
http://www.bit-tech.net/hardware/2006/0 ... est/2.html
A to nehovorim o tom ze karta ma od vyrobcu standartnu zaruku 5 rokov a po online registracii na nete 10rokov :roll:

Takze, zdar

PS:Neber to osobne, dufam ze ta tvoja bude slapat stabilne a budes s nou takisto velmi spokojny :) Cafff
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

2StreetHawk: neber to osobne ale on tu gainward moze pretaktovat na rovnake hodnoty ako ma ta tvoja EVGA. KO verzie su uz dost pretaktovane od vyroby ale to neznamena ze si to nemozem urobit doma. jedine co tebe zarucia je ze na takych taktoch urcite pojde.
K tej zaruke 5 rokov, povies mi naco ti taka zaruka je ked tato karta bude do roka tak slaba ze ju budes musiet vymenit. ak nie do roka tak do dvoch. :) takze neviem ci sa ti oplatilo si priplatit. ja som sa rozhodoval tiez medzi evgou a gainwardou a zvolil som gainward pretoze bola vykonom uplne inde ( je to 7900GT a evga mala len 7800GT aj ked pod rovnakym oznacenim 7800GS ) a som rad ze som to urobil. nemozem sice nikde hovorit ze vlastnim EVGA gk ale to mne nevadi :P
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

busy píše:2StreetHawk: neber to osobne ale on tu gainward moze pretaktovat na rovnake hodnoty ako ma ta tvoja EVGA. KO verzie su uz dost pretaktovane od vyroby ale to neznamena ze si to nemozem urobit doma. jedine co tebe zarucia je ze na takych taktoch urcite pojde.
K tej zaruke 5 rokov, povies mi naco ti taka zaruka je ked tato karta bude do roka tak slaba ze ju budes musiet vymenit. ak nie do roka tak do dvoch. :) takze neviem ci sa ti oplatilo si priplatit. ja som sa rozhodoval tiez medzi evgou a gainwardou a zvolil som gainward pretoze bola vykonom uplne inde ( je to 7900GT a evga mala len 7800GT aj ked pod rovnakym oznacenim 7800GS ) a som rad ze som to urobil. nemozem sice nikde hovorit ze vlastnim EVGA gk ale to mne nevadi :P
Vykonom uplne inde??? :lol:
To co ma byt?Si robis srandu, alebo co?
7800GS, pretaktujes mozno niekde na uroven 7800GT, no a???
Kamarat ma doma Leadtek 7800GT Extreme(tiez taktnutu od vyroby)a ma napr. v 3Dmarku05 - - 7202b a ja "bez OC" 8200b :)
Takze poporiadku, ano ked ON pretaktuje toho Gainwarda, moze sa kludne dostat tam kde ja.Ja by som to vyskakovanie "kto z koho" ukoncil a povedal kazdy svoje perie chvali, takze :roll:
Inak nemyslim si ze "o rok o dva" bude tato karta slaba.Mozno nebude najnovsie hry stihat na plne detaily, ale zahras si na nej vsetko uplne v pohode, zadalsie zaruka 5 resp. 10 rokov sa vyplati vzdy, aj ked by mala o tych "par" rokov sluzit len na kancelarske ucely :wink:
Myslis ze som priplacal zbytocne?Podla mna pri cene necelych 8000Skk, je 800Skk nie velka suma a ja som zhodnotil ze sa to vyplati 8-)
PS:Kolko ta prosim Ta vysla ta 7800GS od toho Gainwardu?
To myslis tuto:
https://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38942
Kde si prisiel nato, ze je to G71???
G71 je jadro GF7900 :)
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ano je to ta ale da 9000 v 3dmarku 05. nevravim ze je lacna ale za tu cenu som mohol mat aj evgu 7800GS a 6000bodov v 3Dmarku :). takze neviem ci sa mi oplati kupovat znacky ako evga, xfx a podobne. aj tak budem za chvilu zase vsetko menit a urcite nebudem reklamovat za pat rokov lebo do vtedy to pc obide dvadsat uzivatelov a to nehovorim o desiatich rokoch :D. to nieje auto ze sice starne ale aj tak po desiatich rokoch je este pouzitelne normalne
na to ze to je G71 prides jednoducho das dole chladic a pozries ake je tam jadro. alebo pustim rivatuner a uvidim ze je to G71 a ze nieje ani osekane, takze plnohodnotna 7900GT a dokonca s vyssimi taktami, takze dokonca od vyroby pretaktovana :).
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

busy píše:ano je to ta ale da 9000 v 3dmarku 05. nevravim ze je lacna ale za tu cenu som mohol mat aj evgu 7800GS a 6000bodov v 3Dmarku :). takze neviem ci sa mi oplati kupovat znacky ako evga, xfx a podobne. aj tak budem za chvilu zase vsetko menit a urcite nebudem reklamovat za pat rokov lebo do vtedy to pc obide dvadsat uzivatelov a to nehovorim o desiatich rokoch :D. to nieje auto ze sice starne ale aj tak po desiatich rokoch je este pouzitelne normalne
na to ze to je G71 prides jednoducho das dole chladic a pozries ake je tam jadro. alebo pustim rivatuner a uvidim ze je to G71 a ze nieje ani osekane, takze plnohodnotna 7900GT a dokonca s vyssimi taktami, takze dokonca od vyroby pretaktovana :).
Vies , ale ty ju mas uz pretaktovanu, takze tych 9000b v 3D05 moze byt, ja ked som dal OC na 600/1500, mal som 9500b a to nehovorim o tom , ze este ide aj viac, (len ju nechcem zatial zbytocne zhavit, som si isty ze to vydrzi pretoze som videl testy presne tohto kusku a dostali sa tam na stabilne frekvencie bez artefaktov 650/1624Mhz a to na defaultnom chladici, ktory je mimochodom takisto velmi kvalitny a efektivny) :wink: a to za cenu o dost nizsiu od Teba :)
Zadalsie, ak to je naozaj jadro G71 tak potom je nazov karty pekna blbost, tym padom to nemoze byt 7800GS :? To je riadne zavadzajuce, nemyslis?
Ja ti neberiem to ze je dobra, ale za tu cenu sa naozaj dalo aj nieco lepsie :? Pockaj, pockaj, to mas AGP, vsak? :oops: Hmmmmmm To preto si isiel do nej, uz mi to je jasneeee, Ale aj tak je draha jako slak.
Tak cafff zatim kamo 8)
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Este som sa chcel spytat, pri OC GF7900GS sa mi pri zmene frekvencii pamati v 3D rezime, meni aj frekvencia pamati v 2D, ako to?
Frekvencia jadra je u 3D aj 2D nastavitelna samostatne, preco teda pamat nejde takisto?Skusal som aj coolbits aj Rivatuner a vysledok ten isty, inak s nou problemy nemam, momentalne bezim na nasledujucich taktoch 601/1620Mhz :wink:
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

mam 7900GS a mam tieto otazky:
takze ked som to uz spravil napisalo mi vo win ze mam slaby zdroj a ze sa moze poskodit
moze sa naozaj poskodit ked nema dostatok energie?
o kolko % pojde asi pomalsie ked nema dostatocny zdroj?
aky zdroj treba?tu ste mi poradily ze moj stacit bude a nestaci ASI
edit//mozem ju aj taktnut ked nema dobry zdroj?co sa stane?
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

uz som asi nesiel pridavne napajeni ale je to 6-pin a ja na zdroji take nemam no v manuali nieco pisu o napajani take iste ako HDD neviem nechapem
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

pomoz si sam :) v krabicy bola rozdvojka takze jede v pohode :)
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nerboard píše:pomoz si sam :) v krabicy bola rozdvojka takze jede v pohode :)
Boze, ved to je normalne, to si ju tam nedal hned, to je prve co treba urobit :-D
Je to take nestandartne riesenie, neviem ci maju nejake zdroje tento typ konektora, pochybujem, takze gratulujem k sfunkcneniu :wink:
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koro »

Streethawk píše:
Nerboard píše:pomoz si sam :) v krabicy bola rozdvojka takze jede v pohode :)
Boze, ved to je normalne, to si ju tam nedal hned, to je prve co treba urobit :-D
Je to take nestandartne riesenie, neviem ci maju nejake zdroje tento typ konektora, pochybujem, takze gratulujem k sfunkcneniu :wink:
pochybujes ci maju nejake zdroje PCI-E konektor :shock: :lol: myslis ze ho tam davaju len tak
kazdy ATX 2,2 zdroj ma PCI-E vetvu
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Koro píše:
Streethawk píše: Boze, ved to je normalne, to si ju tam nedal hned, to je prve co treba urobit :-D
pochybujes ci maju nejake zdroje PCI-E konektor :shock: :lol: myslis ze ho tam davaju len tak
kazdy ATX 2,2 zdroj ma PCI-E vetvu
Tak potom sry, ja som sa este s takym nestretol :oops:
1:0 pre Teba, clovek sa stale uci, no nie?
walfischberg
Začátečník
Začátečník

dotaz

Příspěvek od walfischberg »

Pěkný den.
Nechi zakládat novou diskusi, tak si to dovolím napsat sem.

Mám monitor F-S P19-2, GF Gigabyte 7900GT. Používám říjnové nVidia ovladače. FEAR Combat a Battlefield 2142 ( a podobné) mi v options nenabízí rozlišení 1280x1028, ale pouze rozlišení od 640 do 1024x768. PC mám myslím docela výkonné, takže tady problém nevidím. Některé hry, jako např Company of Heroes, mi tenhle problém nedělají a mohu si bez problému zvolit rozlišení 1280x1028. Na mém starém PC - P4 3GHz, R9800 Pro a 1GB Ram mi hra vždy nabídla i vyšší rozlišení, než jen 1024. Tudíž s novým PC by neměl být problém.

edit - Jinak zdroj mám Chieftec 620W, ten by to mohl utáhnout.
Intolerance is evidence of impotence.

CPU - C2D E6600, MB - GIGABYTE GA-965P-DS4, GPU - GIGABYTE GF7900 GT, RAM - 2GB KINGSTON DDR2 667MHz CL5, HDD - Seagate 250GB 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS, Zdroj - Chieftec 620W, LCD F-S P19-2
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz

Příspěvek od expLorer »

walfischberg píše:Pěkný den.
Nechi zakládat novou diskusi, tak si to dovolím napsat sem.

Mám monitor F-S P19-2, GF Gigabyte 7900GT. Používám říjnové nVidia ovladače. FEAR Combat a Battlefield 2142 ( a podobné) mi v options nenabízí rozlišení 1280x1028, ale pouze rozlišení od 640 do 1024x768. PC mám myslím docela výkonné, takže tady problém nevidím. Některé hry, jako např Company of Heroes, mi tenhle problém nedělají a mohu si bez problému zvolit rozlišení 1280x1028. Na mém starém PC - P4 3GHz, R9800 Pro a 1GB Ram mi hra vždy nabídla i vyšší rozlišení, než jen 1024. Tudíž s novým PC by neměl být problém.

edit - Jinak zdroj mám Chieftec 620W, ten by to mohl utáhnout.
klikni pravym na plochu -> properties -> settings -> advanced -> monitor -> Hide modes that this monitor cannot display -> OK a skus.. a este sa presvedc ze ti to rozoznalo monitor.. pripadne potom este po tomto co si urobil zmaz konfig v hre s nastaveniami nech to znovu vydetekuje vsetko..
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
walfischberg
Začátečník
Začátečník

expLorer píše: klikni pravym na plochu -> properties -> settings -> advanced -> monitor -> Hide modes that this monitor cannot display -> OK a skus.. a este sa presvedc ze ti to rozoznalo monitor.. pripadne potom este po tomto co si urobil zmaz konfig v hre s nastaveniami nech to znovu vydetekuje vsetko..
Drivers na monitor jsem už instaloval. Ještě zkusím skrýt režimy, které lcd nepodporuje. Tenhle monitor podporuje max 1280x1024. Na tomhle rozlišení jsem na svém starém PC hrával FEAR i Demo BF 2142 (samozřejmě vše na min.). Takže monitor to zobrazí. Ale dík za radu, udělám co píšeš, kdyžtak zkusím reinstaltěch her. Just Cause a CoH mi 1280 spustí bez problémů.

CPU - C2D E6600, MB - GIGABYTE GA-965P-DS4, GPU - GIGABYTE GF7900 GT, RAM - 2GB KINGSTON DDR2 667MHz CL5, HDD - Seagate 250GB 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS, Zdroj - Chieftec 620W, LCD F-S P19-2
walfischberg
Začátečník
Začátečník

Drivers na monitor jsem už instaloval. Ještě zkusím skrýt režimy, které lcd nepodporuje. Tenhle monitor podporuje max 1280x1024. Na tomhle rozlišení jsem na svém starém PC hrával FEAR i Demo BF 2142 (samozřejmě vše na min.). Takže monitor to zobrazí. Ale dík za radu, udělám co píšeš, kdyžtak zkusím reinstaltěch her. Just Cause a CoH mi 1280 spustí bez problémů.[/quote]

U BF2142 to bohužel nepomohlo. Ale přišel jsem na jednu věc - když spustím Config.exe ve složce s F.E.A.R, tak mi tam nabízí jen 640 až 1024. Nic víc. Ovladače mám nejnovější, teplota GK je 45° a PC jede stabilně. Nevím, čím tohle může být. Ale stejně dík za snahu expLorere.

edit---------
Tak jsem reinstaloval Windows, ovladače na GK, zkusil jsem snad všechny, které jsou dostupné, pak jsem reinstaloval DX, ale pořád stejný problém.

Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

ked ti to nechce povolit tak to musis vynutit :)
kazda hra ma naky config(ini) subor a tam bude urcite nieco ako resolution tak si to zmen
alebo vyskusaj patche na hru
walfischberg
Začátečník
Začátečník

Nerboard píše:ked ti to nechce povolit tak to musis vynutit :)
kazda hra ma naky config(ini) subor a tam bude urcite nieco ako resolution tak si to zmen
alebo vyskusaj patche na hru
Hm, tohle zkouset na zeny, tak jsem zavreny. Ale s kartou to zkusim :) Jinak na BF 2142 jsem dokonce nasel navod, jak to spustit pod 1280x1024.

busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Troska OT ale prosim pouzivajte prosim EDIT potom citam sest clankov za sebou od toho isteho autora :old3:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“