Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- Spike44
- Začátečník
to Woyta: diiky! Kdyby jsi mi rekl, ze jakykoliv L spoj mezi cerpadlem a expanzkou je zlo na vykon pumpy, tak nevim jak bych to resil
Jeste bych se chtel zeptat na takovou drobnost: Jde mi o odvodňování okruhu...
dají se čerpadla "profouknout"? Konkretně pujde o Lainga. Prostě když nekde rozpojím okruh a fouknu do hadicky, tak jestli profouknu kapalinu i přez čerpadlo, a nebo jestli vypnute cerpadlo okruh "uzavře"?
Dííky moc.
Jeste bych se chtel zeptat na takovou drobnost: Jde mi o odvodňování okruhu...
dají se čerpadla "profouknout"? Konkretně pujde o Lainga. Prostě když nekde rozpojím okruh a fouknu do hadicky, tak jestli profouknu kapalinu i přez čerpadlo, a nebo jestli vypnute cerpadlo okruh "uzavře"?
Dííky moc.
- myom
- Středně pokročilý
L spoj nema zas takovy odpor a pokud jich nemas v okruhu 10, tak muzes byt v klidu.
cerpadla normalne protekaji kdyz jsou vyple.
cerpadla normalne protekaji kdyz jsou vyple.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- raym0n
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ty pruzinky 10/14 nikdo?...raym0n píše:.....ale co na ty pameti, jak jsem se ptal, co byste mi doporucili? predpokladam, ze jen blok je fakt malo a kde sehnat pruzinky na hadice 10/14...
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- myom
- Středně pokročilý
raym0n: v cr nic takoveho nesezenes
//Woyta V nouzi se da pouzit spirala na kabely. Na jednom miste se mi lame hadice tak tam kousek sel. A protoze je zhruba stejne cira jako silikon tak to neni moc videt.
//Woyta V nouzi se da pouzit spirala na kabely. Na jednom miste se mi lame hadice tak tam kousek sel. A protoze je zhruba stejne cira jako silikon tak to neni moc videt.
- Spike44
- Začátečník
to raym0n: potrebujes ty pruzinky hodne? Osobne se mi jeste na zadny sestave nelibily a myslim, ze to vzdy jde vyresit nejak elegantneji. Budu ted delat dva nakupy z USA z http://www.sidewindercomputers.com a http://www.performance-pcs.com/. Vyber si. Ty pruzinky bych ti pak na dobirku klidne poslal. Nebo jestli jsi z Brna a okolo?
- Spike44
- Začátečník
trocha hliniku
objevil jsem zajimavou vec...
Koolance Coolant Temperature Sensor
To telo je ale z anodizovanyho HLINIKU . Bude i takova trocha hliniku v okruhu delat bordel? Jak dlouho vydrzi ta povrchova uprava uvnitr toho "bloku" nez ji Ethylen Glycol vymele?
Koolance Coolant Temperature Sensor
To telo je ale z anodizovanyho HLINIKU . Bude i takova trocha hliniku v okruhu delat bordel? Jak dlouho vydrzi ta povrchova uprava uvnitr toho "bloku" nez ji Ethylen Glycol vymele?
- strommer
- Nováček
TC vs. SwT
zdar chlapi, máte tady někdo zkušenosti s výkonem mezi radiátorama od Swiftechu a Thermochillu? jedná se mi o to, jestli je ten rozdíl adekvátní té ceně.Dík a sorry jestli se to tu už řešilo.
CPU: Xeon 3220 4jádro 2,4GHz, MB: Giga-P41T-D3P, RAM: DDR3 2x2GB Corsair 1333MHz, GK: Asus 8800GT (600,1500,1800), HDD: Seagate 320GB 7200.10, case: TT Tai-Chi
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Ne není, MCR maj nejlepší poměr cena/výkon ... Mezi nim a Thermochilem už není moc velký rozdíl ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- myom
- Středně pokročilý
thermochill ma ale dalsi vyhody, jako pomerne rapidne nizsi odpor, mensi tloustku, je lehci, muzes na nej pouzit vetraky s nizkyma otackama. ale ta cena je velika, no...Kašpec píše:Ne není, MCR maj nejlepší poměr cena/výkon ... Mezi nim a Thermochilem už není moc velký rozdíl ...
- mufty
- Nováček
Potrebojem poradit aky vodny blok na asus maximus formaula NB chipset. Chcel by som ho aj so srobovanim tak do 1500sk.
CCPU:C2DE8400@3GHz@ (26°C/38°C); MB:Asus MAXIMUS FORMULA; RAM:2x1GB corsair Dominator 1066Mhz; VGA:Gainward 8800GT 512MB GS (48°C/62°C); HDD:250GB SATA2 + 500GB SATA2; ZDROJ:ENERMAX 500W, LCD Samsung 225BW
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
cokoliv co pasuje na intel chipsety. nastesti uz od dob intel 8xx chipsetu maji stale stejne roztece...mufty píše:Potrebojem poradit aky vodny blok na asus maximus formaula NB chipset. Chcel by som ho aj so srobovanim tak do 1500sk.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Vem tady ten od EK ... Sám ho mám ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- mufty
- Nováček
Pasuje na x38 chipset? a co vsetko ma v baleni?Kašpec píše:Vem tady ten od EK ... Sám ho mám ...
CCPU:C2DE8400@3GHz@ (26°C/38°C); MB:Asus MAXIMUS FORMULA; RAM:2x1GB corsair Dominator 1066Mhz; VGA:Gainward 8800GT 512MB GS (48°C/62°C); HDD:250GB SATA2 + 500GB SATA2; ZDROJ:ENERMAX 500W, LCD Samsung 225BW
- Kašpec
- Mírně pokročilý
V balení jsou jen šroubky atd. ... Jinak na Maximusu pasuje jen na SB, na NB bys musel použít tento ...
- mufty
- Nováček
A ten pasuje na 100% na NB? lebo som cital ze x38 ma trocha ine rozmery.Kašpec píše:V balení jsou jen šroubky atd. ... Jinak na Maximusu pasuje jen na SB, na NB bys musel použít tento ...
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
mips, aqua computer...Sicco2 píše:já bych se chtěl na tu samou desku (Asus Maximus Formula) chtěl zeptat na bloky na mosfety? jaké byste doporučili? Taky ty od EK? nebo jsou ještě nějaké jiné?
mufty: x38 ma podle me stejne rozmery, kde jsi to cetl ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- mufty
- Nováček
na zahranicnych forach xtremesystems.org ale moze byt ze som to pochopil spatne. A na SB by si co odporucal dat? vodu alebo pasiv HR5 SLI s nejakym ventilatorom? hlavne sa mi jedna oto, ze mam 8800GTS a ta tam troch zavadza. Tak neviem ci tam vopcham vodny blok.MaWa píše:mips, aqua computer...Sicco2 píše:já bych se chtěl na tu samou desku (Asus Maximus Formula) chtěl zeptat na bloky na mosfety? jaké byste doporučili? Taky ty od EK? nebo jsou ještě nějaké jiné?
mufty: x38 ma podle me stejne rozmery, kde jsi to cetl ?
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Já mám na Maximusovi na mosfetech tady tyto ...