ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Re: ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od Fofrer »

no peknej kousek. Na mosfetech zrejme nic neni, ale jako nereferencni design to mozna ani neni potreba.
Zkusil bych v zatezi pouhym "pohmatem" vyzkouset, jestli se to nekde extremne nezahriva.. zvlaste u tech mosfetu na konci karty. POzor Teple to bude urcite! :lol:
Pokud mas tu moznost, vyzkousej ji jeste u znameho a pak nezbyva nez reklamovat.
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

Tak jsem vyzkoušel tu teplotu těch mosfetů a nepřišlo mi to nějak extra teplé. Takže tady bych tu chybu neviděl. U známého bohužel možnost vyzkoušet nemám, takže vidím to asi na jedinou možnost a tou je bohužel reklamace. Teda pokud tě ještě něco nenapadá.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Sonnyz píše:Tak jsem vyzkoušel tu teplotu těch mosfetů a nepřišlo mi to nějak extra teplé. Takže tady bych tu chybu neviděl. U známého bohužel možnost vyzkoušet nemám, takže vidím to asi na jedinou možnost a tou je bohužel reklamace. Teda pokud tě ještě něco nenapadá.
no.. jakou k tomu mas vubec sestavu a OS? Mas po prechodu na tuto kartu preinstalovany system?
Jeste teda presne nechapu, co je to probliknuti obrazu... blikaji textury na objektech, nebo cely obraz zhasne?? A v 3D marku se to rozkostickuje?
Zkus kdyztak vetsi underOC :) treba na 350/1000Mhz a vyzkousej neco zahrat. Pokud se to zase projevi, tak bych si nebyl az tak jistej vadnou kartou.
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

Fofrer píše:
Sonnyz píše:Tak jsem vyzkoušel tu teplotu těch mosfetů a nepřišlo mi to nějak extra teplé. Takže tady bych tu chybu neviděl. U známého bohužel možnost vyzkoušet nemám, takže vidím to asi na jedinou možnost a tou je bohužel reklamace. Teda pokud tě ještě něco nenapadá.
no.. jakou k tomu mas vubec sestavu a OS? Mas po prechodu na tuto kartu preinstalovany system?
Jeste teda presne nechapu, co je to probliknuti obrazu... blikaji textury na objektech, nebo cely obraz zhasne?? A v 3D marku se to rozkostickuje?
Zkus kdyztak vetsi underOC :) treba na 350/1000Mhz a vyzkousej neco zahrat. Pokud se to zase projevi, tak bych si nebyl az tak jistej vadnou kartou.
Systém jsem měl pár dní nepřeinstalovaný a dělalo mi to samé, tudíž jsem myslel, že je to tím systémem, ale dělá to i po čisté instalaci Windows XP SP3. Zbytek sestavy: Intel E5200 2,5GHz, 2GB RAM, 450W zdroj.

To problikávání jsem se trochu špatně vyjádřil. Prostě hraju a najednou na pár milisekund někdy i sekund prostě černá obrazovka, zvuk hry jde slyšet. Někdy obrazovka zčerná na delší dobu a pomůže zmáčknout Alt+Tab a pak se zase vrátit do hry. Toto se děje u GTA IV.

V 3DMarku, CoD4 se mi po chvilce rozhodí obraz buď jdou vidět šedé pruhy po celé obrazovce a nejde slyšet zvuk. Jediná možnost tvrdý restart. Nebo se mi to vyhodí error z ovladačů VPU Recovery a obraz je celý rozhozený a takový rozkostičkovaný.

Teď mi to dokonce při přehrávání filmu několikrát hodilo ten error VPU Recovery. Zvuk filmu běžel normálně dál.

Vyzkoušel jsem ještě nějaké starší ovladače a nic nepomáhá. Zkusím ještě to podtaktování a uvidím.

EDIT: vyzkoušel jsem ty takty 350/1000 a tam to jede bez problému, až teda na ten výkon.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Sonnyz píše: EDIT: vyzkoušel jsem ty takty 350/1000 a tam to jede bez problému, až teda na ten výkon.
Tim se to podle me zuzilo na grafika / zdroj. Zdroj je kvalitni? Pokud by sis s tim chtel vyhrat, tak najdi nejnizsi nestabilni frekvence a pote podtaktuj procesor (ale ne brutalne :) Pripadne i odpoj co se v PC da (co neni nutne - druhy disk, CD-ROM, karty, pripadne i jednu RAM) a vyzkousej nejakou hru znovu - tim bys mel zjistit jestli je to zdrojem.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

2Sonnyz:
Cim a jak napajis tu GS?Ta ma tusim 8pin ne?Ze samostatny vetve?Nemas na tom naveseny jeste nejaky disky apod?
Mac...
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

Zdroj je si myslím kvalitní Corsair VX450. Zkusím teda ještě to co doporučuješ. Grafika je napájena ze samostatné větve, nic dalšího zapojeného tam není.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Sonnyz píše:Zdroj je si myslím kvalitní Corsair VX450. Zkusím teda ještě to co doporučuješ. Grafika je napájena ze samostatné větve, nic dalšího zapojeného tam není.
snad ano, ale Corsairy maji jen 1x 12V vetev, mozna muzes zkusit i nejakym voltmetrem zmerit kolik tam je V. (co ukazuje deska je nespolehlive)
Pokud by slo napeti pod 11,5V, uz to muze byt problem.

//pri zatezi samozrejme.
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

Tak jsem zkoušel teda podtaktovat procesor na cca 1,25GHz a 0.83V + zapojen jeden disk místo čtyřech. Grafika taky podtaktována a pořád mi dělá tyhle anomálie. Bohužel voltmetr doma nemám. Jedině můžu napsat tu nespolehlivou informaci z desky na 12V větvi mám 12.04V při zátěži.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Sonnyz píše:Tak jsem zkoušel teda podtaktovat procesor na cca 1,25GHz a 0.83V + zapojen jeden disk místo čtyřech. Grafika taky podtaktována a pořád mi dělá tyhle anomálie. Bohužel voltmetr doma nemám. Jedině můžu napsat tu nespolehlivou informaci z desky na 12V větvi mám 12.04V při zátěži.
tak to zdroj nebude, me uz nic nenapada :)
Reklamuj tedy.
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

Jn bohužel teda budu muset sehnat nějakou dočasnou grafiku a reklamovat. Ale díky za rady. :)
punkexploited
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od punkexploited »

Zdravim. Koupil jsem Powercolor 4870 1GB ram a zjistil jsem ze muj zdroj Fortron 500W ma jen jeden 6pin a karta potrebuje samozrejmne dva. Tak jsem se chtel zeptat jestli karte nebude vadit kdyz tam dam tu redkukci 2xmolex na 1 6pin.
INTEL Pentium DC E2200 2,20GHz(2,93Ghz),MB GIGABYTE 945GCM-S2L,2x1024MB 800HMz OCZ,Gainward 8800GT 512MB,HDD WD 320GB SATAII,Monitor Belinea 19" CRT 1600x1200x72Hz

C2D 4400 2GHz@3.0GHz,2x2048MB 800HMz,MB Gigabyte P35-DS3L-P35,Powercolor 4870 1GB,COOLER Arctic Cooling Freezer 7 Pro,HDD WD 640Gb + HDD WD 320GB SATAII,DVD-R/+R Pioneer,Fortron 500W. 3dmark 06 12789bodu.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

bude to ok
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
punkexploited
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od punkexploited »

Tak opravdu je to ok. Ale mam problem s tim,ze jsem naistaloval catalyst 8.12 a blika mi monitor ve windows. Nasel jsem, ze je to problem ovladacu i hotfix,ale stale nic. Nemate nekdo radu? http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PC ... l?ansid=25
INTEL Pentium DC E2200 2,20GHz(2,93Ghz),MB GIGABYTE 945GCM-S2L,2x1024MB 800HMz OCZ,Gainward 8800GT 512MB,HDD WD 320GB SATAII,Monitor Belinea 19" CRT 1600x1200x72Hz

C2D 4400 2GHz@3.0GHz,2x2048MB 800HMz,MB Gigabyte P35-DS3L-P35,Powercolor 4870 1GB,COOLER Arctic Cooling Freezer 7 Pro,HDD WD 640Gb + HDD WD 320GB SATAII,DVD-R/+R Pioneer,Fortron 500W. 3dmark 06 12789bodu.
Cimmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cimmi »

Zdravím,

chci se zeptat, v současné době jsem vlastníkem ATI 4830, často se dívám na filmy a k tomuto účelu jsem používal propojení počítače s TV, do nedávna jsem měl grafiku od nVidie, nyní s ATI mám trochu problém, jelikož dodávané redukční kabely mají buď nevhodné výstupy, či příliš krátký konektor (myslím kovovou část u S-videa, která není zaobalená v plastu a strká se do počítače). Problém je v tom, že když chci použít kabel od ATI, tak ho dostatečně nemůžu zastrčit do grafické karty, jelikož ho neprocpu přes úchyty komponent do bedny, tudíž do grafiky, v případě použití jiného od ATI dodávaného kabelu, není podpora mnou používaných chinchů. Teď k dotazu, z minulosti mám několik redukcí od nVidie, které mají jak dostatečně dlouhý konektor, tak požadované chince (jedná se mi o zvuk). Ale když jsem vyzkoušel nVidia redukce, tak po zapnutí TV, se mi reset počítač a nenajel monitor ani na bios a okolí, pomohl až tvrdý reset desky pomocí pinu. Tímto se chci zeptat, zda-li to byla jen náhoda, a mám zkoušet dál, nebo nVidia a ATI redukce jsou nekompatibilní, čož se mi moc nezdá. Máte nějaké zkušenosti, šikla by se mi rada. Díky a omlouvám se za krkolomnost textu, nevím jak to jinak napsat :D :?
MB: ASUS P8P67 B3, CPU: Intel 2500K 3,3GHz, MEM: 2x4GB GEIL 1600MHz 1,5V, GK: AMD MSI R9 280x,HDD: WD Caviar Blue 3.5" 1000GB + SSD Samsung EVO 250GB, DVD-RW: LITE-ON iHAS 124B, LCD: Benq BL 2410, PS: Corsair RM650X, Genius 2.1 SW-HF2.1 1250, Rate: A4tech X7, Key: Logitech Wave Corded, Wheel: Logitec MOMO.
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

Taky se připojuji k problému, protoze pri hrani her mne treba trikrat hra (CoD 4,5, Crysis,Bioshock) vykopne a pisne ze byl obnoven ovladač nebo zamrzne uplně.Zkousel sem všechno update biosu na grafarne, ovladače všeho možnýho a nevim čím by to ještě mohlo být. Grafarnu mam s accelerem, dvěma 120 a zvrchu tam mam pasivu jak ... a všechny sou opět ofukovány větrákem, takže teplotama nebo tak to být nemůže. V zátěži mam max při Furmarku na extrem teplotu na regulatorech 98°C a na jadru okolo 45°C. Zkoušel sem taky měnit takty a houbelec. Grafarnu mam od Sapphiru a problémy jak Sonnyz :x
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

drhori píše:Taky se připojuji k problému...
Tvuj problem je zrejme v nedostatecnem chlazeni napajeci kaskady.Pasivy na ne a ofukovat.Stahni si posledni gpu-z a uvidis jak to leze k 100st.
Naposledy upravil(a) godlike dne pát 2. led 2009, 22:51, celkem upraveno 2 x.
Mac...
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

drhori píše:Taky se připojuji k problému, protoze pri hrani her mne treba trikrat hra (CoD 4,5, Crysis,Bioshock) vykopne a pisne ze byl obnoven ovladač nebo zamrzne uplně.Zkousel sem všechno update biosu na grafarne, ovladače všeho možnýho a nevim čím by to ještě mohlo být. Grafarnu mam s accelerem, dvěma 120 a zvrchu tam mam pasivu jak ... a všechny sou opět ofukovány větrákem, takže teplotama nebo tak to být nemůže. V zátěži mam max při Furmarku na extrem teplotu na regulatorech 98°C a na jadru okolo 45°C. Zkoušel sem taky měnit takty a houbelec. Grafarnu mam od Sapphiru a problémy jak Sonnyz :x
To znám,sniž OC nebo zkontroluj ten chladič,jestli všude vše správně!
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

no tak sem to vše zkontroloval a vypada to že je to O.K. připojuju par fotek jak to u mě vypada, ty draty kolem sou teplotni cidla a zvukovka. Jinak bych řek, že to chlazením nebude viz obrázky. Zapomněl sem podotknout že ty teploty regulatoru okolo 98°C jsou když mam přetaktováno na 800/1000 a ve furmarku mam extrem burning mode jinak když to dělam přez chlupatou kostičku ati toolu tak teplota nikdy nejde přez 78°C na regulátorech. Jinak to padán je v podstatě aji při základních taktech aji při OC.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

drhori píše:no tak sem to vše zkontroloval a vypada to že je to O.K. připojuju par fotek jak to u mě vypada, ty draty kolem sou teplotni cidla a zvukovka. Jinak bych řek, že to chlazením nebude viz obrázky. Zapomněl sem podotknout že ty teploty regulatoru okolo 98°C jsou když mam přetaktováno na 800/1000 a ve furmarku mam extrem burning mode jinak když to dělam přez chlupatou kostičku ati toolu tak teplota nikdy nejde přez 78°C na regulátorech. Jinak to padán je v podstatě aji při základních taktech aji při OC.
Tak zkus co sem radil Sonyz .. zkus ji lehce / tezce podtaktit. Mas na to kvalitni a silny droj? Potom ten plech si mel dole, takze nemohl odpadnout nejaky kus chladici hmoty? Treba z VRM, ktere neukazuji teplotu? (horni 2) Pripadne z RAM - zkus snizit frekv. treba jenom jim.
System si po pridani karty reinstalival? Sice nepredpokladam, ze by to u tebe bylo systemem, ale je dobre se od neceho odpichnout :)
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“