AMD Radeon RX 6800(XT) - Info, recenzie

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
webwalker
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Radeon RX 6800(XT) - Info, recenzie

Příspěvek od webwalker »

@HEAD: Všechny testy s Asus TUF RX 6800 XT O16G Gaming byly prováděny se zapnutým SAM:
https://www.gpureport.cz/testy/gpu.aspx ... cenesTable

Jedině o co jde je, že jsem je neoznačil, aby se započítávaly do konečných výsledků.
Důvodem ale není samotný SAM, se kterým bych samozřejmě rád počkal i na NVIDIA, ale hlavně to, že se měnila testovací sestava (Ryzen 5900X) a musí se tedy postupně přetestovat všechny karty. Až se tak stane, potom všechny nové testy nahradí ty staré, které byly testovány na i7-8700K.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

vsimol som si @webwalker, ze tam mas otestovanu 6800ku, ale recenzia chyba. Bude?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@skaven321: popravdě nevím, nejradši bych se na AMD úplně vybodnul (díky těm polským pitomcům), ale zas tím okrádám vlastní čtenáře. Nejspíš to udělám tak, že recenzi Radeonu RX 6800 napíšu na Alzu a časem, až a jestli bude více času, tak možná i na GPUreport. Ono je to těžké psát recenzi na kartu, která už vyšla před nějakou dobou a recenzí je tak na internetu nepočítaně. Čtenost tak bude asi velmi malá a je mi proto trochu líto do ní investovat čas (kterého teď a ani příští měsíc mít moc nebudu). No ale, třeba nějaká karta vypadne a rád toho Radeona ještě udělám :)
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

Zdravíčko,
rovněž patřím mezi šťastné majitele nové RX6800XT, v mém případě referenčního modelu od Safíru. Jsem více než nadšen, jelikož při podvoltování na 1.05V a max. frekvenci 2435Mhz topí méně než moje ex karta RX5700XT a k tomu ještě žere max. 205W. Kompletní sestava i s monitorem 32 má spotřebu během hraní okolo 360W, spíše níž, což je asi tolik, kolik žere jen konkurenční RTX 3080 v běhu :-). Je to skutečně takřka vybroušený diamat, ale něco mě trochu trápí, a sice Kingdome Come Delivarence.

Chtěl jsem se do vávrova opus magnus včera zase pořádně opřít a světe div se, i při středních detailech a na 1440p jsem na průměrných 40FPS, což je na grafiku za bez litru 4K naprostá tragédie. Hlavě zátěž karty je takřka nulová, po většinu času tak 20-40%. Zkoušel jsem hledat na netu nějaká řešení, ale nic nefunguje. Je jasné, že je to asi enginem, potažmo ovladači, ale co jsem viděl na youtube nějaká videa ze hry s mou kartou, tak fachčila naprosto normálně. Nemá někdo podobně negativní zkušenosti s touto hrou? Jiné tituly mi jedou krásně, ovladače mám poslední.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Sorry ale Cry engine hry jsou achylova pata RDNA2 karet. Čas běží a AMD se k žádné opravě nemá, je to problém driverů.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

pepezdepa píše:... ale něco mě trochu trápí, a sice Kingdome Come Delivarence.

Chtěl jsem se do vávrova opus magnus včera zase pořádně opřít a světe div se, i při středních detailech a na 1440p jsem na průměrných 40FPS, což je na grafiku za bez litru 4K naprostá tragédie. Hlavě zátěž karty je takřka nulová, po většinu času tak 20-40%....
DXVK jsi nezkoušel?

Jaké k tomu máš vlastně CPU?
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Jak pise Krteq, Kingdom Come Deliverance jedine pres DXVK, AMD resit jednu hru ze starou verzi cryengine nebude.
Pripadne pouzit (r_BatchType = 1)
https://steamcommunity.com/app/379430/d ... 904706709/
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

Mám ryzen 3600, takže vyhovující myslím si CPU. r-BatchType jsem zkoušel, nefunguje. Zkusím ještě ten DXVK, jen musím zjistit jak na to. :-)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

spajdr píše:Jak pise Krteq, Kingdom Come Deliverance jedine pres DXVK, AMD resit jednu hru ze starou verzi cryengine nebude.
Neni to jen Kingdom come, všechny Cry engine hry jedou na RDNA2 mizerně (ono jely nic moc ujž předtim ale teď je to extrém.

Těch her neni málo:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_CryEngine_games

Jediný co zatim opatchovali je Crysis remastered a tam jen ptchnuli aby to neartefaktilo ale výkon je furt mizernej. "porstě se vykašlat na takový množství nher neni moc dobře vypadající prospekt.

DXVK, pokud se mu to povede rozject tak doufám že poreferuje jak, zatim tu byl spíš neúspěch.
g-ice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od g-ice »

Je o tom nekde vlakno v primo v AMD? Řeší se to ? Nebo ticho po pěšíně? Osobně mě to KCD taky sere.
PC - Ryzen 5800x3D@Arctic freezer 360 II - Asus x570 gaming-e - Gskill tridentZ Neo 3600@CL14- SX8200 pro 1TB - Sapphire Nitro+ 7900XTX - Soundblaster X3 + Mackie CR4 - Define 7 - Supernova G3 850w - Asus MG278Q
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

Vlákno vyloženě o KCD jsem nenašel. Sám bych ho založil, ale ve škole jsem během angličtiny nedával moc pozor a dneska se mi to vrací jako bumerang. Bez offiko podpory to asi nepůjde. Zatím mi nefunguje vůbec nic, ani DXVK.

Zrovna Kingdom jsem si chtěl užít na 4K a ono kulové. Nejlepší je, že je celkem jedno, jaké dám rozlišení, ta FPS jsou víceméně stejná. Je to dost ostuda, Cryengine je poměrně rozšířený, tak bych očekával, že se i na něj AMD zaměří, ale asi teď mají jinačí problémy.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

spajdr píše:Jak pise Krteq, Kingdom Come Deliverance jedine pres DXVK, AMD resit jednu hru ze starou verzi cryengine nebude.
Tak vyrid do drivery teamu, at si na tom maknou. Tuhle hru mam v backlogu, protoze sem cekal na novou grafiku. Dokud to neopravi, tak to zatim ani nerozehraju.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To uz neopravej.Uz to blblo na 5700XT/RDNA1.Prvni ovladace jeste fungovali normalne a vykon byl OK, ale pak se to posralo s nakym win updatem.
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

Problém je, že nové karty má jen pár lidí celosvětově, tudíž na výrobce asi není vyvíjen tak velký nápor, jak by jinak byl. KCD sice není Zaklínač, ale úplně marginální záležitost taky ne.

Ještě jsem se chtěl zeptat, funguje už SAM i na b450 deskách, respektive ryzenech minulé generace? Já jen, že jsem si nahrál beta bios na svou desku, zapnul ho a světe div se, nedostal jsem se pak ani do toho blbého biosu. Na desce mi svítila výstražná kontrolka VGA. Tak jsem kartu vyměnil za obstarožní GTX 960 (pouhe vyndání a zandání nefungovalo, musela být vyměněna grafika) a bios nainstaloval zase ten původní. Funguje to někomu tady? Prý to má u některých her docela výrazně pomoct s FPS.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

SAM funguje bez problemu na 3700x + B450 tomahawk
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=93&t=287005
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

HEAD píše:SAM funguje bez problemu na 3700x + B450 tomahawk
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=93&t=287005
Tak to asi bude problém u mě. Mám MSI B450 GAMING PLUS - AMD B450, která má osekaný BIOS.
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

Tak jo, sypu si popel na hlavu, sypu. DXVK funguje, FPS jsou tam, kde mají být. Minule jsem to nakopíroval do blbé složky. Jen to trhání tam je, a to i po několikerém spuštění. Zkusím to ještě doladit.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zkus ten async build a nezapomeň přidat systémovou proměnou
  • Set the environment variable DXVK_ASYNC=1 or use dxvk.enableAsync = true in dxvk.conf
Obrázek
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

To nevím, kde bych dělal :-). Zapnul jsem Freesync a je to v podstatě plynulé. Pokud někdo má stejné potíže s KCD, tak tohle je asi dobrá cesta. Patche se asi nedočkáme.
pepezdepa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepezdepa »

Krteq píše:Zkus ten async build a nezapomeň přidat systémovou proměnou
  • Set the environment variable DXVK_ASYNC=1 or use dxvk.enableAsync = true in dxvk.conf
Obrázek
Každopádně díky. Nebýt tvého vlákna DXVK, ještě bych asi pořád tápal a nejspíš bych to nikdá nevyřešil.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“