Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- Nem3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslis téčko tak to maj v gumexu.
www.gumex.cz/ - SPOJOVACÍ DÍLY NORMAPLAST
Doporucuji to Y je ok.
www.gumex.cz/ - SPOJOVACÍ DÍLY NORMAPLAST
Doporucuji to Y je ok.
- Dodo677
- Začátečník
Čest lidi...
Pod tíhou lenosti asi upustímod plánu výroby bloku a raději se zaměřím na profi bloky ....
Který blok by ste brali vy?
Swiftech Apogee GTX za 1750,-
D-Tek Fuzion za 1370,-
Swiftech Apogee GT za 1370,-
Tedy spíš co je podle vás za daný peníze lepší kauf?
Počítám to na E8400.
Na chipset sem se díval po tomhle (asi 780sli nebo X38)
Swiftech MCW30 za 800,-
nebo
Enzotech SNBW-SLI za 1250,-
Grafiky počítám zatíms jednou HD3870 ......
Swiftech MCW60-R za 1125,- .... pokud by nebyla spola na HD 3870....nebráním se kutilství....
nebo EK Water Blocks EK-FC 3870 CF za 2000,- ale to mi spíš připadně jako lepší řešení ten Swiftech
a konečně k tomu co by to mělo pohánět.....díval sem se po
Swiftech MCP655 12V za 1875,-
.....ale nevím jestli to utáhne.....
Radiátory zatím neřeším......myslím že už je toho na začátek až až....
TO že je xwb1 za 2 tisíce výkonější je pěkný....ale ty 2° nebo kolik mi nepřipadají jako moc velkej rozdíl oproti 3stovkám navíc..jde mi hlavně o poměr cena/výkon.....kupovat to budu z řeckýho e-shopů přes svagra...(přece jenom.....vychází to levnějc + pohodová reklamace > svagr tam dělá... :-Dcož asi v případě ameriky atd nepřipadá v úvahu.... )
Díkec
Pod tíhou lenosti asi upustímod plánu výroby bloku a raději se zaměřím na profi bloky ....
Který blok by ste brali vy?
Swiftech Apogee GTX za 1750,-
D-Tek Fuzion za 1370,-
Swiftech Apogee GT za 1370,-
Tedy spíš co je podle vás za daný peníze lepší kauf?
Počítám to na E8400.
Na chipset sem se díval po tomhle (asi 780sli nebo X38)
Swiftech MCW30 za 800,-
nebo
Enzotech SNBW-SLI za 1250,-
Grafiky počítám zatíms jednou HD3870 ......
Swiftech MCW60-R za 1125,- .... pokud by nebyla spola na HD 3870....nebráním se kutilství....
nebo EK Water Blocks EK-FC 3870 CF za 2000,- ale to mi spíš připadně jako lepší řešení ten Swiftech
a konečně k tomu co by to mělo pohánět.....díval sem se po
Swiftech MCP655 12V za 1875,-
.....ale nevím jestli to utáhne.....
Radiátory zatím neřeším......myslím že už je toho na začátek až až....
TO že je xwb1 za 2 tisíce výkonější je pěkný....ale ty 2° nebo kolik mi nepřipadají jako moc velkej rozdíl oproti 3stovkám navíc..jde mi hlavně o poměr cena/výkon.....kupovat to budu z řeckýho e-shopů přes svagra...(přece jenom.....vychází to levnějc + pohodová reklamace > svagr tam dělá... :-Dcož asi v případě ameriky atd nepřipadá v úvahu.... )
Díkec
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dodo677
- Začátečník
Nejvýkonější?.....myslíš že je lepší než Apogee GTX .... osobně sem čekal že mě do něj budete tlačit.....busy píše:tak nejlepsi bude Fuzion a kup k nemu este noozle kit. budes mat najvykonnejsi blok a este k tomu relativne lacny. ostatne je ok. teda na chipset MCW30 a na grafiku MCW60 cerpadlo je tiez ok
- Vivec
- Středně pokročilý
problém apogee gtx je jeho top kterej je z hliníku- za Cu top dáš dalších 40USD, navíc výkon GTXka nejde už nijak zvednout, ten blok už je na limitu, fuzion má ale potenciál mnohem větší díky tryskám, ke každýmu čerpadlu můžeš mít plně omtimalizovanej průtok, na D5/ddc se hodí 4,4mm, užší bych dával jen u sestav s více čerpadlama nebo iwaki a tak...
a pozor na blok na chipset- nF 780 potřebuje specifickej blok, u nb je totiž ještě jeden čip- NF200 (u strikera je u SB), vyrábí ho určitě mips, další výrobci budou imho následovat
a pozor na blok na chipset- nF 780 potřebuje specifickej blok, u nb je totiž ještě jeden čip- NF200 (u strikera je u SB), vyrábí ho určitě mips, další výrobci budou imho následovat
- Dodo677
- Začátečník
A ty trysky výkonu fakt tolik pomůžou?......jak to je? při nižším průtoku se dává užší tryska ? chápu to dobře?Gr8 Vivec píše:problém apogee gtx je jeho top kterej je z hliníku- za Cu top dáš dalších 40USD, navíc výkon GTXka nejde už nijak zvednout, ten blok už je na limitu, fuzion má ale potenciál mnohem větší díky tryskám, ke každýmu čerpadlu můžeš mít plně omtimalizovanej průtok, na D5/ddc se hodí 4,4mm, užší bych dával jen u sestav s více čerpadlama nebo iwaki a tak...
S 780 ale moc nepočítám......šel bych do něj asi jen kvůli sli....ale stejně asi půjdu do CF HD3870....a desky s X38 sou cenový líp než nf780.....a OC je imho +- srovnatelný....tze tak....
Co si myslíte o tom čerpadle...utáhne bloky cpu, 2x gpu a chipset ? Radiator bych viděl asi http://www.jscomputers.cz/Watercool_Rad ... 16650.html
- myom
- Středně pokročilý
kdyz mas silne cerpadlo, davas uzsi trysku. uzsi tryska -> vetsi rychlost proudeni v bloku -> vetsi odpor -> nizsi prutok v okruhu.
fuzions 4.4mm tryskou ma celkem podstatne vetsi odpor jak EK Supreme. s 4,2mm tryskou ma snad i vetsi odpor jak storm G4.
fuzions 4.4mm tryskou ma celkem podstatne vetsi odpor jak EK Supreme. s 4,2mm tryskou ma snad i vetsi odpor jak storm G4.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kde jsi na takovych blbinach byl ? más to snad zmereny?myom píše:kdyz mas silne cerpadlo, davas uzsi trysku. uzsi tryska -> vetsi rychlost proudeni v bloku -> vetsi odpor -> nizsi prutok v okruhu.
Nejvyhodnejsi tryska pro Fuziona je pouze ta co má 4.5mm(4.4mm), zadna jiná se nevyplati. Jinak celkový odpor s touhle tryskou je mensi jak u Apogge GTX,coz je daleko mensi jak EK-supreme a nebo Storm G4
- myom
- Středně pokročilý
hehe, videl jsem HQ charakteristiky.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
myslis toho martina z XS ? Ten tam má chybu, už mu to psalo na XS spousta lidi včetně mě, že naměřil blbosti a sám řekl že to v další verzi opraví jak se mu ty oba bloky znova dostanou do ruky.myom píše:hehe, videl jsem HQ charakteristiky.
Naposledy upravil(a) Highlander dne úte 26. úno 2008, 18:09, celkem upraveno 1 x.
- myom
- Středně pokročilý
toho jsem si nevsiml. jaka chyba? od te doby uz ale ubehlo dost verzi...
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
U té poslední 2.5, on totiž udělal tu zásadní chybu, kterou v tom testu nezminuje a to že ten tesnici krouzek neumístil mezi prvni a druhou část bloku, ale dal to nad ty žebra. Tam se to ale umístovat nemá. Proto je taky takovej obrovskej rozdíl mezi charakteristikou "with washer" a "without washer" což je ten tesnici krouzek.myom píše:toho jsem si nevsiml. jaka chyba? od te doby uz ale ubehlo dost verzi...
Když se ten kroužek pouzije tam kam má, tak celej flow rate je někde uplně jinde , Myslím , že jednu charakteristiku tam už nekdo házel na XS, ale hledat ju nebudu:-)
Na IRC martin priznal, že ten kroužek umístil ve skutečnosti jinam než měl a proto, taky ty charakteristiky neodpovídají realitě.
- palee
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
takže tohle platí nebo ne?? je to z 22/2/2008...
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
- myom
- Středně pokročilý
hh, tak to je celkem lamka. se muzu zeptat, kdyz nevim...
btw myslite, ze by se na CR/SR scene podobny projekt uchytil?
btw myslite, ze by se na CR/SR scene podobny projekt uchytil?
- Dodo677
- Začátečník
Ok.....tze půjdu do toho Fuzionu......
Tze utahne ten Swiftech MCP655 12V ten okruh?.....mám z toho celkem strach...
Tze utahne ten Swiftech MCP655 12V ten okruh?.....mám z toho celkem strach...
- myom
- Středně pokročilý
jo, urcite.
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- darbrai
- Nováček
-
Zalman ZM-OC2 AM2 clip for ZM-WB4 Water Block
Ahoj lidi, mám problém. Již mám blok na CPU Zalman ZM-WB4 Gold ale nemám sponu na AM2, já mám ještě starou revizi kde tato spona není, prodal jsem staré pc a budu kupovat AMD s AM2 a nikde v ČR nemůžu tuto sponu sehnat, našel jsem jí jen mimo ČR
spona vypadá takto http://www.quietpcusa.com/Zalman-ZM-OC2 ... 50C20.aspx
pokud jí někdo má a může jí prodat tak ať se mi prosím ozve, nebo pokud někdo ví kde by se dala sehnat budu rád... utratil jsem za ten blok před rokem a něco přes 1tis korun a teď bych tento blok měl jen nerad jako ozdobu na vánoční stromek
díky všem
spona vypadá takto http://www.quietpcusa.com/Zalman-ZM-OC2 ... 50C20.aspx
pokud jí někdo má a může jí prodat tak ať se mi prosím ozve, nebo pokud někdo ví kde by se dala sehnat budu rád... utratil jsem za ten blok před rokem a něco přes 1tis korun a teď bych tento blok měl jen nerad jako ozdobu na vánoční stromek
díky všem
- majkl_l
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
hoj lidičky...
potřebuju poradit a doufám, že mi pomůžete....
mám vodníka galaxy od GB, kterej se mimochodem prodával někým z řad přispěvatelů zde na foru... rád bych přidal chlazení na HD3870 a pokud možno (nebo spíš ideálně) tak asi i na paměti, protože ty se jaksi hřejou taky...
jde ale o to, co koupit a kde...
zvažoval jsem chladit i chipset, ale ten zas tak nehoří.. grafiku chci koupit od GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52335
nepředpokládám, že v dnešní době má za peníze, za který se ta karta dá sehnat konkurenci a než vyleze ATI s 4xxx řadou, tak to nejspíš ještě chvíli potrvá...
předem díky za rady
potřebuju poradit a doufám, že mi pomůžete....
mám vodníka galaxy od GB, kterej se mimochodem prodával někým z řad přispěvatelů zde na foru... rád bych přidal chlazení na HD3870 a pokud možno (nebo spíš ideálně) tak asi i na paměti, protože ty se jaksi hřejou taky...
jde ale o to, co koupit a kde...
zvažoval jsem chladit i chipset, ale ten zas tak nehoří.. grafiku chci koupit od GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52335
nepředpokládám, že v dnešní době má za peníze, za který se ta karta dá sehnat konkurenci a než vyleze ATI s 4xxx řadou, tak to nejspíš ještě chvíli potrvá...
předem díky za rady
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport