Gerimo píše:kdyz das pametem takhle extreme spatny casovani, tak jim to stejne nepomuze... Jediny co pomuze je napeti. Nektery chipy mjai radsi vetsi teplo a vyysi napeti, nektere opacne (treba ty me). Hod ty pameti na 5-5-5-15 a 2,3V a pak si jeste pohrat se zbyvajicim casovanim... Dobry na to je programek memset 3.3
// a na asus probe se vyprdni, stejne to ukazuje spatne...
///ted na to koukam, nezda se ti FSB voltage trochu moc vysoka? Tohle napeti, alespon u me desky, je radsi, kdyz je nizssi... Ja mam 1,35V a fsb 437mhz... zkus mu ubrat...
Tohle byli původní hodnoty. Jsem dal všude auto a pozoroval jsem, o kolik se zvýší napětí.
Jak budu doma, tak si tam dám samosebou menší. Muísm to pořádně otestovat. Doposud jsem s Intelem neměl zkušenost.
Takže zkusím 5-5-5-15 @2,3V a pak trochu snížím FSB časování.. zkusím to nechat na těch 437fsb na výsledncýh 3,5ghz a uvidíme, co to udělá.
Jak jsem testoval pak ještě pozdě večer, tak mi to po nějakejch 10-ti minutách v orthosu (jak je tam tušim stress cpu + ram) - stejně hodilo error. Tak nevim.. Ale řekl bych, že je to pamětma. Dostal jsem se do win i s 3,8ghz a projel uplně v klidu 3DMark 06. Akorát když jsem dal pak hru, tak mi to po nějakých 20-ti minutách spadlo. Chjo.. podělaný ádaty
Jinak u těch pamětí je víc nastavení časování. Ty hodnoty bys mi prosímtě taky poslal? Tomu 5-5-5-15 jasně rozumím, ale pak jsou tam ještě další časování a neivm co tam s tim.
Dík, M.
edit n.1.
jo a ještě k tomu proč jsem přesvědčenej že to CPU zvládá. V 3DMarku06 jsou vlastně 3 výsledný položky SM 2.0 , HDR / SM3.0 a pak CPU a u toho cpu se mi se zvyšující frekvencí furt zvyšovalo skore. Vim že když jsem tehdá taktoval A643000+ a už to na ten procik bylo moc, že bylo skóre třeba s vyšší frekvencí menší.
Jestil se mýlím tak mě, prosím, někdo opravte.
edit n.2.
ještě jsem se chtěl zeptat jaká je optimální pcie frequency a pak taky co je tohle a jakej to má vliv na paměti:
DDRII Channel A REF Voltage
DDRII Channel B REF Voltage
DDRII Controller REF Voltage
možnosti jsou různý buď DDRII_REF a nebo pak můžu přidávat a nebo ubírat:
DDRII_REF -10mv (až - 30mv) - aspoň myslím - nejsem doma
DDRII_REF + 10mv (až +30mv) - aspoň myslím - nejsem doma
a pak taky Ration cmos setting (co tím nastavuju)?