Asus A7N8X /-E /Deluxe (nF2 /Ultra 400) - zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Warlord
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Warlord »

ano vleze, mel jsem ho asi 14 dni :) (pak prisel vodnik)
uprimne receno podle me je nejlepsi AC Slim Silent... a vejde se na tu desku taky ikdyz kdyz ho clovek drzi v ruce (ten chladic :P ) tak o tom dost pochybuje... :wink:
gremlin
Nováček
Nováček

Příspěvek od gremlin »

na asus sa ti vojde vsetko vcetne zalmana....
PC
Undertaker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Undertaker »

A co takhle na MSI K7N2-Delta ILSR???Chtel bych si ho koupit taky
AMD Athlon2500+@3000+,MSI K7N2Delta-ILSR,1024MB DDR400CL2.5 Kingstone,Ati Radeon 9700PRO+VGA silencer
(351,351),200GB a 60GB WD ATA,
120GB Maxtor SATA
duriel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pls pomozte - A7N8X deluxe

Příspěvek od duriel »

mam uz dlouho problem s deskou asus a7n8x deluxe, nedavno sem koupil cpu barton 2500+ a od te doby zadna hra nejde dele nez par minut, pote se schodi do woken, ńebo se comp primo restartuje .... mam tam pameti samsung 2x256 400MHz, at sou v single nebo dualu, nebo je i vymenim za jiny, tak to nepomaha, menil sem i cpu a grafiku ... zkousel sem i jine biosy.... skrin je dobre chlazena pri zatezi je teplota max. 42/20 stupnu ... pada to nekdy i z woken, treba kdyz prijedu domova na kolej a pocitac bezel pres vikend,tak treba pustim hudbu a von spadne :(
zdroj mam chieftec 360W ..... uz mi zbejva jen deska, ale predem bych chtel znat Vase nazory ... dk moc [/b]
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ovladače?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Zkus snizit takt pameti na 333 a poradne to otestuj v memtestu a prime.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
duriel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od duriel »

to uz sem taky zkousel kolikrat, synchrone s cpu ( 333MHz ) a nastaveni 7 3 3 2,5 nebo 6 2 2 2,5 je jedno, pada to dokonce i ve windows.... " nejlepsi" nastaveni je by SPD a 8 3 3 3 ( drive mi pameti chodily 6 2 2 2 s AMD 2000+ , ale to byly synchrone s cpu resp. DDR 290 ) pameti sem i menil a nezmenilo se chovani, takze myslim, ze pameti sou v tom nevine ....
duriel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od duriel »

zkusil sem tedy stahnout nejnovejsi ovladace nForce 3.13 a i kdyz sem byl presvedcen , ze to nepomuze tak ted sem prekvapen, ze to je po pul hodince hrani stabilni ...... uvidime.... zkusime taktovat, zatim dk moc
tsawo
Nováček
Nováček

Příspěvek od tsawo »

Mam stejnej problem. Je nutny ty predchozi nForce ovladace nejdriv odinstalovat, nebo to muzu nainstalovat na to? diky
duriel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ovladace

Příspěvek od duriel »

tak je to podstatne stabilnejsi, ale stejne me to parkrat uz vihodilo ze hry, ale uz se to alspon nerestartuje ..... ty ovladace sem samozrejme odinstaloval prvne ....
mno, zkusim jeste ty 2.03 a uvidime .....
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Zkus novejsi bios! to by mohlo pomoct,me to taky dost padalo,dal jsem jinej bios a jede to a jeste te odrazdim od ouziti box chladice s tim mi to padalo taky,cidlo na teto desce neukazuje dobre,pridej si k tomu tak 13 stupnu.
milos
Nováček
Nováček

Jak nastavit Asus A7N8X a RAM

Příspěvek od milos »

Srdecne Vas vsechny zdravim,
a obracim se s prosbou o radu.Poridil jsem si MB Asus A7N8X a k tomu
Bartona 2500,pameti 2x256/400 a grafiku Ge Force FX 5700-128MB.Mam několik
Dotazu ohledne nastaveni cele sestavy.:
1.Do kterych banku vlozit RAM ,aby jely v dualnim provozu a jak to v Biosu nastavit,aby
se i tak hlasily.Zkousel jsem ruzne kombinace umisteni RAM a vždy se mi hlasi provoz jako single chanel.Hlasi se mi na frekvenci 166MHz.
2.Další problem mam s grafikou.I když mi v 3Dmarku 01SE udela okolo 11000,když ji dam
otestovat Aidou 32 ,tak mi vypiseGPU Clock50MHz,RAMDAC Clock400MHz,Bandwitch1600MB/s atd.,vsechny hodnioty jsou o dost nizsi než když jsem
timto programem testoval svoji staru GeForce 2GTS 32MB na te same sestave.Tak nevim jestli jsem nahodou nekoupil nejakou sunku anebo to mam spatne nastaveno v Biosu.

Pokud někdo vite jak to rozchodit tak mi prosim poradte.Diky.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Co se tyka nastaveni pameti, precti si FAQ teto sekce.

A co se tyka grafiky, kdyby jelo GPU na 50MHz, tak bys 11000 v 3DMarku nemel. Nepouzivaj AIDU a nebudes mit problem.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

dual channel se nijak nenastavuje ten si aktivuje sam Northbridge podle toho jak mas dany pameti
Ja je mam na ty samy desce v 1 a 3 slotu.Mel by jsi je mit i od stejnyho vyrobce a stejne rychly.Ale videl jsem i od dvou ruznych vyrobcu v dualu
nech je synchronne s fsb je to vykonnejsi tzn ze jestli mas procesor na 166 fsb (333 DDR) tak nech takhle i pameti
s grafikou ti neporadim pac neznam nvidie
duriel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

bios

Příspěvek od duriel »

to bylo to prvni co sem zkousel... kdyz sem si ji koupil, tak tam byla prvni verze biosu a jak to uz bejva - strasny ... ted tam mam 1.007 a v pohode ...

chladic mam CM XDream HAC-V81 takze tady problem taky neni ...

problem vyresily ovladace ....
Keeper
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keeper »

Hosi mel sem podobnej problem a este na nem pracuju ale o hodne se to zlepsi kdyz pozvedate napeti na CPU muzete i zvedat voltaz AGP i RAM. :wink:
Keeper
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keeper »

Taky mam 2500+@3200 a teplota pri 3200+ je 43C° ve windech je to mozna spatnou pastou anebo je ji moc.
Warlord
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Warlord »

Lucifer píše:Trochu me ale zklamalo ze Barton 2500+ max. na FSB 180 a vic ani tuk.... Smula na blbej kousek, ...? :?
taky to muze byt revizi desky... jakou mas revizi a cipset vis?
Warlord
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Warlord »

me kdyz to padalo a nejstabilnejsi to bylo na nastaveni RAM by SPD tak mi doslo, ze se ta deska s tema RAMkama proste nesnese a vymenil sem je za jine.... a uz to bezi dobre :)
Warlord
Začátečník
Začátečník

ASUS A7N8X-E Deluxe a snizeni voltaze CPU pod default

Příspěvek od Warlord »

ASUS A7N8X-E Deluxe a snizeni voltaze CPU pod default... >> proste nejde, zkousel jsem i jine BIOSy a zadny to nenabizi :(

podarilo se nekomu snizit napajeni procesoru pod default s touhle deskou?
muj bartonek 2500+ bezi v pohode na 3200+ pri default napajeni (zprvu ne, ale uz se poradne zahorel, vsak uz ho mam rok :) ) a ja bych rad vyzkousel, jestli nepojede jeste na nizsim napajeni, protoze default 1,65V je real 1,69V....
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“