Heroes of Might and Magic 5

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
izuel
Začátečník
Začátečník

rozlišení

Příspěvek od izuel »

ahoj,

Prosím vás mohli byste mi někdo napsat jestli máte vyzkoušené nějaké wide rozlišení ,??? (např 1680x1050 apod..) popř.jestli ho hra umožnuje nastavit,nemám možnost vyzkoušet!!

Děkuju moc
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: rozlišení

Příspěvek od radekhulan »

izuel píše:ahoj,

Prosím vás mohli byste mi někdo napsat jestli máte vyzkoušené nějaké wide rozlišení ,??? (např 1680x1050 apod..) popř.jestli ho hra umožnuje nastavit,nemám možnost vyzkoušet!!

Děkuju moc
Podporuje i 1920x1200 :-)
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

radekhulan píše:
izuel píše:ahoj,

Děkuju moc
Podporuje i 1920x1200 :-)
díkys, tzn ,že jestli to mu rozumím dobře máš lcd wide,. vypadá to na wide líp? blbá otázka je tam o dost více místa ? :oops: díkys
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

tnema píše:Taky jsem od 5 čekal víc, trošku mě to zklamalo, 4. mise a furt dokola - o ničem
Diamantovej DIABLO
Tak jsem to ještě úplně nezvdal a hrnu 5. misi, docela mazec, furt málo prachů, vždycky potkám protivníka a ten mě dá zabrat, takže se musím vrátit pro vojsko, uff
ntb alzabook/rtx3070
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

dendroid píše:Nazdar ako je to narocne , zahrajem si to na AXP 2600+(1920 MHZ) netsakteny, 512 MB RAM a Rade3onom 9800 pro netaktenym a ak aqno na ake detaily vdaka
Ahoj, na mem s754 Sem. 2500+@1.7GHz, 1GRAM, 6600@540,675 - to jede na max detaily, aniso a 1440x900, bez Antialiasingu plynule, pouze kdyz je velka cast mapy odkryta a dam bocni pohled, tak to zpomali (asi malo pameti v grafice - 128MB). Jinak, kdyz se dostanu zpet do Winu, tak HDD dost swapuje, takze by to asi chtelo jeste 512MB navic.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
mhraven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

prosim radu

Příspěvek od mhraven »

Muzete mi nekdo poradit kde mam sebrat v 5 nebo 6 misi Tears of asha vsechny jsem pobyl ale nemuzu to dohrat dik je tam na psano Set up Tears of asha dik
Athlon X2 4400@ 2500 Mhz, 2x 512 Adata Vitesta 500 , DFI Lan Party NF4UT-D , 9 x 250 , 2,5 3 6 3 GK BFG Nvidia 8800 GTS OC 380 Mb, zdroj Chieftec 420 w
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: prosim radu

Příspěvek od mr_sheen »

mhraven píše:Muzete mi nekdo poradit kde mam sebrat v 5 nebo 6 misi Tears of asha vsechny jsem pobyl ale nemuzu to dohrat dik je tam na psano Set up Tears of asha dik
misto kde se to nachazi najdes pomoci odkryti obelisku mam tuseni 3-4
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Taky mě chvíli trvalo než sem to pochopil :)
od svýho zámku(vlevo nahoře) je vpravo malý hrad,
předtím musíš oběvit všechny 3 obelisky pak se ti odkryje celá puzzle mapa,
pak jdi k tomu hradu mírně si to nazumuj, zapni puzzle mapu a pak hrdinou klikni jen jednou ať vidíš jestli budeš kopat na správným místě.
ntb alzabook/rtx3070
mhraven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mhraven »

Moc diky za radu uz jsem to zmaknul ale ted nevim jak poslu Godricka k Nikovi :-D
Athlon X2 4400@ 2500 Mhz, 2x 512 Adata Vitesta 500 , DFI Lan Party NF4UT-D , 9 x 250 , 2,5 3 6 3 GK BFG Nvidia 8800 GTS OC 380 Mb, zdroj Chieftec 420 w
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

CyberDeath píše:Ale heroes 3 je skvela (az na tu predpotopni kreslenou grafiku)

HOMAM3 má renderovanou grafiku, kreslená byla v jedničce a ve dvojce. jinak z toho co tu zatím padlo mám jadno. zůstávám u starý dobrý trojky, o 3D bojiště fakt nestojím, o tom strategie není
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

Cau. Je normalni, kdyz se v misich v kampani hraju v podstate jen ja? pamatuji si ze v predeslych dilech se tam pohybovali treba i cerveni hrdinove a taky utocily na me mesta nebo budovy...... Prijde mi to takovy divny kdyz si muzu pockat ... udelat velkou armadu a vsechny na ty mape vybit. V predchozich dilech sem tohle nemoch.

//edit Thellwin - smazán OT post
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

Lamac píše:Cau. Je normalni, kdyz se v misich v kampani hraju v podstate jen ja? pamatuji si ze v predeslych dilech se tam pohybovali treba i cerveni hrdinove a taky utocily na me mesta nebo budovy...... Prijde mi to takovy divny kdyz si muzu pockat ... udelat velkou armadu a vsechny na ty mape vybit. V predchozich dilech sem tohle nemoch.

//edit Thellwin - smazán OT post
To je obvykle jenom v první popř. druhé misi. Pak už tam protihráč je.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
Valen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valen »

mam dilemu a to takú že asi po 4 Campain misiach mi hra prestane pripočítavať peniaze a keď dám dalšie kolo peniaze sú freznuté a nepribúdajú nevišiel nahodou nejaký path na HOMM5 :sad: dik
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

izuel píše:díkys, tzn ,že jestli to mu rozumím dobře máš lcd wide,. vypadá to na wide líp? blbá otázka je tam o dost více místa ? :oops: díkys
Vypadá to takto:

Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

radekhulan píše:Vypadá to takto:
co to proboha je? takhle dopadli Heroes? :blee: strategie je od slova... strategie :-D a ne 3D nepřehledný cosi, mě nezajímá že hrdina má 3D renderovaný prsteny na rukou, já chci sakra vidět co se na mapě děje. proti tomuhle je zpackaná čtyřka ještě zlatá. TOHLE JSOU HEROES:

http://screenshots.downseek.com/10104/screenshot.jpg
http://bonusweb.idnes.cz/obrazek/hmm3venkubig.jpg
Pseer
Nováček
Nováček

Re: prosim radu

Příspěvek od Pseer »

mhraven píše:Muzete mi nekdo poradit kde mam sebrat Tears of Asha
Objeď obelisky - jsou celkem 3 a všechny jsou na povrchu a docela málo hlídaný. Po té se ti objevý díky puzzle map přesné místo, kde máš kopat - je to kousek J od hradu - je tam taková kláda - vpravo slunečnice. Vykopeš a dojeď do hradu, objeví se ti možnost umístit ToA do hradu, dáš OK a jednotky porostou mnohem rychleji... :D
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HOMAM 3 jsem nikdy nehrál, ale podle screenshotu to vypadá mnohem přehledněji než HOMAM 5.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

radekhulan píše:HOMAM 3 jsem nikdy nehrál, ale podle screenshotu to vypadá mnohem přehledněji než HOMAM 5.
Jsou přehlednější... Měl sem možnost pětku u kamoše vyzkoušet a jednak mě to vůbec nevzalo a navíc mi to (jsem odkojen právě trojkou) příjde neuvěřitelně nepřehledný, dlouho sem si šteloval kameru abych vůbec něco viděl a po posunutí jinam sem nastavoval znovu... nevim... prostě mě to nevzalo :(

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Koupeno 8) ...Snad nebudu litovat....nepočítaje grafiku, to má být nejpodobnější trojce (jednotky, atd..), takže snad nebudu litovat :) ...Snad mám program na pár týdnů dopředu 8)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

radekhulan píše:
HOMAM 3 jsem nikdy nehrál, ale podle screenshotu to vypadá mnohem přehledněji než HOMAM 5.
kup si za 200Kč nebo kolik to teď stojí HOMAM3 Complete v češtině - hlavně v multiplayeru to je zábava nesrovnatelně delší než s jakoukoliv jinou dnešní hrou. grafika je jediný na co se možná budeš koukat skrz prsty - 800x600 v 16 bitech polokreslená polorenderovaná, ale zbytek je čistá hratelnost :)

tohleto... něco vypadá jako warcraft 3, což je spíš k pláči, základem strategie je přece přehlednost o situaci na mapě, tady kde půlku obrazovky nesmyslně zabírá hrdina je s přehledem konec.

co se týká samotné hratelnosti netuším, HOMAM5 jsem nehrál a když vidím ten běs tak radši ani nebudu :sad: čtyřka je fajn pro lidi který trojku nehráli, je to už dost vybočení z konceptu dvojky/trojky, některý věci mi tam nesedí... ale grafika je renderovanější a více "třidé" tak možná ti to sedne víc. rozhodně je to přehlednější než nesmyslné hraní s kamerou - to přece u strategie je o ničem a u tahovky tuplem. to samé v bleděmodrém bojiště, na co u tahové strategie 3D bojiště, stačilo že zmršili sérii Panzer General, ty poslední 3D díly jsou taky mizérie sama, a teď i HOMAM. marně přemýšlím která tahová strategie dnes nebyla zmrvena 3D kabátem - snad jen freeware série Steel Panthers World At War ale to už je záležitost pro hardcore maniaky.

ach jo :sad:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“