Mel by jet, kamarad si ji koupil spolu se sempronem 2500+, ale na ty desce nejde nic pretakotvatRuda píše:Pojede mi v A7V600-F CPU Sempron 2800+ ?

Moderátor: Eddward
Jo to ti určitě pojede....mam tudle desku asi 14 dnů... koupil sem ji novou ale hrozne me zklamalo že na ni nejde nic nastavovat (jinac slape dobre) mam v ni Athlon XP 2600+ Barton (fsb 333) kdyby si mnel zajem koupit levne rad ji prodám...(páč rád taktuju)Ruda píše:Pojede mi v A7V600-F CPU Sempron 2800+ ?
Tak zrovna teď mám teplotu CPU 70 a desky 37, Chladič mám originál boxovanej (Athlon 2400+ XP), kupoval jsem i chladič Spire Falcon Rock II (údajně až pro athlon 3000+), ale je to ještě horší prostě to nestačí chladit, chladič je teplý jako s...a, jinak když hraji hru tak se sekne obraz a nejde nic delat kromě restartu, jindy třeba při dělání dvd v Intervideo WinDVD Creator 2 se bez jakéhokoli varování prostě vypne a nejde zapnout ale až za nějaký čas a PC před tím aní potom ani nepípne (pípátko funguje). Čím to prosím může být ??? Nikdy mi to nedělalo a začalo to až u týhle desky. . .Fifi píše:Teplota je dost vysoká. Pokud máš jistotu, že užitý chladič CPU uchladí, tak vypni monitor teploty CPU v BIOSu (položka ignore). Někdy mi připadlo, že způsoboval nestabilitu. Jaké máš paměti a jak je máš nastaveny (hlavně časování). Nedoprovází to vypínábí nějaké pípání? PC se vypne a šmitec (vyžauje počkat), nebo jej lze opětovně zapnout?
Odkud bereš ty tepelné hodnoty? 70 stupňů je již opravu moc. U této desky jsem hned po startu zaznamenal teplotu přes 60 stupňů (BIOS, což je imho nereálné) a třeba Speedfan zaznamenal jenom 45 stupňu na CPU cca 30 vteřin potom. Proto myslím, že BIOS občas ukazuje nesmysly.Jindy se hodnoty shodují.Macíček píše:Tak zrovna teď mám teplotu CPU 70 a desky 37, Chladič mám originál boxovanej (Athlon 2400+ XP), kupoval jsem i chladič Spire Falcon Rock II (údajně až pro athlon 3000+), ale je to ještě horší prostě to nestačí chladit, chladič je teplý jako s...a, ...
'Tak ani toto bohužel nepomohlo (Fast Write, AGP 4x). Pokaždé asi 10 minut po zatížení procesoru na 100% se sám vypne a při pokusu zapnout ho nic nepípne a větráčky se ani nehnou. Musel sem vždy vytáhnout kabel aspoň na tak dlouho aby zhasla dioda na desce, teď jsem zkusil stisknout zap. tlačítko asi na 10 vteřin a při dalším stisku už se zapnul.Fifi píše:Časování, zdroj i teplota CPU je ok. Jaká je reakce desky pokud se pc snažíš zapnout bez vytažení napájení. Roztočí se alespoň na chvíli ventilátory? Pípá (jak)?Macíček píše:...
Pokud nestabilitu způsobuje VGA, potom doporučuji vypnout Fast Writes a nastavit mód AGP na 4x.
Tak to asi nemáš Asus A7V600-F (F/S - prý jsou ty desky stejné) pač na všech ostatních Asusech bez F jde taktovatn2o píše:Nevim v cem je problem, mam tuto desku a jede v pohodeBarton 2500+@3200+ uplne v klidu an default napeti a kdyz chci zvednout napeti tak to jde. Na CPU v biose od 1,65V(minimum prociku) do 1,85V Zminovanej switch tzv. OVERVOLT je hned na kraji desky vedle socketu na strane k I/O. Ten kdyz aktivuju(nebo deaktivuju, ted nevim) tak mi to da napeti 1,65@1,85V a pak to zveda v biose po 0,05V az do 2,00V. Vic se to hreje ale na OC to nema kupodivu zadny vliv
divny.