Asus A7V600 /SE /Deluxe /F (VIA KT600) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

lubo2l
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo2l »

Ruda píše:Pojede mi v A7V600-F CPU Sempron 2800+ ?
Mel by jet, kamarad si ji koupil spolu se sempronem 2500+, ale na ty desce nejde nic pretakotvat :evil:
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Tak o to mi zas tak nejde
Volunt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Volunt »

Ruda píše:Pojede mi v A7V600-F CPU Sempron 2800+ ?
Jo to ti určitě pojede....mam tudle desku asi 14 dnů... koupil sem ji novou ale hrozne me zklamalo že na ni nejde nic nastavovat (jinac slape dobre) mam v ni Athlon XP 2600+ Barton (fsb 333) kdyby si mnel zajem koupit levne rad ji prodám...(páč rád taktuju) 8)
Toxy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toxy »

Já si desku A7V600-F koupil včera, alebržto m moje stará MSI KT4AV začala nějak blbnout. TOhle bylo levný v akci, tak sem to vzal. Ovšem když sem to poprvý pustil, tak po pár vteřinách power off :sad: Když sem to pak zkoumal tak sem si i napsal kam až se to dostalo:

memtest ... OK
Award plug and play BIOS extension V1.0A
Initialize plug and play cards...
PNP init completed

...a šlus, komp se vypne :x Tady a jinde sem čet že to bude nízkýmy otáčkami větráku. To mě napadlo už včera, ale nikde v BIOSU sem nenašel kde by se detekce otáček dala vypnout :( Nevíte někdo jestli je na to nějaká finta? Nebo budu muset ještě shánět nějakej rychleběžící ( a hlučnej :x ) větrák?

Jo a ještě k nemožnosti taktování - procesor mám odemčený, ale všecko je tam šedivý, neovladatelný. V manuálu je napsaný že se to dá měnit když je zapnutý "Jumperfree" mód. Ovšem jak ho zapnout, na to sem nikde nepřišel 8)
speedsnail
Nováček
Nováček

HW monitor

Příspěvek od speedsnail »

Dáš enter nad otáčkama v biosu.. a oběví se IGNORE.. to je celý
Athlon XP 2200+ 1800@2200Mhz 1.75V 133@166fsb; TT Sonic Tower (fanless); Asus A7V600 F/S (double Pin-Mod); A-Data 1,5Gb 400Mhz DDR; NV6200@480/640; NEW! WD3200AAKS; Seagate 7200.7 80Gb; SB Audigy; LG 4163; 350W Fortron; 21' IMB Trinitron.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Také sem přihodím své zkušenosti s Asus A7V600-F/S respektive A7V600-F (pravděpodobně je to stejná deska). Pokud používáte chladič CPU s méně než 2500 rpm je nutné v BIOSu vypnout monitor jeho otáček. Ve verzi BIOSu 1007 se mi nijak nepodařilo zpřístupnit taktování.
Originální verze BIOSu ke stažení:
Verze 1008 beta 001
Verze 1007 RTN
Macíček
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macíček »

Ahoj mám tuto desku teprve týden, ale stále se komp seká a vypíná (někdy už při najíždění win XP někdy až po cca 4 hodinách) měnil jsem jen desku (kvůli AGP 8x) na předchozí desce (Syntax) vše běželo v pohodě. Mám poslední Bios 1008 beta , procesor Athlon 2400+ XP, Grafika ATI Radeon 9600, 512 MB DDR Ram. Nevíte v čem může být problém ? Teplota procesoru lítá mezi 60 - 68 stupni je to normální ?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Teplota je dost vysoká. Pokud máš jistotu, že užitý chladič CPU uchladí, tak vypni monitor teploty CPU v BIOSu (položka ignore). Někdy mi připadlo, že způsoboval nestabilitu. Jaké máš paměti a jak je máš nastaveny (hlavně časování). Nedoprovází to vypínábí nějaké pípání? PC se vypne a šmitec (vyžauje počkat), nebo jej lze opětovně zapnout?
Michla_008
Nováček
Nováček

Pomoc

Příspěvek od Michla_008 »

Ahoj lidičky, v čera jsem si kopil tuto desku. A neslepe mi na ni graficka karta. Po urcitem skoumani jsem zjistil ze je to bouhzel biosem. Memohl by mi někdo zvás poslat nový bios na tuto desku (Asus A7V600-F). Ja bych si ho stahnul ale moje pripojení me nepusti na urcité stranky. Moc díky! 8-)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Možná by jsi nám mohl objasnit o jakou VGA se jedná a proč jsi dospěl k takovému závěru? Ty dvě verze máš v poště.
Macíček
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macíček »

Fifi píše:Teplota je dost vysoká. Pokud máš jistotu, že užitý chladič CPU uchladí, tak vypni monitor teploty CPU v BIOSu (položka ignore). Někdy mi připadlo, že způsoboval nestabilitu. Jaké máš paměti a jak je máš nastaveny (hlavně časování). Nedoprovází to vypínábí nějaké pípání? PC se vypne a šmitec (vyžauje počkat), nebo jej lze opětovně zapnout?
Tak zrovna teď mám teplotu CPU 70 a desky 37, Chladič mám originál boxovanej (Athlon 2400+ XP), kupoval jsem i chladič Spire Falcon Rock II (údajně až pro athlon 3000+), ale je to ještě horší prostě to nestačí chladit, chladič je teplý jako s...a, jinak když hraji hru tak se sekne obraz a nejde nic delat kromě restartu, jindy třeba při dělání dvd v Intervideo WinDVD Creator 2 se bez jakéhokoli varování prostě vypne a nejde zapnout ale až za nějaký čas a PC před tím aní potom ani nepípne (pípátko funguje). Čím to prosím může být ??? Nikdy mi to nedělalo a začalo to až u týhle desky. . . :( jinak ten monitor jsem v biosu už vypnul takhle to alespoň bez zátěže nepadá . . .
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Macíček píše:Tak zrovna teď mám teplotu CPU 70 a desky 37, Chladič mám originál boxovanej (Athlon 2400+ XP), kupoval jsem i chladič Spire Falcon Rock II (údajně až pro athlon 3000+), ale je to ještě horší prostě to nestačí chladit, chladič je teplý jako s...a, ...
Odkud bereš ty tepelné hodnoty? 70 stupňů je již opravu moc. U této desky jsem hned po startu zaznamenal teplotu přes 60 stupňů (BIOS, což je imho nereálné) a třeba Speedfan zaznamenal jenom 45 stupňu na CPU cca 30 vteřin potom. Proto myslím, že BIOS občas ukazuje nesmysly.Jindy se hodnoty shodují.

Tato anomálie se objevuje častěji při použití DDR400 pamětí Blitz oproti DDR333 V-Data. Navíc deska podle SPD nastavuje vyloženě nestabilní hodnoty. Zbytěčně snižuje časování i mimo specifikaci SPD. Při správné instalaci (pasta, uchycení, čistota žeber) musí FalcoRock II tvůj CPU uchladit.
Macíček
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macíček »

Tak jsem nainstaloval program Everest ultimate edition pro digitální měření teploty jádra cpu a ukazuje to "jen" 55 stupňů, deska má 36, mělo by to být přesnější, ty původní teploty ukazoval Asus probe. Jinak paměť mám V-Data 512 MB DDR / PC333MHz a časování v biosu se samo nastavilo na 2,5-3-3-7 je to správně ? a ještě jsem si všiml že pokud se PC naráz vypne (poslední dobou stále) tak jde pc zapnout až po odpojení a připojení napájecího 220V kabelu. Může to být třeba slabý zdroj ? (350W)

Jo a ten FalcoRock II je nový, čistý, pasta tam už byla a stejně byl teplej ještě víc a padalo to s ním častěji . . . já už nevím, když jsem se ptal tam, kde jsem desku koupil, tak prý deskou to určitě není . . . :( :x
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Macíček píše:...
Časování, zdroj i teplota CPU je ok. Jaká je reakce desky pokud se pc snažíš zapnout bez vytažení napájení. Roztočí se alespoň na chvíli ventilátory? Pípá (jak)?

Pokud nestabilitu způsobuje VGA, potom doporučuji vypnout Fast Writes a nastavit mód AGP na 4x.
Macíček
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macíček »

Fifi píše:
Macíček píše:...
Časování, zdroj i teplota CPU je ok. Jaká je reakce desky pokud se pc snažíš zapnout bez vytažení napájení. Roztočí se alespoň na chvíli ventilátory? Pípá (jak)?

Pokud nestabilitu způsobuje VGA, potom doporučuji vypnout Fast Writes a nastavit mód AGP na 4x.
'Tak ani toto bohužel nepomohlo (Fast Write, AGP 4x). Pokaždé asi 10 minut po zatížení procesoru na 100% se sám vypne a při pokusu zapnout ho nic nepípne a větráčky se ani nehnou. Musel sem vždy vytáhnout kabel aspoň na tak dlouho aby zhasla dioda na desce, teď jsem zkusil stisknout zap. tlačítko asi na 10 vteřin a při dalším stisku už se zapnul.

Tak jsem to vyřešil . . . . zkoušel jsem od kámoše z práce vyměnit zdroj, pak paměť a nepomohlo to, stále se to vypínalo . Nakonec jsem zkusil jeho procesor (Athlon 2500+ XP / FSB 166MHz) a s chladičem Spire Falcon Rock II má krásných 46° CPU při zátěži, deská má 30° a HDD 32°, a můj procesor (Athlon XP 2400+ / FSB 133MHz) u něj šlape v pohodě (má desku MSI MS-6712), tak jsem se s ním domluvil a procesory jsme si vyměnili a spokojenost . . . :-D . Takže to vypadá že tato deska (ASUS A7V600-F) asi špatně detekovala procesor nebo napájení pro něj nebo co a ten se proto hřál až na 63°, kdy se vypnul. Takže problém vyřešen k maximální spokojenosti :)

//Fifi: sloučen dvojpost
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

JumperFree

Příspěvek od EasyM@n »

Nevíte někdo kde je na desce ten jumper pro povolení taktování ?? nebo kde by měl být, ale není .. potom nebude takový problém to 2 vývody spojit :) na desce jsou sice nějaké volné místa pro piny - OverVolt a nastavení FSB buď na 133/166/200 nebo 100, ale jinak nic ...

Mám tuhle fošnu s AMD ATHLON XP 2600+ FSB 333 BARTON ale taky mi nejde taktovat .... ještě nikdo nepřišel na to jak to zprovoznit ?? Docela rád bych si s výkonem trochu pomohl ... Taktování funguje pouze ze systému, ale to zase musí běžet program a zabírá to RAMku nezkoušel někdo na této desce rozběhat BIOS pro Asus A7V600 ??

Podle tabulky v pravém hodním rohu desky, by na ní mělo být 6 nějakých přepínačů (nejspíš nějsou vyvedené) SW1,SW2,....SW6 podle toho jak se tyto přepínače nastaví tek se nastaví FSB ... pokud jsou všechny tyto přepínače v OFF nastavení, tak je deska v JumperFree modu, a lze taktovat z BIOSu. Ovšem kde ty přepínače jsou, na to jsem ještě nepřišel. Na stránkách Fujitsu-Siemens mají nějaký BIOS A7V600-F2 který je jiný než nejnovější 1008_001. Ještě jsem ho nezkoušel porovnat s jinými verzemi BIOSů pro tuto desku. Ještě to vyzkouším a pak napíšu.

Tak to DSW vubec nefunkuje, na FSB to nemá žádný vliv. Jediná možnost OC na této desce je zablokována v BIOSu. Zítra ještě vyzkouším BIOS pro verzi F2 (pro rev. 2), ale obávám se že to také nebude fungovat...:( ;-(

//Fifi: sloučen čtyřpost
n2o
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n2o »

Nevim v cem je problem, mam tuto desku a jede v pohode :) Barton 2500+@3200+ uplne v klidu an default napeti a kdyz chci zvednout napeti tak to jde. Na CPU v biose od 1,65V(minimum prociku) do 1,85V Zminovanej switch tzv. OVERVOLT je hned na kraji desky vedle socketu na strane k I/O. Ten kdyz aktivuju(nebo deaktivuju, ted nevim) tak mi to da napeti 1,65@1,85V a pak to zveda v biose po 0,05V az do 2,00V. Vic se to hreje ale na OC to nema kupodivu zadny vliv :roll: divny.
PC: MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING CPU: AMD Ryzen 5600X + Arctic Liquid Freezer II 280 RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3200 CL16 GK: ASUS Dual RTX 3070 08G HDD: 2x SAMSUNG 970 EVO 1TB + Samsung 870 QVO 2TB PSU: Corsair RM1000x 1000W LCD: MSI Optix MAG342CQR Mouse & Key.: Logitech G Pro Wireless + ASUS ROG STRIX SCOPE RX Case: NZXT H510 ELITE White Sound: Logitech G733 Wireless Headset
NAS: Synology DS218J - 2x Seagate Barracuda 4TB
Audio: CustomWorks DAC 1 USB + HYPA 1 Full + HYPA 17 + VMAudio VMA-I µ
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

n2o píše:Nevim v cem je problem, mam tuto desku a jede v pohode :) Barton 2500+@3200+ uplne v klidu an default napeti a kdyz chci zvednout napeti tak to jde. Na CPU v biose od 1,65V(minimum prociku) do 1,85V Zminovanej switch tzv. OVERVOLT je hned na kraji desky vedle socketu na strane k I/O. Ten kdyz aktivuju(nebo deaktivuju, ted nevim) tak mi to da napeti 1,65@1,85V a pak to zveda v biose po 0,05V az do 2,00V. Vic se to hreje ale na OC to nema kupodivu zadny vliv :roll: divny.
Tak to asi nemáš Asus A7V600-F (F/S - prý jsou ty desky stejné) pač na všech ostatních Asusech bez F jde taktovat :( ... jaký máš BIOS - verzi? Já zkoušel všechny a ani u jedné mi to nešlo. Navíc tahle deska nemá vyvedené OVERVOLT piny, které by šly spojit (jedině drátkem) ...
Me2d
Nováček
Nováček

VIA kt600 vs Intel X25M ssd - nejede

Příspěvek od Me2d »

Cau, mam hodne starou MB Asus A7V600 s radicem via kt600 a koupil sem si ted novej SSD disk Intel X25-M 80GB SATA. Po zapojeni bios hlasi, ze nemuze detekovat zarizeni, ve WinXP ho samozrejme taky nevidim. Na desce mam uplne puvodni bios (nikdy sem neupdatoval) a po procteni manualu jsem zjistil, ze update biosu jde jen pres disketu, kterou uz par let nemam (ani mechaniku).

Nejake rady, co s tim? Jdou ty dve veci spolu vubec dohromady? Jestli je disk funkcni jsem zatim nezkousel, nemel sem kde jinde, ale urcite zkusim. *(ozkouseno, v biosu NB ho vidim v pohode)
CPU i5 2500k MB ASUS P8P67 B3 GPU ASUS GTX 660TI OC PAMET 2x4GB Crucial Ballistix & 2x2GB ZEPPELIN HDD ssd Intel X25-M 80GB ZDROJ Seasonic 520W

PHONE Microsoft Lumia 950 XL
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: VIA kt600 vs Intel X25M ssd - nejede

Příspěvek od Shit »

VIA VT8237 (SB od KT600) umí pouze SATA "1" => nemá ten SSD nějaký přepínač na SATA "1"?
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“