Epox EP-8RDA3+

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Sodovka
Nováček
Nováček

A-DATA 450

Příspěvek od Sodovka »

Jo jo,to by mě taky zajímalo,chtěl bych je tam taky dát......
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Napr. Pajik to takhle ma. Dual myslim nema, ale snad by mel taky fachcit.
btw, co ukazuje ta LED indikace stavu? Teplotu cipsetu?
Mifeq
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mifeq »

Čusec lidi koupil sem 8RDA3+ a paměti Seitec 256MB 400Mhz CL2.5 ale při spuštěni se mi na dislpleji (na desce) ukaže hláška C1 a tim to zvadne :-( - celej komp se vypne a nic víc - už sem to zkoušel i se Sansungama a taky nic:-(

-Procák mám Athlona Thunderbirda 1.4 Ghz 133Fsb
Sempron 3000+(AM2) 1600@2400Mhz (8x300) MSI K9N Platinum , Geil 2x512 (667@800), Radeon X800GTO 128MB
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SATA a overclock

Příspěvek od Geo22 »

mate na tyhle desce nekdo zvednuty FSB a zaroven SATA disk idealne v mirorru? nekde sem cet ze to prej dela problemy a nekdo zase jako ze ne mam desku v.2.1 . A uvazuju vo maxtor SATA mirrorru.

MATE NEKDO Z NECIM TAKOVYM ZKUSENOST?
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

Mifeq píše:Čusec lidi koupil sem 8RDA3+ a paměti Seitec 256MB 400Mhz CL2.5 ale při spuštěni se mi na dislpleji (na desce) ukaže hláška C1 a tim to zvadne :-( - celej komp se vypne a nic víc - už sem to zkoušel i se Sansungama a taky nic:-(

zkus tam testnou dicky jenom jednu pamet a v tom lichym /cernym / slotu. jestli se nedostanes do biosu na nakou pamet /skus tak 3 pro jistotu/ co ti v jinym kompu urcite beha reklamuj bord. jinak pameti.

jjoo a ecte se mrkni do manualu na konci mas chybovnnik co ta c1 vlastne jako je.....
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mifeq píše:Čusec lidi koupil sem 8RDA3+ a paměti Seitec 256MB 400Mhz CL2.5 ale při spuštěni se mi na dislpleji (na desce) ukaže hláška C1 a tim to zvadne :-( - celej komp se vypne a nic víc - už sem to zkoušel i se Sansungama a taky nic:-(

Kód C1 znamená, že deska detekuje paměti a L2 cache. Pokud to na tom zůstane viset, tak se jí nelíbí buď paměti, nebo Thunderbird...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Polajda
Nováček
Nováček

Re: SATA a overclock

Příspěvek od Polajda »

Geo22 píše:mate na tyhle desce nekdo zvednuty FSB a zaroven SATA disk idealne v mirorru? nekde sem cet ze to prej dela problemy a nekdo zase jako ze ne mam desku v.2.1 . A uvazuju vo maxtor SATA mirrorru.

Ja chci kupova toho Epoxe a Seagate SATA 120GB a Bartona 2500+, kterému chci dát 400 FSB. Myslíš teda, že s tím můžou být problémy?
Epox EP-8RDA3+ rev 2.1, Barton 2500+ @3200+,
AC Sopper Silent 2M 2*512 MB corsair2,5 dualchanel , ATI RADEON 9700 128MB DDR 256 bit, HDD 120 GB Seagate 7200ot 8MB c, SB Live, Fortron 300W
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Polajda píše:
Geo22 píše:mate na tyhle desce nekdo zvednuty FSB a zaroven SATA disk idealne v mirorru? nekde sem cet ze to prej dela problemy a nekdo zase jako ze ne mam desku v.2.1 . A uvazuju vo maxtor SATA mirrorru.

Ja chci kupova toho Epoxe a Seagate SATA 120GB a Bartona 2500+, kterému chci dát 400 FSB. Myslíš teda, že s tím můžou být problémy?
Ne, proč ? To o FSB 200 a SATA mirroru je informaci typu JPP, takže k ničemu...
Mifeq
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mifeq »

Já se bojim že by to moh bejt Thunderbird, ještě zkusim jiný paměti a uvidim!
Nevite někdo jak to je s kompatabilitou 8RAD3+ a thunderbirdu- přp. nějaky postřehy odjinud- ja bych si to našel ale mám teď v provozu jen Celera 500Mhz a pripojeni s nim jede tak 0.5KB/s a tak sem rád že se připojim!
Sempron 3000+(AM2) 1600@2400Mhz (8x300) MSI K9N Platinum , Geil 2x512 (667@800), Radeon X800GTO 128MB
Polajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Polajda »

TomV píše:
Polajda píše: Ja chci kupova toho Epoxe a Seagate SATA 120GB a Bartona 2500+, kterému chci dát 400 FSB. Myslíš teda, že s tím můžou být problémy?
Ne, proč ? To o FSB 200 a SATA mirroru je informaci typu JPP, takže k ničemu...
No abych řekl pravdu, tak nevím, co je SATA mirroru.
Mohl by mi to někdo objasnit? A když už jsem v tom, co je přesně informace typu JPP? :oops:
Epox EP-8RDA3+ rev 2.1, Barton 2500+ @3200+,
AC Sopper Silent 2M 2*512 MB corsair2,5 dualchanel , ATI RADEON 9700 128MB DDR 256 bit, HDD 120 GB Seagate 7200ot 8MB c, SB Live, Fortron 300W
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

Polajda píše: No abych řekl pravdu, tak nevím, co je SATA mirroru.
Mohl by mi to někdo objasnit? A když už jsem v tom, co je přesně informace typu JPP? :oops:
SATA je takovej ten novej hifi moderni konekturek na harddisky
mirror je RAID1 tzn vezmi dva pokud mozno stejny hd(pr.120G) pripoj je pust na to mirror a dostanes ne 2x120=240 ale 1x120g ale o cca 40-50% rychlejsi cteni a tesce zvysenou vodolnost proti selhani hd. pac to mas vsechno vlaste online zalohovany!!!

Jedna Pani Povidala =JPP

na fsb 200 je vse ok. de vo nestandartni frekvence a to jak se stim SATA radic vyrovna .... fakt je ten za na nekterych deskach s nekteryma hd museli lidi jit s fsb dolu z 220 na 210 pac ten sata radic to nevydejchal.

proto sem se ptal jestli s touhle konkretni konfiguraci nekdo ma/nema probllem.
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

celer a rychlost pripojeni

Příspěvek od Geo22 »

Mifeq píše:Já se bojim že by to moh bejt Thunderbird, ještě zkusim jiný paměti a uvidim!
Nevite někdo jak to je s kompatabilitou 8RAD3+ a thunderbirdu- přp. nějaky postřehy odjinud- ja bych si to našel ale mám teď v provozu jen Celera 500Mhz a pripojeni s nim jede tak 0.5KB/s a tak sem rád že se připojim!
rychlost procesoru nema s rychlosti pripojeni co delat!!! nenech si veset nos na buklik z reklam typu "p4 zrychli vam internet". problem hledej jinde nastaveni modemu, cas kdy se pripojujes ,poskytovaatel atd......
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Epox EP-8RDA3+ a A-Data 450Mhz

Příspěvek od Geo22 »

Polajda píše:Je dobrá kombinace Epox EP-8RDA3+ a paměti A-Data 450Mhz 512Mhz.
Bude mi fungovat DualChanel?(2*512). Předem ník za odpověď.
mam to doma..
jo pres mesic a beha to ok
fsb223, sandra mem bench 3050
i kdyz vcera mi nevim proc prestal fachat dual CH. jedna RAM ok druha OK obe BSD... ale sem si to asi udelal sam pac sem to cely rozhodil a zase slozil a az pak to zacalo delat hoveziny...

upraveno:
fsb 224 ,sandra 3180
tak uz to zase facha, chyba byla mezi zidli a klaesnici :oops:
Naposledy upravil(a) Geo22 dne pát 20. úno 2004, 14:24, celkem upraveno 2 x.
Mifeq
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mifeq »

Já vim že rychlost netu nemá nic společnýho s procákem ale když máš Celera500 s 256MBSdram a integrovanou zvukovku, gafiku a modem (PCchips:-( ) a mas na tom XPčka tak to zrovna rekordy v rychlosti netrha:-(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Poloha termočidel

Příspěvek od TomV »

Sem jsem na doporučení Jirky Draka přesunul svůj dotaz z threadu "Senzory teploty u EP-8RDA3+" i s jednou odpovědí od Geo22, aby to bylo všechno pohromadě.

---------------
Takže tedy...

První věc : Zjistil jsem, že mi tahle deska ukazuje i teplotu v case (což ostatně není žádná zvláštnost, ale třeba většina Biostarů jí neukazuje), ale ani z manuálu, ani z desky se mi nepovedlo vykoukat, ve kterém místě má termistor, který tuhle teplotu měří... Nevíte ?

Druhá věc : Odkud bere teplotu procesoru ? Z toho termistoru uprostřed socketu, nebo z interního senzoru procesoru ?
Naposledy upravil(a) TomV dne pát 20. úno 2004, 14:43, celkem upraveno 1 x.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dále pak v tom threadu Geo22 napsal :
T na CPU je z toho termistoru pac teplota klesa (a stoupa) velmi pomalu a po nabehu na provozni teplotu se nemeni pri zmene otacek vetraku. cili teplo se pod procesorem nasysli a pak tam drepi a je mereno.
dybyste nekdo vedel jak to prepnout?
nebo jestli existuje soft co primo puzije cidlo v proc?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Kde presne ma to cidlo umistene epox nevim, ale vetsinou to byva zakreslene v manualu.
Kdyz si nainstalujes speedfan nebo MBM, tak bys mel najit 3 cidla na desce: ext. CPU, system a SPP + dale nimimalne HDD (pokud ma cidlo) a CPU die. Casto je tam jeste neco navic s nesmyslnyma hodnotama, je to treba vyzkouset.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jiri Drak píše:Kde presne ma to cidlo umistene epox nevim, ale vetsinou to byva zakreslene v manualu.
Kdyz si nainstalujes speedfan nebo MBM, tak bys mel najit 3 cidla na desce: ext. CPU, system a SPP + dale nimimalne HDD (pokud ma cidlo) a CPU die. Casto je tam jeste neco navic s nesmyslnyma hodnotama, je to treba vyzkouset.
No tak v MBM jsem našel smysluplný teploty jen dvě - case a CPU. Údaje z ostatních čidel, např. -100°C jsou poměrně nepravděpodobné... :wink:
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

No nejlepsi je vzit fen na vlasy a zkouset ja ho mam mezi PCI slotama.CPU to meri ze socketu a prepnout to na diodu asi nepude (spis urcite).

BTW:jediny co me sere je ze nemam cidlo na SPPcku :evil: .Ale je studenej takze je to OK.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

Jiri Drak píše:Kde presne ma to cidlo umistene epox nevim, ale vetsinou to byva zakreslene v manualu.
vetsinou ano ale /kupodivu/ u tohodle epoxe ne. to s tim tretim cidlem je videt treba i v aide.

tipnul bych si ze bude nekde blizko procesoru pac kdyz na cpu stoupne tak tohle taky.

jak tady nekdo pise tu fintu s fenem tak to je vcelku dobrej napad...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“