x800gto2 vs 6800gs
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
staci objektivne si projet vice testu a ne jen jeden , idealni jsou testy , kde je treba 10 her a 3 marky , proste projet si co nejvic , pak si sepsat od kazdyho testu fps a celkove si urcite vykonostni rozdil a uvidis sam , ze je to stejny...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- no-X
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
já wim ale jestli by se dalo vzit jako obektivni porovnani Mark03,05??....a nedivat se na hry ktery jsou delany pro nvidiush píše:staci objektivne si projet vice testu a ne jen jeden , idealni jsou testy , kde je treba 10 her a 3 marky , proste projet si co nejvic , pak si sepsat od kazdyho testu fps a celkove si urcite vykonostni rozdil a uvidis sam , ze je to stejny...
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
imho dost problem je , ze marky jsou taky delany pro jednotlivy znacky , vsak si vzpomente na mark 00 a 01 pro NV , je to naprosto stejne a totalne na prd , markum nemuzes verit , idealni to je jak rikam ja , jinak to nezjistis hlavne se v posledni dobe mnozi testy na starych driverech a tim zamerne oblbovani populace , tj i prima zaujatost serveruHighlander píše:já wim ale jestli by se dalo vzit jako obektivni porovnani Mark03,05??....a nedivat se na hry ktery jsou delany pro nvidiush píše:staci objektivne si projet vice testu a ne jen jeden , idealni jsou testy , kde je treba 10 her a 3 marky , proste projet si co nejvic , pak si sepsat od kazdyho testu fps a celkove si urcite vykonostni rozdil a uvidis sam , ze je to stejny...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
- no-X
- Středně pokročilý
sh: z 3D Marků se dají dělat závěry, ale není to tak snadný, jak si většina myslí. 3DM2003 používá ve dvou testech stencil shadows (to je vhodný pro grafický karty nVidie GF-FX a novější) a také pixel shader 1.4, což je vhodné pro DX8.1 Radeony. 3DM2005 používá především PS2.0 (vhodné pro Radeony 9700+ a je celkem závislý na výkonu vertex shaderů (vhodné pro Radeony X800, X1800). Takže... stačí jeden starý trik - sečíst si skóre z 3DMarku 03 a 05 a použít ho pro srovnání. Když takhle srovnáš několik karet, bude jejich výsledné pořadí prakticky stejné, jako kdybys je srovával podle průměrných výsledků třeba z dvaceti aktuálních her
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
2 nox: zajimava informace , jinak jak je na tom nastaveni PS a VS vs hrubej vykon?neni to treba zaujaty na hrubej vykon , zatimco novy atiny jsou spis na PS a VS?snad vis jak to myslim
- godlike
- Středně pokročilý
-
Asi takhle...jestli nekdo argumentuje tim ze 6800 ma podporu PS 3.0 a GTO nema tak si vzpomente na Riddicka+PS 3.0 jak 6800U padla nadrzku a nebylo to vubec hratelny..10-15fps..za 6,5 bych volil GTO2(furt tech ogl her je malo)..mozna casem slezou ceny x1600xt..kolem 4,5-5 by to byl moc dobra volba....Furt to cekani to me jednou zabije....uz mam skoro objednanou x1800xl..a najdou je tady x1900..a mam zase dilema
Mac...
- Jackiii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- godlike
- Středně pokročilý
-
Jo koukam na to..stencil shadows..ja uz to dal nesledoval..je to starej test..
http://www.firingsquad.com/hardware/chr ... /page6.asp
http://www.firingsquad.com/hardware/chr ... /page6.asp
Mac...
- Jackiii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj ja uz si to taky moc nepamatoval..ale trefil sem se:)
kazdopadne merid ma pravdu ze hodne her je pro NV a to se pak srovnavat neda..
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
- no-X
- Středně pokročilý
Ono to není tak katastrofický, pár her z toho obrovskýho množství sice na nVidiích běhá líp (COD1, Riddick...), ale mě osobně připadá, že nVidia spíš zasponzoruje u těch her, který by jinak běhaly na ATi výrazně líp (a i přesto dost z nich na ATinách ve výsledku líp běhá) - dám pár příkladů:Jackiii píše:jj ja uz si to taky moc nepamatoval..ale trefil sem se:)
Colin McRae Rally
Command & Conquer (Generals, Zero hour)
FarCry
PainKiller, PainKiller BOOH
NFS (různé verze)
Serious Sam II
SplinterCell
FEAR
Tomb Raider: The Angel of Darkness
Unreal 2
atd.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- StrikerCZ
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No me moc nezajima jestli je to objektivni ale spis to jak to v jednotlivych aplikacich jede, a jestli nVidia zaplatila aby se hra prizpusobila na jeji grafiky tak je to ciste jeji vyhoda. Nezalezi co mam v Marku ale spis to jak to jede v praxi ne? Ale i pres sem si radsi objednal GTO2 z Alzasoftu, tak doufam ze sem nevybral spatne...
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)
Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
- Freaky
- Nováček
-
:-)
Tak jsem si dnes v Alzasoftu poridil GTO2 a hnedle po instalaci uz to hlasilo 16pipelines a 3Dmark05 byl 5100bodu s AMD3200+.
A tak jsem nevahal a zkusil pomoci Atitool overclock a pameti az 621MHz a jadro pres 540MHz. Ale pro dlouhodobou zivotnost jsem to radsi nechal na GPU540MHz/RAM600MHz (coz je trochu lepsi nez RX850XT PE) a 3Dmark05 hnedle pres 6400bodu.
Jako dalsi plus u tehle karty je 2x DVI a VIVO (video in/video out).
Proste za ty prachy COOL
A tak jsem nevahal a zkusil pomoci Atitool overclock a pameti az 621MHz a jadro pres 540MHz. Ale pro dlouhodobou zivotnost jsem to radsi nechal na GPU540MHz/RAM600MHz (coz je trochu lepsi nez RX850XT PE) a 3Dmark05 hnedle pres 6400bodu.
Proste za ty prachy COOL
- Hector64
- Nováček
-
Re: :-)
nainstaluj catalysty 5.12 a budeš mít při 540/600 6532bodů jako jáFreaky píše:Tak jsem si dnes v Alzasoftu poridil GTO2 a hnedle po instalaci uz to hlasilo 16pipelines a 3Dmark05 byl 5100bodu s AMD3200+.
Proste za ty prachy COOL
- Freaky
- Nováček
-
hmmm
no ja mam Catalyst 5.13 ...
takze to mam snizit na 5.12 ???!
A neni to jen "vytuningovanej" 3Dmark (jak uz to bylo v minulosti nekolikrat?
Taky bych rekl, ze snad novejsi Catalysty snad nedelaji od zacactku a tak featury ze starsich by mely byt i v novejsich.... nebo ne?
takze to mam snizit na 5.12 ???!
A neni to jen "vytuningovanej" 3Dmark (jak uz to bylo v minulosti nekolikrat?
Taky bych rekl, ze snad novejsi Catalysty snad nedelaji od zacactku a tak featury ze starsich by mely byt i v novejsich.... nebo ne?