Záhadné závady v PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

ja mam taku mini zahaduicku s PC sem tam ked vopcham USB do predu (zadne idu tak ako maju) tak mi resetne PC :D alebo zacne pipat a scerna obrazovka niekedy ide v pohode. ale ked sa resetne tak nabehne aj uz s tym dotycnim zariadenim napojenym na USB :wink:
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wydlosh »

No tak já taky přispěju svojí troškou do mlýna.
U mýho starýho kompu (AXP 2500+) se začly po čase objevovat nepravidelný restarty (cca 1x za den), nepomohla výměna desky, procáku, pamětí ani zdroje. Zajímavý je, že když jsem to dal asi na měsíc do jíný bedny, fungovalo to v pohodě, ale když jsem to pak vrátil do tý původní,zas to začlo blbnout, i když jsem kontroloval, jestli se deska někde o case nezkratuje...no nic, asi se těm vnitřnostem ta bedna zkrátka nelíbila...

Nedávno jsem kupoval novej stroj (E6400, DS4 - rev. 1, 8800GTS, 2GB RAM) a taky se vyskytly zajímavý problémy:
1) z nějakýho důvodu se tý desce nelíbí, když je k ní při startu připojenej flash disk (zkoušel jsem dva a dělaj to oba) nebo webkamera, to pak zkrátka nenaběhne (ukáže mi to akorát to gigabyťácký logo a výtuh, nedostanu se ani do biosu). Než jsem zjistil co mi tenhle bordel dělá, asi 3x jsem celej komp rozmontoval a smontoval, vyndaval baterku z desky, resetoval cmos, odpojoval a zapojoval kabely, přehazoval ramky...no výborná zábava.
2) z nějakýho důvodu se mi asi po měsíci používání ve win (aniž bych cokoli odpojoval nebo zapojoval) objevila hláška "nalezen nový hardware" co se hlásí jako PCI device (přitom mám oba PCI sloty obsazený - zvukovka + tv tuner), všechno funguje jak má, tak nevim co to má znamenat - uvidíme co to udělá až časem udělám reinstall win...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Známý koupil nový zdroj a chladič CPU. Rozebraný PC na stole fungoval, po složení do skříně to bylo mrtvé. Drbal jsem se s tím dost dlouho, pak jsem v zoufalství celé PC zase rozebral a před reklamací zdroje pro jistotu zkusil na stole. Fungovalo to v pohodě, jak samostatný zdroj, tak i celé PC. Tak jsem to znovu nacpal do casu a opět to bylo mrtvé. Pak jsem jsem po delším hledání našel závadu, zdroj se dotýkal kovového šroubku na chladiči CPU a přes kovový chladič bylo uzemněno jádro CPU. Debilní návrh starých skříní, kdy byl zdroj částečně nad chladičem CPU. Dnes už má nový case a CPU funguje bez závad.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
pumpos
Nováček
Nováček

Příspěvek od pumpos »

taky jsem nedavno narazil na zajimavy problem, konkratne se vyskytuje u skrini modecom KARMA a MUSE (ne ale u vsech kusu - zatim nam to udelalo asi u 10ti). Po smontovani a spusteni PC najelo jen na uvodni obrazovku a dal uz nic. Kdyz jsme odpojili vsechny nepotrebne veci (IDE,SATA, USB atd) tak to jelo v poho, po zapojeni zas nic. Problem nastaval pri zapojeni prednich USB, case je konstrukcne hur resen a obcas se stane ze se predni panel usb dotyka sten casu a dochazi ke zkratu
Pumpoš rulezz
Guardia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Guardia »

Tak mi dovoľte,aby som vás a vaše záhady prekonala snáď najväčším mystériom,ktoré sa mi občas prihodí: niekedy pri dlhšej práci na počítači mi proste nespadne win,nezamrzne,nehodí chybové hlášky...jednoducho ide tak ako má.Som z toho trošku nervózna,lebo ako hovorí jeden z Murphyho zákonov:"keď ide všetko v poriadku,určite si niečo prehliadol..." :lol:
Nie som blond!!!
Mr.JB
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mr.JB »

Taky přidám nejkurióznejší závadu o které jsem slyšel:
Kámoš si před čtyřma roka přinesl dom nové PC, celý natěšený (bylo to první PC u kterého jsem viděl ve 3DMarku03 všechny testovací obrazovky "běžet" :D ) Tak k tomu sedl naistaloval jakysik spiel a najednou restart, když se mu PC už asi po třicáte za dopoledne restartovalo, tak ho rozebral, složil a znova ten samý problém. Náhodné restarty v jakýkoliv okamžik (botování windows, načítání hry, hra, prohlížení netu). Tak si řekl, že by to mohl být špatný zdroj (slabý) tak ho vyměnil, ale problémy přetrvaly. Tak nás (tehdy se to stalo nejdůležitější problém ve třídě na prumce) tedy ještě napadlo, že to může být kolísáním napětí v síti. Takže kámoš zainvestoval i do záložního zdroje, ale opět nic :evil: . Už jsme byli zoufalí, radili jsme počítač prostě vyreklamovat jako celek (ikdyž byl koupen po částech, takže asi stěží by to vzali :roll: ) a najednou zázrak, kámošův brácha který se do toho taky vložil, když už asi po x-té dávál počítač znova dohromady, tak omylem, přehodil hl. vypínač od PC s tlačítkem RESET a hl. vypínač vůbec nezapojil, pak se chvíli divil že počítač nejde zapnout a pak hrábl na RESET, PC naskočilo a hle ... problém zmizel :) Za všechno mohla krytka hl. vypínače, náhodně zůstávala viset v mezipoloze, čímž docházelo k náhodným sepnutím, takže se PC vyplo a hned vzápětí se dalším sepnutím zase zaplo :P Od té doby kámoš zapíná PC tlačítkem RESET a neřeší to :-D .
Sice trochu slohovka, ale nechtěl jsem vás ošidit o ten příběh :D (takže pokud bude te mít nějaký podezřelý problém s nečekaným a opakovaným restartam, tak zkuste prověřit obyčejná tlačítka) :twisted:
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Mr.JB:já jsem měl jednou taky podobný problém.nějaký záhadným způsobem se mi dotýkaly odhalené drátky od tlačítka zapnout/vypnout a resetu a jelikož jsem měl nastavené na power tlačítko,že při běhu systému se má přepnout do režimu spánku,abych nemusel mít zaplé PC,protože jsem měl už stáhle 1,3GB z 4,1GB a stahování jsem měl v té době 30kb/s a když jsem to zmáčkl,tak místo toho aby se přepnul ro režimu spánku,tak se resetoval a nasral jsem se tak,že jsem rozkřapal rádio :-D
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bandolier.wz »

postavil jsem pc ,stisknul POWER a nic,jen se roztocily vetraky.
bylo to tim ze u tlacitka RESET byly propojene dratky kouskem pajeciho kovu- tudiz bylo porad sepnute. po odstraneni toho zkratu uz pc nabehlo
Feuercv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Feuercv »

mno ja sem mel donedavna taky zahadnej problem s pc...uz kdyz sem si ho privez tak mi tam nechteli bootovat Windowsy...sem si rikal vada desky..v obchode tam ale wokna hodili v klidu tak sem to sel pustit ke kamosovi a ono opet nic..sem zacal premejslet co tam mel on a ja ne a naopak...on tam mel mys i klavesnici PS/2 ja USB mys a PS/2 klavesku...no a kamos mel USB klavesku a ps2 mys...tak sem dycky pred restartem a pred zapnutim pc vypojil usb mys a pohoda...az sem se nasral odnes jim tu desku zpatky a ze to chci zpravit..oni po "expertyze" nenasli chybu a vratili...no a ja byl linej zapojit 4 USB porty a diky tomu mi to pak uz neblblo :DD
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Ja jsem instaloval znamemu na novy pocitac system plus ovladace,antivirus,wifi kartu atd. Druhy den mi volal ze mu pocitac chvili bezi a pak reset,nekdy po pul hodine nekdy po par minutach. Hledal jsem problem nekolik hodin a zjistil sem ze to je wifi kartou. Kdyz jsem ji odinstaloval tak vse bezelo v poradku, ale v jinem pocitaci karta jela take vpohode. Pak sem nad tim jeste chvili koumal a vse se vyresilo po odinstalovani antiviru (Active virus shield) :)
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Vlastním 5.1 reproduktory Genius, připojené do stejné zásuvky jako PC. To repro je připojené třemi jacky na zvukovku integrovanou na základní desce (viz podpis). Vždy, když za chodu PC zapnu reproduktory, veškeré USB zařízení připojené k počítači přestanou pracovat. USB myš nereaguje, připojení k internetu přes USB modem spadne, externí disky jako by nebyly připojené, USB světlo nad klávesnici zhasne. Někdy se to po chvilce zpraví samo, někdy musím restartovat.
Nemá někdo tušení, čím by to mohlo být? Kromě nějakého zakolísání napětí v síti mě nic nenapadá, ale zase nechápu proč by to mělo mít vliv jen na tohle...
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

sekla se mi na bratrancovem pc Pentium II 500,64 mb ram,3dfx voodoo 2 toca (ta stara .. uz nevim :)..) omylem jak se otacim na zidli tak mirne zduchnu do pc... restart... uplne z niceho nic...
Naposledy upravil(a) `x3on dne stř 15. črc 2009, 03:36, celkem upraveno 1 x.
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

Čepi píše:Tak já mám "záhadu" taky na PC ... už cca 5 let dělá to že jen tak z hecu se sám od sebe RESETuje :evil: ... za ta leta sem si na to zvyk a už nemlatim do čeho se dá (napřed to byla klavesnica, potom repraky, case a nakonec to odnášely dřevěny židle - ale už su klidné :) ) ... zkoušel sem všechno možny čim by to mělo byt ale na nic sem nepřišel ...
... nejčastěji to dělávalo když sem zpouštěl hry: NHL 98-2002, FIFA 99-2002 (u obou serií vždy když proběhlo to začáteční intro nebo když se "nahrával" zápas) ... někdy i u ostatnich her ale jen zřídka ... dělá to i u WMP 7,9, u BS Player (u dřívějších verzí) ... někdy když sem měl puštěnej WinAmp nebo otevřeny okno pro prohlížení netu (IE 5,6, Firefox) ... sem tam to udělá i když zrovna se nic neděje ... a někdy když se resetuje tak to udělá i po a při bootování (po zapnutí PC) ...
Mne to robilo tiež s tými resetmi, stačilo vymeniť NONAME zdroj 350W za Fortron (nejaký značkový) a tiež 350W a od vtedy som nemal s resetmi problemy :)
kbenni
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

win vista

Příspěvek od kbenni »

sused si kupil pocitac s vistou od telekomu
problemy:
nedal sa vypnut zdroj/ked sa komp vypol zdroj bezal dalej
pri napojeni usb hdd im zmyzla cdromka
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Já bych to neviděl ani jako závadu, ale byl to solidní "quest".

Zapojim jeden kompík - po stisknuti poweru udělal jednom drobny cvak a kulovy... i bez jakykoliv zateze furt to samy... Nebudu vas dlouho napinat - bylo to tím že deska nesnesla 24pinovy konektor... musela mit 20 pin v 24pinovém konektoru a jede jak ďábel :). Jo a je to Gigabyte K8NF9 nForce4 Ultra. Kdybyste narazili na něco podobnyho - víte co mate dělat....
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Asahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asahi »

Taky mam problem, ktery uz me trapi delsi dobu. Na starem pocitaci (nf4ultra, amd64, nv7900GT, wd raptor, creative audigy 4, 500W enermax liberty) se mi stavalo, ze se mi zasekl pocitac zpusobem, ze se sekl obraz a jeste chvili se dalo hybat kurzorem, pak i ten zatuhl a zacyklil se pritom i zvuk. Jedina moznost byla reset a tak z 80% se mi po nem stalo, ze uz nenajel system, protoze chybely nejaky systemovy soubory. Jednou se mi stalo, ze se nahodne vymazaly data i z dalsich disku. Na netu jsem vycetl, ze by to mohlo byt zpusobene nekompatibilitou desky nf4ultra (MSI) a toho raptora. Po x zasecich uz jsem nevydrzel a koupil pred tremi tydny novy pocitac s tim, ze ze stareho zbyla pouze zdroj (zdroj je urcite ok, protoze zaseky byly i na 2 jinych predchozich), zvukova karta a ten raptor. Radost bohuzel trvala az do vcera, kdy se mi pocitac zase uplne stejnym zpusobem zasekl, nastesti jsem o system neprisel. Je mozne, ze to zpusobuje ten raptor nebo zvukova karta? Zatim jsem zvukovku vyndal a jedu na integrovane s tim, ze casem uvidim, zda zase dojde k zaseku nebo ne a tak bych mel sanci prijit na to, ktera komponenta ty zaseky zpusobuje. Presto bych rad uvital jakykoliv napad nebo jestli se nekomu neco podobneho taky stalo... uz z toho opravdu silim :o
babacho
Nováček
Nováček

Problém s USB

Příspěvek od babacho »

Mám sestavu AMD Athlon 64 X2 4200, Asus M2N32 Sli Premium, GeForce 8800 GTX od BFG, Creative CA20K1 X-Fi Xtreme Fidelity, WDC WD40 00AAKS, ASUS DRW-1608P2, 2x1GB DDR500 A-DATA Extreme Edition Vitesta, DTV2000 H. Provozuji Windows Vista Home Premium 64 a od počátku mám problém. Pokud při vypnutém PC vytáhnu z USB nějaké zařízení - externí disk, kabel s připojeným telefonem, USB lampičku, tak se mi zapne počítač. Minulý týden jsem si koupil prodlužku Master/Slave kde mám na řídící zasuvce PC a na dalších zásuvkách ostatní, včetně monitoru a když dám vypnout počítač, ta se mi samozřejmě zase zapne, neboť na monitoru(LG L245WP) je USB rozbočovač, který samozřejmě používám a mám jej zapojený. Setkal jste se s tím někdo? To nemluvím o tom, že když zapnu počítač, tak se mi to někdy na poprvé nezadaří. PC jenom začne nabíhat a pak se vypne. Napodruhé už jede vše jak má - to by asi svědčilo o problému s deskou. Jinak je vše OK.
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

vsechny ty zahady sem necet ale reknu vam takovy maly reseni - znamej pracuje v pocitacovy firme (jmeno si nevzpomenu) a tam kdyz sestavuju novy kompy a neco se posere rekneme ze neco spadne atd. tak kdyz se neco ohne (treba takovy ty maly spendliky nebo co to je :D ) tak to udelaj jednoduse vezmou nuz ohnou to zpatky to de na kontrolu ..projde to .. a sup ke zakaznikovi .. ten si o par dnu mesicu tejdnu dale rve vlasy ze vyhodil zarucni lst a ze komp je v **deli :D
Camill
Nováček
Nováček

Příspěvek od Camill »

Co z tohoto 'reseni' vyplyva pro uzivatele? Skladat si PC sam a nedat ho z ruky?
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Mám teké jednu zahadu :) , mně se se stavou : KT600 MSI , procak 2500 barton , ram 2x512/400 , HDD 120 Gb a 80 Gb, sounblaster , sitovka , a DVD-RW liteon

stavalo tohle večer sem PC vypnul a rano nebo ještě v noci se samo zaplo , a nebo se když bylo PC puštěné bez pohybu miškou a bez jakékoliv práce semo vyplo , grrrr brrrr až mi stoho běhal mráz po zádech

zahada nevyřešena PC prodano už hodně davno at si uživá někdo jiný :)
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“