Jakou DVD-ROM mechaniku III.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, to vypadá dobře
. To je znát docela dost. V tom případě jiná otázka. Jaký je asus co se týče čtení poškozených médií ? Nebo jakou DVDROMku by si ty koupil ?
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi nevim, kterou Toshibu přesně myslíš ... V obchodech sem našel pouze tohle SD-M2012. Ale ta pokud se nepletu je skoro půl roku stará. I na stránkách toshiby je jako nejnovější ta 2012. A co plextor ? Ten ale asi zase čte špatně poškozená media
.
Jo, tuhle novou starou jsem myslel. Můžeš koupit i Lite-Ona, alespoň budeš mít možnost, používat KProbe k testům.
Jo, tuhle novou starou jsem myslel. Můžeš koupit i Lite-Ona, alespoň budeš mít možnost, používat KProbe k testům.
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, asi tedy půjdu do té SD-M2012. Snad bude dobrá ... A když ne, tak investice cca 600 není zase tak vysoká
.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
I já se připojím s otřepaným dotazem: Jakou DVD-ROM mechaniku si mám koupit?
Nejdřív něco o problému: nyní mám vypalovačku NEC 4550A. Uvedu, jeden konkrétní případ, který mne donutil k touze koupit DVD-ROMku. Dostalo se mi do ruky DVD-R medium vypalovaný na nějaké stařičkém Lite-Onu (který je již dávno za zenitem). Můj NEC si s tímto médiem vůbec neporadil a nebyl schopen ho přečíst (Nero CD-DVD Speed hlásilo mraky "BADů"). Tak jsem to samé médium dal do combo mechaniky LG v notebooku IBM a hle, bylo přečteno bez problémů. Podotýkám, není vůbec poškrábané..
Takže bych si chtěl koupit nějakou DVD-ROMku, která bude schopna číst vše, nejen poškrábaná, ale i "divně" vypálená média. Samozřejmě bych nejraději aby uměla i DVD-RAM, ale není to podmínkou (na to mám kdyžtak NECa).
Mé uvahy se zatím ubírají následujícím směrem:
Uvažuju buď o Plextor 130A, který v recenzi na CDR.CZ dopadl na výbornou. Blbý je, že v těchto recenzích jako problémová média zkoušejí "jen" poškrábaná, nikoli "divně" vypálůená (ale to je asi dost široké téma). Jenže, stojí dost peněz a nemám záruku, že bude právě např. ty nepoškrábaná, avšak divně pálená média číst.
Další v úvahu přichází nějaký Lite-On. Nevim ale vůbec který, protože v mechanikách od Lite-Onu nemám vůbec přehled. Co mě na tété značce láká je, že můžu používat program KProbe. Pravdou je, že jsem se tady dočetl, že výsledky z KProbe nejsou také žádná jistota
. Bohužel taky netuším, jak takové DVD-ROMky Lite-On čtou?
Další možnost vidím v nějaké (opět nevím jaké) mechanice LG. To proto, že právě ve výše zmíněném notebooku LG je, a již několikrát mi přečetla co, co jiná mechanika (MSI, NEC apod.) nedokázal... Ovšem po zkušenostech s vypalovačkami LG (měl jsem 4163 a 4165) nemám ke značce LG valdou důvěru...
Omlouvám se za velmi zdlouhavou "slohovou práci", ale nevim jak to napsat kratší a zároveň vyjádřil všechny své současné poznatky.
Takže mi prosím někdo poraďte, co si mám koupit a proč? Díky
Nejdřív něco o problému: nyní mám vypalovačku NEC 4550A. Uvedu, jeden konkrétní případ, který mne donutil k touze koupit DVD-ROMku. Dostalo se mi do ruky DVD-R medium vypalovaný na nějaké stařičkém Lite-Onu (který je již dávno za zenitem). Můj NEC si s tímto médiem vůbec neporadil a nebyl schopen ho přečíst (Nero CD-DVD Speed hlásilo mraky "BADů"). Tak jsem to samé médium dal do combo mechaniky LG v notebooku IBM a hle, bylo přečteno bez problémů. Podotýkám, není vůbec poškrábané..
Takže bych si chtěl koupit nějakou DVD-ROMku, která bude schopna číst vše, nejen poškrábaná, ale i "divně" vypálená média. Samozřejmě bych nejraději aby uměla i DVD-RAM, ale není to podmínkou (na to mám kdyžtak NECa).
Mé uvahy se zatím ubírají následujícím směrem:
Uvažuju buď o Plextor 130A, který v recenzi na CDR.CZ dopadl na výbornou. Blbý je, že v těchto recenzích jako problémová média zkoušejí "jen" poškrábaná, nikoli "divně" vypálůená (ale to je asi dost široké téma). Jenže, stojí dost peněz a nemám záruku, že bude právě např. ty nepoškrábaná, avšak divně pálená média číst.
Další v úvahu přichází nějaký Lite-On. Nevim ale vůbec který, protože v mechanikách od Lite-Onu nemám vůbec přehled. Co mě na tété značce láká je, že můžu používat program KProbe. Pravdou je, že jsem se tady dočetl, že výsledky z KProbe nejsou také žádná jistota
Další možnost vidím v nějaké (opět nevím jaké) mechanice LG. To proto, že právě ve výše zmíněném notebooku LG je, a již několikrát mi přečetla co, co jiná mechanika (MSI, NEC apod.) nedokázal... Ovšem po zkušenostech s vypalovačkami LG (měl jsem 4163 a 4165) nemám ke značce LG valdou důvěru...
Omlouvám se za velmi zdlouhavou "slohovou práci", ale nevim jak to napsat kratší a zároveň vyjádřil všechny své současné poznatky.
Takže mi prosím někdo poraďte, co si mám koupit a proč? Díky
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na to je velmi těžká odpověď. Obecně čtou vypalovačky poškozená či jak ty říkáš, divně vypálená média lépe než DVD-ROM nebo Comba. Já osobně bych jedno nepřečtené médium vůbec neřešil, prostě řekni kámošovi, ať ti to přepálí na RW. Ale pokud vyloženě trváš na DVD-ROM, po něčem se ti podívám.
Bathory
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No víš co, toto byl jeden konkrétní případ, jenže samozřejmě nebyl ojedinělý. Cokoli v NECovi vypálím, tak po sobě krásně přečte a přečtou to i jiné mechaniky. Ale NEC už mě zradil při čtení víc médií. Vždycky mi to pomohlo vyřešit to výše zmiňované combo LG v notebooku.
(jediný co mě ještě napadá, počkat na nějaký novější firmware do NECa, jestli by se to nezlepšilo, ale moc tomu nevěřim) Dřív, když jsem měl pálidla LG 4163/5 tak sice to pálení nebylo žádná sláva (dokonce jedno DVD-R jedna z těch mechanik ani sama po sobě nepřečetla), ale jinak nebyl se čtením žádný problém.
Takže jsem téměř rozhodnutej nějakou tu DVD-ROMku koupit.
Myslíš že ty "úvahy", který jsem měl v minulém postu nejsou zcela zcestný? Má tento zamotaný rozhodovací proces hlavu a patu?
No když bys se Ti chtělo, tak bych byl rád, podíval-li by ses mi po nějaké "NEJ" mechanice. Dík
(jediný co mě ještě napadá, počkat na nějaký novější firmware do NECa, jestli by se to nezlepšilo, ale moc tomu nevěřim) Dřív, když jsem měl pálidla LG 4163/5 tak sice to pálení nebylo žádná sláva (dokonce jedno DVD-R jedna z těch mechanik ani sama po sobě nepřečetla), ale jinak nebyl se čtením žádný problém.
Takže jsem téměř rozhodnutej nějakou tu DVD-ROMku koupit.
Myslíš že ty "úvahy", který jsem měl v minulém postu nejsou zcela zcestný? Má tento zamotaný rozhodovací proces hlavu a patu?
No když bys se Ti chtělo, tak bych byl rád, podíval-li by ses mi po nějaké "NEJ" mechanice. Dík
- cherson
- Začátečník

-
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
No právě, je to těžký, mnohem težší než před rokem nebo dvěma. To kralovali Toshiby a s takovou 1612 nebylo co řešit. Ten jejich nejnovější počin ani neznám a jestli se nepletu, tak už ani nemá jejich chipset. LG v tomhle směru nikdy nevynikala, takovej průměr, docela ušly Pioneery, ale možná ještě lepší Asus, sice to byly taky většinou původem Pioneery, ale s lepším firmwarem. Když vezmeš Lite-On, tak si budeš moct změřit PI/PIF v KProbe, což vůbec není k zahození. Sice jsou oproti vypalovačkám trochu rozdílné výsledky, ale orientačně to stačí, myslím tím, pokud budeš měřit pouze a jenom v té jedné mechanice všechno. V současný době není žádná DVD-ROM nějaký výrazný propadák, chybu neuděláš s žádnou. Třeba ty Asusky uměli i ATA-100, což se nevidí ani u vypalovaček. Plextor je drahej a nástroje dodávané v Plextools bohužel jedou použít, myslím tím ty důležité, pro měření kvality zápisu. Rozhodnutí je na tobě. Já bych dnes DVD-ROM nekupoval, ale koupil bych klidně druhou DVD vypalovačku...
Bathory
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak se mi takovým prapodivným obloukem dostala do ruky DVD-ROM mechanika LG GDR8164B (neni to překlep, je to fakt xxx4x) - sice se mi měla původně do ruky dostat právě 8163, ale nakonec se tak nestalo.Bathory píše:...
Chci se teda zeptat, jestli o ní někdo něco nevíte (jaká je, mám-li si jí nechat nebo ne). Je na ní někde nějaká recenze (nebo nechtěl by se na ní někdo podívat? (recenzovat)
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: