Asus A8R32-MVP (939, Xpress3200) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- oyza
- Začátečník
- patriarchf
- Začátečník
Všichni ještě ne
, co být trochu konkrétnější s tím: "nerozumím OC jádra". Jaké máš napětí na těch ramkách, overvoltage na CPU? 1,4V je málo.
Já to dotal do primestable "až" s 1,475V (1,375 Vcore+100mV overvoltage) a paměti 2,85V (ovšem 10x260Mhz přes děličku CPU/12 tzn. DDR433) bez snížení časování.
Ohledně "pikatchovinek v ns" jsem všechno nechal na defalt vyjma 2-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) a Command Rate (CR) 1T.

Já to dotal do primestable "až" s 1,475V (1,375 Vcore+100mV overvoltage) a paměti 2,85V (ovšem 10x260Mhz přes děličku CPU/12 tzn. DDR433) bez snížení časování.
Ohledně "pikatchovinek v ns" jsem všechno nechal na defalt vyjma 2-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) a Command Rate (CR) 1T.
Asus CROSSHAIR, AMD64 X2 6000+@3300MHz, KHX6400D2LLK2/2GN 2x1024MB@840MHz CL4-4-4-12/2T, ATI HD3870 X2, WD raptor 10k. 76GB, 2x80GB Seagate Raid0, 2x250GB Seagate, Samsung SH182M, SH203N, Fortron Epsilon 700W, LCD 2232BW Samsung 22"
- oyza
- Začátečník
oki. tak jak jsem psal ohledne pameti, mam KHX3200AK2/2G stejne jako ty. napeti jsem cockarsky zkusil "jen" 2.75V kdyz doporuceny je 2.6V. v defaultu! pri nastaveni cl2 mi po restartu chce bios - verze 404 - po hlasce bios checksum error nahravat bios z cd - pripadne staci clrcmos. jediny kdy mi pri defaultu slo cl2 bylo pri 166Mhz. no 2.85V - neni to uz moc?patriarchf píše:Všichni ještě ne, co být trochu konkrétnější s tím: "nerozumím OC jádra". Jaké máš napětí na těch ramkách, overvoltage na CPU? 1,4V je málo.

tim nerozumim oc jadra jsem myslel zejmena nastaveni overvoltaze severniho a jizniho mustku a jejich podvoleb. klasicke overvoltaze vcore chapu, nemam to ted u sebe, tak to lovim v hlave... je tam nekde jeste pod jednim z mustku dalsi vcore, kde je 1.2V??? tady tehle casti nerozumim. dalsi veci ktery nechapu jsou pod nastavenim NB kde je nastaveni HT. jasan, snizim ji na 800, ale k cemu je three state? drive strenght, receiver, pll control?
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
- patriarchf
- Začátečník
http://www.kingston.com/hyperx/products/khx.asp
Není to tak horké
s tím napětím na ramkách, tady se podívej do datasheet, power supply je 2,6V , ale +-0,2, takže jsem 5setin za zárukou
, jenže u mne těch 0,05V znamenalo právě tu stabilitu na cl2 a těch 433Mhz který jsem nechtěl pustit kvůli těm "kulantním" 5000+ (2600Mhz), což je u 3800+ krásných a pro mne spokojených 30% OC.
Na procáku nápodobně, default je sice 1,35V, ale taky na defaultní frekvence a když projedeš forum, zjistíš že do něj kde kdo hrne i víc jak 1,5V.
Jsem teď v práci, takže nebudu lovit z hlavy ty ostatní věci, ale vím že mám rozhodně zapnutou overvoltage na obou můstcích a jelikož jsem v posledních pár letech postavil "pár slušnejch gamesáckejch compů" kolegům z práce, tak první co dělám jak dostanu primestable víc jak 10h., beru manuál od desky a dělám screeny tužkou do knížky v nastavení biosu
. Takže někdy navečer sem ty konkrétní nastavení, co tě zajímají, hodím.
Jo a tcasemax mam 67°C, to si pamatuju i z hlavy
, chladím trochu vlastnoručně upraveným Freezerem64 (měl jsem tu první rev., tak jsem ucvakl tu trapnou vrtuli, pověsil na něj proti sobě do tahu dva tiché 92mm větráky 1200ot. a můžu tě ubezpečit, že iddle 36°C, load max.58°C .
Není to tak horké

Na procáku nápodobně, default je sice 1,35V, ale taky na defaultní frekvence a když projedeš forum, zjistíš že do něj kde kdo hrne i víc jak 1,5V.
Jsem teď v práci, takže nebudu lovit z hlavy ty ostatní věci, ale vím že mám rozhodně zapnutou overvoltage na obou můstcích a jelikož jsem v posledních pár letech postavil "pár slušnejch gamesáckejch compů" kolegům z práce, tak první co dělám jak dostanu primestable víc jak 10h., beru manuál od desky a dělám screeny tužkou do knížky v nastavení biosu

Jo a tcasemax mam 67°C, to si pamatuju i z hlavy

Asus CROSSHAIR, AMD64 X2 6000+@3300MHz, KHX6400D2LLK2/2GN 2x1024MB@840MHz CL4-4-4-12/2T, ATI HD3870 X2, WD raptor 10k. 76GB, 2x80GB Seagate Raid0, 2x250GB Seagate, Samsung SH182M, SH203N, Fortron Epsilon 700W, LCD 2232BW Samsung 22"
- oyza
- Začátečník
jestli posles, budu moc rad... co mas za revizi biosu? nejak porad nechapu, proc mi to pise tu haluz s tim bios checksum error. tcasemax mam jenom 57 nebo 59... ted nevim
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
- patriarchf
- Začátečník
stejnou jako ty 0404 a mám tu výcuc everestu z mýho compu - je mu tenhle tejden rok !
Ten bios bych se asi pokusil nahrát v nejhorším znovu, ale nechal bych to až jako poslední možnost, nejdřív to zkusíme nastavit, každopádně nesouhlasí kontrolní součet bios/cmos, baterie je určitě v cajku?, jumper po clear cmos tam kde má být?
Tcasemax je kus od kusu, někdo má větší kliku, někdo ne, ale faktem je, že tyhle teploty mám +- na default i oc a navíc tu vrchní beru z teplejšího jádra, celková teplota je něco málo přes pade a já si teď fakt nejsem jistej, jestli se tcasemax vztahuje k jednotlivým jádrům, nebo sakumprdum...

Ten bios bych se asi pokusil nahrát v nejhorším znovu, ale nechal bych to až jako poslední možnost, nejdřív to zkusíme nastavit, každopádně nesouhlasí kontrolní součet bios/cmos, baterie je určitě v cajku?, jumper po clear cmos tam kde má být?
Tcasemax je kus od kusu, někdo má větší kliku, někdo ne, ale faktem je, že tyhle teploty mám +- na default i oc a navíc tu vrchní beru z teplejšího jádra, celková teplota je něco málo přes pade a já si teď fakt nejsem jistej, jestli se tcasemax vztahuje k jednotlivým jádrům, nebo sakumprdum...
- oyza
- Začátečník
no jak je stara deska vi buh, ale ja ji mam mesic - novou ze skladu. baterie je bych rekl naprosto v cajku, dela to jen pri nastaveni toho cl2, jinak ee. btw ten bios je prehranej minimalne 1x ode me z cd k desce, kdyz ho to po me chtelo, ze ho opravi - pak sem zjistil, ze staci jen clear cmos. zaklady jako jumper atp mi rikat nemusis, zas takova lama nejsem .) deska co sem mel predtim nebyla uplne oc friendly, takze overvoltaz mustku atp sla mimo me. nevim, co do toho muzu pustit .) ted me napadlo, ze si tu v praci vezmu 2x512 ty samy hyper-xy jestli to rozdejcha cl2 a ty z domova zkusim vzit v pondeli do prace a fouknout je na gigabytu na cl2, co na to bude rikat, ale rekl bych, ze za to muze biospatriarchf píše:stejnou jako ty 0404 a mám tu výcuc everestu z mýho compu - je mu tenhle tejden rok !![]()

- patriarchf
- Začátečník
sry, s těma maličkostma jsem to tak nemyslel, letím domu a vecer zbytek 

- patriarchf
- Začátečník
takze vynechám frekvence, nevím kam se chceš dostat 12x_?, to si dopočítáš a k těm nejasnostem:
JUMPERFREE CONFIGURATION
PROCESOR VOLTAGE... 1.375
DDR VOLTAGE... 2.85
VCORE OVER-VOLTAGE... +100mV
NORTHBRIDGE OVER-VOLTAGE... ENABLED
CORE... +1.2V
HT... +1.4V
SOUTHBRIDGE OVER-VOLTAGE... ENABLED
PCI-E... +1.2V
CPU CONFIGURATION
GART ERROR... DISABLED
MTRR MAPPING... CONTINUOUS
CNQ...DISABLED
HT LINK SPEED...dle výběru
...ostatní asi netřeba
MEMORY CONFIGURATION
jasné... možná:
USER CONFIG MODE...MANUAL
READ PREAMBLE... 5,5ns
ASYC LATENCY... 7,0ns
BANK INTERLEAVING...AUTO
BURST LENGHT...8BEATS
HARDWARE MEMORY HOLE...DISABLED
HT CONFIGURATION
HT LINK SPEED...opět dle výběru
CPU:RD580-NB HT LINK WIDTH... 16BIT
RD580 HT LINK THREE STATE...ENABLED
RD580 HT DRIVE STRENGHT...MANUAL
HT RECEIVER COMP.CTRL...OPTIMAL/MANUAL
RD580 HT PLL CONTROL...HIGH SPEED
tak snad ti alespoň něco z toho pomůže, málem mi prsty upadly, příště to snad raději nafotím a džejpegy někam upnu
btw všimnul jsem si, že jsi dohrál stalkera - dokážeš procentuálně zhruba odhadnout, x18 a x16 laborka dokumenty, tři vypínače na kruhových ochozech atd. odehranou část?
JUMPERFREE CONFIGURATION
PROCESOR VOLTAGE... 1.375
DDR VOLTAGE... 2.85
VCORE OVER-VOLTAGE... +100mV
NORTHBRIDGE OVER-VOLTAGE... ENABLED
CORE... +1.2V
HT... +1.4V
SOUTHBRIDGE OVER-VOLTAGE... ENABLED
PCI-E... +1.2V
CPU CONFIGURATION
GART ERROR... DISABLED
MTRR MAPPING... CONTINUOUS
CNQ...DISABLED
HT LINK SPEED...dle výběru
...ostatní asi netřeba
MEMORY CONFIGURATION
jasné... možná:
USER CONFIG MODE...MANUAL
READ PREAMBLE... 5,5ns
ASYC LATENCY... 7,0ns
BANK INTERLEAVING...AUTO
BURST LENGHT...8BEATS
HARDWARE MEMORY HOLE...DISABLED
HT CONFIGURATION
HT LINK SPEED...opět dle výběru
CPU:RD580-NB HT LINK WIDTH... 16BIT
RD580 HT LINK THREE STATE...ENABLED
RD580 HT DRIVE STRENGHT...MANUAL
HT RECEIVER COMP.CTRL...OPTIMAL/MANUAL
RD580 HT PLL CONTROL...HIGH SPEED
tak snad ti alespoň něco z toho pomůže, málem mi prsty upadly, příště to snad raději nafotím a džejpegy někam upnu

Naposledy upravil(a) patriarchf dne pon 2. dub 2007, 06:43, celkem upraveno 2 x.
- oyza
- Začátečník
no ja to budu muset naladit na notebooku, protoze nemam doma tiskarnu .) dik moc, zitra s tim elabornu a dam vedet.
co se tyce stalkera.. spletl sis me s OBRem. me stalker diky tomu shit strileni vubec neuchvatil a jsem asi v treti zone a myslim, ze to brzo smazu .)
p.s. nasobic mam jen 12x .) rad bych z toho dostal na test samoze maximum co to umi, jinak zatim mi 2.6G staci, jen bych rad rozchodil CL2 a byl rad kdybych mel rezervu treba 2.8G. je fakt, ze mi komp padal na irq error, coz je jak jsem zjistil driv pri pretaktu kompu nedostatek voltaze. mozna by se mi i podarilo rozchodit RM clock, ktery pri prepinani rezimu nahodne kousal komp. pak bych byl maximalne spokojen. dost casu na kompu ctu na forech a koukam na filmy, kdy neni potreba mit procak vocazen na max.
co se tyce stalkera.. spletl sis me s OBRem. me stalker diky tomu shit strileni vubec neuchvatil a jsem asi v treti zone a myslim, ze to brzo smazu .)
p.s. nasobic mam jen 12x .) rad bych z toho dostal na test samoze maximum co to umi, jinak zatim mi 2.6G staci, jen bych rad rozchodil CL2 a byl rad kdybych mel rezervu treba 2.8G. je fakt, ze mi komp padal na irq error, coz je jak jsem zjistil driv pri pretaktu kompu nedostatek voltaze. mozna by se mi i podarilo rozchodit RM clock, ktery pri prepinani rezimu nahodne kousal komp. pak bych byl maximalne spokojen. dost casu na kompu ctu na forech a koukam na filmy, kdy neni potreba mit procak vocazen na max.
- oyza
- Začátečník
tak jsem zkusil base nastaveni s fsb v defaultu a cl2. ani 2.85V nepomohlo. stale ta sama chyba, checksum error. ani 2T nepomaha. vyndal sem jednu pamet. to se sice rozbehne s cl2 i na 200Mhz, ale jakmile to dojede do widli, tak se to kousne. pri nastaveni cl 2.5 opet funguje. jediny kdy to fungovalo bylo pri nastaveni 166Mhz.
pamet jsem testoval na cl2 3 3 6 a dal 2T,11T,14T,4T. jeste zkusim ty 512, ale vidim to blede....
edit: tak 2x512 jedou na cl2 pri 200 uplne v pohode. kdyz tam jsou jdu taktovat. pak jeste zkusim tu druhou 1G samotnou, to sem zvedavej. uz vidim tu reklamaci... nastesti sem jeste v dobe 14 dnu kdy je muzu vratit, ale k cemu mi to bude.... no, jsou tam vstricny tak uvidime... jeste potestuju a dam vedet.
edit2: tak OC probiha uplne stejne. pres 220 se na 12x nedostanu a kdyz tak jen nekdy, hapruje pak start pocitace. pri snizovani nasobice a zvysovani freq je to to stejne. po resetu uz jen pocitac jakoby znova a znova nahazuje mechaniky a na obrazovce cerno. zkousel sem pameti na minimum, nepomaha. pri auto oc, to samy. uz toho mam dosta jdu zkusit novej bios, protoze tohle uz me dlabe.
pamet jsem testoval na cl2 3 3 6 a dal 2T,11T,14T,4T. jeste zkusim ty 512, ale vidim to blede....
edit: tak 2x512 jedou na cl2 pri 200 uplne v pohode. kdyz tam jsou jdu taktovat. pak jeste zkusim tu druhou 1G samotnou, to sem zvedavej. uz vidim tu reklamaci... nastesti sem jeste v dobe 14 dnu kdy je muzu vratit, ale k cemu mi to bude.... no, jsou tam vstricny tak uvidime... jeste potestuju a dam vedet.
edit2: tak OC probiha uplne stejne. pres 220 se na 12x nedostanu a kdyz tak jen nekdy, hapruje pak start pocitace. pri snizovani nasobice a zvysovani freq je to to stejne. po resetu uz jen pocitac jakoby znova a znova nahazuje mechaniky a na obrazovce cerno. zkousel sem pameti na minimum, nepomaha. pri auto oc, to samy. uz toho mam dosta jdu zkusit novej bios, protoze tohle uz me dlabe.
- patriarchf
- Začátečník
Hmmm, to je teda mrzutý, ted' si nejsem jistej jestli jsem to dobře pochopil, ale ty nepoužíváš při zvedání FSBčka děličku na pamětech? Já to všechno co jsem psal nahoře mám samo přes 166 (333) děličku 10x260MHz/12 tzn.těch 433Mhz ve výsledku... Možná jsem to blbě pochopil,sry, ale takhle jseš na pamětech min. na 440Mhz ? FSB 220 bez bez děličky?
- oyza
- Začátečník
no jasan, ze pouzivam delicku. nicmene hyper-xky jdou bez delicky na cl 2.5 na 440Mhz a asi i vejs. u cl 2 sla jen jedna a sice i pri 200, ale delala chyby. dve sly pri 166 - po oc na 188Mhz na coz se muzu vybodnout. po 3h blbnuti s kompem proste procak pres 2.7 nepujde a pameti v dualu na cl2 nepojedou. je to divny. po nastaveni kazdy druhy blboviny vic nez standard po savu biosu to chcipne a musim pustit pocitac znova. pak tam sice nastaveni je, ale treba na 2.77 uz nenajedou widle. v biosu uz sem zkusil hafo kombinaci nastaveni pameti, nasobicu a frekvenci, ale proste ne. muj result je, ze procak je na maximu nebo deska je divna. nicmene i Zamek, od ktereho ten komp mam, jel na 5200+ na dfi, takze predpokladam, ze tenhle procak proste vic neda. nu coz, komp az na grafiku je celkem v pohode, takze tim sem s oc na tomhle kompu skoncil a budu se bavit kompama kamaradu .)patriarchf píše:Hmmm, to je teda mrzutý, ted' si nejsem jistej jestli jsem to dobře pochopil, ale ty nepoužíváš při zvedání FSBčka děličku na pamětech? Já to všechno co jsem psal nahoře mám samo přes 166 (333) děličku 10x260MHz/12 tzn.těch 433Mhz ve výsledku... Možná jsem to blbě pochopil,sry, ale takhle jseš na pamětech min. na 440Mhz ? FSB 220 bez bez děličky?
dik moc za help a trochu me mrzi ztrata casu, kterou si tomu venoval...
- patriarchf
- Začátečník
- Bohumil Stejskal
- Červená karta
-
jak na Overclock
ADVANCED
_Jumper Free Configuration
_AI Overclocking__________________Manual
_CPU Frequency__________________356
_PCIE Frequency_________________100
_FID/VID Change__________________Manual
_Processor Frequency Multiple______X9
_Processor Voltage_______________1.375V
_DDR Voltage____________________2.90V
_VCORE Voltage__________________AUTO
_Northbridge Overvolt______________Enabled
___Core Voltage__________________1.5V
___HT Bus Voltage________________1.5V
___PCIE Voltage__________________1.2V
_PEG Link Mode___________________Auto
_PEG Buffer Length________________Auto
_AI Clock SkewA__________________Auto
_AI Clock SkewB__________________Auto
_CPU Configuration
_GART Error Reporting______________Disabled
_MTR Mapping____________________Continuous
_Cool N Quiet_____________________Disabled
_HT Link Speed___________________800 MHz
_Memory Configuration
_Memory Timing Mode_____________Limit
___Memclock Value_______________166
_MCT Timing Mode________________Manual
___CAS (CL)_____________________3
___TRAS________________________11
___TRP_________________________4
___TRCD________________________4
___TRRD________________________4T
___TRC_________________________10T
___TRFC________________________13T
___TRWT________________________5 clk
_MCT Extra Timing Mode___________Manual
___TREF________________________15.6us
___DDR Input Strobe Skew_________Disabled
___Burst2Opt____________________Disabled
_User Configuration Mode__________Manual
___Read Preamble________________9.0ns
___Asyc Latency_________________10.0ns
___CMD-ADDR Timing_____________1T
_Bank Interleaving_________________Auto
_Burst Length____________________4 Beats
_Software Memory Hole____________Disabled
_ECC Configuration
___DRAM ECC Enable______________Disabled
___L2 Cache BG Scrub_____________Disabled
___Data Cache BG Scrub___________Disabled
_Chipset
___VGA Priority___________________1st PCIE ->2nd PCIE
_HT Config
___HT Link Speed_________________800 MHz
___CPU:RD580-NB HT Link Width____16 Bit
___RD580 HT Link Three State_______Disabled
___RD580 HT Drive Strength_________AUTO
___HT Receiver Comp. Ctrl__________Optimal
___RD580 HT PLL Control___________High Speed
_PCI-E Configuration
___PCIE GFX1 Link Width___________X16
___PCIE GFX2 Link Width___________X16
___P2P Writes Between GFX Ports___Disabled
___10% Extra Current Between GFX__Enabled
___10% Extra Current Between GPP__Enabled
___10% Extra Current Between SB___Enabled
___10% Extra Current Between GFX1_Enabled
___10% Extra Current Between GFX2_Disabled
na vlastni nebezpeci
_Jumper Free Configuration
_AI Overclocking__________________Manual
_CPU Frequency__________________356
_PCIE Frequency_________________100
_FID/VID Change__________________Manual
_Processor Frequency Multiple______X9
_Processor Voltage_______________1.375V
_DDR Voltage____________________2.90V
_VCORE Voltage__________________AUTO
_Northbridge Overvolt______________Enabled
___Core Voltage__________________1.5V
___HT Bus Voltage________________1.5V
___PCIE Voltage__________________1.2V
_PEG Link Mode___________________Auto
_PEG Buffer Length________________Auto
_AI Clock SkewA__________________Auto
_AI Clock SkewB__________________Auto
_CPU Configuration
_GART Error Reporting______________Disabled
_MTR Mapping____________________Continuous
_Cool N Quiet_____________________Disabled
_HT Link Speed___________________800 MHz
_Memory Configuration
_Memory Timing Mode_____________Limit
___Memclock Value_______________166
_MCT Timing Mode________________Manual
___CAS (CL)_____________________3
___TRAS________________________11
___TRP_________________________4
___TRCD________________________4
___TRRD________________________4T
___TRC_________________________10T
___TRFC________________________13T
___TRWT________________________5 clk
_MCT Extra Timing Mode___________Manual
___TREF________________________15.6us
___DDR Input Strobe Skew_________Disabled
___Burst2Opt____________________Disabled
_User Configuration Mode__________Manual
___Read Preamble________________9.0ns
___Asyc Latency_________________10.0ns
___CMD-ADDR Timing_____________1T
_Bank Interleaving_________________Auto
_Burst Length____________________4 Beats
_Software Memory Hole____________Disabled
_ECC Configuration
___DRAM ECC Enable______________Disabled
___L2 Cache BG Scrub_____________Disabled
___Data Cache BG Scrub___________Disabled
_Chipset
___VGA Priority___________________1st PCIE ->2nd PCIE
_HT Config
___HT Link Speed_________________800 MHz
___CPU:RD580-NB HT Link Width____16 Bit
___RD580 HT Link Three State_______Disabled
___RD580 HT Drive Strength_________AUTO
___HT Receiver Comp. Ctrl__________Optimal
___RD580 HT PLL Control___________High Speed
_PCI-E Configuration
___PCIE GFX1 Link Width___________X16
___PCIE GFX2 Link Width___________X16
___P2P Writes Between GFX Ports___Disabled
___10% Extra Current Between GFX__Enabled
___10% Extra Current Between GPP__Enabled
___10% Extra Current Between SB___Enabled
___10% Extra Current Between GFX1_Enabled
___10% Extra Current Between GFX2_Disabled

- oyza
- Začátečník
- Shit
- Odborník PCT
Re: jak na Overclock
Mně to lépe chodí na Burst Lenght - 8 Beats, ale to může být individuální - BIOS používám 0701.Bohumil Stejskal píše:_Burst Length____________________4 Beats
- patriarchf
- Začátečník
Máš pravdu, 8beats= ve výsledku vyšší datová propustnost cca. 2-3% read,write
takže THX
takže THX
- Gerimo
- Mírně pokročilý
Takze jsem prisel na to, proc tato deska je pro nektere uplnym brakem a pro nektere oveclockerskym zazrakem.
Je to zpusobeno polozkami AI Clock Skew Channel A/B. Ti co maji pameti od Corsair nebo OCZ jsou vysmati, ostatni maji velky pech. Nami vsemi obdivovany ASUS nam dal moznost menit tyto hodnoty a ten, kdo to nechava na "auto" nemuze cekat, ze to bude mit stabilni pri OC.
Vse je podrobneji popsano zde:
http://www.overclock.net/faqs/119265-ho ... -your.html
Jednoduse jde o to, ze pokud mate dual channel, tak musite pro kazdou pamet naji optimalni nacasovani. Napr. pro A bank 150ps(piko sekund) Delay a pro B bank 300ps Delay. Asus slibuje, ze kdyz si s tim pohrajete, dostanete vykon navic.
Je to zpusobeno polozkami AI Clock Skew Channel A/B. Ti co maji pameti od Corsair nebo OCZ jsou vysmati, ostatni maji velky pech. Nami vsemi obdivovany ASUS nam dal moznost menit tyto hodnoty a ten, kdo to nechava na "auto" nemuze cekat, ze to bude mit stabilni pri OC.
Vse je podrobneji popsano zde:
http://www.overclock.net/faqs/119265-ho ... -your.html
Jednoduse jde o to, ze pokud mate dual channel, tak musite pro kazdou pamet naji optimalni nacasovani. Napr. pro A bank 150ps(piko sekund) Delay a pro B bank 300ps Delay. Asus slibuje, ze kdyz si s tim pohrajete, dostanete vykon navic.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- oyza
- Začátečník