ATI HD2900 XT (R600) CHLADENIE

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

mar72
Nováček
Nováček

Příspěvek od mar72 »

Chtel bych se zeptat zda nekdo nevit jake teploty haze karta pri standartnim chlazeni v programu EVEREST, myslim tim teplotu : GPU, GPU prostredi a GPU VRM? Ja jsem nainstaloval chlazeni ThermalRight HR-03/R600 a hlavne teplota GPU VRM je desiva v zatezi az 105st coz mi prijde moc ale nevim jake teploty to haze pri standartnim chladici :oops: .
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nusis to ofukovat nakym vetrakem. Nahod tam 120mm 1300ot Noctuu s tema zarezama na vrtuli. Kamos to takhle ma a max 70°C :)
mar72
Nováček
Nováček

Příspěvek od mar72 »

No ofukuji ho ale ten chladic co dodava ThermalRight na chlazeni tech napetovych regulatoru je podle mne dost poddimenzovan a na jakekoliv pokusy o taktovani to nestiha! Ale uz se na tom pracuje a zitra bych mel mit vyroben novy chladic na ty mosfety a pak uvidim. Dik za info o teplote.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mar72 píše:No ofukuji ho ale ten chladic co dodava ThermalRight na chlazeni tech napetovych regulatoru je podle mne dost poddimenzovan a na jakekoliv pokusy o taktovani to nestiha! Ale uz se na tom pracuje a zitra bych mel mit vyroben novy chladic na ty mosfety a pak uvidim. Dik za info o teplote.
tak to asi ofukujes malo nebo ten chladic spatne doseda na mosfety. Kamos ma max teploty kolem 60°C na mosfetech
Mira
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira »

balor2
Začátečník
Začátečník

Pasta na CORE GK

Příspěvek od balor2 »

Měl jsem problém, asi na 1měsíc staré kartě hd2900pro, že se dost přehřívá 70 stupnů bez zátěže, 95 se zátěží a vykazuje ve hrách činnost.
Chladič originální, tak jsem celou kartu pěkně rozebral a uviděl jsem tohle:
Obrázek

Chvilku jsem proklínal výrobce, ale pak jsem veškerou pastu sundal a pěkně jsem na jádro nanesl Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound, po znovunainstalování karty jsem hnedka vyzkoušel Stalkera high detail, 1280x1024- karta jede naprosto krásně, teploty max 75 stupňů, bez zátěže 55, od té doby NO PROBLEM.
Někdy prostě jen stačí kouknout jaký sračky nám tam výrobci dávají :D
Ancistrus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ancistrus »

Tak už arctic cooling dal oficialně do prodeje Accelero extreme 2900 . Už aby byl k dostání i u nás.
http://arcticcooling.com/vga2.php?idx=153
Recenze: http://www.legionhardware.com/document.php?id=713&p=0
:onfire: :onfire:
Intel Core 2 Duo E6750@3,6Ghz, Gigabyte P35-DS4, ATI HD2900XT, A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ MHz@1080 Mhz, 500Gb Samsung,2xDVD-RW LG, LCD Codegen Mustiff 20" 2004, Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II,Case Raidmax Smilodon
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Vcera som na svojej 2900pro dal dole chladic. Okrem toho ze bol cely z hliniku vratane velmi zle opracovanej zakladne, ma prekvapilo mnozstvo pasty na jadre a v jeho okoli... vid. foto:
Obrázek
Obrázek

na fotkach to mozno nieje az tak dobre vidiet ale ta pasta bola na jadre vytuhnuta asi o hrubke 0,5mm.
Clovek by cakal ze po jemnom naneseni AC ceramique pojdu teploty aspon o nejaky ten stupen dole. Na moje prekvapenie v zatazi vzrastli o cca 10 stupnov. Tak som skusil pastu naniest nahrubo a teploty sice klesli ale nie pod uroven teplot so starou pastou. Proste nechapem....

Z recesie som vyskusal ako sa VF900CU popasuje s tymto zhavym jadrom. Pri 100 stupnoch som to ale radsej vypol. :) Uzke heatpipe trubicky boli zerave aj pri 12V. Ale vyzera na tej karte nadherne to musite uznat:

Obrázek
Obrázek

Na zaver otazocka... Sadne tam AC S1 rev. 1 bez uprav??? Ak ano vojde sa tam aj s tym cervenym heatspreaderom?

EDIT: odpoved na otazku ohladom S1.... ano vojde ale na jednej strane trci roh jadra spod zakladne asi 1mm a na druhej presahuje zakladna kovovy ramcek asi o 3mm... chladi to aj tak dobre ale pre najvyssiu efektivnost je treba urobit toto:

Obrázek
Obrázek
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

scream: mohl by si doplnit teploty a fota s namontovaným Accelerem?

nevíte někdo kdy bude u nás k dostání AC Accelero Extreme pro HD 2900 ?
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ahoj, prosim poradte mi. namontoval som si na HD 2900XT Accelero S1, upravil som podobne ako v predoslom poste zakladnu chladica kvoli ramceku, ale nezatazena karta ma 100°C a ked zatazim, pri 105°C zacne vynechavat. niekde je problem. chladic je studeny ale kua kde? ked mam chip krasne otlaceny v paste na zakladni. dotyka sa cely. karta je z druhej strany strasne horuca.

EDIT: no, myslim ze som slabo odbrusil ten okraj, potom som este obrusil rohy aby to zapadlo dovnutra, takze hadam OK.

ale druhy problem, karta po restarte nenabehla a hadze uz len artefakty. asi je ponej. zajtra skusam v inom pocitaci a ide na reklamaciu.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

co si myslíte o tomto?
CoolerMaster CoolViva Pro SE
Obrázek

uchladilo by to 2900XT?
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
m4t3y
Nováček
Nováček

Příspěvek od m4t3y »

tak jsem tu svoji sapphire hd2900xt taky prepastil. Vypadala dost podobne
Obrázek
taky naka kdovijaka pasta a naneseni nic moc plus tuna pasty okolo jadra. Taky je videt jak ty thermal pady byly zapraseny, takze evidentne kontakt zadnej. Vse sem odstranil Arctic Cleanem a k memu prekvapeni bylo jadro i spodek chladice pekne rovne a hladke. Dal sem vsude AS5 a teploty mi klesly v idle i burn o cca 10 stupnu (este mozna klesne po zahoreni). Pred par tydny mi ta karta zacala blnout. Velmi caste VPU resety (kvuli teplote) Mel jsem ji asi pul roku na 800/950 a np. Pak jak to zacalo blbnout tak sem to stahl na default a stejne to furt blblo, musel sem davat manualne rychlost vetraku na 100% aby to bylo stabilni. Jadro pri automatickym nastaveni vetraku dosahovalo pres 90 stupnu, nejvic sem videl 95 a to i na default taktech. Pri OC se ta teplota nemenila ale i pri teplotach do 90 to bylo nestabilni a hazelo VPU resety. Taky mi to obcas hazelo takovy horizontalni (vetsinou brcalove zeleny) pruhy o vysce jednoho pixelu, dycky jen na zlomek vteriny, ruzne dlouhe vetsinou zprava pres cast obrazovky, nebo pres celou. Obcas to bylo hodne intenzivni (kazdou vterinu...napr v menu stalkera), obcas to tam probliklo jednou za par minut, obcas to nedelalo vubec.
Ted mam teploty i pri OC na 800/950 max 85 stupnu a idle mi kleslo z 75 na 65. Zadnej zazrak ale aspon je to zas stabilni. Fan na auto stejne jede pri 70-90stupnich na 37%, coz uz je trochu slyset ale da se to. V idle jede fan na 31% (do 70 stupnu) coz je prijatelne. Nez sem to prepastil tak mi prave ten posledni mesic vzrostla teplota v idle nad 70 a kazdejch par minut se mi vetrak prepnul na 37% a pak az to spadlo na 65st tak se zas zpomalil na 31% (pak az to zas vystoupalo na 70, tak zas pridal a tak furt dokola) coz bylo dost neprijemne ne ani tak kvuli tomu hluku pri 37% ale spis tim jak se to furt prepinalo z relativne tichyho do relativne hlasityho. Ted po aplikaci AS5 je v idle furt do 70st takze na 31% a v zatezi furt do 90st takze na 37% vetraku. Pod tech 70 bych se asi stejne nedostal v zatezi, takze sem celkem spokojenej. Jen ty pruhy mi tam obcas furt problikavaj, takze mozna to stejne zkusim vyreklamovat, jen se bojim, ze mi to neuznaj pac jak sem psal tak to dela jen obcas a chce to skoro trenovane oko to postrehnout. Delalo to v ruznych hrach (stalker, asssasins creed, nwn2) ale i ve sporici (3d text, jen pri zapnutym HW renderingu), nekdy i pri prehravani videa (asi nakej kodek co se hardwarove urychluje) a jednou i pri browseni, a ted sem to zahlidl i pri prihlasovacim screenu.
Muze bejt problem s reklamaci kvuli tomu ze sem to rozdelal a nanesl lepsi pastu? Jako muzu ocistit ty pady a pameti kde nic nebylo a na jadro nanest nakou shitku podobny barvy aby to vypadalo stejne prasacky jako z vyroby.
e8500@3834MHz (1,275v bios); hd4870 (790/950, w/Chillfactor); 4x1GB A-Data Vivesta EE 1066MHz 5-5-5-15; Samsung hd401lj, hd501lj,hd642jj,hd753lj,hd753lj; Gigabyte P35-DS4 rev 1.0; Thermalright Ultra 120 Extreme w/2x120mm fan & Chillfactor, Chieftec 620W, Sharkoon Rebel9 Value (3x120mm fan za prednim mesh panelem a za nima disky), Samsung 2243BW, Win7 Ultimate 64bit
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“