Vodní chlazení - obecná diskuze
Moderátor: morke
- Vivec
- Středně pokročilý
- Woyta
- Středně pokročilý
A taky dalsi filtr do okruhu. Cistil jsem ted okruh. AC fluid mi z radu vytahnul i uplne posledni usazeniny po galvanicke korozi. a kompletne se mi Supreme ucpal. Nechapu jak tim DDC protlacilo vodu.
Chladi to pekne ale tenhle princip je strasne citlivej na necistoty.
Ted jsem dal na DDC top takze se mi v 250ml expe od EK dela drobnej vir.
Snad to druhej rad trochu stahne jinak asi poridim tehle na zkroceni prutoku. EK.
Chladi to pekne ale tenhle princip je strasne citlivej na necistoty.
Ted jsem dal na DDC top takze se mi v 250ml expe od EK dela drobnej vir.
Snad to druhej rad trochu stahne jinak asi poridim tehle na zkroceni prutoku. EK.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- snopec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
co tam nalejt
Co mám nalejt do vodníka aby to nebylo tak extrémě drahý... raďte
PC1: Cpu: INTEL cpu CORE 2 DUO E6750 775 BOX Conroe (2,66GHz 4MB 1333MHz, SLA9V) I RAM: OCZ 2GB DDR2 PC6400 800MHz 5-6-6-18 (Vista Upgrade 2048MB s chladičem XTC) I MB: MSI MB P31 NEO2-FR (775, Intel, PCIE, DDR2, IDE+SATAII, 7.1, GLAN, ATX) I storage1: WDC WD3000JS-00PDB0 (300,1GB) I storage2: WDC WD3000JS-00PDB0 (300,1GB) I storage3: WDC WD2500KS-00MJB0 (250,1GB)
Pomož i ty rozvoji nového fóra o moddingu - http://forum.modding.cz
- Woyta
- Středně pokročilý
Vodu?
(Destilovanou)
(Destilovanou)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- snopec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
dik
no jestli to bude stacit tak budu rad ptz ty vody od vyrobce stoji cca 500 za pul litru a kdyz tam mas nalejt 3 litry...
PC1: Cpu: INTEL cpu CORE 2 DUO E6750 775 BOX Conroe (2,66GHz 4MB 1333MHz, SLA9V) I RAM: OCZ 2GB DDR2 PC6400 800MHz 5-6-6-18 (Vista Upgrade 2048MB s chladičem XTC) I MB: MSI MB P31 NEO2-FR (775, Intel, PCIE, DDR2, IDE+SATAII, 7.1, GLAN, ATX) I storage1: WDC WD3000JS-00PDB0 (300,1GB) I storage2: WDC WD3000JS-00PDB0 (300,1GB) I storage3: WDC WD2500KS-00MJB0 (250,1GB)
- Woyta
- Středně pokročilý
Nech me hadat. Set od Thermaltake?
Cili okruh plny hliniku takze jen vod stacit nebude. Budes jeste potrebovat antikorozni ochranu. Treba AC fluid.
A vetsina tehle kapalin je koncentrovana a redi se destilkou.
Cili okruh plny hliniku takze jen vod stacit nebude. Budes jeste potrebovat antikorozni ochranu. Treba AC fluid.
A vetsina tehle kapalin je koncentrovana a redi se destilkou.
- kupca
- Začátečník
Uvazuji, poznam nejak vyrazneji 3 rad, kdyz chladim jen cpu+vga, ted mam 2x360 v serii.
//edit: Ted Q6600 na 3,6GHZ + x1950xt 730/2000 + chipset, ale ten budu rusit, teploty jsou cpu max do 64st a vga pres 50 jeste nesla bloky, jsou silver XP + posledni blok od Kpcool, vetraky na radech, obyc artic pripojene na 5V.
//edit: Ted Q6600 na 3,6GHZ + x1950xt 730/2000 + chipset, ale ten budu rusit, teploty jsou cpu max do 64st a vga pres 50 jeste nesla bloky, jsou silver XP + posledni blok od Kpcool, vetraky na radech, obyc artic pripojene na 5V.
Naposledy upravil(a) kupca dne sob 28. čer 2008, 12:17, celkem upraveno 1 x.
- Vivec
- Středně pokročilý
- Lub0$
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Caute, planujem do konca roka kupit new PC a keby vyslo tak aj vodnika, cital som uz dost clankov atd. je mi jasne, ze lacne vodniky su onicom.
Len sa chcem opytat ako je to s chladenim chipsetu na Asus ROG doskach? Myslim tie kde nieje vodny blok. Ako sa to da chladit? Mohlo by sa vybrat cele to pasivne chladenie z chipsetu, a neviem ci je to v celku, ale asi hej, lebo je to okolo celeho socketu...
Len sa chcem opytat ako je to s chladenim chipsetu na Asus ROG doskach? Myslim tie kde nieje vodny blok. Ako sa to da chladit? Mohlo by sa vybrat cele to pasivne chladenie z chipsetu, a neviem ci je to v celku, ale asi hej, lebo je to okolo celeho socketu...
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ano je to bohuzel okolo celeho socketu. takze potrebujes 2x chips blok a 2x mosfet blok. pokud to bude asus s nVidia chipsetem tak ani neuvazuj nad tim tam ten blbej pasiv nechat - pece to strasne moc a pri pretaktu je to nestabilni casto. s vodou je to deska uplne suprova. pokud to bude asus s intel chipsetem, tak pokud potrebujes usetrit, da se uvzatovat nad tim nechat tam ten pasiv...protoze ty intely zdaleka tolik nepecou.Lub0$ píše:Caute, planujem do konca roka kupit new PC a keby vyslo tak aj vodnika, cital som uz dost clankov atd. je mi jasne, ze lacne vodniky su onicom.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Lub0$
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Zatial nieje nic iste, ale cital som recenzie, napriklad na Rampage Formula, kde boli uvedene telpoty chipsetu okolo 60 stupnov, tym padom by trebalo pouzit pridavny fan, ktory asi nieje najlepsie riesenie, z dovodu hluku.
Tak podla tvojej odpovedi sudim ,ze by ma to vyslo o par tisic viac, len koli tomu blbemu pasivo, ktory je v celku. Alebo dalsia moznost je kupit ROG dosku s vodnim blokom na pasive. No myslim si ze tam nepouzili asi najkvalitnejsi blok, ci ano?
Tak podla tvojej odpovedi sudim ,ze by ma to vyslo o par tisic viac, len koli tomu blbemu pasivo, ktory je v celku. Alebo dalsia moznost je kupit ROG dosku s vodnim blokom na pasive. No myslim si ze tam nepouzili asi najkvalitnejsi blok, ci ano?
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
no asi takhle. pokud chces nVidia chipset, tak to stejne budes muset chladit vodou. nebo hodne hlucnym aktivnim chlazenim...teda pokud chces pretaktovavat. protoze proste hodne moc pecou...teda vlastne nemusis, ale pak se nesmis divit kdyz ta deska nejdnou chcipneLub0$ píše:Zatial nieje nic iste, ale cital som recenzie, napriklad na Rampage Formula, kde boli uvedene telpoty chipsetu okolo 60 stupnov, tym padom by trebalo pouzit pridavny fan, ktory asi nieje najlepsie riesenie, z dovodu hluku.
a k tem blokum - zalezi na stesti. pokud dostanes dobry kus tak ty bloky jsou zcela ok. ale uz jsem del i par fotek bloku, ze kterych se zevnitr zacala odloupavat vrstva cehosi, a delalo to bordel v celym okruhu
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ano tak nejak. co se tyka pumpy - jeden laing ultra zcela bez problemu utahne 9x120mm radiator (mo-ra 2 pro), blok na cpu, 2x full cover vga, 2x chipset, 2x mosfet a 1x hdd chladic. take proto, ze ty mosfet bloky nemaji v podstate zadny odpor a bloky na chipset skoro taky ne...Lub0$ píše:Takze by to vyzeralo neja tak, nie?
No dobre ale logika mi hovori, ze ked tam mam tych blokov vela tak mi to asi jedno cerpadlo neutiahne, a aj jeden 240mm radiator nebude stacit.
Inac uvazuje o chladeni CPU, VGA a chpiset.
spis by teoreticky mohl byt problem s radiatorem. doporucl bych ti urcite nejaky ne uplne nejlevnejsi 360mm a bude to v pohode...
- Lub0$
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
je to jedno. hlavne by melo byt bud vse jen z medi, nebo vse jen z hliniku. kombinace obou byva nekdy problem.Lub0$ píše:Inac diky za odpovede.
A este ma zaujima, je to ok, ked pouzijem dajme tomu CPU blok jednej znacky, chipset blok inej znacky a VGA blok zase inej znacky? Alebo je lepsie mat vsetko od jedneho vyrobcu?
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nestalo se nic, protože jsi ten svůj procesor nedupal na maximum. Kdyby jsi ho měl přetočenej přes 4ghz a vetsi napetí, tak se ti ta deska upeče i s mosfetama.busy píše:ale chladiť mosfesty je zbytočnosť. mám NF680i a dá sa to aj bez toho, mám na nej síce pasívy ale predtým som chladil dosku len tak s holými mosfestami a nič sa jej nestalo.
Snižování teploty el.součástek není nikdy zbytečnost, protože jednak zvyšuješ jejich stabilitu a dobu života, ale hlavně snižuješ jejich vlastní spotřebu (tzn zvysujes ucinnost).
- Woyta
- Středně pokročilý
Only Aluminium blok jsem uz hezky dlouhou dobu nevidel.MaWa píše: je to jedno. hlavne by melo byt bud vse jen z medi, nebo vse jen z hliniku. kombinace obou byva nekdy problem.
Kombinace med hlinik je fakt zlo. Zadna ochrana neni 100%
Nekdy na mosfety stžaci jen pasiv (u me v zatezi topi 80st) ale nekdy nestaci.
- Lub0$
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale keby si mal dosku napr. Rampage Formula, respektive vsetky ROG dosky maju pasiv v celku, co je podla mna hlupost. Tak by si tam asi ten pasiv nenechal, ked chces vodou chladit chipset musis to dat cele prec. O to mi tu idebusy píše:ale chladiť mosfesty je zbytočnosť. mám NF680i a dá sa to aj bez toho, mám na nej síce pasívy ale predtým som chladil dosku len tak s holými mosfestami a nič sa jej nestalo.