Pristi tyden, prechazim na visty 32bit, tak to zmerim tam a uvidim.jrk píše:..indigo píše:..
Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- kupca
- Začátečník
- isquash
- Nováček
-
Jeste nez poslu disk k reklamaci, tak se jeste zeptam jako lama, protoze me to depta. Vidite SATA disk(y) nebo SATA mechaniku v BIOSU? Sestavil jsem si pocitac a snazim se naistalovat windows. V BIOSU zkousim vsemozne nastaveni abych videl disk v POSTu pri bootu. Jedine co vidim, ze pri postu v AHCI vidim jak pise 2 Devices, ale v naslednem vypisu sata portu vidim jenom cdromku na portu 01. Port 00 je none a tam bych mel videt disk (WD 3200KS).
Hledal jsem chybu nekde v nastaveni BIOSu, ale vypada to na spatny disk. Vzal jsem si ho do prace a zkusil pripojit k jinemu PC. Sice tam je sata emulovano jako IDE, ale ho bios ani windows disk nevideli. Pro jistotu jsem jeste disk zkusil strcit do PC kde byl primary IDE disk a BIOS s windows taky nic. :-/
Tak prave pro muj klid duse se ptam. Zakladovka ma flashnutou verzi biosu F5 -> F7. Posledni AHCI ovladace od intelu.
Hledal jsem chybu nekde v nastaveni BIOSu, ale vypada to na spatny disk. Vzal jsem si ho do prace a zkusil pripojit k jinemu PC. Sice tam je sata emulovano jako IDE, ale ho bios ani windows disk nevideli. Pro jistotu jsem jeste disk zkusil strcit do PC kde byl primary IDE disk a BIOS s windows taky nic. :-/
Tak prave pro muj klid duse se ptam. Zakladovka ma flashnutou verzi biosu F5 -> F7. Posledni AHCI ovladace od intelu.
- Luděk
- Začátečník
-
no pokud to dobre chapu tak se ti nedari nainstalovat win xp, protoze nevidis disk ?isquash píše:Jeste nez poslu disk k reklamaci, tak se jeste zeptam jako lama, protoze me to depta. Vidite SATA disk(y) nebo SATA mechaniku v BIOSU? Sestavil jsem si pocitac a snazim se naistalovat windows. V BIOSU zkousim vsemozne nastaveni abych videl disk v POSTu pri bootu. Jedine co vidim, ze pri postu v AHCI vidim jak pise 2 Devices, ale v naslednem vypisu sata portu vidim jenom cdromku na portu 01. Port 00 je none a tam bych mel videt disk (WD 3200KS).
jestli ano tak zapni AHCI a na zacatku instalace win zmackni tusim F6 a musis dodat SATA ovladace na diskete, ty ovladace budou na CD k zakladovce ...
- hps
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nevite v jakem e-shopu se da sehnat revize 2.0? Ta je dost vylepsena... http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=132766
Zatim jsem s hledanim nemel moc uspech, vsude ji bud namaji/nevi.
thx
thx
Gigabyte Ga-965P-DS4 rev.1.0 | Core 2 Duo E6300 @ 3255Mhz | Geil Ultra 2x1024MB 800Mhz @ 930Mhz CL5 | Asus EAX1950PRO 256MB | Seagate 7200.10 320GB | LG GSA-4167B | Seasonic 400W | Case GMC H-60 Phoong
Odi profanum vulgus et arceo
Odi profanum vulgus et arceo
- Luděk
- Začátečník
-
no minuly tyden sem se ptal v Softcomu na ni a rikal ze maji obe verze 1.0 a 2.0 ....hps píše:Nevite v jakem e-shopu se da sehnat revize 2.0? Ta je dost vylepsena... http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=132766
thx
- indigo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já sem koupil cca 2tydny zpět rev.2 v Alfacompu Ostravahps píše:Nevite v jakem e-shopu se da sehnat revize 2.0? Ta je dost vylepsena... http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=132766
thx
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
- ChrastyII
- Začátečník
- indigo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nový testík desek na anandtechu, DS3 dostala silver editors choice
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2914&p=4
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2914&p=4
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Bartek
- Začátečník
Věřím jen CoreTemp a TATu. Speedfan mi taky někdy ukazuje pěkný capinyStratos píše:v cem merite teplotu? everts i speedfan mi ukazujou nesmysly typu 1 stupen atd a to mam nejnovejsi bios F8
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
- ChrastyII
- Začátečník
- isquash
- Nováček
-
Ano jak zminuji tak to taky nejde. Psal jsem, ze posledni ovladace od intelu mam na diskete. Instalace skonci hlaskou, ze nevidi zadny diskLuděk píše:no pokud to dobre chapu tak se ti nedari nainstalovat win xp, protoze nevidis disk ?isquash píše:Jeste nez poslu disk k reklamaci, tak se jeste zeptam jako lama, protoze me to depta. Vidite SATA disk(y) nebo SATA mechaniku v BIOSU? Sestavil jsem si pocitac a snazim se naistalovat windows. V BIOSU zkousim vsemozne nastaveni abych videl disk v POSTu pri bootu. Jedine co vidim, ze pri postu v AHCI vidim jak pise 2 Devices, ale v naslednem vypisu sata portu vidim jenom cdromku na portu 01. Port 00 je none a tam bych mel videt disk (WD 3200KS).
jestli ano tak zapni AHCI a na zacatku instalace win zmackni tusim F6 a musis dodat SATA ovladace na diskete, ty ovladace budou na CD k zakladovce ...
Je to podle me dusledek toho, ze pri bootu ve vypisu u ahci sice pise 2 devices, ale v prehledu portu vidim jenom tu cdromku (stale se bavime o postu AHCI biosu). Kdyz se podivam do BIOSu desky, tak tam nevidim nic, ani tu cdromku. Zkousim ruzna nastaveni a disk nevidim ani v BIOSu a ani pri postu bootovani AHCI. :-/ delam to uz po x-te a tak uz me napadaji kraviny. Proto me napadlo se zeptat, jestli disky nebo mechaniky (oboji Sata) jsou v BIOSu desky videt.
Polozku BIOSu Sata RAID/AHCI Mode mam nastaveno na AHCI a Onboard Sata/IDE Device mam taky AHCI.
Predem dik za kazde info co s cim bych mohl jeste zkusit
Naposledy upravil(a) isquash dne pát 26. led 2007, 23:56, celkem upraveno 1 x.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Atlan
- Nováček
-
- Jirka_007
- Začátečník
Zdravim,
hele chtel jsem se zeptat jestl ise da v biosu vypnout ta regulace otacek podle teploty na CPU ? A jak se ta polozka jmenuje to sem proste nenasel.
Jo a naisntaloval jsem si to i-Cool a je to pekna sracka, omlouvam se ze sem sprostej, ale vyplo mi to chladic a CPU melo 65* !!!!! V blbym internetu ... kdybych nemel prosklenou bocnici tak si toho nevsimnu
hele chtel jsem se zeptat jestl ise da v biosu vypnout ta regulace otacek podle teploty na CPU ? A jak se ta polozka jmenuje to sem proste nenasel.
Jo a naisntaloval jsem si to i-Cool a je to pekna sracka, omlouvam se ze sem sprostej, ale vyplo mi to chladic a CPU melo 65* !!!!! V blbym internetu ... kdybych nemel prosklenou bocnici tak si toho nevsimnu
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
- Hosenfeld
- Začátečník
Jestli chceš aby větrák CPU běžel pořád naplno, tak je to v PC Health Status-> FAN Speed Control Method a Mode. Tam se to mění.Jirka_007 píše:Zdravim,
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Jirka_007
- Začátečník
Jojo diky, pac jsem radsi kdyz ten ventlator jede na plno a ne kontrolovat jestli se zapl nebo ne.
Mimochodem, kdyz nastavim v Biosu to varovani, kdyby dosahl teploty 70* co to bude delat ?
Mimochodem, kdyz nastavim v Biosu to varovani, kdyby dosahl teploty 70* co to bude delat ?
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
- Jirka_007
- Začátečník
Aha, takže to bylo ono. Pac sem instaloval ten i-cool a uplne me vypnul ventilator a pak zacnul hvizdat speaket
Da se nekde sehnat popis vsech polozek v BIOSU v češtině ? BOhužel anglicky se neucim a nektere pojmy proste nevim co znamenaji.
Da se nekde sehnat popis vsech polozek v BIOSU v češtině ? BOhužel anglicky se neucim a nektere pojmy proste nevim co znamenaji.
- Hosenfeld
- Začátečník
No já nevim rozdíl v hluku naplno a s regulací je dost velikej. Mně se taky 2x zastavil, když jsem měl BIOS F5, ale s novějšíma je to už v pohodě.Jirka_007 píše:Jojo diky, pac jsem radsi kdyz ten ventlator jede na plno a ne kontrolovat jestli se zapl nebo ne.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer