Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

MichiGen píše:Cela ta veta je urazkou uz to ze som vybral test ktory sa mi hodi? Cim na nieco take prisiel? A ze sa tym snazim nieco dokazat?? Moj prispevok bol slusny len som poukazal nato ze X1800XT v ziadnom pripade nemala pri vidani 15% naskok vykonu a on hned napise toto "Ty si vybereš jednu konkrétní recenzi, která se ti hodí, z ní vybereš grafy, které se ti hodí, snažíš se tím něco dokazovat a mě tvrdíš, že moje info je zavádějící?!" + niektori users napisu ze naco sem davam tak stary test...ocividne si neprecitali moj prispevok ten test je tak stary pretoze to bol test uvedenia X1800XT islo len o to, ale im sa samozrejme nepacili vysledky.
Říkal to asi proto, že v jiných testech to dopadalo jinak. Jestli to bereš jako urážku, tak jsi dost vztahovačný...
MichiGen píše:
Lukfi píše:Pravda je taková že v NFS Carbon dostávají GF7 od Radeonů X1K docela těžce na prdel, ať se ti to líbí nebo ne. Sice nemám momentálně po ruce graf který by obsahoval RX1800XT a nemám čas to hledat, ale ani bych se nedivil kdyby byla rychlejší než GF7900GTX alespoň ve vyšším rozlišení s AA a AF.
To je pravda ale X1800XT je rychlejsia v NFS Carbon nez 7950GT na 7900GTX by sa dotiahla az po docela velkom OC.
http://img271.imageshack.us/img271/9082 ... tv1.th.png
V tom grafu co linkoval beardie
http://www.matbe.com/images/biblio/art_ ... 048372.png
není náskok GTX nad RX1800XT nijak veliký, a kdyby se zaplo AF, tak bych byl ochoten věřit že Radeon bude stejně rychlý nebo rychlejší.
MichiGen píše:
Lukfi píše:Nevim, nepamatuju si kolik tenkrát stály. Ale řekněme že ceny byly opravdu takové jak říkáš: pořád si myslíš, že byla ta GeForce lepší koupě, když se podíváš na testy dneska?
To samozrejme nie lenze X1800XT ani 7800GTX by dnes uz dobra kupa nebola jedine za bazarove ceny a to by vysla vyhodnejsie uz teraz X1800XT.Ale ja vravim ze ta cena sa neskor ukaze na uctoch za elektriku :wink:
To samozřejmě, dneska bych za RX1800XT víc než 4500 Kč nedal... ve srovnání s Radeonem X1950Pro má horší výkon v nových hrách (jen verze s 512MB pamětí jsou někde lepší, ale spíš člověk sežene 256ku), a co si budeme povídat, žere víc a má hlučnej chladič. Ale bavili jsme se o tom co byla lepší koupě tenkrát.
HEAD píše:Ne nelituju.3000kc je sakra hodne a ja hraju v 1024x768 a nato mi i dnes staci GF7800gtx na maximalni detaily v pohode. Smile .Navic po OC je to HODNE slusna karticka.
1024x768? tak na to je GF7800GTX slušnej luxus. Nechápu proč si lidi kupujou drahý grafiky ale nekoupěj si k tomu pořádnej monitor :)
MichiGen píše:X1650XT je zrovnatelna s X1800XT :lol:
To je daný tim že tahle hra je hodně náročná na pixel shading, zvláště pak SM3.0 (soudě podle toho jak je rychlá RX850XT). Že jsou GF6/7 na SM3.0 výpočty mírně levé, to už tady no-X snad psal - tím by se vysvětlovalo, proč je RX1650XT stejně rychlá jako GF7950GT, což je papírově karta o minimálně 70% rychlejší.
beardie píše:ako sa pozeram,tak sa pozeram, stale vidim ze tato zaobalena 7800GTX (7900GT) je pomalsia ako X1800XT
To je samozřejmě tím že jde o nový test v nové hře... jak jsem říkal, při vydání byly srovnatelné, ale vědělo se že R520 bude v budoucnu rychlejší
h4___ píše:pokud se nemylim, tak X850XT nemela SM3, ale pouze SM2, proto nemuze pouzivat HDR (ale zas tak znalej nejsem, proto je to mozna blbost :oops: )
HDR nesouvisí s Shader Modelem, HDR umí i R300, ale programátoři jsou někdy líný to implementovat tak aby to jelo i na starších kartách...

// => HEAD a spol. ad ovladače: no je pravda že ovladače má ATi hodně dobrý a že to že je ATi víc future-proof je způsobeno zčásti architekturou, ale hodně taky driverama. Zase když ATi vydá ovladače, ve kterých zvýší výkon, nVIDIOT ti bude tvrdit, že jsi doteď nevyužíval svou kartu na plno a to je důkaz že ATi má ovladače úplně na ho**o :)
/// na ATi ovladačích se mi nelíbí jen CCCP, ale ten je vyloženě potřeba jen pro CrossFire, jinak se daj používat samotný drivery a ATi Tray Tools
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

MichiGen píše: http://www.matbe.com/articles/lire/359/ ... page34.php
X1650XT je zrovnatelna s X1800XT :lol:
Ztrapnujes se cim dal vic.Kdyz jsem u toho srovnavani.Porovnej si treba generacne stejnou 6800GT a x850xt.
Obrázek
6800/x850xt skoro 100% rychlejsi :) Novejsi 7800Gt neni rychlesji nez x850xt :)
x1800xl/generacne novejsi 7900GT obe jsou+- stejne
Proste uz to vzdej a priznej ze se mylis.Ja osobne bych s tim nemel problem rict psal jsem kraviny.
Dale tak tohle je bomba!
Ogl Q4 Kde je x850xt a kde je 6800GT? :) x850xt je rychlejsi nez 7950GT :)
Obrázek
Urcite je to podplacenej web od ATI.Hruza. :)
Obrázek
7900GTX je stejne rychla jako starej krap 1800xt :D
x850xt je porad uzasna rychla grafika.Jen lamy zase vzali 7600GT kvuli SM 3.0 :))) PR to je svinstvo co?
Naposledy upravil(a) godlike dne sob 23. pro 2006, 15:45, celkem upraveno 4 x.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ty grafy to je uplna kravina :) .Asi je to opravdu zaplaceny od ATI. :)Hlavne ten q4 to je lol.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Lidi, tohle mi aspoň na Vánoce nedělejte :sad:
HEAD píše:Nereste tu porad zprasenej engine nfs:carbon.
FarCry měl zprasenej engine, FEAR měl zprasenej engine, podle některých programátorů má i Oblivion zprasený engine, SS2 má zprasený engine Ale lidi to hrajou, takže bez ohledu na to, jak jsou ty enginy (ne)kvalitní a (ne)zabugovaný lidi zajímá, jaký výkon s jakou kartou v nich budou mít. A protože zprasených enginů přibývá, tak je vcelku pochopitelné, že karta, která si s nimi poradí lépe, je vhodnější pro budoucí hry :-)
HEAD píše:X1800xt je ted opravdu o neco rychlejsi, ale obrovskej podil natom maj novy ovladace.Architektura ani moc ne.
Kdyby NV vydavala ovladace jako ATi tzn. kazdy mesic zvyseni vykonu byly by karty srovnatelne i dnes. :roll:
V reálu je to mnohem složitější. nVidia má pro většinu her drivery optimalizované už když vyjdou, protože spolupracuje s vývojáři her. Nemysli si, že nVidia ovladače pro výkon neoptimalizuje :-) ATi má karty výkonnější, ale při vydání hry nemá optimalizovaný ovladače. Takže obě karty vycházjí nastejno a ovladače něco přidají časem. Ale zdaleka ne 35% v průměru, o které šel výkon X1800XT nahoru. Za to můžou drivery maximálně z poloviny a zbytek jsou nové hry, které mají nároky lépe vyhovující čipům ATi (pokud bys dnes testoval stejnými hrami jako v době vydání, nebyl by rozdíl určitě těch 35%).
HEAD píše:Nv sice vydava nove ovladace, ale ty nezvysuji vykon.Teda zvysuji, ale s ATI se to neda vubec srovnavat.
Copak se s kazdymi novymi FW dozvite +10% tam a tam?Nedozvite.
Proste ATI zvysuje vykon ovladacema.Architekturou to rekl bych neni.
To je totéž. Prostě nové hry i nové ovladače dokážou lepší architekturu lépe využít.
HEAD píše:Ty grafy to je uplna kravina :) .Asi je to opravdu zaplaceny od ATI. :)Hlavne ten q4 to je lol.
Colin i FEAR oproti ostatním webům sedí, nevím, proč by to měla být úplná kravina. Ad Q4 - pokud si ten graf projdeš, zjistíš toto:

- horní polovina grafu je ve srovnání s ostatními weby stejná
- je testováno méně obvyklé nastavení, tedy velmi vysoké rozlišení bez AA/AF
- je testováno méně obvyklým demem
- propady se vyskytují jen u 256MB GeForce

z toho lze usoudit, že tato mapa má při tak vysokém rozlišení specifické nároky na paměť, které nemusí 256MB verzím GF vyhovovat. Ale myslím si, že by se to dalo v driverech opravit - podle mě je to bug ovladače, který se projevuje právě jen v určitých specifických situacích, proto nebyl odstraněn (nepřišlo se na něj, protože se běžně neprojevuje). Jinak má nVidia v driverech memory management pro 256MB karty velmi slušný (viz malé rozíly mezi stejnými kartami jen s rozdílem v kapacitě paměti)

HEAD: poslední věc - vážím si toho, že jsi na rozdíl od některých osob schopen argumentovat bez pomluv a urážek :worship:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

h4__ píše:ale v tomhle testu si trochu protirecis, protoze i 7900GTX a i X1800XT krute drti stara X850XT...
Nie neprotirecim si X850XT nema totizto SM 3 a preto vsetky jeho vykreslovanie prebieha cez SM 2 nemusim ti snad hovorit kolko efektov v hre chyba.... nesnazim sa dokazovat teoriu RH , nemam rad RH, nemam nic spolocne s RH....
beardie píše:stale porovnavame X1800XT a 7800GTX? zaujimave ze v tom teste 7800GTX nie je
to by sa dalo prekusat ak by sme ako 7800GTX povazovali 7900GT - +-rovnake frekvencie pamati aj jadra, velkost pamate
Toto som sem dal preto lebo Lukfi a pán no-X si myslel ze X1800XT ma v NFS Carbon vyssi vykon nez 7900GTX coz je smiesne.
A tu 7800GTX nahradit za 7900GT by bola hlupost, lebo G71 jadra dosahuju na rovnakych frekvenciach ako G70 o dost vacsie vysledky.
Lukfi píše:V tom grafu co linkoval beardie
není náskok GTX nad RX1800XT nijak veliký, a kdyby se zaplo AF, tak bych byl ochoten věřit že Radeon bude stejně rychlý nebo rychlejší.
Tak si si mal pozriet tieto grafy http://www.matbe.com/articles/lire/359/ ... page34.php 7900GTX je rychlejsia aj na 1920x1200 so 4xAA a keby sa spravil OC z 650/1600 na 700/1800 tak je rozdiel este vyssi.Nemyslim ze s AF by bol vysledok vyssi pre ATI, NV ma AF docela osekany a ja pri hrach prakticky nepoznam rozdiel vo vykone.
Lukfi píše:Že jsou GF6/7 na SM3.0 výpočty mírně levé, to už tady no-X snad psal - tím by se vysvětlovalo, proč je RX1650XT stejně rychlá jako GF7950GT, což je papírově karta o minimálně 70% rychlejší
Ja neviem ale ja by som to videl skor tak ze lenive EA skoro vobec nepreprogramovala a nepreoptimalizovala hru z Xboxu360 na PC jedoducho karta ktora ma najviac pixel shader jednotiek ma najlepsi vykon a ktora ich ma najmenej ma najhorsi vykon a je tej hre jedno ako efektivne tie jednotky su. Ak by mala G71 slaby SM 3.0 preco potom v Rainbow Six Vegas s hustym pouzitim HDR a motion bluru na max detaily v najmodernejsom Unreal 3 engine ktory bol vzdy vychvalovany akoze prinasa next gen a cakalo sa hlavne na neho ze radeony budu mat v novych hrach velky naskok vykonu atd preco je tam potom takyto naskok??1fps :)
http://img503.imageshack.us/my.php?image=1nq3.jpg
http://img224.imageshack.us/my.php?image=2an1.jpg
godlike píše:x850xt je porad uzasna rychla grafika.Jen lamy zase vzali 7600GT kvuli SM 3.0 )) PR to je svinstvo co
Boze moj, dalsia lama co nechape ze X850 vykresluje pomocou SM 2 , chyba ti tam polka efektov, mas tmavu cestu, nemozes zapnut motion blur ani visual treatment. ja ked si v registroch alebo uz neviem kde to je zmenim u NFSC SM 3 na SM 2 fps vyletia do mrakodrapovych vysin :wink:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MichiGen píše:Toto som sem dal preto lebo Lukfi a pán no-X si myslel ze X1800XT ma v NFS Carbon vyssi vykon nez 7900GTX coz je smiesne.
Kde jsem něco takového tvrdil? Srovnání s 7900GTX jsem zmínil, když jsme se bavili o X1800XT-PE (aka X1800XT TOP). Opět překrucuješ má tvrzení tak, aby se ti to hodilo do krámu...
MichiGen píše:G71 jadra dosahuju na rovnakych frekvenciach ako G70 o dost vacsie vysledky
vážně? :lol:

Obrázek

G71 má snížený počet pipeline stages a zdvojnásobený počet blending units. Ale nic z toho nebylo realizováno za účelem přímého zvýšení výkonu :-) G70 a G71 jsou na stejných frekvencích úplně stejně rychlé, maximálně jsou tam rozdíly pár procent vyplývající z rozdílných latencí na pamětech - viz test. Prosím tě, přestaň už s těmi nesmysly...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

MichiGen píše:Toto som sem dal preto lebo Lukfi a pán no-X si myslel ze X1800XT ma v NFS Carbon vyssi vykon nez 7900GTX coz je smiesne.
A tu 7800GTX nahradit za 7900GT by bola hlupost, lebo G71 jadra dosahuju na rovnakych frekvenciach ako G70 o dost vacsie vysledky.
Tak to slyším poprvé...
MichiGen píše:
Lukfi píše:V tom grafu co linkoval beardie
Tak si si mal pozriet tieto grafy http://www.matbe.com/articles/lire/359/ ... page34.php 7900GTX je rychlejsia aj na 1920x1200 so 4xAA a keby sa spravil OC z 650/1600 na 700/1800 tak je rozdiel este vyssi.
Jo, už jsem se na ty grafy díval. Dobře GF7900GTX je rychlejší, ale přeci jen zase ne o tolik.
MichiGen píše:Nemyslim ze s AF by bol vysledok vyssi pre ATI, NV ma AF docela osekany a ja pri hrach prakticky nepoznam rozdiel vo vykone.
je sice pravda že AF nVidie je kvalitativně o úroveň nižší než u ATi, ale z nějakého důvodu bývají Radeony při zapnutém AF rychlejší.
MichiGen píše:Ja neviem ale ja by som to videl skor tak ze lenive EA skoro vobec nepreprogramovala a nepreoptimalizovala hru z Xboxu360 na PC jedoducho karta ktora ma najviac pixel shader jednotiek ma najlepsi vykon a ktora ich ma najmenej ma najhorsi vykon a je tej hre jedno ako efektivne tie jednotky su.
:lol: samozřejmě že jí to není jedno, ostatně R580 a G71 mají v podstatě stejný počet pixel shaderů. Je možné, že některé způsoby více vyhovují Xenosu a R5xx a protože to původně psali pro Xenos, G7x je v NFS:C pomalá. A nebo je GF7 prostě levá na SM3.0 :)
MichiGen píše:Ak by mala G71 slaby SM 3.0 preco potom v Rainbow Six Vegas s hustym pouzitim HDR a motion bluru
Bože můj, teď mi málem slezly vlasy. HDR nemá se SM3.0 nic společného a Motion Blur je záležitost minulého tisíciletí (konkrétně Motion Blur používá např. Rollcage z roku 1999).
MichiGen píše:na max detaily v najmodernejsom Unreal 3 engine ktory bol vzdy vychvalovany akoze prinasa next gen a cakalo sa hlavne na neho ze radeony budu mat v novych hrach velky naskok vykonu atd preco je tam potom takyto naskok??1fps :)
Unreal Engine 3? Nepleteš si to s něčím? :dontgetit:
MichiGen píše:
godlike píše:x850xt je porad uzasna rychla grafika.Jen lamy zase vzali 7600GT kvuli SM 3.0 )) PR to je svinstvo co
Boze moj, dalsia lama co nechape ze X850 vykresluje pomocou SM 2 , chyba ti tam polka efektov, mas tmavu cestu, nemozes zapnut motion blur ani visual treatment. ja ked si v registroch alebo uz neviem kde to je zmenim u NFSC SM 3 na SM 2 fps vyletia do mrakodrapovych vysin :wink:
Nevím jak je to v Carbonu, ale v Most Wanted funguje Visual Treatment i na R9800.
no-X píše:Kde jsem něco takového tvrdil? Srovnání s 7900GTX jsem zmínil, když jsme se bavili o X1800XT-PE (aka X1800XT TOP).
No jó, to jsou ty 3 frejmy co standardní RX1800XT scházely...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

MichiGen píše:....bla bla bla
Ja jsem cekal ze spis okomentujes grafy kde je x18xx rychlejsi nez generacne novejsi 79xx.Co ty na to?
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

no-X píše:Kde jsem něco takového tvrdil? Srovnání s 7900GTX jsem zmínil, když jsme se bavili o X1800XT-PE (aka X1800XT TOP). Opět překrucuješ má tvrzení tak, aby se ti to hodilo do krámu...
mozem vediet kedy sme sa akoze bavili o X1800XT TOP??To si zase ty davas do kramu aby sa ti to hodilo nezda sa ti to docela trapné??Pozri sa o stranu dozadu citoval som tvoju vetu ze X1800XT je rychlejsia v NFSC nez 7900GTX coz je nezmysel.Tie grafy co si sem dal vyzeraju akoby obe karty boli obmedzene skor pouzitym CPU nez aby boli na rovnakej vykonnostnej urovni...o X1800XT-PE sme sa nebavili mozes mi to prosim ta ukazat?? A ked som ta uz v predchadzajucej stranke citoval tak nerob take detinske vystupy akoze si editujes svoje stare prispevky a mazes co sa ti z nich hodi, ked som uz raz tvoj prispevok citoval tak nema vyznam ho mazat, robis si to tym len horsie mimochodom tym porusujes aj pravidla fora ak sa nemylim :roll:
godlike píše:Ja jsem cekal ze spis okomentujes grafy kde je x18xx rychlejsi nez generacne novejsi 79xx.Co ty na to?
Ukaz mi taky graf kde je X1800XT rychlejsia nez GF7900 z rovnakej cenovej kategorie za kolko sa teraz obe predavaju a kde ma X1800XT vyssi vykon :)
Lukfi píše:Bože můj, teď mi málem slezly vlasy. HDR nemá se SM3.0 nic společného a Motion Blur je záležitost minulého tisíciletí (konkrétně Motion Blur používá např. Rollcage z roku 1999).

To ze nieje HDR zavysle od toho ci ma karta SM 3 alebo nie mi hovorit nemusis, faktom ale je ze vacsina vyvojarov programuje tieto efekty v novych hrach uz len na SM 3, a kedze defacto Rainbow Six Vegas nejde spustit na kartach ktore SM 3.0 podporu nemaju tak je asi logicke ze su tieto efekty docela narocne.Motion Blur je aj v NFS Underground 1 ale je o dost iny nez ten co je v Carbone aj v Rainbow Six Vegas tak mi nehovor ze to nieje efekt dobry k pretestovaniu SM 3 ked ubera z vykonu cca 11-15% dakedy i viac.Mimochodom co sa tyka Rainbow Six Vegas:
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas Download Minimum System Requirements
Supported OS:Windows XP (only)
Processor:P4 3Ghz or AMD equivalent
RAM:1024 Mb
Video Card:128MB, Shader Model 3 and DirectX 9.0c compatible
Sound Card:DirectX 9.0c compatible
DirectX Version:DirectX 9.0c
Peripherals Supported:
Mouse, keyboard, headsets, Xbox360 Controller, etc.
Multiplay:
Local area network (LAN) and/or 128kbit Cable/DSL connection for online game
:)
Lukfi píše:Unreal Engine 3? Nepleteš si to s něčím?

Rainbow Six Vegas je spraveny na engine Unreal verzie 3.

Lukfi píše:Nevím jak je to v Carbonu, ale v Most Wanted funguje Visual Treatment i na R9800.

V Carbone na ziadnej GeForce FX to zapnut nejde , skusal som to osobne na FX5200 a FX5700 256MB v most wanted je funkcny v Carbone je napisany tetnto efekt len pre SM 3.

CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MichiGen píše:
no-X píše:Kde jsem něco takového tvrdil? Srovnání s 7900GTX jsem zmínil, když jsme se bavili o X1800XT-PE (aka X1800XT TOP). Opět překrucuješ má tvrzení tak, aby se ti to hodilo do krámu...
mozem vediet kedy sme sa akoze bavili o X1800XT TOP??To si zase ty davas do kramu aby sa ti to hodilo nezda sa ti to docela trapné??Pozri sa o stranu dozadu citoval som tvoju vetu ze X1800XT je rychlejsia v NFSC nez 7900GTX coz je nezmysel.
...
o X1800XT-PE sme sa nebavili mozes mi to prosim ta ukazat??
Tady jsi to psal ty sám, sklerózo!
MichiGen píše:V SM 3.0 ma nizsi vykon ako 7900 a x1900 prave vdaka nizkemu poctu pixel shaders ludia co si kupili napr X1800XT TOP od Asusu dostanu za neskutocne velku cenu napr v NFS Carbon mensi vykon
----
MichiGen píše:Tie grafy co si sem dal vyzeraju akoby obe karty boli obmedzene skor pouzitym CPU nez aby boli na rovnakej vykonnostnej urovni...o X1800XT-PE sme sa nebavili mozes mi to prosim ta ukazat?? A ked som ta uz v predchadzajucej stranke citoval tak nerob take detinske vystupy akoze si editujes svoje stare prispevky a mazes co sa ti z nich hodi, ked som uz raz tvoj prispevok citoval tak nema vyznam ho mazat, robis si to tym len horsie mimochodom tym porusujes aj pravidla fora ak sa nemylim :roll:

Opět se mýlíš a opět ve všem:
1. každý smí své posty libovolně editovat, výjimka je bazar
2. který post jsem editoval, poté, cos na něj odpověděl? Každý post, který byl zeditován poté, co na něj někdo odpověděl, to má poznamenané ve spodní část včetně celkového počtu úprav

MichiGen píše:
Lukfi píše:Bože můj, teď mi málem slezly vlasy. HDR nemá se SM3.0 nic společného a Motion Blur je záležitost minulého tisíciletí (konkrétně Motion Blur používá např. Rollcage z roku 1999).

To ze nieje HDR zavysle od toho ci ma karta SM 3 alebo nie mi hovorit nemusis, faktom ale je ze vacsina vyvojarov programuje tieto efekty v novych hrach uz len na SM 3.

To je nesmysl. Pleteš si SM3.0 a FP16 filtering/blending. A to jsem to před pár dny vysvětloval v threadu, který jsi četl. Pokud by libovolná SM2.0 grafika podporovala FP16 filtering / blending, nebylo by FP16 HDR problémem. SM3.0 k tomu netřeba. FP16 blending u G7x provádějí ROPs, pixel shading provádějí ALUs tedy úplně jiná část čipu. Už nevím, jak ti mám vysvětlit, že to spolu nesouvisí... Třeba takový SC-CT detekuje, jestli TMU karty podporují FP16 filtering a až pokud zjistí, že ano, povolí HDR.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

MichiGen píše: Ukaz mi taky graf kde je X1800XT rychlejsia nez GF7900 z rovnakej cenovej kategorie za kolko sa teraz obe predavaju a kde ma X1800XT vyssi vykon :)
Uz bychom se v tom moc pitvali.Ty sis koupil svou 7900GTo za 6500kc(prepocet z SK)Zrejme si mel svy duvody proc si nekoupil 7900GTX.U nas se prodaval HIS 1800 GTO(maskovana 1800XT)IcQ za 6000 taky.Porovnam karty se stejnyho segmentu.1800xt porazi ve svy tride 7800GT.Ano ne?Leckde je +- stejne vykonna jako generacne novejsi 7900GT.1900xt porazi 7900GT.Ano ne?1950XT 256(od 7000kc) v klidu drzi krok s 7900GTX 512MB.Ano ne?1950XTX 512MB porazi vsechny(krom 88xx ze) a da se sehnat v CR za 9000kc.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

no-X píše:To je nesmysl. Pleteš si SM3.0 a FP16 filtering/blending. A to jsem to před pár dny vysvětloval v threadu, který jsi četl. Pokud by libovolná SM2.0 grafika podporovala FP16 filtering / blending, nebylo by FP16 HDR problémem. SM3.0 k tomu netřeba. FP16 blending u G7x provádějí ROPs, pixel shading provádějí ALUs tedy úplně jiná část čipu. Už nevím, jak ti mám vysvětlit, že to spolu nesouvisí... Třeba takový SC-CT detekuju, jestli TMU karty podporují FP16 filtering a až pokud zjistí, že ano, povolí HDR.
Fajn, omluva je teraz na mojej strane :wink:
Ale povedz sam v kolkych hrach v sucastnosti ide zapnut HDR na grafickej karte len s podporou SM 2
no-X píše:2. který post jsem editoval, poté, cos na něj odpověděl? Každý post, který byl zeditován poté, co na něj někdo odpověděl, to má poznamenané ve spodní část včetně celkového počtu úprav
Premazal si ten cesky citat ktory som napisal na minulej stranke :wink:
godlike píše:Uz bychom se v tom moc pitvali.Ty sis koupil svou 7900GTo za 6500kc(prepocet z SK)Zrejme si mel svy duvody proc si nekoupil 7900GTX.U nas se prodaval HIS 1800 GTO(maskovana 1800XT)IcQ za 6000 taky.Porovnam karty se stejnyho segmentu.1800xt porazi ve svy tride 7800GT.Ano ne?Leckde je +- stejne vykonna jako generacne novejsi 7900GT.1900xt porazi 7900GT.Ano ne?1950XT 256(od 7000kc) v klidu drzi krok s 7900GTX 512MB.Ano ne?1950XTX 512MB porazi vsechny(krom 88xx ze) a da se sehnat v CR za 9000kc.
Presne ma stala asi 8600 :) a dovody k tomu su, lebo niesom ochotny dat 12-20K za grafiku :) S tou X1800XT mas samozrejme pravdu ale 7900GTO je vlastne nemaskvovana 7900GTX staci len zvysit frekvenciu pamati a ides, dokonca casovanie pamati ma lepsie nez gtx i ked na vykone to poznat nieje. X1900xt poraza 7900gt , NV spravila chybu ze derivatu z gtx znizila frekvenciu jadra o 200MHZ zatial co rozdiel medzi xt/xtx je iba 25MHz ale je pravda ze X1900XT 512MB pri uvedeni stala 18-19k a 7900GT takze sa tieto karty porovnavat nedali, samozrejme X1900XT dost vyrazne klesla a 7900GT uz nemala tak kam moc klesnut takze teraz v priamej konkurencii jasne vytazi ATI. Ci 1950XT 256MB drzi krok s 7900GTX 512MB je diskutabilne vsetko je diskutabilne, lebo zalezi hlavne od hry v ktorej su spravene testy.Ja len napisem ze na www.pctuning.cz v prehlade grafickych kariet je u 7900GTO napisane ze po OC v dost hrach prekonava aj X1950XTX ale samozrejme teraz vysli catalyst 6.12 a vsetko ako som povedal zalezi od hry :)
Doporucujem pozriet sa sem
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
Naposledy upravil(a) MichiGen dne sob 23. pro 2006, 19:15, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MichiGen píše:Myslite si ze vydanie X1800XT po obrovskych "hype" spravach a po 6 mesacnom cakani po 7800GTX a nakoniec maly prinos vykonu bolo v celku prepadakom??HLASUJTE!!
Nemůžu si nedovolit nereagovat na tvůj podpis. Netvrdil jsi původně, že byla velký propadák a ne vcelku propadák?
MichiGen 21.12. píše:Ja od zaciatku tvrdim ze X1800XT bol pri svojom uvedeni oproti obycajnej nenataktovanej 7800GTX velky prepadak
:roll:
MichiGen píše:...po 6 mesacnom cakani po 7800GTX...
7800GTX: 22.6.2005
X1800XT: 5.10.2005
rozdíl: 3 měsíce a 13 dnů
MichiGen píše:Myslite si ze vydanie X1800XT po obrovskych "hype" spravach
Jakých hype zprávách? Těch nesmyslech z vr-zone o 32pp, který jsem tu od začátku vyvracel a který psal shamino, jehož vztahy s nVidií jsou už dlouho známé?
MichiGen píše:Premazal si ten cesky citat ktory som napisal na minulej stranke
Stojím si zatím, že jsem žádný post na předchozích dvou stranách needitoval poté, co na něj někdo odpověděl.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

no-X píše:Nemůžu si nedovolit nereagovat na tvůj podpis. Netvrdil jsi původně, že byla velký propadák a ne vcelku propadák?
Precitaj si moj prvy prispevok na strane 46
no-X píše:Jakých hype zprávách? Těch nesmyslech z vr-zone o 32pp, který jsem tu od začátku vyvracel a který psal shamino, jehož vztahy s nVidií jsou už dlouho známé?
Nie ja myslim to ako sa v setkych IT casopisoch a weboch pisalo o novej X1xxx serii aku budu mat prelomovu architekturu a ako moc sa zacalo vtedy pisat o SM 3 i ked NV ho podporovala uz davno ale to akoby si nikto nevsimol, a vlastne X1600 bola karta na ktorej niektory redaktory aj v Casopise computer reagovali so sklamanim, mainstream ma byt hlavnym pilierom toto bolo vtedy slapnutim vedla tak isto ked mali dost miesta na cipe X1800 mohli trochu poupravit navrch a pockat a vydat ho s 48pixel shadermi nie??X1650XT mi pripada ako taka revizia X1600XT ,podla mna nieco take ako X1650XT malo vyst vtedy pod nalepkou X1600XT nejak tak by som si to predstavoval ten vykon aspon pouzitelny pre najnovsie hry,tak isto X1900XT je podla mna len upravenou reviziou X1800 tie karty mali vyst vtedy pouzite mnozstvo pixel shaderov bolo vtedy zle odhadnute a doslo im to neskor, ale marketing v IT magazinoch a ze sa o nich hovorilo im zaistilo predajnost. Podla mna X1300-X1800 su nic moc ale su to prve karty "novej" serie X19xx su uz naozaj dobre vdaka velkej shaderovej sile len skoda tych napajacich, tepelnych narokov a toho hluku.
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

chlapci nechame toho...sou Vanoce a vy travite cas timhle...sem mistr vesmiru a tudiz vam sdelim toto: MichiGen se rad zastava Nvidie a no-X se rad zastava Ati...x1800 XT propadak nebyl, ale zaroven to nebyl zadnej velkej uspech,protoze prisel pozde, coz je chyba Ati...vykon byl na zacatku srovnatlenej, postupem casu se zvetsil, ale musim se zastat Ati u ktery ste dostali za ty penize vic nez u Nvidie...konkretne me stvaly ty ruzny optimalizace obrazu(vyrazne horsi obraz,uhlove otimalizace, shimering, def. nastaveni jasu na 110% atd.) nvidie jen proto, aby s Ati dokazala drzela krok, nicmene drivejsi uvedeni a jeji marketingovy schopnosti i pres to zarucily G70 uspech ...Ati mela zas vyssi spotrebu a hlucne chlazeni, ale oproti Nvidii to nebylo tak hrozne...cus a vesely Vanoce
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MichiGen píše:
no-X píše:Jakých hype zprávách? Těch nesmyslech z vr-zone o 32pp, který jsem tu od začátku vyvracel a který psal shamino, jehož vztahy s nVidií jsou už dlouho známé?
Nie ja myslim to ako sa v setkych IT casopisoch a weboch pisalo o novej X1xxx serii aku budu mat prelomovu architekturu a ako moc sa zacalo vtedy pisat o SM 3 i ked NV ho podporovala uz davno ale to akoby si nikto nevsimol
Ale všimnul, vždyť na to byla i úspěšná marketingová kampaň, jejíž následky jsou patrné dosud :sleepy:

"The Power of Three"

Shader Model 3.0 - bez použitelného dynamic branchingu (thread size v tisícovkách pixelů)
HDR rendering - bez možnosti zapnout FSAA (nepodporuje FP16 + MSAA)
SLI multi-GPU - s nepoužitelným SLI-AA (nešlo přes můstek, ale po sběrnici)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

blekota je boss píše:x1800 XT propadak nebyl, ale zaroven to nebyl zadnej velkej uspech,protoze prisel pozde, coz je chyba Ati
smutný na tom je že to právě nebyla chyba ATi, ale firmy, od které koupili ring-bus, to v jejich návrhu byl totiž bug který omezoval frekvence R520.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vy proste kazdej hledate to spatny na tom druhym.Oba ste fanatici :) .
Jak psal blekota.Kazda karta mela sve pro a proti :) .
Ati mela mega spotrebu a cirkularku misto chladice a vysi cenu.NV zase o neco nizsi vykon.Ale neni to uz dnes jedno?
Dneska tu jsou uz uplne jine GK.GF7900GTX je srovnatelna s X1900xtx.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Lukfi píše:
blekota je boss píše:x1800 XT propadak nebyl, ale zaroven to nebyl zadnej velkej uspech,protoze prisel pozde, coz je chyba Ati
smutný na tom je že to právě nebyla chyba ATi, ale firmy, od které koupili ring-bus, to v jejich návrhu byl totiž bug který omezoval frekvence R520.
Trošku jinak - byla to chyba v dynamické knihovně softwaru pro implementaci výrobního procesu, který byl použit pro implementaci ring-bus sběrnice do siliconu. Chyba nebyla v návrhu hardwaru. Výsledkem té chyby bylo neadekvátní uzemění, které způsobovalo vyšší zahřívání a silně snižovalo dosažitelné frekvence.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

chlapci nechame toho...sou Vanoce a vy travite cas timhle...sem mistr vesmiru a tudiz vam sdelim toto: MichiGen se rad zastava Nvidie a no-X se rad zastava Ati...x1800 XT propadak nebyl, ale zaroven to nebyl zadnej velkej uspech,protoze prisel pozde, coz je chyba Ati...vykon byl na zacatku srovnatlenej, postupem casu se zvetsil, ale musim se zastat Ati u ktery ste dostali za ty penize vic nez u Nvidie...konkretne me stvaly ty ruzny optimalizace obrazu(vyrazne horsi obraz,uhlove otimalizace, shimering, def. nastaveni jasu na 110% atd.) nvidie jen proto, aby s Ati dokazala drzela krok, nicmene drivejsi uvedeni a jeji marketingovy schopnosti i pres to zarucily G70 uspech ...Ati mela zas vyssi spotrebu a hlucne chlazeni, ale oproti Nvidii to nebylo tak hrozne...cus a vesely Vanoce
Heh no tak to diky :lol: na zaciatku to znelo dobre ale ku koncu nie to nastavenie jasu na 110% o tom som este nepocul vzdy som mal v ovladacoch 100% :? osobne si nastavujem 101.Obraz nieje vyrazne horsi jedine co je u NV oproti ATI patrne je horsie AF , shimering to bola len chyba ovladacov z nejakych forcewave 7 nie? :? ja nic take nepozorujem.Ale toto sa tu uz velakrat rozoberalo :) takze ty si asi ten ktory sa rad zastava ATI, aj tebe vesele Vanoce hoj :wink:
no-X píše:Ale všimnul, vždyť na to byla i úspěšná marketingová kampaň, jejíž následky jsou patrné dosud
njn, :) ja mam len taku malu OT otazku ktora sem asi nepatri ale chcem abyste na nu odpovedali ako objektivny ludia, oplatilo by sa menit 7900gto za 8600GT az vide? Viem ze jej technicke specifikacie niesu moc zname a uz ma to docela zacina stvat.Obraz bude viditelne lepsi, SM 3 vykon by mal byt tiez vykonnejsi bojim sa len priepustnosti a mnozstva pamate
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“