Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

Dik za odpoved,takze sapphire uz asi dava stale 1.2ns,ale ked je v tom neni nejaky rozdiel tak mi to moze byt jedno.Inac pozeral som ze mas v podpise aj kartu od HIS aj od Sapphire,mozez mi poved prosim ako idu max.obe nataktovat ? (jadro/pamat) Vidim ze to mas na xtx,to viac uz nejdu (aspon na 700 jadro) ? dik
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

HIS XT 1.1ns - 740/880
Sapph XT 1.2ns 720/860

Takze dost podony...
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

Dik,takze asi pojdem do tej HIS,pomohol si mi na poslednu v poslednu chvilu pred nakupom :wink:
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Proč tu nemáme link na recenzi nejrychlejší grafické karty dneška, Sapphire Radeon X1900XTX Blizzard Edition? :-)

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2737&p=1

/rovnou přidávám do FAQ/
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Hammer88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hammer88 »

Mam X1900XT od Sapphire a občas při hře se mi rozpadne obraz na čtverečky v základních barvách a hra zamrzne. Stačí ale Ctrl+Alt+Delete a ukončit program pak jde hra zas v pořádku. Zatim se mi to stalo jen párkrát u Obliviona a Halfa 2. Mam Pentium D 920, Gigabyte 945p , 2x 512 Ram DDR2 Kingmax 533Mhz, 500 W Forton, Windows Xp Profes. sp 2. Catalyst 6.3 A jaky je rozdil v Microsoft Framework 1.1 a 2.0, nemuze mit na to vliv ze mam 1.1?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

myslim ze tvuj problem je v tom Fortronu... Dual Pentium a X19, no nevim nevim, kup si lepsi zdroj...
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

Hammer88 píše:Mam X1900XT od Sapphire a občas při hře se mi rozpadne obraz na čtverečky v základních barvách a hra zamrzne. Stačí ale Ctrl+Alt+Delete a ukončit program pak jde hra zas v pořádku. Zatim se mi to stalo jen párkrát u Obliviona a Halfa 2. Mam Pentium D 920, Gigabyte 945p , 2x 512 Ram DDR2 Kingmax 533Mhz, 500 W Forton, Windows Xp Profes. sp 2. Catalyst 6.3 A jaky je rozdil v Microsoft Framework 1.1 a 2.0, nemuze mit na to vliv ze mam 1.1?
framework na to vliv urcite nema
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

no-X píše:Proč tu nemáme link na recenzi nejrychlejší grafické karty dneška, Sapphire Radeon X1900XTX Blizzard Edition? :-)
A ještě jedna - http://www.firingsquad.com/hardware/sap ... x1900_xtx/ :)
Goldnoob team proud member!
Hammer88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hammer88 »

OBR píše:myslim ze tvuj problem je v tom Fortronu... Dual Pentium a X19, no nevim nevim, kup si lepsi zdroj...
Vylouceno, to by zamrzl cely pocitac, nebo by se restartoval, vsechno neni ve zdroji vis?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Hammer88 píše:
OBR píše:myslim ze tvuj problem je v tom Fortronu... Dual Pentium a X19, no nevim nevim, kup si lepsi zdroj...
Vylouceno, to by zamrzl cely pocitac, nebo by se restartoval, vsechno neni ve zdroji vis?
totalni hloupost kamarade, pokud mas zdroj ATX 2xxx tak mas dve nezavisle 12V vetve, jedna napaji CPU a druha grafiku, a nestiha ti jedna tak ti spadne grafika ktera v zatezi jen sama potrebuje pres 200W... a 16A!

A prave ze VSE dnes zavisi na zdroji, jestli tomu nechces rozumnet jdi cist Materidousku a nehraj si s pocitacema (sorry ale lezou mi na nervy LAMY co maji grafiku za 15000 a ale zdroj za 500 a mysli si ze maji super delo)
Hammer88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hammer88 »

Zdroj stal 1800 tak si di ty číst slabikář když víš píču ty zdrojofile
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nehádejte se tu a nenadávejte si tu jak malý děti, ve Fortronu 500 by bejt problem nemel (pokud neni vadnej), tenhle zdroj utahne X1900XTX bezproblemu (ješte aby ne)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Tak trošku OT, koukal jsem po netu a trošku hledal a v zahraničních e-shopech se začíná objevovat HIS X1900XTX IceQ3 (před-objednávky) a podle GURU3D by se měl touhle dobou začít prodávat za 449$. Jinak info o kartě tady
Obrázek
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Sentenced píše:Nehádejte se tu a nenadávejte si tu jak malý děti, ve Fortronu 500 by bejt problem nemel (pokud neni vadnej), tenhle zdroj utahne X1900XTX bezproblemu (ješte aby ne)
taky si myslím,můj zdroj má 420W a utáhne mi to v pohodě.
IBM Thinkpad T42p
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

jj Fortron 500w je kvalitni zdroj.Nechapu co proti nemu porad nekdo ma :roll: Jeto jeden z nejlepsich zdroju pomerem cena/vykon :wink:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Smeli píše:Tak trošku OT, koukal jsem po netu a trošku hledal a v zahraničních e-shopech se začíná objevovat HIS X1900XTX IceQ3 (před-objednávky) a podle GURU3D by se měl touhle dobou začít prodávat za 449$. Jinak info o kartě tady
NO konečne :) Ted uz jen nejaky testy jestli to uchladí solidne (jako že asi jo, jinak by to asi neprodávali :roll: ) a snad se konečne dočkame tichýho chlazení odpovídajícímu cene high end karty, puvodní chladič je opravdová tragedie (nechapu jak to může doma nekdo vydržet, ja byl rád, ze to po tejdnu táhlo z domu) a to co je na 7900GTX je o nekolik tříd lepší, nechapu, že tohle u ATI nikoho nezajímá...

Doufam, ze u HISu takhle vylepší i model X1900XT pro nás chudáky :)
EDIT: A taky že jo :)
http://www.hisdigital.com/html/product_ ... 7&view=yes
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sentenced píše:nechapu, že tohle u ATI nikoho nezajímá...
Skoro deset patřila ATi k výrobcům s nejnižší spotřebou a nejmenšími nároky na chlazení a taky to nikoho nezajímalo (argumenty protistran typu "kdo má na high-end kartu, má i na lepší chladič", "uživatelé high-endu jsou na hluk zvyklí"...). Ale u jedné generace grafik se to změní a hned je to špatně :roll:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Blizzard edition moc nechapu..predpokladam ze slo primarne o snizeni teplot a hluku,coz se v testu nepotvrdilo..tez OC nezajimavy...cena neprimerena..cili porad se vyplati obyc XT za 13 nebo? :)
Mac...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Blizzard je hlavne v zakladu pretaktovana a to dost, takze je to nejrychlejsi karta na trhu... ma takty 675/800 oproti 650/775 XTX a taky to chlazeni lepe chladi.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sentenced, Thellwin: díky, obojí přidám :-)
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“