MSI P35 Platinum (775, P35)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Astrophyte
Nováček
Nováček

MSI P35 Platinum (775, P35)

Příspěvek od Astrophyte »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat,jestli někdo má tuhle desku Microstar P35 Platinum a jaké má zkušenosti ?
Co jsem tak zjistil,tak na OC moc není,to by mně nevadilo,zajímá mě stabilita,nízké teploty a bezproblémový provoz,napište jaké má přednosti a slabší stránky.

Napište prosím Vaše zkušenosti s MSI obecně.

(Zatím mám MSI 865 platinum - už skoro tři roky,spokojenost - ale už bych chtěl nové PC,jiné značce se nebráním - Gigabyte,Asus).

Napište vhodný (klidně ten nejlepší) chladič na CPU,který se na desku vejde.

Díky za Vaše odpovědi.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Microstar P35 Platinum

Příspěvek od Shit »

Astrophyte píše:Napište prosím Vaše zkušenosti s MSI obecně.
Můj názor: Sice to nejsou OC "zázraky", ale jinak spolehlivé a dobré základovky, v lepších edicích mají nadstandartní výbavu.

Ale nelze to brát asi takto obecně - asi každá firma dělá výborné desky, dobré desky a i "braky".
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Msi riskovat neodporucam .. skus asus pripadne gigabyte :wink:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Já jedu cca 2 a půl roku taky na MSI a naprostá spokojenost...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

sharker píše:Msi riskovat neodporucam .. skus asus...
Momentálně mám na Asus asi špatnou ruku. :( A bohužel to není jen tato zkušenost. :sad:

Ale je fakt, že používám jiné kombinace HW, než je "Intel na Intel", tam bude asi Asus výborný.
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 21. črc 2007, 10:53, celkem upraveno 1 x.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

patap píše:Já jedu cca 2 a půl roku taky na MSI a naprostá spokojenost...
Nj , já jel taky 4roky na msi s P-III a žádný problém nebyl , ale tady se řeší tyhle nové Msi.

To Astrophyte: třeba ti pomuže tenhle test http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0 sice tam je Msi P35 Neo-F ale aspoň něco.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Mě jede v jednom PC už skoro tři roky MSI K8N Neo4 Pl. a spokojenost. O kvalitu bych se nebál. Ale na trhu s Intel chipsety jsou i lepší značky. Bát tebou, dám přednost značkám ASUS, Gigabyte, nebo Abit.
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Nasel jsem tuto desku MSI . PCB se dost podobá verzi platinium ale ta cena je dost dobrá 3100 sDPH http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=64747 Uvažuji o novém PC má ji nekdo doma?? :? [/img]
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

co se týka kvality jako takové ,tak musím říct,že MSI je na tom velice dobře....málo,kdy reklamuju MSIčko...
Co se týka kvality OC,nastaveni a funkcnosti pri OC atd,tak to není žadnej zázrak(obecně řečeno).Zalezi na konkretnim kusu a typu desky.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tady je primo test teto desky : http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=43

Ber ale jedine revizi 1.1 a vyssi!
Astrophyte
Nováček
Nováček

To OBR:
díky,pěkný test,deske splnila moje očekávání,jak jsem již psal chtěl bych
nízké teploty,stabilitu a bezproblémový provoz.

Chtěl bych se zeptat,jaký je rozdíl mezi testovanou deskou a revizí 1.1 a vyšší ?
Je rozdíl jen v biosu ?

V testu píšete : "na trhu objevila revize této desky s označením 2.0",mohl byste prosím napsat,jestli jste desku měl v ruce a v čem se liší od té testované ?

Nějaké testy jsou také tady,snad odkazy budou funkční:
http://www.czechcomputer.cz/redir.jsp?d ... 15004A06AF
http://www.czechcomputer.cz/redir.jsp?d ... 0D002B9731
http://www.czechcomputer.cz/redir.jsp?d ... 00004A9ECB
Odkazy jsou u této desky na www.czechcomputer.cz

Z odkazů jsem zjistil,že se na desku vejde Zalman CNPS 9700 LED CPU cooler,pokud víte na 99%,že lze na ní dát jiný a lepší chladič CPU, tak napište.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja mel v testu revizi 1.0 a pokud jsi dobre cetl tak vis ze stabilita a pretaktovani byla bida s nouzi ... revize 2.0 je stokrat vyladenejsi deska ... kup jedine, tu - uz maji vsude jen revize 2.0 a vysii ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Verze P35-Neo2 FR/FIR se snad dělá na PCB stejném, jako je P35 Platinum ve verzi 1.1. viz. stránky výrobce
V čem je rozdíl mezi P35 Pt verze 1.1 a P35-Neo2 FIR netuším, "FR" nemá 1394.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ja bych rekl ze tam bude rozdil jako mezi P5k-E a P5K dlx.....tudis v podstate zadnej akorat se to lisi ve vybave apd...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Highlander píše:ja bych rekl ze tam bude rozdil jako mezi P5k-E a P5K dlx.....tudis v podstate zadnej akorat se to lisi ve vybave apd...
Pokud jsem dobře koukal, tak je stejná výbava i stejné provedení PCB u obou typů... BIOS bude asi také stejný - jenom je jiná cena a "horská dráha" má rozumnější tvary.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo to je možné,já to tak dokonale nestudoval :-)))
Astrophyte
Nováček
Nováček

OBR píše:ja mel v testu revizi 1.0 a pokud jsi dobre cetl tak vis ze stabilita a pretaktovani byla bida s nouzi ... revize 2.0 je stokrat vyladenejsi deska ... kup jedine, tu - uz maji vsude jen revize 2.0 a vysii ...
To OBR:
Test desky jsem četl,dovolil bych si něco z textu:

"Platforma je stabilní a výkonná, je jasně cítit že se jedná o dřívější čipset P965 dotažený k absolutní dokonalosti

velmi nízké provozní teploty

Ve všech herních testech se deska kupodivu (vzhledem k pomalejším pamětem) držela těsně v závěsu za všemi soupeři. Vzhledem k špatně nastaveným pamětem (CAS 5) jsem očekával horší výsledky, ty jsou ale dobré, a jako herní platforma vyznívá tato deska skvěle.

Celkově všechny skóre nového čipsetu odpovídají staršímu firemnímu řešení a nepřináší v žádném případě nějaký razantní výkonový nárůst. "
Jsou to jen části textu z testu,asi nejlepší je přečíst si to celé,zatím to vidím na celkem dobrou desku.

"Škoda jen vcelku nedoladěné desky a tím zkreslených výsledků ale slibuji že to v brzké době napravíme a uděláme test mnohem lepší desky."

Otestoval byste tu novou desku ? :worship:

Jaký je rozdíl mezi revizí 1.0 a 2.0 ?
Napište,prosím víc-ne jen,že 2.0 je lepší.

Píšete že:"revize 2.0 je stokrat vyladenejsi deska ... kup jedine, tu - uz maji vsude jen revize 2.0 a vysii ..."
Jak poznám,že prodejce nabízí 2.0? Nebo že mi nepošle 1.0,co se válela ve skladu?
Astrophyte
Nováček
Nováček

Tak něco o desce a nové revizi: http://www.tomshardware.com/2007/07/31/ ... _comeback/

A něco přímo od výrobce - OC:
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... tech_p35_1

Porovnání teplot PCB MSI P35 Platinum a ASUS P5K Deluxe:
http://www.presence-pc.com/actualite/in ... p5k-23370/

Co vy na to - dobrá deska nebo špatná deska ?
shakal
Nováček
Nováček

MSI P35 Platinim + CPU Intel E6550

Příspěvek od shakal »

Mam takyto problem : kupil som tuto dosku a procesor k tomu 2*1GB OCZ pamate DDR2 800Mhz. Vsetko sa zda ze funguje ale vo windovse ako nahle dam restart, alebo ked zmenim nieco v biose a ulozim to, sa pc najskor vypne ,spusti, po asi 2s vypne, potom znova spusti a ide ok - ma to tak pri tejto doske byt ? alebo je to vada ? Mam 650W zdroj Thermaltake a Radeon 1950 Pro graf. kartu. Takisto nesvietia diag. ledky pri PCI portoch, ktore by mali signalizovat ze porty su funkcne i ked karty v nich idu 100 percentne. Pretaktovanie som zatial nerobil. Diki za pomoc
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI P35 Platinim + CPU Intel E6550

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

shakal píše:Mam takyto problem : kupil som tuto dosku a procesor k tomu 2*1GB OCZ pamate DDR2 800Mhz. Vsetko sa zda ze funguje ale vo windovse ako nahle dam restart, alebo ked zmenim nieco v biose a ulozim to, sa pc najskor vypne ,spusti, po asi 2s vypne, potom znova spusti a ide ok - ma to tak pri tejto doske byt ? alebo je to vada ? Mam 650W zdroj Thermaltake a Radeon 1950 Pro graf. kartu. Takisto nesvietia diag. ledky pri PCI portoch, ktore by mali signalizovat ze porty su funkcne i ked karty v nich idu 100 percentne. Pretaktovanie som zatial nerobil. Diki za pomoc
Neznam tuto konkretni desku ale MSI pro 775 vyrabi sami ***** :) rekl bych ze to bude ok pokud vse je stabilni

edit// to SHIT myslel sem ty stavove LED, resetovani po uprave delaji i jine desky kdyz zmenis napriklad EIST atd....
Naposledy upravil(a) Thomas CPU Killer 2.0 dne úte 14. srp 2007, 14:33, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“