Kombinace hardwarového a softwarového FW

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kombinace hardwarového a softwarového FW

Příspěvek od killerTJ »

Dobrý den,
měl bych jeden dotaz. Asi před 4 měsíci jsem si koupil router EDIMAX a také používám SW firewall Outpost. Teprve nedávno jsem zjistil že ten Router mě asi ruší softwarový FW Outpost.
Když jsem si zkoušel některé stánky na testování bezpečnosti systému (test.bezpečnosti, pcflank) tak jsem měl spoustu portů viditelných. Potom jsem zkoušel různá nastavení routeru a jen tato nastavení měla vliv na výsledky testů bezpečnosti.
Je možné aby router (ať už se zapnutým nebo vypnutým FW) rušil ten SW?
Dost mě to děsí.
Dodávám že Outpost mám ve Stealth režimu.
Jo a ještě jedna poznámka vyzkoušel jsem i Kerio a Esetovský Security Suite se stejným výsledkem.
Děkuji za odpovědi.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
a_M_D
Nováček
Nováček

Příspěvek od a_M_D »

Chcel by som sa pripojit otazkou, ci ma vyznam pouzivat soft FW v Panda Platinum (a vobec aj ine funkcie v nej), ked je uz integrovany v novom routry SMCBarricade? Za mesiac mam v statistike Pandy Nezname hrozby 0 a Zname + virusy 3...
Athlon64 3200+ (@ 242*10) 939 Box, MSI K8T Neo2 FIR, 2x512 MB DDR 400, 250GB WD AAJS, Leadtek WinFast A6600 GT TDH (@ 555/1125), SB Live! 5.1, LiteOn 52246S, LG 4120B, Fortron 400W, WXP SP2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

rušil? já bych spíš řekl že ty online testy ti pak místo outpostu testovaly router - to je pochopitelné chování, nevidím na tom nic divného :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“