Osazené 4 RAM sloty
Moderátor: Eddward
- Klobasis
- Nováček
-
Osazené 4 RAM sloty
Chtěl sem si koupit 4x 1GB DDR2 A-DATA Extreme 800MHz a typek v kamennym obchodě mi říkal že když osadím všechny 4 sloty tak musím zvýšit časování a že to nebude moc stabilní..
Se mi to jako moc nezdá ale zkušenosti s tým nemám tak ze vás radši optám... Takže kdo máte na AM2 osazený všecky čtyři sloty tak napište jak to faká.. Díky
Se mi to jako moc nezdá ale zkušenosti s tým nemám tak ze vás radši optám... Takže kdo máte na AM2 osazený všecky čtyři sloty tak napište jak to faká.. Díky
Snad ten krám ještě někdy nabootuje...
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Hoonzooid
- Začátečník
Obecně platí, že když osadíš všechny 4 DIMM sloty, bejvaj s tím problémy!! Samozřejmě, může ti to fachat naprosto v pohodě, ale ten risk je docela velkej. Radši pouvažuj nad 2x2GB (teda pokud ty 4GB RAM opravdu využiješ), nebo ber "jen" ki 2x1GB...
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
- Klobasis
- Nováček
-
4 giga
Potřebuju jet mašiny pod vmware a nosnej systém je vista ultimate...
A jak přesně souvisí časování 2T s osazenejma 4 ramkama?
No na 2x2GB sem se díval na Geily za nějakejch 6,6itru ale nevim nevim... Ještě nikdy sem je neměl a připadaj mi podezřele levný...
A co kdybych z hecu koupil dvě single dvougigovky??? To by mohlo fakat ne?
Mám zkušenosti s Intelem (na Asusu), že tam dou narvat 4 moduly naprosto bez problému a můžou bejt v poho rozdílný kapacity... Třeba (1GB+0,5 a 1+0,5)
A jak přesně souvisí časování 2T s osazenejma 4 ramkama?
No na 2x2GB sem se díval na Geily za nějakejch 6,6itru ale nevim nevim... Ještě nikdy sem je neměl a připadaj mi podezřele levný...
A co kdybych z hecu koupil dvě single dvougigovky??? To by mohlo fakat ne?
Mám zkušenosti s Intelem (na Asusu), že tam dou narvat 4 moduly naprosto bez problému a můžou bejt v poho rozdílný kapacity... Třeba (1GB+0,5 a 1+0,5)
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: 4 giga
V tom případě to chápu, tady jsou 4GB asi nutností.Klobasis píše:Potřebuju jet mašiny pod vmware a nosnej systém je vista ultimate...
No, integrovanej řadič u Athlonů má určité limity, jedním z nich je, že se 4 moduly většinou neumí jet s 1T latencí. Pokud to teda už nevyřešili, o čemž nevím.A jak přesně souvisí časování 2T s osazenejma 4 ramkama?
GeIL je dobrá značka. Ale přeci jen 6,6k za 4GB paměti mi přijde moc, když 4x1GB se dá koupit pod 4000 Kč s daní.No na 2x2GB sem se díval na Geily za nějakejch 6,6itru ale nevim nevim... Ještě nikdy sem je neměl a připadaj mi podezřele levný...
S tím by neměl být problém. Dnešní čipsety/procesory nejsou tak vybíravé na paměti v dual-channelu jako bývaly čipsety za dob Athlonů XP...A co kdybych z hecu koupil dvě single dvougigovky??? To by mohlo fakat ne?
No, tak 1024/512 1024/512 zrovna nejsou rozdílný kapacity, protože proti sobě jsou vždy stejné modulyMám zkušenosti s Intelem (na Asusu), že tam dou narvat 4 moduly naprosto bez problému a můžou bejt v poho rozdílný kapacity... Třeba (1GB+0,5 a 1+0,5)

No, jinak, koukám na Alfacomp a mají tam:
2GB 667MHz no name
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TW000DL0
to samé kingston
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TW000C6N
a pak tam jsou buď výkonné 2GB moduly nebo samé 2x1GB kity...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Klobasis
- Nováček
-
Tak já to teda zkusím....
Tak asi koupím dvakrát 2x1 GB kit A-Data EE 800MHz za střední cenu 5200 dohromady... má to časování 4-4-4 při 800 takže je tam nějaká rezerva kdybych s tím chtěl laborovat.. CLko dám na 2 a myslím že by neměl být problém... Uvidíme jak se s tím Brisbane vypořádá...
Ještě vybrat desku a je to... Láká mě 690G od AMD ale pořád nevím jakou značku.. Ten Biostar je lákavej jak tu byl recenzovanej, PCB vypadá velice slušně, BIOS nevim nevim to nastavení je moc podezřele obsáhlý.. radši bych volil ASUSA kterej se mi nelíbí a Sapphire, která vypadá celkem dobře, majou jenom na 100mega.cz, kde není termín dodání... Do MSI nendu ani za nic a Gigabyte se bojim... Jak zaregistruju Visty přes net tak si už vybírat moct nebudu tak chcu vybrat nějakou slušnou a hlavně spolehlivou...
Ještě vybrat desku a je to... Láká mě 690G od AMD ale pořád nevím jakou značku.. Ten Biostar je lákavej jak tu byl recenzovanej, PCB vypadá velice slušně, BIOS nevim nevim to nastavení je moc podezřele obsáhlý.. radši bych volil ASUSA kterej se mi nelíbí a Sapphire, která vypadá celkem dobře, majou jenom na 100mega.cz, kde není termín dodání... Do MSI nendu ani za nic a Gigabyte se bojim... Jak zaregistruju Visty přes net tak si už vybírat moct nebudu tak chcu vybrat nějakou slušnou a hlavně spolehlivou...
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tak já to teda zkusím....
"T", ne CLKlobasis píše:CLko dám na 2 a myslím že by neměl být problém...

ad deska - jestli to dobře chápu, tak chceš něco s integrovanou grafikou, co bude podporovat Vistu... pak bych asi bral taky AMD 690G. ASUS, MSI, Gigabyte - nebál bych se ničeho z toho... a Biostar mívá docela zajímavé desky za dobré ceny. S tou Vistou je taky problém... snad když si koupím operační systém, tak ať ho můžu používat na jakémkoliv PC, ne?
//teď ještě koukám, u AMD 690G je uváděná podpora pro maximálně 4GB paměti, zatímco u jiných čipsetů třeba 8GB. tak nevím jak to je, když to vlastně ani teoreticky nezáleží na desce...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Re: 4 giga
Je to nejenom o tom, ale aji o desce. na s939 to LANPARTY davaly a zvladly utahnou 4 moduly pri normalnim casovanim 400MHz@1TLukfi píše: No, integrovanej řadič u Athlonů má určité limity, jedním z nich je, že se 4 moduly většinou neumí jet s 1T latencí. Pokud to teda už nevyřešili, o čemž nevím.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Klobasis
- Nováček
-
Odzkouseno...
Tak uz sem to odzkousel.. Kdyz dam ten pomalejší pár do prvních dvou slotů aby se to chytlo automaticky by SPD tak to krásně naskočí, všechno v pohodě, jenom mi Biostar TA690G nepovolí 1T ale dycky mi vnutí 2T. Zkoušel sem 2x Kingston KVR 667 a dozadu pučený 2x A-DATA EE 800... Uplně stabilní, v propustnosti čtení/psaní je zpomalení asi o 5%, latence se zvýšila asi o 5ns, což není zase taková hrůza.. Což ovšem hrůza je sou ty A-DATA.. Zkoušel sem je samotný, SPD je jakoby na úplně jiný moduly a když to nastavím natvrdo tak se nedostanu na 1T ani náhodou... Prostě to nejede, zatuhne a reset CMOS... V spd má ty slíbený 4-4-4-12 1T napsaný ne u 800, ale u 667, tak jakýpak EE... Tohle sem jaktěživ neviděl, to u Kingstonu nebo Corsairu neexistuje... Jináč deska je upo luxus a vlastně sem chtěl jenom napsat že se není čeho bát při osazení těch 4 slotů....
PS: testy RightMark memory analyser, Memtest86, Prime95 Blend proběhly v poho...
PS: testy RightMark memory analyser, Memtest86, Prime95 Blend proběhly v poho...
- EasyM@n
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
1, A-data EE 800+- jejich SPD je nanic a musíš všechno nastavovat v BIOSu - myslím že to mají přímo napsaný na krabičce.
2, A-data EE 800+ mají časování 4-4-4-12-2T ... na 1T neběží

Obecně by neměl být problém zapojit 4 paměti. Mám teď 1GB (2*512) a chci k nim časem přikoupit ještě další GB (2*512). Budu mít osazený 4 sloty a v nich 4 stejný paměti. Tak doufam že to deska sebere. Podporuje až 16GB paměti (4*4GB) takže 4*512 snad nebude problém.
2, A-data EE 800+ mají časování 4-4-4-12-2T ... na 1T neběží

Obecně by neměl být problém zapojit 4 paměti. Mám teď 1GB (2*512) a chci k nim časem přikoupit ještě další GB (2*512). Budu mít osazený 4 sloty a v nich 4 stejný paměti. Tak doufam že to deska sebere. Podporuje až 16GB paměti (4*4GB) takže 4*512 snad nebude problém.