DVD Mechanika

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
starbalde
Začátečník
Začátečník

DVD Mechanika

Příspěvek od starbalde »

Ahojte mam problem s DVD mechanikou,nechce se mi vubec nacist,vubec zobrazit.Zkousel sem ji u kamosky a jela v pohode,doma nic.Nemuzou byt pojebany napajeci kabely nebo sloty co do nich davam datac?jak zjistim co s tim je?ukousel sem snad uz vsechno.diky za radu
co se dá udělat hned,odlož radši fakt na zítra!!!
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Napoj ji na kabely, o kterých máš jistotu, že funguji. Například na ten, na kterým teď jede disk. Nebo na ty kabely, které strkáš do mechaniky napoj zařízení, o kterým víš, že funguje.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
starbalde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od starbalde »

Dik to sem udelal a nic.Zkousel sem ji u pritelkyne a tam se mi rozjela,ale kdyz sem si pujcil mechniku od prielkyne a zapojil ji u sebe tak nejela.V obchode kde sem kupoval mech.mi rekli ze to muze byt starforcem nebo windowsama,ale jak je mam reinstalovat kdyz mi nejede mech.???
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

A BIOS ji vidí? Pokud jo, tak by s přeinstalováním neměl být problém.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

No u me taky mechanika prestala byt videt a vubec nesla ve windowsech nemohl jsem ji predtim nijak zprovoznit az jsem zjistil ze je to starforce ovladacem ale je fakt ze v biosu by videt mela byt.Zajimavy je ze jakmile jsem si preinstaloval windows tak mi od te doby nechce vubec cist zadny dvd jenom cd.
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Jen pro jistotu: naswitchovanou ji mas dobre? V biosu ji detekujes nebo tam neni? Co mas ve svem kompu jeste za disky a mechaniky? zkousel si ji na sekundani konektor?
starbalde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od starbalde »

Elektron píše:Jen pro jistotu: naswitchovanou ji mas dobre? V biosu ji detekujes nebo tam neni? Co mas ve svem kompu jeste za disky a mechaniky? zkousel si ji na sekundani konektor?

Mam.Bios ji nedetekuje.Disk je samsung80Gb a jinou mech.nemam.A jestli myslis na SL,jakoze prehodit jumper,tak zkousel.A nic.
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Pokud ji bios detekuje, nemel by s preinstalovanim byt problem. Predtim bych se jeste podival do biosu na nastaveni radice a na mod. Pak koukl do systemu jestli tam je, jestli tam nesviti nejaky problem, pripadne pokud tam bude, tak ji take zkusit prepnout do jineho modu atd...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

starbalde píše:Bios ji nedetekuje.
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

No vida, asi budu muset trochu prestat pit :-D Nejak se mi ten text mlzi :oops: Takze jedine se mrknout, jestli neni v biosu zakazana autodetekce, vyply kanal atd. Pak bych jedine zkusil flashnout nejnovejsi bios a pokud ani toto nepomuze, musi na radu nekdo jiny :)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Pokud máš jistotu, že je napájení v pořádku, tak to vypadá na odpálenou část řadice.
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Jeste jen pro jistotu, z textu vyse castecne vyplyva, ze kabely si zkousel prohazovat. Pokud ne jeste to zkus. Nasledne vypoj pevny disk, ktery jak vypada funguje a misto nej dej mechaniku a nech tam jen ji, jestli ji bios nadetekuje.

Pokud by nahodou sla, zkus pripojit disk tam kde byla momentalne mechanika. Zrovna tak to zkus na Sekundarnim IDE.

Mozna si uz vse zkousel, ale jen pro jistotu, at mame jasno. Pokud ani toto nepomuze a v biosu je vse ok (jestli se ti to nechce nastavovat a hledat tak ho zkus resnout na default) Tak je asi opravdu ten radic v ......
starbalde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od starbalde »

vsem diky za rady,ale vyresil sem to tak,ze sem desku dal na reklamaci a podle vseho dostanu novou
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“