databanky, fotobanky

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Stamberg
Nováček
Nováček

databanky, fotobanky

Příspěvek od Stamberg »

máte někdo prosím zkušenosti s databankou?
jeto většinou čtečka karet s 2,5HDD, jako např.
TEAC digidrive, nebo SEITEC PS2.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Jj, zkušenosti s tím mám. Kámoš má tu TEAC a z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že je to super věc, hlavně, když máš malou kartu a potřebuješ dál fotit.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Stamberg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stamberg »

můžu od něj vědět podrobnosti?
hlavně jak s baterkou? podle všeho, co se dá zjistit je jen pro tento výrobek a podle jednoho dodavatele se nová nedodává, servis na databanky u nás není, a hlavně podle něj aku "přežije morálně HW"
já ale nepočítám stím, že až skončí aku,(2roky) tak koupim novej kus a zbytky staryho hodim do koše
ptal jsem se už i na repasi v batexu, ale zatím mi neodpověděli

životnost aku musí řešit i uživatelé externích HDD k NB

kapacitu si vyberu lehce, otáčky HDD, rychlost kopírování z karty na disk mě netrápí
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

No každopádně je to výborná věc, vyjde to mnohem levněji než kupovat větší paměťové karty, a můžeš to případně použít i jako flash disk. Jen bacha na zařízení s USB hostem, tam jsou docela často problémy s připojením některých fotoaparátů, ale jestli chceš tu se čtečkou karet nemusíš to řešit. A taky počítej s tím, že kopírování fotografií nějakou dobu trvá, takže když ti třeba dojde karta zrovna uprostřed nějaké akce moc platné ti to nebude.
Nicméně určitě bych ti nějaké podobné zařízení doporučil, sám jedno vlastním a nemůžu si ho vynachválit.
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

S integrovaným akumulátorem je to většinou špatné, používáním se neustále snižuje jeho kapacita a u takovýchto zařízení se nový velice špatně shání. Na druhou stranu, pokud se k tomu budeš chovat slušně a nebudeš to používat úplně denně, nemělo by to být nějak hrozné, a mohlo by to vdržet i déle než dva roky. Ale co třeba pořídit zařízení na tužkové baterie?
Stamberg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stamberg »

na tužkové batrie to má kámoš taky (2roky), ale dnes jsem na netu
nějakou databanku na tužkové bat. nenašel.
dnes má všechno zabudovanou Lion. délka kopírování karty je prý závislá
na rychlosti karty a až pak na otáčkách HDD, obojí moc nezkoumám, budu mít dvě karty.
od jakého výrobce máš ty?
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mno ja osobne si myslim ze kupovat databnku v dnesni dobe kdy jsou karty tak priserne levny je nesmysl.

Nic to ale nemeni na tom ze s baterkou imo problem mit nebudes. Uz ted by se mely dat v nejhorsim na zakazku udelat, navic predpokladam ze kdyz ji rozeberes tak zjistis ze to ma vetsinou stedardni akumulator ktery pouziva i jine zarizeni. Chce to bohuzel ale rozebrat.
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

sx02 píše:Mno ja osobne si myslim ze kupovat databnku v dnesni dobe kdy jsou karty tak priserne levny je nesmysl.
Neřekl bych, kdyby si pořídil dejme tomu ten Teac DigiDrive s 80GB diskem, zaplatil by 0,04 kč za megabajt. U průměrné 1GB SD karty by za megabajt zaplatil 0,5 kč, což je desetkrát více. SD karet o této velikosti by muselo být 80, což by ho vyšlo na nějakých 40 000 korun, a to je oproti 3500 za fotobanku rozdíl nějakých 36 000 korun, a jestli ti tohle přijde jako zanedbatelná částka, tak jsi na tom asi hodně dobře... :wink:
sx02 píše:...by se mely dat v nejhorsim na zakazku udelat...
Dokážeš si vůbec představit, kolik by taková baterie na zakázku stála? To ať už si radši koupí 80 SD karet :-D
Stamberg píše:...dnes jsem na netu
nějakou databanku na tužkové bat. nenašel...
No, jak tak na to koukám v dnešní době už se bude asi špatně shánět, snad jen v nějakém bazaru. Ale pár takových mi rukama prošlo. Asi ti nebude zbývat nic jiného než jít do databanky s integrovaným akumulátorem, ale když se o to budeš hezky starat máš docela velkou pravděpodobnost že ti nějakých pár let vydrží. Navíc se dělají i fotobanky ke kterým se dají celkem levně dokoupit náhradní akumulátory, viz http://www.albico.cz/kid/kid322.htm, úplný konec stránky.

Jinak já nevlastním přímo fotobanku, ale MP3 přehrávač s pevným diskem, čtečkou paměťových karet a USB hostem, MSI MEGA Player 536. Ale princip je v podstatě stejný.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

1) Zajimalo by me ktery ynteligent pocita u databanek cenu za jeden megabajt. Zahrnul jsi do toho koeficent neskladnosti, a to ze je to mnohem krehci zarizeni? :roll:
Za cenu jedny databanky mas minimalne 8 gb karet. Nedovedu si predstavit na kterej vylet by ti to nestacilo. Navic nez tohle nafotis tak, pokud zrovna nejedes do amazonsky dzungle, se vyskytens u pocitace kde si to muzes vypalit. Me by databanka na cestach jen prekazela. Bud je lepsi tahat cely ntb nebo nic. Navic uz jsem cetl dost narku na to ze se "neco neulozilo" nebo "neco ztratilo" apod. :wink:

2) Vytrhl jsi tu vetu z kontextu - psal jsem tam ze vetsinou v tehle zarizeni jsou celkem standardni baterie ktery se davaji i do jinych zarizeni, cili by nemel byt problem je sehnat. A i kdyby si to clevek mel necha na zakazku vyrobit tak pokud se nepletu pocita se to predevsim podle poctu clanku a myslim ze do takovych 1500 by ses vesel.

// mimochodem klidne si rejpej, nejaka pocitacova krysa me nemuze rozhodit. :P
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

sx02 píše:...mimochodem klidne si rejpej, nejaka pocitacova krysa me nemuze rozhodit. :P
Ale ale, proč hned tak silná slova? Tak dobře, já si ještě rejpnu. :)
sx02 píše:Zajimalo by me ktery ynteligent pocita u databanek cenu za jeden megabajt.
Mě by zase zajímalo, kerý inteligent dokáže napsat ve slově inteligent tvrdé "y"... :lol:
sx02 píše:...Zahrnul jsi do toho koeficent neskladnosti?...

Zato 80 kousků SD karet je hodně skladných... To aby to nosil v krabici od banánů... :-D A teď si představ ten guláš v nich, když by třeba hledal jednu konkrétní fotografii...
Btw, jak chceš ten tvůj "koeficient neskladnosti" započítávat do ceny? To je celkem subjektivní věc, nemyslíš?

Celý tento rozhovor je stejně bezpředmětný, Stamberg chtěl fotobanku, ne paměťovou kartu. Až bude shánět paměťovku určitě se ti ozve...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Ynteligent bylo napsano umyslne jako nadsazka. Inteligent by to pochopil. :wink:

Rekni mi ty nafotis bezne na vylete dovoleny vic nez 8gb fotek? Dost pochybuju. Takze nechapu proc ssebou tahat disk ktery je oproti 2sd kartam neskladny a navic zbytecne citlivy. 8GB na fotky bohate staci nez to zaplnis tak ses bud doma a nebo v civilizaci kde to vysypes na Dvd.
(Jsem vazne zvedavej co z toho ted vytrhnes. :roll: )
(na dalsi pepkarny z tvyho postu nereaguju protoze jsou zoufale mimo :wink: )
Stamberg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stamberg »

ze začátku jsem se radoval, že mi někdo poradil, ale jak tak koukám,
diskuze sklouzla někam jinam..... jako na všech podobných stránkách.
upřesním, tedy, proč chci databanku:
PC a DVD doma nemám a služební PC má malý disc už plný..
s digifotákem chci na dovolené také točit 2roční dcerku (starou sonku 8 mám zralou na servis (nerentabilní oprava), novou kameru nechci (další větší investice), a navíc nechci "tahat" na rameni a hlídat další HW.
video z fotáku asi pro někoho není úplně 100%, ale mě stačí
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Stramberg: Promin :oops:

// Hlavní problém s tou baterkou je, že nevíš takhle přesný rozměry. Díval jsem se na ten Seitec a příjde mi že by to mohlo být kompatibilní s baterií Panasonic SV-AV100 ale odhadovat to podle obrázků fakt nejde. Podle mého názoru bys skutečně neměl mít problém za dva roky sehnat něco podobnýho co tam v nejhorším případě dobastlís. (nebo to někomu svěříš)
Baterky do těhle přístrojů vyrábí jen pár firem a seitec rozhodně není tak velkej aby si to dělal sam s tim ze nebude asi vymyslet unikatni design baterky, je to imho obycejnej standard kterej by pak melo jit dohledat. I ty jeji parametry jsou celkem bezny.
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Také se omlouvám, i když defakto nemám za co. Jen jsem řekl svůj názor, nebyl účel s ním nikoho urazit natož vyvolat hádku, a byl sem označen "počítačovou krysou". Takže ještě jednou, omlouvám se, že sem se nechal tak unést.

Ještě mě tak napadlo, jak se chystáš fotobanku používat? Budeš na ní kopírovat fotografie přímo v terénu, nebo třeba někdy v klidu v blízkosti zásuvky? Kdyby jsi netrval na tom používání v terénu, mohl by jsi fotobanku používat ze síťového adaptéru, a výdrž nebo životnost baterie by tě vůbec nemusela trápit.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“