Tenhle můj výtvor je jakš takš hotovej, takže se jdu taky pochlubit.
Hlavním důvodem proč jsem se rozhodl pro stavbu nového casu byl fatální nedostatek místa ve staré bedně. Původně jsem chtěl sehnat nějaký starší bigtower kvůly množstvý pozic pro mechaniky a celkovému místu uvnitř. Leč pořádný bigtower jsem nesehnal. Až na radioamatérském setkání v Holicích jsem sehnal na bleším trhu starší serverové diskové pole. Z čeho jsem byl nejvíce nadšen, bylo devět pozic pro mechaniky.
V bedně bylo umístěno sedm scsi cd mechanik a starý zdroj. Na místě to bylo vymontováno a prodáno modeláři na motorky. Takže se mi zainvestované kilo hned vrátilo.
Asi po dvou měsících přemlouvání se, jsem se pustil do díla. Celkem bez předchozích uvah o konečném vzhledu. Největším problémem se ukázalo to, že case nebyl vůbec koncipován na počítač, ale pouze na disky či mechaniky vysící na kšandě. Tudíž nebylo kam přišroubovat zádkladní desku a ani sloty na karty nebyly řešené. Nakonec to vyřešila flexa. Skoro celou zadní stěnu jsem odřízl a nahradil částí z jiného casu. Zdroj nakonec zůstal dole, kde byl i původně. Celá zadní stěna je ve výsledku tvořena asi pěti plechy různě sešroubovanými k sobě. Zbylo místo i na dva 80mm větráky. Základní deska prakticky "visí" na packách vyrobených z děrovaného plechu podobného merkuru. Dále je zasazena zadnímy konektory do bedny což taky přidalo na pevnosti. Ve zbylých dírách jsou našroubovány delší šrouby, které se v případě tlaku na desku opřou o bok casu a zabrání tak prohnutí.
Samostatnou kapitolu tvoří zdroj. Ten je umístěn v dolní části bedny a bylo nutno vyřešit, aby zdroj nerušil cirkulaci v bedně. Proto jsem se rozhodl jeho chlazení uplně oddělit. Použil jsem na to axialní ventilátor, který je našroubován vlastně na spodku zdroje, protože zdroj je ted v bedně vzůru nohama. Z druhé strany jsem větrák zaslepil kusem plexiskla z cd obalu, který k mému překvapení reaguje na uv. Tím je zajištěno že všechen vzduch co ventilátor nasaje, projde přes zdroj. V bočnici je vyřezán otvor kudy proudí vzduch ze zdroje. A celý ventilátor je napojen na teplotní regulaci. Tohle řešení se mi velice osvědčilo, neboť neohřívá počítač zdroj a ani obráceně. Všechny kabely jsem musel prodloužit, včetně napájení MB. Další problém byl s absencí 12V při vypnutém PC. (Teda alespoň jsem je nenašel) To potřebuju pro napájení příjmače dálkového ovládání, kterým počítač zapínám. Proto jsem do zdroje zbastlil další zdroj. malý trafíčko a nějaká ta stabilizace.
Na dálkové zapínání jsem použil starší modul Jablotron UC-01, což je univerzální příjmač, který jen cvaká relátkem. Vysílač je klíčenka RC-01. (jako od auta) Celý mdul je připojen na teleskopickou nténu, která se vysouvá ze zadní stěny casu a zajišťuje dostatečný dosah. Hned vedle je druhá anténa, která ovšem slouží pro příjem rádia.
Na předním panelu je 120mm turbína s mřížkou, u které jsem vyříznul střed. Nad ní je šest přepnačů pro ovládání osvětlení a chlazení. Z leva: UV trubice, další dva zatím volné, malý ventilátor v bočnici, dva zadní ventilátory a na kraji turbína. Předposlední zmíněný je třípolohový, dvě rychlosti a vypnuto. Nad vypínači jsou kontrolní LEDdiody. Použité 3mm jsem musel trochu ztlumit, a tak jsem je umístil za mléčné kloboučky odřezané z jiných LED. V prostřed celého panelu je pak žlutá LED svítící při vypnutém PC jako kontrolka stby. Nad panelem jsou dvě mřížkované záslepky v nichž sedí žluté HDD LED. Dále DVD-ROM mechanika a CD-RW mechanika. Obě mají přestříkané panely a vyměněné LEDdiody za modré. Změnou prošel i výrobce, teď jsou značky tesla

Na CPU je použit pasiv z boxovaného chladiče a ventilátor je část z Aerocool Centaurus I. Tedy jeho vnitřek. Celá kabeláž byla srovnána a schována v maximální možné míře. V bočnici je usazen malý modrý větráček, který pracuje pouze na 5V kvůly hluku. Nechladí samozřejmě nic. Z části je překryt kresbou od které je odvozen název celého díla

Na závěr něco málo ke konfiguraci.
CPU: AMD Athlon 64 3000+ 2,32Ghz
MB: Msi K8t neo
RAM: 2x256/333Mhz Samsung
GPU: Saphire Ati X1650Pro
HDD: Ide 80GB Samsung
PS: 350W noname
PCI wi-fi, TV-karta
A nějaký ty externí periferie.
Původní stav:

A současný stav:

Další foto zde: