Problém je tento. Udělal jsem grafiku pro web. Rozřezal ji a naházel pomocí divů do layoutu. V IE vše funguje a vypadá tak, jak chci. Bohužel ve firefoxu a opeře a patrně i dalších se tyto obrázky na pozadí divů nezobrazují. Hledal jsem po netu, googlil už poměrně dlouho, ale nenašel jsem. Většina problémů tam byla v zapomenutých písmenech, střednících nebo formátech css.
Napadlo mne, zda není problém velikost těch obrázků. Popřípadě počet barev, z kterých se skládají. Ale firefox by v tomto měl být lepší než IE.
Obrázek na pozadí DIVu
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Obrázek na pozadí DIVu
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A link na tu stranku?
Btw, IMHO je lepsi nejdrive psat pro Operu/FF (vykresuji skoro stejne, muj web je v obou identicky, pamatuju-li se dobre) a pak optimalizovat pro IE(nebo se na IE vykaslat jako ja). Tyhle 2 totoiz pouzivaji standardy oficialni, IE pouziva standardy od MS.
Btw, IMHO je lepsi nejdrive psat pro Operu/FF (vykresuji skoro stejne, muj web je v obou identicky, pamatuju-li se dobre) a pak optimalizovat pro IE(nebo se na IE vykaslat jako ja). Tyhle 2 totoiz pouzivaji standardy oficialni, IE pouziva standardy od MS.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- ChrastyII
- Začátečník

- Spamobij
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Nekroman
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Obrázek na pozadí DIVu
nejakej.tag {Meridius píše:Problém je tento. Udělal jsem grafiku pro web. Rozřezal ji a naházel pomocí divů do layoutu. V IE vše funguje a vypadá tak, jak chci. Bohužel ve firefoxu a opeře a patrně i dalších se tyto obrázky na pozadí divů nezobrazují. Hledal jsem po netu, googlil už poměrně dlouho, ale nenašel jsem. Většina problémů tam byla v zapomenutých písmenech, střednících nebo formátech css.
Napadlo mne, zda není problém velikost těch obrázků. Popřípadě počet barev, z kterých se skládají. Ale firefox by v tomto měl být lepší než IE.
background-image: url('adresa/k/obrazku');
backgorund-repeat: no-repeat;
background-position: dle libosti;
}
to musi fungovat ve ff i opere