Notebook trable

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
jerka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Notebook trable

Příspěvek od jerka »

Všechno to začalo studiem na FELu, najednou člověk zjistí, že PC není to pravý a koupí notebook. Málo času jsem strávil vybíráním a hledáním na netu a taky se mi to pořádně vymstilo. Koupil jsem ASUS A6KM - asi nejproblematičtější řadu od ASUSu, v tu dobu jsem o linuxu ještě nic nevěděl. Po pár měsících mě kámoši (hlavně dum8d0g - čímž mu chci poděkovat) pomohli nainstalit nejdřív ubuntu a po cca týdnu Archa. Stále jsem spokojený uživatel, jen můj book už mě začíná pěkně štvát(nejhorší asi je, že linux nenajede, pokud je něco zapojený v USB). Rozhodl jsem se proto koupit něco novýho, a to je taky to proč tenhle zápisek píšu.

Po špatný zkušenosti s reklamací vypalovačky u ASUSu, bych chtěl koupit něco kvalitnějšího. Do oka mi padlo IBM Z61m, co chci je slušná výdrž baterie, slušnou mobilitu, kvalitně a pevně provedený tělo a bezproblémovost s instalací linuxu. Co mě ale překvapilo je, že si ho nemůžu nikde prohlídnout. Prošel jsem snad všechny autorizovaný krámy IBM v Praze, volal jsem do Lenovo showroom, kde mi řekli, že je to výběhovej model a že už ho tam nemaj a mít nebudou. Chtěl bych se vás proto zeptat, jestli ho někdo nemáte, popř. zkušenosti s IBM nebo tip pro koupi něčeho jinýho.

Jediný co mě napadlo je někdo ho přes internet objednat a kdyžtak ho do 14-ti dnů vrátit zpátky. Budu ho asi kupovat v cybexu, tak jestli někdo máte zkušenosti s tímto způsobem vracení zboží, tak budu rád.

Předem dík za všechny nápady.
Asus A6KM-Q067H
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“