Obnova DB na MySQL pomoci php

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
mrlicker
Nováček
Nováček

Obnova DB na MySQL pomoci php

Příspěvek od mrlicker »

Zdravim,
resim mensi problem. Pomoci crona budu spoustet kazdou pulnoc php script. A pomoci toho scriptu potrebuju updatovat mysql DB z dumpu, ktery jsem si ze stejne DB udelal drive. Jenze zaboha nemuzu prijit jak toho docilit, jakym prikazem. Rucne se mi to doopravdy psat nechce. Existuje vubec nejaky prikaz kterym v php vlozim ten dump a DB se aktualizuje??

Diky
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

moc nechápu, proč do toho taháš PHP - cron může přece rovnou zavolat "mysql -u<user> -p<heslo> -v -T < dump_databaze". Nebo když to chceš jó přes PHP, tak to samý volat přes exec(), ale přijde mi to jako škrábání levou nohou za pravým uchem :wink:
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

jelikoz mam k dispozici rozhrani, ve kterem mam moznost zadat pouze soubor ke spusteni a cas :-(. Diky za ten exec, uplne mi to vypadlo z hlavy.

EDIT:
exec("whereis mysqldump");
-nevypise nic

shell_exec("whereis mysqldump");
-Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /home/hosting/standard/globals.off/awiscz.com/www/internetovy_obchod/cron/Novy2.php on line 4

Fakt nevim uz
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

V tom případě doporučuju kontaktovat admina příslušnýho serveru, protože tyhle operace můžou být (a často bývají) zakázaný - tj. přístup k exec() nebo k souborům systému, nějak sem automaticky předpokládal, že se bavíme o tvým serveru :(
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“