http://www.overclockersclub.com/reviews ... arkraider/
Moje postrehy + porovnanie niektorých skutočností s mojou minulou doskou Asus P5N E sli nForce650 ( aby bolo s čím porovnávať)
!!Takže plusy!!:
+ ľahké taktovanie cez bios v jednom menu (neratajúc iba nastavenie ramiek, ktoré si doska nastaví automaticky lepšie ako si automaticky nastavovala Asuska)
+ o dosť menšie undervoltovanie ako na asuske
+ doska pri záťazových testoch dlhodobo udrživa napätie lepšie ako to bolo u asusky
+ páči sa mi inteligetné regulovanie otáčok procesora, prípadne aj iných regulovaných ventilátorov, čo robí Abitka automaticky od biosu, Asuska to automaticky nevedela.. (nastavovať manúalne som to na asuske nikdy neskúšal)
+ bezproblémová funkčnosť pamätí + OC, čo na doske Asus nefungovalo ani po hodinách/dňoch skúšania a nastavovania, nešli na Asuske ani na svojej nominálnej hodnote.
(A-DATA 2x1gb 800mhz: Abit - 860mhz 5-5-5-18-2T duál, Asus - max 680mhz 4-4-4-12-1T duál)
+ Kvalitnejiší zvuk a o dosť, než tomu bolo u Asusky
Malé plus ešte za taký ergonomický jumper na reset biosu, ľahšie sa s ním resetuje pri potrebe resetovať cmos..

!!Teraz tie mínusy!!:
- vo všetkých programoch na testy ram pamätí dosahuje nastavenie 860mhz 5-5-5-18 horšú priepustnosť, ako to bolo u asusky pri nastavení 680 4-4-4-12-1T.. Celkovo zo skúšania môžem povedať, že čo sa týka výkonu tých istých pamätí v týchto doskách, bola na tom lepšie Asuska s horším taktom ram pamätí, no s lepším časovaním.. (aj keď ramky v abitke upravím na 680mhz a 4-4-4-12(T sa nastaviť nedá - myslím)

EDIT: no pokukal som nejaké tie testy na nete a nejde už ani tak o to, že by abitka zlé výsledky podávala ako skôr o to, že Asuska podávala veľmi dobré, až vynikajúce výsledky...

- Aj keď Asuska sem tam ztuhla pri prehnanom pretaktovavaní z biosu, no väčšinou sa vrátila na obrazovku error a dali sa bez použitia resetu cmosu v biose prehnané nastavenia opraviť.. Abitka také niečo nepozná, ona ma očividne rada resetovanie cez cmos, pokial to prehnáte, už vstup do biosu bez resetu neumožní, buď pípa, resetuje sa, vypína sa.
A tiež jedno malé minús pre Abitku za dvojitý štart pri zapnutí počítača - zapne, vypne, zapne a ide už klasicky.. to isté robí aj pri stlačení tlačítka reset na pc skrini, či po zmene v biose.. Akékoľvek reštarty robené cez windows (napr. aktuálizácii winu, odinštalovaní programov, atď.) prebiehajú korektne, teda raz, bez vypnutia..
To zatím tak všetko, ak moje postrehy obsahujú nejakú chybu, rád sa opravím, som len taký pc amatér..

Ale vlastne mám aj jednu otázku - Tí čo máte túto dosku, prosím napíšte mi, aké maximálne FSB Vám zvláda? Viem, že verzia Pro je na tom dosť dobre, čo sa týka FSB, lenže na mojom E4300 toho nejako vela nezdvihnem, čo sa týka práve FSB, teda pri procíku akom mám mi to ani nie je treba, však už 344fsb mi dáva takmer 3100mhz, čo mi stačí, lenže skúšal som len tak znižovať násobič a dvíhať FSB a maximálne mi dalo 355mhz.. možno robím niečo zle, ja neviem, možno je to procíkom, aj keď by nemalo, alebo teda možno to je neviem čím...