sam se mi zalp kompl

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
nanami
Začátečník
Začátečník

sam se mi zalp kompl

Příspěvek od nanami »

fcera sem ho vypl, sel spat ... a pak tak lezim lezim a najednou blik obrazovka a zapl se, no mel sem celkem strach tak sem ho vytrhl ze zasufky a pohoda.
je pro to nejaky logicky vysvetleni?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

2

1. mas zaply naky automatic power up - BIOS
2. nakolisalo napeti v siti a mas nastaveny Restart po ztrate nepeti - BIOS
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: sam se mi zalp kompl

Příspěvek od johny128 »

nanami píše:fcera sem ho vypl, sel spat ... a pak tak lezim lezim a najednou blik obrazovka a zapl se, no mel sem celkem strach tak sem ho vytrhl ze zasufky a pohoda.
ako uz napisal ICE, logicke vysvetlenie tam je :wink: .Este je tu aj moznost, ak si pripojeny do nejakej siete a tvoja sietovka podporuje WakeOnLan, ze sa niekto z kamosov nudil a zapol ti komp cez siet :) .Ako ja, bol som pripojeny do domovskej siete(tu po baraku),asi raz za tyzden sa mi zrazu zapol komp :? , potom som sa od siete odpojil a uz sa mi nezapina, trocha podozrive co? :lol: :lol: :lol:
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Presne tak vymenovane boli uz vsetky moznosti................. ak sa ti to stalo 1 krat.... neriesil by som to....... u mna v robote je to bezny jav ( hrozne tu kolise napatie.... ) ...... takze tak 2 krat do tyzdna sa mi stale nejaky komp "zahadne" zapina.... :-D
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

jak to wake on lan zapnu a cim se to da aktivovat na dalku , myslim po siti zapnout komp :)
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já měl za to, že když je komp vypnutej do standby režimu, tak na ztrátu napájecího napětí nereaguje... :? Jenom když to zdechne v zapnutým stavu, ne ? :? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

TomV píše:Já měl za to, že když je komp vypnutej do standby režimu, tak na ztrátu napájecího napětí nereaguje... :? Jenom když to zdechne v zapnutým stavu, ne ? :? :?
To si myslim aj ja......., ale v robote sa mi bezne stava ze zakolise napetie..... jeden komp sa vipne :( .... a druhy ( na vymenu ) zapne....... ( ale zrejme bude stim mat nieco spolocne aj zdroj..... pretoze to robi najme s najlacnejsimi zdrojmi..... a s najvacsou oblubou s doskami ECS - ktore uplne bezne montujem...... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Mne se jednou stala takova moc divna vec,zprovoznoval jsem nejaky starsi PC,tusim 166@188 :roll: ,zapojil,nainstaloval windows a uvedomil jsem si ze jsem tam zapomel dat sitovku,nestval jsem se s tim,vytahl jsem z komplu kabel od zasuvky,dal tam sitovku,kabel zasunul a najednou blik a kompl se mi nahodil do zaplych windows tak jak to bylo pred odpojenim kabelu.Mam na to i svedky.Neni to divny?Kde by se vzala energie aby ramky udrzely informaci?Bylo to teda jen asi 1 nebo 2 minuty,ale docela me to vylekalo...
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

YELNATS-STANLEY píše:jak to wake on lan zapnu a cim se to da aktivovat na dalku , myslim po siti zapnout komp :)
kukni do sieti, uz sa to tam rozpisovalo, myslim ze sa to da cez Magic Packet.To samotne wake on lan musis povolit v BIOSE
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Zero píše:Mne se jednou stala takova moc divna vec,zprovoznoval jsem nejaky starsi PC,tusim 166@188 :roll: ,zapojil,nainstaloval windows a uvedomil jsem si ze jsem tam zapomel dat sitovku,nestval jsem se s tim,vytahl jsem z komplu kabel od zasuvky,dal tam sitovku,kabel zasunul a najednou blik a kompl se mi nahodil do zaplych windows tak jak to bylo pred odpojenim kabelu.Mam na to i svedky.Neni to divny?Kde by se vzala energie aby ramky udrzely informaci?Bylo to teda jen asi 1 nebo 2 minuty,ale docela me to vylekalo...
tak to je velmi zaujimave, vsak ak si to vybral od elektriky :shock: :? :shock: .Mozno si zdroj nieco nechal :wink:
nanami
Začátečník
Začátečník

Re: sam se mi zalp kompl

Příspěvek od nanami »

JJ píše:
nanami píše:fcera sem ho vypl, sel spat ... a pak tak lezim lezim a najednou blik obrazovka a zapl se, no mel sem celkem strach tak sem ho vytrhl ze zasufky a pohoda.
ako uz napisal ICE, logicke vysvetlenie tam je :wink: .Este je tu aj moznost, ak si pripojeny do nejakej siete a tvoja sietovka podporuje WakeOnLan, ze sa niekto z kamosov nudil a zapol ti komp cez siet :) .Ako ja, bol som pripojeny do domovskej siete(tu po baraku),asi raz za tyzden sa mi zrazu zapol komp :? , potom som sa od siete odpojil a uz sa mi nezapina, trocha podozrive co? :lol: :lol: :lol:
jo tohle takhle to drvi delalo pacto byl switch nakej divnej tak sem ten WOL vypl ...
nanami
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nanami »

ICE píše:2

jo tim to asi bude no, ale od doby co sem vydel lain a asi ctyri minuty po tom co tam bylo restart all se mi restartoval modem (jedenkrat se takhle restartoval za celou dobu co zil) mam z komplu v naky siti celkem strach obcas (:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

nanami píše:
ICE píše:2

jo tim to asi bude no, ale od doby co sem vydel lain a asi ctyri minuty po tom co tam bylo restart all se mi restartoval modem (jedenkrat se takhle restartoval za celou dobu co zil) mam z komplu v naky siti celkem strach obcas (:
no hej, niekedy pc spravi taku show ze je to lepsie ako triller alebo horor(tajemstvi lonskeho leta, gothika, sign, Scream.... 8-) ).NECH ZIJU POCITACE! :-D
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Me se komp zapne pri nakym elektromagnetickym vybiji :twisted: gdyz se negde z blizkosti vytahne voblou tak se vokamzite zapne komp :? ale taky kravoviny raci nedelam moc casto 8)

EDITED BY ICE :xmas:
PROMAZAN OFF TOPIC

//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“