nový notebook do 20 000,-

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

ini808
Nováček
Nováček

nový notebook do 20 000,-

Příspěvek od ini808 »

Chtěl bych si pořídit ntb, cenově kolem 20 000Kč.
Používat ho chci pro běžné "kancelářské" aplikace, filmy, internet ... takže žádná nadupaná mašina. Mobilitu příliš nepotřebuji, takže bych to viděl na klasiku v podobě 15,4".
Jak jsem koukal, je možná za tuto cenu pořídit Core Duo nebo Core 2 Duo (preferuji Intel), 1GB RAM, HDD 120 GB. Grafika mě příliš nezajímá, stejně na tom nerozjedu nové hry a stará klasiky poběží tak jako tak :) , v každém případě ale potřebuji firewire.
Z OS asi bude nejlepší Vista Home Premium.

Vyhlédl jsem si
http://fujitsusiemens.mironet.cz/fujits ... p+dp76691/ (zatím se mi líbí nejvíce)
http://fujitsusiemens.mironet.cz/fujits ... p+dp75250/ (oproti předchozímu má lepší grafiku, ale menší HDD)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45308 (CPU od AMD a trochu dražší)
který je podle vás nejlepší? Nebo byste mi poradili jiný?
žabka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od žabka »

ja bych bral ten http://fujitsusiemens.mironet.cz/fujits ... p+dp75250/

ma lepsi procik rozdil mezi core a core 2 neni tak drastickej hlavni je frekvence. a hlavne je tam X1400 oproti INTELU coz je neskutecna sracka grafika :). Jinak bejt tebou moc se na VISTY nehrnu kdo je zvyklej na XP tak vetsinou hned spatky prejde na XP :). kdyz delam u lidi servis a maj VISTY je to horor mi pripada ze vsechno hrozne zbytecne udelaly vic slozitejsi a otravnejsi nechapu
Asus A8JP
Core 2 Duo T5600, X1700,2GB,120GB,14" 1440x900, 2.39Kg
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

Grafiku má sice lepší, ale řekl bych, že je zde otázka spotřeby - s X1400 bude asi výdrž menčí, ale nevím o kolik :(
Těch 100MHz zas takovej rozdíl není, stejně jako 64bit nemá u ntb příliš smysl, takže to příliš neřeším.
Rozdíl 80GB, je docela výraznej, zvlášť když tam chci mít i fotky a videa. Dá se přežít i se 120GB, ale víc je víc.
To jsou hlavní důvody, které mě vedly k tomu prvnímu, to ale neznamená, že nemohui názor změnit :)

XP se mi v současné době už pořizovat nechce. Doufám, že mi ntb pár let vydrží a snad už Visty tak nestabilní nejsou.
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

Ještě jsem našel tenhle: http://acer.mironet.cz/acer-as-5520g302 ... p+dp77315/
Procesor slušnej, 2GB RAM, 160GB HDD, grafika s podporou DX10 ... to mi přijde jako slušná nabídka? Není šetřeno na něčem jiném?
žabka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od žabka »

spotreba X1400 je jedna z nejmensich na trhu hned po 2400. takze toho bych se nebal. HLavne VISTY sou 2X vice narocnejsi na HW(cpu a RAM) takze do takhle levnyho notase cpat VISTY je dost zabijacky rychlost prace se ve WIN se ti oproti XP spolami 2X. Na VISTy sou tak notasy kolem 40Tis kde uz je dobrej HW i Grafiky. Takze podle me idelani volba ten notas s tou X1400.
Asus A8JP
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

žabka píše:spotreba X1400 je jedna z nejmensich na trhu hned po 2400. takze toho bych se nebal. HLavne VISTY sou 2X vice narocnejsi na HW(cpu a RAM) takze do takhle levnyho notase cpat VISTY je dost zabijacky rychlost prace se ve WIN se ti oproti XP spolami 2X. Na VISTy sou tak notasy kolem 40Tis kde uz je dobrej HW i Grafiky. Takze podle me idelani volba ten notas s tou X1400.
Můžeš sem postnout nějakej zdroj tý informace? Brácha si pořizoval Toshibu s X1400, výdrž má kolem dvou hodin. Ten samej typ s Intel GMA má o hodinu a půl výdrž delší, tak kde je chyba? :?
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

WoiTa píše:
žabka píše:spotreba X1400 je jedna z nejmensich na trhu hned po 2400. takze toho bych se nebal. HLavne VISTY sou 2X vice narocnejsi na HW(cpu a RAM) takze do takhle levnyho notase cpat VISTY je dost zabijacky rychlost prace se ve WIN se ti oproti XP spolami 2X. Na VISTy sou tak notasy kolem 40Tis kde uz je dobrej HW i Grafiky. Takze podle me idelani volba ten notas s tou X1400.
Můžeš sem postnout nějakej zdroj tý informace? Brácha si pořizoval Toshibu s X1400, výdrž má kolem dvou hodin. Ten samej typ s Intel GMA má o hodinu a půl výdrž delší, tak kde je chyba? :?
žabka: promiň, ale tohle mi přijde pravděpodobnější
žabka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od žabka »

no o hodinu a pul tj 2X delsi vydr jenom kvuli grafice tomu zas neverim mozna ma ten notas s GMA vetsi nebo silnejsi baterku. ALe s grafik NEINTEGROVANEJCH je jedna z nej na spotrebu X1400 a 2400. Hlavne GMA neni snad ani grafika :) nektery hry na tom ani nespustis protoze to neumi nektery zakladni Fce z DX9.

Ten ACER neber je to nejhorsi znacka styce kvality provedeni. po roce se ti to rozpadne neli drive. Reklamace u ACERu taky na nic moc neco ani neuznavaj hlavene ty zlamany plasty to moc neberou, Takze bacha na to.
Asus A8JP
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

Ale rozhodně bude mít integrovaná grafika manší spotřebu než X1400.
Acer není špatná značka, možná bývala, ale poslední doou nevím, že by na tom byla zle. A pro mě jsou důležitější vnitřnosti než obal
žabka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od žabka »

ini808 píše:Ale rozhodně bude mít integrovaná grafika manší spotřebu než X1400.
Acer není špatná značka, možná bývala, ale poslední doou nevím, že by na tom byla zle. A pro mě jsou důležitější vnitřnosti než obal
no jak myslis, driv mel mozna acer smysl kdyz byl o dost levnejsi nez jiny znacky coz uz dneska neni pravidlo muj notas v podpisu stal 25tis s DPH :) u nas na firme mame s acerama spatny zkusenosti maj az 3x vetsi reklamaci nez ostatni znacky. Nejmensi reklamaci maj HP.
Asus A8JP
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

Ale nechce se mi kupovat ntb kvůli značce, když u konkurence nejdu lepší parametry
žabka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od žabka »

nj neni to jenom o vnitrostech ale o celkovym provedeni :)
Asus A8JP
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

žabka píše:nj neni to jenom o vnitrostech ale o celkovym provedeni :)
To s tebou jednoznačně souhlasím, ale když se budu rozhodovat mezi dvěmi ntb za stejnou cenu, kde jeden bude mít 1GB RAM a bude pěknej a druhej 2GB, ale bude vypadat hůře, tak kterej si asi vyberu?
žabka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od žabka »

kdyz ten druhej nebude ACER di do nej :).
Asus A8JP
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

žabka píše:Ten ACER neber je to nejhorsi znacka styce kvality provedeni.
Nový série (což je případ i tý 5520) jsou imho více než OK - imho lepší jak Asusy...

žabka: Mohl bych tě poprosit, abys se tady přestal chovat jako na chatu? Díky...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

Don Martinez píše: Nový série (což je případ i tý 5520) jsou imho více než OK - imho lepší jak Asusy....
Tenhle názor jsem četl i jinde, takže na tom asi bude něco pravdy.

Teď se rozmýšlím mezi http://www.alza.cz/notebook-acer-aspire ... d77744.htm a http://www.alza.cz/notebook-fujitsu-sie ... d75498.htm
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Pokud nevyžaduješ mobilitu (tj. předpokládm, ani výdrž na baterky) ber Acer, pokud se ti ty 4 hodiny provozu na akumulátor hodí tak FSC (akorát vyhoď paměti a kup 2 GB - z osobních zkušeností vím, že 1 GB a integrovaná grafika, není na Visty úplně ono)... Co se týče grafik, tak Aero na obou poběží hezky, hry spíš na tý nVidii, ale na rozumný hraní novejch "pecek" není stejně ani jedna - takže bych to zase nebral jako rozhodující položku...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
žabka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od žabka »

a co tento? http://fujitsusiemens.mironet.cz/fujits ... p+dp75250/

edit: je sory nevsiml sem si ze uz tu tento model byl zminovanej :)
Naposledy upravil(a) žabka dne sob 11. srp 2007, 12:26, celkem upraveno 1 x.
Asus A8JP
ini808
Nováček
Nováček

Příspěvek od ini808 »

Don Martinez píše: Pokud nevyžaduješ mobilitu (tj. předpokládm, ani výdrž na baterky) ber Acer.
Ten jsem chtěl původně, ale žabka mě od něj odradil
Don Martinez píše:na rozumný hraní novejch "pecek" není stejně ani jedna.
To vím, ale nekupuji ntb kvůli hrám, maximálně si tam pustím nějkakou starší klasiku (StraCraft :) )
Raději si připlatím tři tisíce za 40GB na HDD, 1GB Ram a kvalitnější grafiku

EDIT: Ještě jsem našel http://www.alza.cz/fujitsu-siemens-amil ... d76455.htm -podobá se Aceru, jenom trochu horší CPU a grafika
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“