Jakou desku a procesor?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Fred-69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jakou desku a procesor?

Příspěvek od Fred-69 »

Chci si koupit new desku a procesor,ale mám jeden problém mám omezení v micro ATX,takže jsem uvažoval o IC E6750

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46353
a deska Gigabyte GA-G33M-DS2R - Intel G33

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46885
a nebo

varianta AMD_ AMD Athlon 64 X2 6000+

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43831
a

deska Abit AN-M2HD - nForce 630a

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46090

a nebo desku s chipem Xpress 1250

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46832
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Co na tom chceš dělat...? Pokavaď hrát tak je to jedno, neboť http://www.legionhardware.com/document.php?id=672&p=0
(myslím že to aspoň trochu srazí těm co bezhlavě propagují Intel hřebínky)

Já osobně bych šel do AMD protože to je věc preferencí...ale jak chceš (IMHO můžeš vzít pomalejší CPU, na 95% ho taky dáš na 3GHz - zůstane ti na pořádný chlazení a ještě nějakej peníz na víc :) )...když taktneš Intel tak výkon bude sice výš, ale zase to máš o dost dražší jak to AMD (taky do Intelu potřebuješ dát rychlý paměti, AMD je to jedno, to tam nemá úzký hrdla)...čipovku bych bral nForce
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Bechemot: ja mam jeden taký jeden "Intel hřebínek" ... konkretne E2160 ktory dosiahne vykonu X6800 co je procak za 30 000,-Sk ... takze kto ma lepsie procesory ??? pomer cena/vykon ??? vobec ma to nezrazilo ... len som sa pousmial :D ... za CPU som dal 2400,-Sk a dostal som sa s nim na uroven tridstattisicoveho CPU ... a nedajte sa oklamat tou cache L2 ze ma len 1MB ... vykon to nezrazi markantne ... max do 10% ... a chladim ho BOXom ;) zatial .. ked mi pride Sonic Tower pojde vyssie ako 3GHz .... NACO KUPOVAT DRAHY CPU KED Z LACNEHO SI UROBIME NAJDRAHSI :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

IQLogic: to je zas názor: vykáže ten procesor vyšší výkony aspoň v 85% případů? proč jen můj sempron za 700 poráží 3.2GHz intely v testech? :lol: protože to jsou testy které mu vyhovuijí!!!!!
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

IQLogic píše:to Bechemot: ja mam jeden taký jeden "Intel hřebínek" ... konkretne E2160 ktory dosiahne vykonu X6800 co je procak za 30 000,-Sk ... takze kto ma lepsie procesory ??? pomer cena/vykon ??? vobec ma to nezrazilo ... len som sa pousmial :D ... za CPU som dal 2400,-Sk a dostal som sa s nim na uroven tridstattisicoveho CPU ... a nedajte sa oklamat tou cache L2 ze ma len 1MB ... vykon to nezrazi markantne ... max do 10% ... a chladim ho BOXom ;) zatial .. ked mi pride Sonic Tower pojde vyssie ako 3GHz .... NACO KUPOVAT DRAHY CPU KED Z LACNEHO SI UROBIME NAJDRAHSI :)
X6800 jo...? nemyslím

i tak se podívej...asi to nebude 2x výkonnější než 6000+ :wink: a toho dosáhneš taky s krámem za 2,5k :roll:
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to CrashPC: Tych 3GHz dosiahnes isto na viac ako 85% C2D ... a ukaz mi prosim jeden test v ktorom tvoj sempron porazi moje C2D ... ;)

to Behemot: pretaktovanie toho E2160 skoro (mozno aj viac ako) na uroven X6800 je bezna zalezitost ... otazkou je ktory CPU od AMD za 2500,-Sk prekona X6800 popripade 6000+ ... lebo 6000+ sa na OC E2160 nejak nechyta :) :roll: ... inac vidim ze tebe to asi zbytocne pisem kedze si zaryty AMDeckar .... kedze podla teba Intel je zlo!!! ... a k tomu 2nasobnemu vykonu ... E2160 ma viac ako 2nasobne nizsiu cenu a aj tak 6000+ prekona :D ... sice nie zrovna 2nasobne
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

IQLogic píše:to CrashPC: Tych 3GHz dosiahnes isto na viac ako 85% C2D ... a ukaz mi prosim jeden test v ktorom tvoj sempron porazi moje C2D ... ;)

to Behemot: pretaktovanie toho E2160 skoro (mozno aj viac ako) na uroven X6800 je bezna zalezitost ... otazkou je ktory CPU od AMD za 2500,-Sk prekona X6800 popripade 6000+ ... lebo 6000+ sa na OC E2160 nejak nechyta :) :roll: ... inac vidim ze tebe to asi zbytocne pisem kedze si zaryty AMDeckar .... kedze podla teba Intel je zlo!!! ... a k tomu 2nasobnemu vykonu ... E2160 ma viac ako 2nasobne nizsiu cenu a aj tak 6000+ prekona :D ... sice nie zrovna 2nasobne
ukaž mi to, ne fakt mi ukaž kde to překonává? tady máš důkaz že leda tak v benchmarcích...v běžným provozu záleží hlavně na všem ostatním...když budu mít C2D Extreme a GF6200 tak na tom budu pořád 5x hůř než s X2 5000+ a GF8800...
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to behemot: to mas pravdu ze budes na tom horsie ... skus potom dat k tej 5000+ 6200 a uvidis ako na tom budes ... bud objektivny a pouzi ten isty HW a vymen len CPU a MB ... X6800 a 8800; 6000+ a 8800 ... ja som to vcera na nete cital niekde ... ze tie E2160 sa daju na uroven X6800 dotiahnut a dokazu ich aj prekonat ... posnazim sa to pohladat ... ale iny dokaz ako testy ti dat nemozem ... ak to nenajdem ... ak to tak velmi chces tak porobim dnes nejake a hodim ti obrazky ... :roll:

zatial si pozri thread Nové Pentium E21x0 v sekcii Intel .. tam to tie pisu hned na druhej strane ... takze vidis ze nie som jediny ...
dalej uzivatel X-Com pisal (sice o E2140), citujem: "To, že E2140 dostali na 3200 nic neznamená, tobě může jít třeba na 2500MHz nebo na 3700MHz. Ale ty 3GHz by dát mohl. (výkon skoro jako X6800)" v threade C2D... pls poradte... v sekcii Počítačové sestavy
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

IQLogic píše:...
díval ses vůbec na ten odkaz nebo jenom meleš o tom kam se to dá vytočit...?

Obrázek

nezdá se mi že by AMD bylo propadák (přičemž ve Far Cry se to jedině rozcházelo, jinak byly výsledky na 100% stejný)

prostě když koupíš 4000+ a vytočíš to na 6000+ tak si prostě nějak extrémně nezhoršíš...(jo a cenovej rozdíl je asi tak dvě stovky, výkonnostní jak vidíš není nijak závratnej...kdo má rád AMDčko tak si prostě nijak nepohorší)
Fred-69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od Fred-69 »

No popravdě mám teď X2 3800EE a nForce 430,ne že bych nebyl spokojený ale chci lepší.Jak jsem říkal jsem omezený micro ATX deskou,takže se mi víc líbila ta Gygabite do 775,takže u mě asi rozhodne Intel,jelikož má dobré desky.AMD sice bych mohl vzít X2 6000,ale pohleďme na spotřebu a nejsou na to vůbec desky do micro ATX,leda s chipem nForce 630a a to jsem slyšel že je poruchové...
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Behemot: ano hovorim o taktovani ... preco netaktovat ked tym mozes usetrit ??? a pokial dobre viem chcel si vediet kde ho prekona ... Intel AMD momentalne vo vsetkom OC E2160 A6000+ tiez vo vsetkom ... tak o com tu je rec ... a zakladatel threadu chce pokial dobre viem nieco vykonnejsie do microATX ...

to Fred-69: Chod do Intelu ... nemusis predsa zostat pri AMD ak donho nie si tak zaryty ako poniektory ludia ... :roll: .... mal som AMD ked boli naj ... mam Intel ked su naj ...

ak bude po case zas AMD naj ... pojdem do AMD ... nestojim za tym ze Intel je zlo len preto ze v minulosti neboli na tom najlepsie cenovo a vykonovo :roll:
Fred-69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od Fred-69 »

Nj asi máš pravdu,ale když mi nenabídne AMD dobrou desku tak mi nic jiného nezbejvá,myslím že Intel E6750 je dobrá volba a nebo přemejšlim o Quad a desku

Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

IQLogic píše:...
no je pravda že lepší by byla NF 680 ale ta v mATX není no
IQLogic píše:nestojim za tym ze Intel je zlo len preto ze v minulosti neboli na tom najlepsie cenovo a vykonovo :roll:
no hlavní podíl na tom mají osobní skušenosti s tvorbou Intelu a celkově jejich přístupu že oni se musíš do všeho montovat a jak to není od nich je to shit...kolik už udělali slepejch uliček a furt se do něčeho montují dál...kolik volovin od nich vzešlo...? FB-DIMM, RIMM, BTX, různý podivnosti (AT zdroje "s funkcí ATX" a všechny tyhle věci, oni snad stáli u zrodu ATX což je super ale nemuseli dělat některý takový strašný věci)...prostě si asi neměl tu čest s takovými věci jako já no (a na závěr ty jejich obchodní praktiky - nekalým obchodem ničit konkurenci apod.)...ale zase šlechtí je že mají kompletní archív a dá se tam vyhrabat všechno :)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: .

Příspěvek od Recon »

Fred-69 píše:Nj asi máš pravdu,ale když mi nenabídne AMD dobrou desku tak mi nic jiného nezbejvá,myslím že Intel E6750 je dobrá volba a nebo přemejšlim o Quad a desku

co se tyka E6750 tak ten ti mohu jen doporucit, sam ho mam a sem nadmiru spokojen, ten jejich box chladic taky neni spatny, takze nebudes potrebovat ani nejaky lepsi pokud nebudes delat vylomeniny :)

Jinak nechapu to vase dohadovani amd vs intel, nyni je oprvdu jasne ze amd na intel nema. Nejsem zadny intelak, mel sem AMD a byl sem spokojen (winchester) ,ale preci jen C2D ma opravdu navrch ve vsech ohledech. X2 uz patri do kose, uz by meli zase prijit s necim novym.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Recon: Ja to chapem, snazil som sa to len kolegovi Behemotovi vysvetlit ...

FBDIMM Intel pouziva ... RIMM bola blbost ... a BTX sa sice nepresadilo ale chladenie tam je vymyslene dobre ... ak sa na to pozeras takto ... hmm .. tak potom aky prinos malo AMD do sveta PC ... a Intel bol tusim aj pri zrode SATA ale tym si nie som isty ... teraz si si sam odpovedal kto je lepsi aj v ramci technologii ktore dokonca presadi na celom PC trhu :D
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

IQLogic píše:to Recon: Ja to chapem, snazil som sa to len kolegovi Behemotovi vysvetlit ...

FBDIMM Intel pouziva ... RIMM bola blbost ... a BTX sa sice nepresadilo ale chladenie tam je vymyslene dobre ... ak sa na to pozeras takto ... hmm .. tak potom aky prinos malo AMD do sveta PC ... a Intel bol tusim aj pri zrode SATA ale tym si nie som isty ... teraz si si sam odpovedal kto je lepsi aj v ramci technologii ktore dokonca presadi na celom PC trhu :D
FB-DIMM používá ale je to blbost...no a to kolem SATA je taky pěkná blbost...ještě se nepodařilo dosáhnout rychlostí aby se vůbec využilo SATA150 a Intel už se zase vesele vrtá do SATA600...

btw s čím přišlo AMD...? hmmm...třeba virtulizace ? nebo teďˇDisplayPort? ale Intel to samozřejmě umí líp a zase přijde s něčím novým...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

IQLogic píše:tak potom aky prinos malo AMD do sveta PC
64bitová x86 architektura, integrovaný paměťový řadič, využití rychlého HyperTransportu místo FSB? Všechno tohle Intel kopíruje u Nehalemu :)

=>Behemot: Nemusíš všude tahat flame AMD vs. Intel a mohl bys konečně přiznat, že Intel má objektivně rychlejší procesory. Třeba se to většinou neprojeví, ale narazíš na program(hru), který je náročný na procesor a pak ten rozdíl poznáš. A když můžeš za stejnou cenu mít CPU, které po přetaktování má výkon x, a pak CPU, které může dosáhnout výkonu 1,5*x, volba je asi jasná.
ještě se nepodařilo dosáhnout rychlostí aby se vůbec využilo SATA150
to je samozřejmě blbost, dnešní disky běžně dosahují maximálních rychlostí čtení kolem 120MB/s. A výhoda SATA je také v tenkých kabelech, podpoře NCQ, technologií jako Staggered Spin-Up, což ti ale evidentně nic neříká a Intel je zlý, protože je zlý...

=>Fred_69: Ještě ses nevyjádřil, k čemu ten PC používáš, ale pokud na tom nepotřebuješ provozovat nějaké programy velmi náročné na procesor (nemyslím hry, ty bude vždycky brzdit grafika), nechal bych to zatím být tak, jak to je. S AMD by sis o moc nepomohl a to už je lepší zkusit to trochu nataktovat, a Intel je sice výkonný, ale nejsou to vyhozené peníze?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Lukfi píše:...
ale vždyť jo, ale chtěl jsem tím prostě všem těm "Intel je supermega best úplně ve všem hoďtě AMD do koše" týpkům ukázat že spíš to je jedno a lepší je to v těch případech kdy je třeba rychlý CPU...a testy jasně dokazují že hry to zrovna nejsou :roll:
ještě se nepodařilo dosáhnout rychlostí aby se vůbec využilo SATA150
to je samozřejmě blbost, dnešní disky běžně dosahují maximálních rychlostí čtení kolem 120MB/s. A výhoda SATA je také v tenkých kabelech, podpoře NCQ, technologií jako Staggered Spin-Up, což ti ale evidentně nic neříká a Intel je zlý, protože je zlý...
LOL 120MB/s...? ukaž :D leda tak tři v RAID0 při sekvenčním čtení :wink: a furt je to míň než 150MB/s

navíc nemám nic proti samotnýmu SATA, to je dobrá věc, ale Intel si prostě myslí jak mu to pomůže s výkonem (má nedostatky jinde a kompenzuje si to zase velikostí :stupid2: ), přijde "nové" rozhraní, nic to nepřinese akorát to bude každej obchodník vnucovat, desky co podporují jenom SATA300 nebo nedejbože SATA150 se budou zatracovat...OMG

Jo jinak zpět k tématu - pravda, když máš 3800+ zkus raděj investovat do chlazení jestli nemáš a přetoč si to...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Behemot píše:ale vždyť jo, ale chtěl jsem tím prostě všem těm "Intel je supermega best úplně ve všem hoďtě AMD do koše" týpkům ukázat že spíš to je jedno a lepší je to v těch případech kdy je třeba rychlý CPU...a testy jasně dokazují že hry to zrovna nejsou :roll:
No, ale najdou se taky hry se zpraseným engine, které potřebují ku*evsky výkonné CPU, a pak je ten extra výkon u Intelu docela dobrý. Navíc, pokud si budu chtít nechat procesor dýl a pak už jen doplňovat RAM a měnit grafickou kartu, je lepší si připlatit těch pár korun za Intel. Plus u Intelu mám alespoň jakous takous jistotu u desek a nemusím si sázet do loterie jménem nForce.
LOL 120MB/s...? ukaž :D leda tak tři v RAID0 při sekvenčním čtení :wink: a furt je to míň než 150MB/s
Říkal jsem maximální rychlost čtení (u okraje plotny), ne average read.
...přijde "nové" rozhraní, nic to nepřinese akorát to bude každej obchodník vnucovat, desky co podporují jenom SATA300 nebo nedejbože SATA150 se budou zatracovat...OMG
To ale není jen problém SATA, podobné to bylo třeba s přechodem z AGP na PCI Express (předpokládám, že podle tebe problémy s ním spojené byly také vinou Intelu :sleepy:). A krom toho, Intel není jediný, kdo vyvíjí standard SATA. A když už se chceš hádat o takových blbostech, AMD taky nemá čistý štít, viz příchod scAM2 a rychlá smrt sc939.
Neberu nikomu jeho názor, ale zaslepenost opravdu škodí. Prozatím bych ti doporučil nevnucovat tvé pokřivené názory jiným.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Lukfi píše:No, ale najdou se taky hry se zpraseným engine, které potřebují ku*evsky výkonné CPU, a pak je ten extra výkon u Intelu docela dobrý. Navíc, pokud si budu chtít nechat procesor dýl a pak už jen doplňovat RAM a měnit grafickou kartu, je lepší si připlatit těch pár korun za Intel. Plus u Intelu mám alespoň jakous takous jistotu u desek a nemusím si sázet do loterie jménem nForce.
no, z toho co jsem řekl taky vyplývá, že si může kdokoliv koupit klidně GF8800GTX na AMDčko jaký má tuhle Fred-69 s tím, že výkon bude ve většině případů stejně na maximu, maximálně budeš mít místo 150 FPS jen 130 - prostě toho nebude litovat...pak se něco může upgradovat apod., nemusíš si hned kupovat všechno nový a to jenom Intel, jak každej vnucuje (btw když o tom píšeš, mně se zdá spíš že všichni vnucují Intel než já AMD, já jen prostě říkám, že i s K8 se musí počítat, obzvláště proto že X2 4000+ až 4400+ teď slevní, takže pak opravdu nabídnou adekvátní náhradu)...jistotou desek bych si nebyl jistej, dokonce spíš naopak - do AM2 půjde v příštích asi dvou letech všechno (což je i jeden z důvodů proč si to pořídit :wink: ), ale u Intelu tam nejnovjěší CPU nedáš už za půl roku, protože mají vyšší FSB co pár měsíců (jo holt úzký hrdlo je úzký hrdlo :lol: )

jo a k tomu SATA - to není problém, to je holá zbytečnost dělat něco co se nevyužije (stejně jako DDR3 a Intel, tam je to k ničemu, stejně mají DDR3 na frekvenci 2GHz menší propustnost než každý druhý levný DDR2 na AMD)...a s AGP že by byly problémy...vždyť se na ně proboha doteď vyrábí karty a to i s DX10 :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“