jak vyřešit moje chlazeni v PC?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jak vyřešit moje chlazeni v PC?

Příspěvek od RainMakeR »

Mám problem.
Moje komponenty v PC celkem dost topí.
Moje bedna Spider Amacrox
Přední 120mm fan Noctua 1200 (na full 1200 otačkach)
boční 120 mm fan stock co byl u bedny
zadní 120 mm fan xilence na vvyfuk
Před noctuou mám disk WD2500KS aten topí jak pominutej.Ja sem doufal že to ta noctua schladí a teplota bude pod 40°C jenže při zatěži (CoD2) teplota i 50°C a stabilně kolem 45°C.
A vyměnil jsem na sve desce asus a8n-e větraček asi před 4měsicema za pasiv Primecooler PC-NB1 - na čipset/VGA
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076

a ten je hned po startu ikdyž na něj fouka z boku a ze předu přes disk 120mm fany žhavej.speedfan a everest ukazuji teplotu ze začatku cca 32°C a pak v zatěži i 40°C.jenže ja tomuhle moc nevěřim.Tam bude větší teplota.

Takže potřebuju poradit jak to schladit?Disk i Chipset.A chci pouze pasivni řešeni.

na disk jsem přemyšlel o Primecooler PC-HDB(P) passive
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26022
ale neměl bych to potom jak ofukovat. a na chipset bych si asi koupil thermalright SLI kvuli grafice....

díky za jakykoliv kvalitní řešeni.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pokud uz mas ten disk dyl, tak je mozny, ze ma vadny cidlo, jednu dobu se to prave u KS rady WD dost resilo.

ten pasiv na disk od primecooleru SUXXXXXXX, mel sem ho taky a je to sracka.

malicky pasiv na nforcu je taktak... v dobre vetrany bedne to taktak uchladi, ve spatne vetrany vubec. na tyhle chipsety jsou dobry takovy ty zahnuty pasivy od thermalrightu. drahe, ale efektivni.

bedna se mi moc nelibi. prodysnej bok znamena, ze to neni poradnej chladici tunel...
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

spodni polovinu te dirkovane bočnice jsem polepil prusvytnou izolepou takže to by mělo byt vpohodě.klidně dolepim i ten zbytek.
ok mno. jenže mě se nechce davat za chladič na disk 1000 kč
ten disk mám už 3 roky (koupil jsem ho před MS ve fotbale abych si mohl nahravat zapasy přes DVB-T kartu).takže j e to asi možny no že už je nějakej vice topici.
Beefeater-64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Beefeater-64 »

250GB od WD mam taky a standartmne mi ukazuje ze ma 55°C a kdyz jsem jej meril dig. teplomerem tak jsem tam mel kolem 26°C jak na trech seagatech 200GB! Co jsem si cetl a je to i muj nazor tak ma asi spatne umisteny cidlo! takze disk resit nemusis a chipset N-Force je chipset teplous takze nejefektivnejsi reseni je ThermalRight HR-05 Sli
PC 1:CPU P2C E2160@3300MHz, Board Asus P5Q PRO, GPU GB X1950Pro, HDD 2x Seagate 200GB SATA + 1x WD 250GB SATA II, RAM 2GB DDRII 800MHz DC KIT , DVD Samsung ,Case CM Stacker 810, Power ENERMAX ELT500, LCD FSC 19P2 PC 2:CPU C2C E1200, Board Intel DG33FB, HDD Seagate 80GB IDE, RAM 1GB DDRII 800MHz DC KIT, DVD LG 4163B, Case EC Q3, Power AKASA 460W, PC 3:AMD Athlon64 3000+ S754, Board DFI Infinity NF4x, GPU GF6200, RAM 2x512MB DDR400 CL2,5, HDD Seagate 120GB IDE, Case OLD NO-NAME, Power ?
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

ja bych ten 120 fukar z bočnice hodil pryč, akorat ti narusuje spravny airflow... a na Nforce 4 je něco jako ten primecooler totální vražda chipsetu, rychle to vyměn, nebo ho upeces, bud tam dej nějakej chladič s HP nebo něco aktivního, podle mě je ideální ten Thermalright co je zminovanej nademnou a dat na nej spomalenej 90mm fan...
Intel Core2Duo E6300@3,3GHz (Coolermaster Gemin II)
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

děkuju všem za rady.hlavně Beefeater-64 že mě uklinil s tou teplotou disku
Dneska si teda zajdu pro ten TR SLI.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

tak jsem si dneska nainstaloval ten TR HR05 SLi a je to určitě o hodně lepší.Ten chladiš je určitě chladnější než ten primecoler.Taky jsem zalepil bočnici prusvytnou izolepou a taky se zda to pomohlo.Ve předu mám tead tu noctuu 1200 a vzadu xilence 120 mm

ještě jednou teda díky za informace.

a teplota HDD zdá se taky klesla :-)
MAOrh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MAOrh »

ja mam ve predu na disky (celkem jsou tri...) noctuu 120x120 na plny chod cili 12V a neni skoro slyset a chladi suprove...do boku bych nic nedaval jen rusej proud vzduchu ja mam na bocnici dva ale vypli...pak poradnej outake ja tammam opet noctuu na 5V a to samy ve zdroji taky na 5V a super :wink:
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!
MB GIGABYTE B550 GAMING X V2 CPU AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-U12F GPU NVIDIA GeForce RTX 3070 RAM Kingston FURY Beast DDR4 32GB 3600MHz SSD WD Blue SN570 1TB HDD Seagate SkyHawk 16TB ZDROJ SEASONIC FOCUS GX-750 CASE Fractal Design Define 4+window MONITOR MSI Optix G273QF + Philips 55PUS8303
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“