Bohužel sem Lamka a zapoměl sem si vyfotit celej case, tak jak mi přišel, takže kompletní fotku původního stavu neuvidíte

Představa je taková, že Case se musí předělat pro uložení ATX desky, přijde na něj nový lak a to sněhově bílý, některý části budou oranžově(zatím ještě nejsem rozhodnutej který to budou, s tím mi snad poradíte vy), do předního panelu přijdou zabudovat 2 140mm fany, pak 1 nebo 2 140mm fany příjdou dozadu pod zdroj(zaleží kolik zbyde místa) a 2 140mm fany přijdou na "strop", všechny budou kryty perforovaným plechem... Na vrchní stranu bych chtěl udělat něco jako druhej "strop", kterej by schovával díru ve tvaru elipsy zakrytou perforovaným plechem za kterou budou schovány již zmíněný fany, tenhle hruhej "strop" bych chtěl uchtit pomocí distančních šroubků, aby nebránil ve výfuju fanům... Tenhle prehistorickej case nemá klasickou bočnici, ale konstrukce skříně je kryta jedním obrovským kusem plechu ohnutým do tvaru U, takže se pokusím vyříznout do něj takovou pseudobočnici, která bude na pantech, takže se do toho bude dat dostat jako do normalniho casu, snad se mi povede někde sehnat nějakej píst aby mi držel toto bočnici bud otevřenou nebo zavřenou, popřipadě, pokud to bude možný bych chtěl udělat něco jako automatický otevírání bočnice pomocí toho pístu, ale to se uvidí jestli to bude proveditelný... dál se do bočnice pokusím vyřezat okno zhruba v tomto tvaru

Osvícení vnitřku casu bude pomocí několika zelených katod... Dal je u u týhle skříně podstavec, do kterýho vyřežu 3x napis Exotic a tyto díry vyplním perforovaným plechem a bude to rovněž zeleně podsvícený... Pak sem si objednal regulator fanů do 5.25 pozice a pokusím se pomocí starý mechaniky udělat takovou vychytávku, která mi umožní knoflíky toho regulátoru bud nechat koukat tak, aby se s nima dalo otáčet, nebo je nechám zajet o kousíček dovnitř skříně, tím se vršky knoflíků zarovnají s plochou předního panelu, takže po nich nezbudou žádný ošklivý díry...
Přední panel:
Původní stav

Takhle "pěkně" sem si nakreslil, kam zhruba příjdou fany

A takhle křivě sem to vyřezal

Jelikož sem nesehnal žádnou trubku s průměrem 13,5cm, tak mi celkem dobře posloužili 2 takovýhle květináče z baumaxu

Padnou tam jako ulitý, co myslíte?

Tohle byl začátek, ale tvar sem nakonec úplně změnil

tohle je aktuální foto, vytovnáno,vybroušeno pomocí P2000 už jen nechat pořádně vytvrdnout a hurá na barvu...

...

...

...

Podstavec:
Tohle je šablonka, podle který sem vyřezával nápisy do podstavce

Takhle sem to 3x obkreslil na všechny 3 viditelny strany(vzadu mi to příde zbytečný, nebylo by to tam stejne vidět)...

Něco málo sem vyvrtal, abych se tolik nemusel trápit s frézkou

Vyfrézováno frézkou upevněnou do přímý brusky...

vyřezaný nápis/y z perforovanýho plechu...

Přilepeno, zatmeleno, ješte vybrousit a je to...

Šablonky pro nástřik...

Zakryto vše, co nemá být oranžovou...

Pod barvou...

Témeř hotovo, už jen vybrousit do správnejch tvarů...

bočnice:
Nejdřív vyříznu kus plechu ve tvaru obdelníka, potom si to přesně naměřím a nechám so z jinýho kusu plechu udělat totožnej obdelník, tím pádem bude mezi otevrírací a statickou částí bočnice minimální mezera... a do té otevírací části se pokusím vyřezat okno pomocí týhle šablony...

Vyříznutej kus bočnice

slabší plech uríznutej namíru s vyřezaným logem

skříň:
Takhle vypadá samotná konstrukce a "bočnice" po vyříznuní a zavaření díry po bývalým zdroji...Toho pozadi si prosim nevsimejte, nevyfotil sem to zrovna na vhodnym místě...

to je prozatím všechno, budu se snaži přidávat foto každý den...
Ted PROSÍM vaše reakce a hlavně rady, co a jak vylepšit...