Projekt: "Exotic" by Apophis.k my first Full modd

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Projekt: "Exotic" by Apophis.k my first Full modd

Příspěvek od Apophis.k »

Zdravím všechny příznivce tohoto "sportu"(občas se u toho člověk pořadně zapotí jako při sportu :-D)... Před nějakou dobou sem si sehnal jeden opravdu starej a dost poničenej AT Bigtower, kdysi v něm byvala nějaka 386-ka, takže ho čeká Kompletní přestavba aby byl použitelnej jako ATX case, samozdřejmě budou nějaky visualní upravy, tak se snad je na co těšit... :)

Bohužel sem Lamka a zapoměl sem si vyfotit celej case, tak jak mi přišel, takže kompletní fotku původního stavu neuvidíte :oops:

Představa je taková, že Case se musí předělat pro uložení ATX desky, přijde na něj nový lak a to sněhově bílý, některý části budou oranžově(zatím ještě nejsem rozhodnutej který to budou, s tím mi snad poradíte vy), do předního panelu přijdou zabudovat 2 140mm fany, pak 1 nebo 2 140mm fany příjdou dozadu pod zdroj(zaleží kolik zbyde místa) a 2 140mm fany přijdou na "strop", všechny budou kryty perforovaným plechem... Na vrchní stranu bych chtěl udělat něco jako druhej "strop", kterej by schovával díru ve tvaru elipsy zakrytou perforovaným plechem za kterou budou schovány již zmíněný fany, tenhle hruhej "strop" bych chtěl uchtit pomocí distančních šroubků, aby nebránil ve výfuju fanům... Tenhle prehistorickej case nemá klasickou bočnici, ale konstrukce skříně je kryta jedním obrovským kusem plechu ohnutým do tvaru U, takže se pokusím vyříznout do něj takovou pseudobočnici, která bude na pantech, takže se do toho bude dat dostat jako do normalniho casu, snad se mi povede někde sehnat nějakej píst aby mi držel toto bočnici bud otevřenou nebo zavřenou, popřipadě, pokud to bude možný bych chtěl udělat něco jako automatický otevírání bočnice pomocí toho pístu, ale to se uvidí jestli to bude proveditelný... dál se do bočnice pokusím vyřezat okno zhruba v tomto tvaru
Obrázek
Osvícení vnitřku casu bude pomocí několika zelených katod... Dal je u u týhle skříně podstavec, do kterýho vyřežu 3x napis Exotic a tyto díry vyplním perforovaným plechem a bude to rovněž zeleně podsvícený... Pak sem si objednal regulator fanů do 5.25 pozice a pokusím se pomocí starý mechaniky udělat takovou vychytávku, která mi umožní knoflíky toho regulátoru bud nechat koukat tak, aby se s nima dalo otáčet, nebo je nechám zajet o kousíček dovnitř skříně, tím se vršky knoflíků zarovnají s plochou předního panelu, takže po nich nezbudou žádný ošklivý díry...

Přední panel:
Původní stav
Obrázek
Takhle "pěkně" sem si nakreslil, kam zhruba příjdou fany
Obrázek
A takhle křivě sem to vyřezal :oops: , to ale nevadí, nakonec se to schová :)
Obrázek
Jelikož sem nesehnal žádnou trubku s průměrem 13,5cm, tak mi celkem dobře posloužili 2 takovýhle květináče z baumaxu :)
Obrázek
Padnou tam jako ulitý, co myslíte?
Obrázek
Tohle byl začátek, ale tvar sem nakonec úplně změnil
Obrázek
tohle je aktuální foto, vytovnáno,vybroušeno pomocí P2000 už jen nechat pořádně vytvrdnout a hurá na barvu...
Obrázek
...
Obrázek
...
Obrázek
...
Obrázek

Podstavec:
Tohle je šablonka, podle který sem vyřezával nápisy do podstavce
Obrázek
Takhle sem to 3x obkreslil na všechny 3 viditelny strany(vzadu mi to příde zbytečný, nebylo by to tam stejne vidět)...
Obrázek
Něco málo sem vyvrtal, abych se tolik nemusel trápit s frézkou
Obrázek
Vyfrézováno frézkou upevněnou do přímý brusky...
Obrázek
Obrázek
vyřezaný nápis/y z perforovanýho plechu...
Obrázek
Přilepeno, zatmeleno, ješte vybrousit a je to...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Šablonky pro nástřik...
Obrázek
Zakryto vše, co nemá být oranžovou...
Obrázek
Pod barvou...
Obrázek
Témeř hotovo, už jen vybrousit do správnejch tvarů...
Obrázek

bočnice:
Nejdřív vyříznu kus plechu ve tvaru obdelníka, potom si to přesně naměřím a nechám so z jinýho kusu plechu udělat totožnej obdelník, tím pádem bude mezi otevrírací a statickou částí bočnice minimální mezera... a do té otevírací části se pokusím vyřezat okno pomocí týhle šablony...
Obrázek
Vyříznutej kus bočnice
Obrázek
slabší plech uríznutej namíru s vyřezaným logem
Obrázek
Obrázek

skříň:
Takhle vypadá samotná konstrukce a "bočnice" po vyříznuní a zavaření díry po bývalým zdroji...Toho pozadi si prosim nevsimejte, nevyfotil sem to zrovna na vhodnym místě...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

to je prozatím všechno, budu se snaži přidávat foto každý den...

Ted PROSÍM vaše reakce a hlavně rady, co a jak vylepšit... :-D
Naposledy upravil(a) Apophis.k dne sob 6. říj 2007, 22:03, celkem upraveno 12 x.
Intel Core2Duo E6300@3,3GHz (Coolermaster Gemin II)
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Tak zatim se mi to moc libi, moc pekna sablona a pekne zpracovani tech napisu do toho podstavce, gj.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Michal kule
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal kule »

ten podstavec je opravdu good :thumbsup:
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

tenhle case mam doma (nebo aspon takovyhle case s touhle maskou) :D

nema zadny 3.5 pozice (nebo sem aspon zadny nikde nenasel) :D

ma netradicni zdroj (chtel jsem do nej nacpat ATXko ale nekam se mi ztratila druha pulka obalu zdroje, jinak diry sedely). Ma maly poskozeni nahore (rozlomil se a chybi tam kus plastu)..

Jsem zvedavy co s nim vyvedes, protoze ma bocnice jako U.. Ale je to docela dobry bigtower, planoval jsem s nim neco udelat (a opravit ten horejsek, je to asi 2.5x2.5cm).. Ale neni nalada a napad..

Ten napis je dobrej... A bacha at mas i dostatecne velkej outtake, pac 3x vetsi intake nez outtake je skoro k nicemu. :wink:

// edit: ale tech 7x 5.25 je docela brutalnich :twisted:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

tak díky za chválu, ten můj case má pozice pro 3.5 disky, ale asi tam vymyslím nějaký lepší uchycení disků, jinak fany budou 2 na in a 3 nebo 4 na out, takže potřebnej podtlak bude... ted se chystám na tu bočnici, večer bude nový foto...
Samsung 250GB
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Tak já tě budu taky chválit, vypadá to moc pěkně :) A k oknu - fandim ti, protože mám rád, když je okno třeba jen jako nápis a ty k tomu navíc přidáš palmičku :-D
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Těším se na barevné provedení, podle názvu exotic bych čekal zelená, oranžová a barvy okolo
good luck :sly:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

bubanek píše:Těším se na barevné provedení, podle názvu exotic bych čekal zelená, oranžová a barvy okolo
good luck :sly:
Bubanku, ty jsi snad věštec, trefil jsi to skvěle :)
Jinak tedy já tenhle projekt viděl už o něco dřív a musím říct, že zatím se to celkem daří. Podstavec je pěkně vyřezanej a aspoň už to není ten nudný originál. Jsem zvědav jak dořešíš ty ostatní věci na něm co jsi chtěl řešit.
Maska je zatím pozměněna jen o kousek, takže se ještě uvidí jak to dopadne. Každopádně ten case sám o sobě je designově opravdu strašný, takže tvé úpravy mu jistě jen pomohou. Uvidíme tedy jak se bude dařit dále.
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Mě tak napadlo, což dopředu dát dvířka ve tvaru palmy nebo něco exotickýho? Jen ten tvar, ani by nemusela zakrývat celou šířku masky... Jen nápad :oops:
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

tak sem z5 z dnešního "tunění" a sem dost naranej, přední panel sem stříknul plničem a vylezly mi tak dost hnusný nerovnosti, bude to asi chtít ještě trochu tmelu několik vrstev toho plniče a brousit a obrousit a brousit dokud to nebude rovný...

tady sou fotky, abyste viděli ten konečnej tvar, na ty nerovnosti a šileny vrstvy plniče se nedívejte, musel sem tam toho dat hodně, jinak by to bylo ještě horší...
Obrázek
Obrázek
tady je vidět, jakej sem mamlas a jak to mám křivý...
Obrázek

snad se mi podaří to nějak vyrovnat...

nahoru sem přidal fotku šablony a bočnice, tak se můžete podívat...

jinak ty jakoby dvířka by asi vypadali pekně, ale byl by problem, jak je tam přidělat, díky těm velikejm fanům tam nezbývá moc místa...
Samsung 250GB
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Třeba jen na vršek :) Jináč ty vybouleniny vypadaji dobře u těch fan-ďour :)
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Já čekám něcé takovéhodle
Obrázek
Jo a raději na to koukněte v opeře nebo FF, v IE ten obrazek bude vypadat divně ;)
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

bubanek píše:Já čekám něcé takovéhodle
Obrázek
Jo a raději na to koukněte v opeře nebo FF, v IE ten obrazek bude vypadat divně ;)
no, to bych musel bejt kouzelník :-D, ale ta barevná kombinace sedí, přesně takovou na to hodlám naplácnout... ted někdy v nejbližší době si du nechat namíchat barvy a nechám si to dát do spraye, tak uvudíme...

jinak mám ještě dotaz, jak se dá 2ma sprayema udělat plynulej barevnej přechod??
Samsung 250GB
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

přechod? tuším že blbě...
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Koukam jak ti vylezli po tom strikani ty nedostatky z tmeleni, odhaduji podle barvy ze pouzivas strikaci tmel a ne plnic, plnic by to lepe zacelil, a nemusel bys to opravovat kitem. Taky je dobry ten plnic predtim dat do teple vody, je pak hustsi, kazdopadne nekolik vrstev a kazdou nechat aspon pres noc vytvrdnout. A pak nebude vubec znat nejake tmeleni...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
F.A.N.T.O.M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.A.N.T.O.M »

přechod uděláš leštící pastou :wink:
CPU - AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1,8@2,55 GHz, RAM - Kingston 2x512MB CL2,5 2,5-3-3-7 1T 231 MHz (462 MHz), Grafika - ATI Radeon HD2600XT 800(857)/1400(1710) MHz DDR3, Disk - 120Gb.
jirist
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirist »

Zatim je to dobry taky se na něco chystam.Snaz se.
jirist
Turbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Turbo »

2 Apophis.k: ten nápis Exotic jsi psal ty nebo je to font? Jaký?
Zatím je to good :)
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Mě by spíš přesně zajímalo jak se udělá ten přechod :)
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

Turbo píše:2 Apophis.k: ten nápis Exotic jsi psal ty nebo je to font? Jaký?
Zatím je to good :)
je to font jmenuje se Hawaiian punk...

jinak to co používám si myslím je plnič, je na tom napsano Filler, tak to snad plnič je nebo ne?
Samsung 250GB
Odpovědět

Zpět na „Projekty“