Velmi jednoduchou úpravu můžete vidět na následujícím obrázku

1) Černý panelík jsem odšrouboval od dvířek, kde z výroby je a přilepil na mechaniku (jako asi většina vlastníků). Nyní je možné mechaniku ovládat z klávesnice nebo pomocí PC programu.
2) Vzniklý otvor po jednom ze šroubků je přímo proti tlačítku pro otvírání mechaniky. Do tohoto otvoru jsem umístil špejli o takové délce, aby se špejle po zavření dvířek dotýkala tlačítka. Špejli je nutno vložit společně s nějakou třískou, protože samostatně nedrží pevně rovně. zeleně
Nyní je možné mechaniku otvírat a zavírat otvíráním a zavíráním dvířek case. Mně se povedlo nastavit špejli, tak, že mechanika reaguje prakticky pouze na dotek dvířek case!
3) Dvířka je nyní nutno zajistit, protože se při prudším zatlačení uvolní a spadnou přímo na otevírající se mechaniku. Odšrouboval jsem pravou část krytky pro 1. mechaniku, a vysunul ven (kryt je velmi slabý, takže se snadno ohývá), provlíknul jsem gumičku a zase zasunul. obrázek
4) Teď je potřeba uvolnit kovový hák, podsunout pod něj gumičku a zase upevnit. Toto je potřeba udělat při polozavřených dvířkách, jinak by gumička praskla nebo by dvířka při uvolnění neudržela.
Velmi triviální, ale mně to dost pomohlo.