problem s Frekvenci na Ramm
Moderátor: Eddward
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
problem s Frekvenci na Ramm
Mam jeden takovy dotaz. mam z.desku Gigabyte M57SLI-S4,procak AMD X2 4000+ a pameti A-DATA 800Mhz EE v biosu jsem nastavil ramky +0,2v ,800Mhz a casovani 4,4,4,12,22,2T.procesor a napeti na nem jsem nechal auto HT na pametech tez auto. Ale kdyz se ve windowsech zapnu CPU-Z tak mi to ukazuje ze ramky bezi na 351Mhz na cl4 ale meli by jet na 400Mhz prosim je v necem chyba.
- Wilik
- Administrátor
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel.P.
- Středně pokročilý
-
JJ dělička je špatě nastvená CTRL+F1 znáš = advanced bios settingJ4REK píše:ted jsem taktl procesor o 22Mhz procak jede 2,333Ghz a pameti se dotaktly na 389Mhz CL 4. ALe jakmile dam 28Mhz na procaku tak pocak pipa a chce do defaultu.

...
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Wilik
- Administrátor
1x - 5x neni delicka, ale HT transport - rychlost sbernice cipsetu. Mj. ten bys mel snizit pokud chces taktovat. Opravdu nechapu proc si nevezmes manual a nebo neproctes temata kolem BIOS na webu PCT...
... nektere GB desky to maji oznacene jako polozku Memclock (zobrazeno v MHz), jine jako Memory Frekvency For (zobrazen delici pomer) ci System Memory Multiplier (zobrazen delitel FSB). Kazdopadne ty musis mit nastaveno 1:1 (resp. delitel 1) aby vysledna frekvence RAM byla jako DDR2-800 nebo 400 (efektivne 800) MHz - pri FSB 200 MHz. Pri taktovani tento pomer snizujes - vic by ti ta RAM nestihala (resp. nemusela stihat).
... nektere GB desky to maji oznacene jako polozku Memclock (zobrazeno v MHz), jine jako Memory Frekvency For (zobrazen delici pomer) ci System Memory Multiplier (zobrazen delitel FSB). Kazdopadne ty musis mit nastaveno 1:1 (resp. delitel 1) aby vysledna frekvence RAM byla jako DDR2-800 nebo 400 (efektivne 800) MHz - pri FSB 200 MHz. Pri taktovani tento pomer snizujes - vic by ti ta RAM nestihala (resp. nemusela stihat).
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Wilik
- Administrátor
- kul1k
- Mírně pokročilý
- fat4l
- Mírně pokročilý
no tak najprv musi to cidlo obsahovat doska..a su to rozne programky...speedfan....smart guardian...everest...sandra...atd...potom jedine je dig. teplomer:)..Ku!1k píše:jinak muze mi nekdo rict jestli je nejakej soft kterej meri teplotu chipsetu?
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
- kul1k
- Mírně pokročilý
prave nevim jestli ma ta deska cidlo se proto ptam everest nic neukazuje 
//edit Wilik - cidlo a dalsi veci rozebirejte v tematu k teto desce - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=93163 zde nechme doresit tu delicku RAM, pak to tu stejne locknu.

//edit Wilik - cidlo a dalsi veci rozebirejte v tematu k teto desce - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=93163 zde nechme doresit tu delicku RAM, pak to tu stejne locknu.
NB:Acer Aspire V3 571G
- EasyM@n
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
2 J4REK: Jak jsi prosímtě nastavil to časování, kdy to je právě v tom advanced settings po stisku CTRL+F1 v hlavní nabídce BIOSu. Ja mam teda dost podobnou desku M55S-S3 a myslím že na S4 to bude stejně. A dělička se u mě, a asi i u tebe nastavuje tak, že vybereš typ pamětí (800,667,..) Já mám paměti 800Mhz ty samý co ty a tady se takt odvozuje od rychlosti CPU. Teď mám CPU 2GHz a dělička 1/5 - paměti jedou 400MHz (800 efektivně). 4000+ jede na 2.1GHz ale nejbližší dělička pro paměti 800MHz, kterou může systém dát je 1/6 a máš 350MHz (700 efektivně) Systém nikdy nedá nižsí děličku, pak by totiž překročil frekvenci 800 a to on prostě nemůže i když by to ty paměti naprosto bez problémů vytáhly.
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: