problem s Frekvenci na Ramm

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problem s Frekvenci na Ramm

Příspěvek od J4REK »

Mam jeden takovy dotaz. mam z.desku Gigabyte M57SLI-S4,procak AMD X2 4000+ a pameti A-DATA 800Mhz EE v biosu jsem nastavil ramky +0,2v ,800Mhz a casovani 4,4,4,12,22,2T.procesor a napeti na nem jsem nechal auto HT na pametech tez auto. Ale kdyz se ve windowsech zapnu CPU-Z tak mi to ukazuje ze ramky bezi na 351Mhz na cl4 ale meli by jet na 400Mhz prosim je v necem chyba.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Problem bude ve spatnem nastaveni pomeru FSB : RAM, tj. delicka pameti nebude 1:1.
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

ted jsem taktl procesor o 22Mhz procak jede 2,333Ghz a pameti se dotaktly na 389Mhz CL 4. ALe jakmile dam 28Mhz na procaku tak pocak pipa a chce do defaultu.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

J4REK píše:ted jsem taktl procesor o 22Mhz procak jede 2,333Ghz a pameti se dotaktly na 389Mhz CL 4. ALe jakmile dam 28Mhz na procaku tak pocak pipa a chce do defaultu.
JJ dělička je špatě nastvená CTRL+F1 znáš = advanced bios setting ;) ? Jinak na té základce jde výborně taktovat, tak toho využij...

...
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

to vime 266Mhzx10,5 bez zvyseni napeti ale chipset to neuchladi a kolik mam nastavit delicku je tam od 1x-5x
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

1x - 5x neni delicka, ale HT transport - rychlost sbernice cipsetu. Mj. ten bys mel snizit pokud chces taktovat. Opravdu nechapu proc si nevezmes manual a nebo neproctes temata kolem BIOS na webu PCT...

... nektere GB desky to maji oznacene jako polozku Memclock (zobrazeno v MHz), jine jako Memory Frekvency For (zobrazen delici pomer) ci System Memory Multiplier (zobrazen delitel FSB). Kazdopadne ty musis mit nastaveno 1:1 (resp. delitel 1) aby vysledna frekvence RAM byla jako DDR2-800 nebo 400 (efektivne 800) MHz - pri FSB 200 MHz. Pri taktovani tento pomer snizujes - vic by ti ta RAM nestihala (resp. nemusela stihat).
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

nic takoveho jsem v biosu nenasel aj kdyz zmacknu CTRL+F1 jedine co tam je podobne je Memclock PCIE 100Mhz a vys...
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

prosim nevite kde nastavit delicku na teto desce manualne jsem nastavil 800Mhz pri cl4 ale stejnak to jede furt na 351Mhz
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Na 99,9% to tam byt musi... takze jedina sance jak ti nekdo muze poradit je ta ze a) dodas obrazek/fotku s BIOSem a jeho polozkama v sekci MIT po stisku CTRL+F1 v hlavni nabidce nebo b) nekdo tu desku ma.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

je to tam kde se nastavuje lantence pameti....jinak muze mi nekdo rict jestli je nejakej soft kterej meri teplotu chipsetu?
NB:Acer Aspire V3 571G
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

Ku!1k píše:jinak muze mi nekdo rict jestli je nejakej soft kterej meri teplotu chipsetu?
no tak najprv musi to cidlo obsahovat doska..a su to rozne programky...speedfan....smart guardian...everest...sandra...atd...potom jedine je dig. teplomer:)..
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

prave nevim jestli ma ta deska cidlo se proto ptam everest nic neukazuje :(

//edit Wilik - cidlo a dalsi veci rozebirejte v tematu k teto desce - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=93163 zde nechme doresit tu delicku RAM, pak to tu stejne locknu.
NB:Acer Aspire V3 571G
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

2 J4REK: Jak jsi prosímtě nastavil to časování, kdy to je právě v tom advanced settings po stisku CTRL+F1 v hlavní nabídce BIOSu. Ja mam teda dost podobnou desku M55S-S3 a myslím že na S4 to bude stejně. A dělička se u mě, a asi i u tebe nastavuje tak, že vybereš typ pamětí (800,667,..) Já mám paměti 800Mhz ty samý co ty a tady se takt odvozuje od rychlosti CPU. Teď mám CPU 2GHz a dělička 1/5 - paměti jedou 400MHz (800 efektivně). 4000+ jede na 2.1GHz ale nejbližší dělička pro paměti 800MHz, kterou může systém dát je 1/6 a máš 350MHz (700 efektivně) Systém nikdy nedá nižsí děličku, pak by totiž překročil frekvenci 800 a to on prostě nemůže i když by to ty paměti naprosto bez problémů vytáhly.
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

no prave ale kdyz vsyechno nastavim na auto jen ty pameti dam 800Mhz na CL4 tak nejedou musel bych jedine pretaktnout procakabych to dotocil na tech 400hz tak jsem to udelal tak procesor 270x10,5=2,8Ghz pri 403Mhz asi a pobezim tak
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“