Win 2000 a cd-key

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Win 2000 a cd-key

Příspěvek od popp26 »

Dobrý den,mám na pc originál windows 2000 a potřeboval sem nadormátovat disk,ale zjistil jsem,že doma nemám instalační cd,tak jsem si ho pučil od kamaráda,ale když chci zadat číslo,co mám na štítku na case nalepený,tak mi to napsalo,že kod neni platny. Tak jsem zadal jeho kód a nainstalowal win,ale potřeboval bych tam mít ten svůj,zkoušel sem asi 5 ověřených key changeru,ale ani jeden mi pod win 2000 nejel,neporadíte někdo co s tim? Diky
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Problém může být v tom, že ty máš CD key k OEM verzi a CD bylo Corporate verze. Není to tak?
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

To asi určitě bude pravda,ale potřebuju teda už přímo ve windows nakej program,kterej by dakazal ten key zmenit na ten muj,co mam na stitku
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Změnit v Regeditu.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

to bych rád,ale tam je bohužel kódovaný,takže když si to otevřu,tak na mě vyjede ňákej hexadecimální dlouhej kód
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Pod textovou hodnotou ProductId? Jen jsem to tu narychlo zkoušel a změna se v ikoně Tento počítač projevila, ovšem nezkoušel jsem restart PC, zda si odněkud neobnoví původní údaj.

Nevím také, zda si to při Windows Update nesahá někam jinam, předpokládal bych že ano, ale u Windows 2000 by to snad takový problém být nemusel, tam to podle mne "nevysírá" s kontrolou oprávněnosti instalace.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

a můžu teda vědět kde v registrech to nejdu? Já sem tam našel jen samý blbiny,tohle sem tam nikde neviděl,dík
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

V HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

tam mám jen ňáký čísla,ale cd key ne :(
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Jo, to máš pravdu, během instalace zadáš CD-Key a ono to asi nějak splácá OEM (či jiné) číslo (už jsem to dobu neinstaloval). Takže nevím, kde to teď uděláš dodatečně. Mimochodem, proč na tom tolik bazíruješ?
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

mám to na firemnim pc ,kde dělám správce sítě
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

OT: je uplne jedno, jake cislo tam je zadany. U nas ve firme mame vsechny PC instalovane pres nejake cislo stazene z netu a nikomu to zily netrha. Z licencniho hlediska je smerodatny doklad o koupi SW, resp. zaplaceni. Jakym cislem si to aktivujes je uplne sumak.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Aigor píše:OT: je uplne jedno, jake cislo tam je zadany. U nas ve firme mame vsechny PC instalovane pres nejake cislo stazene z netu a nikomu to zily netrha. Z licencniho hlediska je smerodatny doklad o koupi SW, resp. zaplaceni. Jakym cislem si to aktivujes je uplne sumak.
Pravost dokladas dokladem o koupi, nálepkou a originálnim mediem...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

No,i tak bych mel lepsi pocit,kdyby to cislo tam sedelo,ja sem myslel,ze to je jako u xp,ale bohuzel vsechno,co me pod xp slo me pod 2k nejelo :(
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Aigor píše:OT: je uplne jedno, jake cislo tam je zadany. U nas ve firme mame vsechny PC instalovane pres nejake cislo stazene z netu a nikomu to zily netrha. Z licencniho hlediska je smerodatny doklad o koupi SW, resp. zaplaceni. Jakym cislem si to aktivujes je uplne sumak.
Není tomu tak. Licenčí číslo musí tomu na faktuře odpovídat. Doporučuji zpytovat svědomí a začít měnit klíče.
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

A ja bych ho tak rad vymenil,kdyby vedel jak :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Fifi píše:..Licenčí číslo musí tomu na faktuře odpovídat...
Od kdy se píše na fakturu CD key? To by měl prodejce docela dobrou (a i zneužitelnou) sbírku pravých klíčů. Klíč je vidět pouze tehdy, když se otevře "futrál" - to ale prodejce nemůže logicky udělat... ;-)
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Fifi píše:Není tomu tak. Licenčí číslo musí tomu na faktuře odpovídat. Doporučuji zpytovat svědomí a začít měnit klíče.
Nemáš pravdu. Doporučuju si to ověřit na helpline M$, nebo u firmy, zabývající se SW auditem. Stejně tak nepotřebuješ nálepku, nebo originální CD. Přesněji řečeno podle našich platných zákonů ne.
(Samozřejmě že s libovolným KEY nemusí projít např. kontrola na pravost instalace, ale to už je jiný problém)
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Aigor píše:
Fifi píše:Není tomu tak. Licenčí číslo musí tomu na faktuře odpovídat. Doporučuji zpytovat svědomí a začít měnit klíče.
Nemáš pravdu. Doporučuju si to ověřit na helpline M$, nebo u firmy, zabývající se SW auditem. Stejně tak nepotřebuješ nálepku, nebo originální CD. Přesněji řečeno podle našich platných zákonů ne.
(Samozřejmě že s libovolným KEY nemusí projít např. kontrola na pravost instalace, ale to už je jiný problém)
tobe doporucuji si koupit alespon 1x win legalne, abys videl, ze SN na fakture neni ;o)) u ne-OEM verzi je navic dostupne az po rozlepeni krabice = souhlas s licencnimi podminkami, takze tezko to muze udelat prodejce.

je treba pak rozlisovat "trestne pravni" (bude te honit policie, za to ze jsi windows jsi ukradl, coz muzes, jak pises podle CZ zakonu, vyvratit i cestnym prohlasenim ze je mas legalne) a "obcansko pravni" (bude te honit M$ za nedodrzeni licencnich podminek, kde jsou takove blbosti, kde presne musi byt ta licencni samolepka nalepena a beda ti, jestli bude treba na druhe strane PC !!! ) a pak "technicky", jestli se ti win nezablokuji po aktualizaci nebo te nebudou nutit znova telefonicky aktivovat po vymene nekterych komponenet, prestoze pro EU plati, ze se muze vymenit vse kolikrat chces, krome MB.
popp26
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popp26 »

Diskuze jste mi tady uďáli hezkou,ale nešlo by to se držet hlavní náplní tématu a to jest JAK ZMĚNIT CD KEY? Díky :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“